Dodaj do ulubionych

Kubek termiczny

12.12.18, 18:50
Macie może jakiś sprawdzony kubek termiczny? Chciałam kupić na prezent. Będzie używany codziennie do pracy. Ma długo trzymać, nie przeciekać i super, gdyby zakrętka nie była typu na guziczek, której nie da się otworzyć i wymyć, a w rezultacie zbiera się tam woda i pleśń. Cena do 100-150 zł. Widziałam dużo ciekawych z dobrymi opiniami np.na ceneo, ale nie do końca jakoś ufam tym opiniom- zależy mi na przykładzie kogoś kto posiada, użytkuje i faktycznie mu nie zaczął przeciekać, pleśnieć itp.
Obserwuj wątek
    • annabel_lee Re: Kubek termiczny 12.12.18, 18:55
      Contigo
      • milva24 Re: Kubek termiczny 12.12.18, 19:12
        Potwierdzam, contigo.
        • magda.tyl Re: Kubek termiczny 12.12.18, 19:15
          smile, trzyma bardzo długo
        • dezaprobata Re: Kubek termiczny 12.12.18, 19:16
          I ja potwierdzam contigosmile
    • jola_ep Re: Kubek termiczny 12.12.18, 19:29
      Mamy Contigo West Loop: przyjemnie się pije, ładne (kolorowe mogą obłazić, szare i czarne są lepsze), szczelna pokrywka, bardzo, bardzo wygodny sposób picia (blokada, a potem dodatkowo przycisk w trakcie picia - wypuszczenie kubka z rąk to jego automatyczne uszczelnienie). Długo trzymają, łatwe w myciu (stare modele nie były, te z 2.0 już tak), użytkujemy wiele lat. Przykrywki i stalowe kubki można myć w zmywarce.

Ale moim zdaniem nie są rekordzistami w długim trzymaniu ciepła. Tańszy Fjord Nansen Lando Black trzyma lepiej.
      Mimo wszystko rodzinnie jesteśmy wierni Contigo. Do starych modeli dokupiliśmy tylko nowe przykrywki (te z 2.0 w nazwie)
    • chicarica Re: Kubek termiczny 12.12.18, 19:30
      Primus, jest na guziczek, ale da się rozłożyć i wymyć bez problemu.
      • chicarica Re: Kubek termiczny 12.12.18, 19:31
        A, i dodam: używam od 3 lat, nic nie przecieka.
    • amoreska Re: Kubek termiczny 12.12.18, 20:51
      SIGG

Miałam kilka kubków i dopiero ten mnie usatysfakcjonował.

https://ae01.alicdn.com/kf/HTB1OODNc56guuRkSmLyq6AulFXaW/Sigg-Termos-Butelka-Z-Pokrywk-Podw-jna-cianka-Gor-co-i-Zimno-Do-Jazdy-Na-Rowerze.jpg_640x640.jpg
    • molik28 Re: Kubek termiczny 12.12.18, 21:20
      Contigo. Już dwa lata i nic. Bardzo szczelny i trzyma temperaturę. Tylko powłoka odchodzi po myciu w zmywarce. Mój jest teraz po prostu cały srebrny. Mimo tego kupiłabym jeszcze raz tylko od razu srebrny.
    • mae224 Re: Kubek termiczny 12.12.18, 21:25
      Ja mam tefal, jedyny, który spotkałam do mycia w zmywarce, u mnie lenistwo zwyciężyło.
    • kropkaa Re: Kubek termiczny 12.12.18, 21:35
      Contigi West Loop 2.0. Generalnie niezawodny, ale raz wylała się cała zawartość do torby. Nie wiem jakim cudem, bo zakręcony, zablokowany, ale fakt faktem: wszystko pływało.
    • kyrelime Re: Kubek termiczny 12.12.18, 22:45
      Dziękuję wszystkim za rady. Zamówiłam Contigo West Loop 2.0 - akurat udało mi się trafić na fajną promocję w ich firmowym sklepie. Mam nadzieję, że będzie dobrze się sprawować☺

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka