fazifokus 21.11.18, 22:02 Idziecie na zakupy w piątek? Jeśli tak, to na co będziecie polować? Ja na kurtki i buty Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
same-old_mona Re: Black Friday 21.11.18, 22:08 Chłop musi korki do nogi kupić, a akurat w piątek sklep sportowy długo otwarty. Mam nadzieję że nie będzie tłumu na dziale korkowym :p Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 22:15 same-old_mona napisał(a): > Chłop musi korki do nogi kupić Dobrą chwilę się zastanawiałam, co ten chłop chce nabyć. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 22:51 same-old_mona napisał(a): > Ale już wiesz? Korki do nogi? W pierwszej kolejności przyszła mi do głowy taka substancja, jaką tu widać na zdjęciu Jak widać, używana w obuwnictwie. Jeśli mąż chce nabyć specjalistyczne obuwie piłkarskie, to to są raczej korki NA nogę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Black Friday 21.11.18, 22:54 Nieprawda - "do nogi" oznacza tu "do grania w nogę". Tak jak sprzęt "do tenisa" czy "do siatkówki/siatki". Jakby napisała "piłka do siatki" to byś sądziła, że chodzi o piłowanie płotu? Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Black Friday 22.11.18, 10:53 Przychodzi Polak do sklepu w Londynie i mówi: - Poproszę PIŁKĘ. Sprzedawca wzrusza ramionami i kręci głową. - PI-ŁKĘ! Bez efektu. Polak po chwili zastanowienia: - BO-NIEK! - PLA-TINI! - ROO-NEY! Sprzedawca: -Oh, yes, football! Polak na to: - Tak, piłka! Dobra, Anglik, a teraz skup się: DO METALU! Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Black Friday 21.11.18, 22:54 "Do nogi"- czyli do grania w piłkę nożną. Ale faktycznie, zakłada się je na nogę. A nawet na dwie. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 22:56 same-old_mona napisał(a): > "Do nogi"- czyli do grania w piłkę nożną. Fakt. Niemniej akurat mnie słowo "noga" kojarzy się przede wszystkim z kończyną, a dopiero później z grą. Może mężowi odwrotnie. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Black Friday 21.11.18, 22:58 Mąż w ogóle takiego określenia nie zna. Dla niego to " scarpe da calcio ". Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 23:01 same-old_mona napisał(a): > Mąż w ogóle takiego określenia nie zna. Dla niego to " scarpe da calcio ". Czy "calcio" to nazwa oficjalna ("piłka nożna"), czy potoczna (typu nasza "noga")? Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Black Friday 21.11.18, 23:06 Nazwa oficjalna ale na tyle krótka, że nie wymyślają niczego w stylu naszej "nogi". Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Black Friday 21.11.18, 22:56 I szczerze mówiąc, to to, co wkleiłaś można raczej nazwać korkami NA NOGĘ , a nie to, co ja mam na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 23:00 same-old_mona napisał(a): > I szczerze mówiąc, to to, co wkleiłaś można raczej nazwać korkami NA NOGĘ , a > nie to, co ja mam na myśli. To, co wkleiłam, to chyba jest korek obuwniczy? Wiem, co miałaś na myśli, wkleiłam MOJE pierwsze skojarzenie. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Black Friday 21.11.18, 23:04 A co się z tym korkiem robi? Zakłada na nogi, a nie wkłada do nogi ani nie gra w nogę:p więc jest korkiem na nogę a nie do nogi :p Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 23:06 same-old_mona napisał(a): > A co się z tym korkiem robi? Zakłada na nogi Na pewno nie sam . Używa jako elementu buta. Elementem buta jest także zapięcie, czy zapięcie zakładasz na nogę? Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Black Friday 21.11.18, 23:08 No a co, w domu zostawiam? Razem z resztą elementów tworzących but mam je na nodze. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 23:10 same-old_mona napisał(a): > No a co, w domu zostawiam? Razem z resztą elementów tworzących but mam je na no > dze. Ten korek tworzy podeszwę. Upieram się, że podeszwy nie zakładam na nogę, choć nie zostawiam jej w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Black Friday 21.11.18, 23:12 Ok, ale powiedzieć że ten korek tworzący podeszwę jest "do nogi" też nie można :p Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 23:18 same-old_mona napisał(a): > Ok, ale powiedzieć że ten korek tworzący podeszwę jest "do nogi" też nie można > :p W ten sposób nie. Ale jeśli rzucasz hasło "korek do nogi" i człowiek zaczyna się zastanawiać "co takiego ten facet chce kupić??", to w pierwszej kolejności kojarzy mi się korek obuwniczy. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick I w ten sposób powstał nam podwątek filologiczny 21.11.18, 23:24 na 20 postów. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: I w ten sposób powstał nam podwątek filologic 22.11.18, 08:42 Oj tam, taki mały off topic :p Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: I w ten sposób powstał nam podwątek filologic 22.11.18, 18:31 same-old_mona napisał(a): > Oj tam, taki mały off topic :p Ależ mnie się on podoba! Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 23:02 same-old_mona napisał(a): > Chłop musi korki do nogi kupić, a akurat w piątek sklep sportowy długo otwarty. > Mam nadzieję że nie będzie tłumu na dziale korkowym :p W dziale! Uzus uzusem, ale póki RJP oficjalnie nie uzna, to się będę upierać. Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Black Friday 21.11.18, 22:09 Mam nadmiar a wiec lepiej nie...A czy to nie beda przeceny jedynie na RTV i AGD? Na ciuchy tez? W sieciowkach?? Odpowiedz Link Zgłoś
danaide Re: Black Friday 21.11.18, 22:12 Nie, dla Ciebie tylko RTV i AGD. Albo kup bilet do kina w promocji. Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Black Friday 21.11.18, 22:31 Nie ma szans na ciuchy. Nie moge i nie chce kupowac, chociaz sweterki swiateczne w Lidlu wpadly mi w oko. Ostatnie 4 lata to raczej zakupy z koniecznosci byly bo troche utylam i juz w te 36tki nie miescilam sie. I tak byl szal na: bluzki, kurtki, spodnie i plaszcz w rozmiarze 42. Odpowiedz Link Zgłoś
same-old_mona Re: Black Friday 22.11.18, 13:44 Hmm no jak z 36 wyskoczyłaś w 42 to nie tak trochę ci się przytyło. . Odpowiedz Link Zgłoś
fazifokus Re: Black Friday 21.11.18, 22:12 Na ubrania również. W Zarze część ubrań -50%. W tamtym roku można było coś fajnego upolować. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Black Friday 21.11.18, 22:35 Nawet nie bede probowala znalezc sie w poblizu sklepow. Ludzi bedzie w pizdu, a ja niczego w zasadzie nie potrzebuje. TV mam, a buty udalo mi sie kupic takie jakie chcialam za okazyjna cene. Przydalby mi sie nowy plecaczek , ale takiego jak potrzebuje i tak nie znajde, wiec szkoda zachodu. Bede za to ogladac w wiadomosciach jak ludzie stoja w kolejkach juz od czwartku , a w piatek rano beda sie bic i tratowac. Szkoda mi czasu i zdrowia na takie akcje. Odpowiedz Link Zgłoś
ruckola Re: Black Friday 21.11.18, 22:38 jedyne co aktualnie powinnam kupić to kurtka zimowa dla najmłodszego, bo aktualna jest mu na styk. reszta to fanaberia. właśnie doznałam rozczarowania że vitkac nie ma w "sales" D&G Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 22:52 Nie poluję. Biorę pod uwagę konkretne firmy (i konkretne modele) i patrzę, czy je przeceniono. Jeśli nie, to szkoda zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 21.11.18, 22:55 taki-sobie-nick napisała: > Nie poluję. Biorę pod uwagę konkretne firmy (i konkretne modele) i patrzę, czy > je przeceniono. Jeśli nie, to szkoda zdrowia. Właśnie stwierdziłam, że pewna firma przecenia tylko dżinsy i dzianinę, a interesowały mnie puchówki. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Black Friday 21.11.18, 23:20 Nie, nie lubię tłumów. A i te rabaty zazwyczaj u nas nie są jakieś powalające, więcej zamieszania niż to warte. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Black Friday 21.11.18, 23:50 Owszem, ale raczej online. Akcesoria łazienkowe mnie interesują Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Black Friday 21.11.18, 23:52 Bo ja wiem czy to takie cymesy są? Jeśli coś jest na MEGASUPEREXTRA przecenie to jest to raptem kilka sztuk wiec rozchodzi sie w kilka sekund. Reszta przecen jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Black Friday 21.11.18, 23:54 Ja poluje na niedużą skórzaną czarną listonoszke ale musi mieć szeroki płócienny pasek, taka lekko sportowa Odpowiedz Link Zgłoś
profes79 Re: Black Friday 22.11.18, 08:41 A mnie Black Friday nieodmiennie co roku bawi. Szczególnie w kontekście wcześniejszych o jakiś miesiąc dyskusji, jak to obce kulturowo komercyjne święto zabija nam rodzime klimaty Wszystkich Świętych (Halloween). Za to już kulturowo obcy obyczaj który z samego swojego założenia jest czystą komercją i wypychaniem wszystkiego, czego się nie udało wcześniej sprzedać cieszy się znakomitym powodzeniem i nikt nie narzeka, że "panie, to z Ameryki przyszło, u nas tego nie ma" Odpowiedz Link Zgłoś
eowen Re: Black Friday 22.11.18, 09:28 Ja tam lubię, jak komercja zabija ceny niektórych rzeczy. Udało m się kilka razy dostać na bf czy cm dużo taniej rzeczy, które potrzebowałam lub chciałam kupić. Tam jak np. czekam z niektórymi zakupami na dzień darmowej dostawy. Przy czym ja wszystko internetowo. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotydziedzic Re: Black Friday 22.11.18, 09:25 Dla szukających okazji przez internet, można skorzystać ze stronek które informują o promocjach, np: blak18.pl Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Black Friday 22.11.18, 09:38 Nawet nie wiem kiedy to. Nigdzie nie ide. Lazenie po galerii nie nalezy u mnie do przyjemnosci, a w tlumie lowcow okazji to juz w ogole. Zreszta niczego nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Black Friday 22.11.18, 09:54 Nie idę, nie znoszę tłumów, zakupowego szału, kolejek do przymierzalni i do kasy. Poza tym na podobne promocje można trafić w innych terminach. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Black Friday 22.11.18, 17:37 Ale wiecie, że można robić zakupy przez net? Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Black Friday 22.11.18, 18:41 Wolę obejrzeć na żywo, a w przypadku ubrań, butów i dodatków dotknąć materiał, przymierzyć. Sklepy mam pod nosem, to nie jest problem Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Black Friday 22.11.18, 18:43 angazetka napisała: > Ale wiecie, że można robić zakupy przez net? Wiemy. Modeli, o które nam chodzi, nie przeceniono ani grosza. Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Black Friday 22.11.18, 10:37 moj syn poprosil, zeby jego zakupy ubraniowe (rosnie bardzo szybko) zrobic w czasie przecen "black friday", wiec dzisiaj idziemy Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Black Friday 22.11.18, 11:32 Poluję na 2 pary butów w Ecco. Tyle, że na Black Friday dali tylko 30% obniżki. Rok temu obkupiłam się w Ecco w połowie grudnia, gdy dali obniżkę 40-50%. Tak więc poczekam z zakupami. Odpowiedz Link Zgłoś
anberte1 Re: Black Friday 22.11.18, 12:01 40-50% obnizki na ecco? Az trudno mi sobie to wyobrazic... Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Black Friday 22.11.18, 13:43 Zaraz po świętach BN? We wszystkich sklepach czy internetowo? Odpowiedz Link Zgłoś
dom.w.kotlinie Re: Black Friday 22.11.18, 13:48 Ciekawe czy kozaki ew sniegowce w rozm 40-41 będą dostępne online za 60% dawnej ceny. Mam upatrzone kilka modeli. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Black Friday 14.12.18, 22:31 Tak jak przewidywałam: połowa grudnia i w sklepie internetowym Ecco są buty z ceną obniżoną o 40-50%. Odpowiedz Link Zgłoś
muchy_w_nosie [...] 22.11.18, 13:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
dom.w.kotlinie Re: Black Friday 22.11.18, 13:47 Na hosting, domeny (faktyczne zniżki do 90%), czytnik kindle na amazonie, ew taniutkie bilety lotnicze. Odpowiedz Link Zgłoś
astomi25 Re: Black Friday 22.11.18, 17:31 Kupilam w cyber tygodniu bilet lotnicze na lanzarote za 15 euro😂 Na ciuchy ani buty nie poluje. Odpowiedz Link Zgłoś