Dodaj do ulubionych

seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie

30.12.18, 15:17
Dziewczyny, zakładam ten wątek, bo zawsze z uwagą czytam wszystkie wątki z "seriale" i "Netflix" w tytule, skrzętnie sobie zapisuję wasze rekomendacje i w wielu wypadkach to były strzały w 10. Więc chciałabym odświeżyć temat i spytać, co rekomendujecie dalej?

Moje podsumowanie jest takie:
W moim topie 2019 znajdzie się na pewno:

Manhunt Unabomber (nigdy bym tego nie obejrzała, gdyby nie ematka, a jest to absolutni edoskonały serial. Miałam ochotę napisać list do Teda do więzienia po tym serialu, nieźle mnie wzięło!)
Castle Rock

bardzo mi się podobały też:
The OA
Ozark
Happy Valley
Małe Kłamstewka

z historycznych najbardziej:
Wersal Prawo Krwi - chyba niewspominany na ematce, ale to był serial, w który bardzo się zaangażowałam, krwiste, wielowątkowe postaci, piękne wnętrza, akcja, intrygi, pycha

obejrzałam też:
13 powodów
Mindhunter
Safe
Bodyguard
Obsesja Eve

wciągnęły mnie (najmniej Safe), ale nie powaliły na kolana.

Patrick Melrose - zapowiadał się pięknie, ale wysiadłam. po prostu bałam się scen, których nie chciałabym zobaczyć. może kiedyś dokończę.

polski top:
Ślepnąc od świateł
Wataha
Obserwuj wątek
    • dwanascie_kopiejek Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 16:49
      W moim odczuciu 2018 był serialowo słaby.
      Przyjemnie oglądało się Grace&Frankie
      Fajne i mądre wydało mi się Grace and Grace - króciutkie, kostiumowe, na podstawie Margaret Atwood. Pozostałe to głównie kontynuacje wcześniejszych seriali, oglądane z sentymentu.

Absolutnie zachwycił mnie jedynie The Young Pope - ale nie jestem pewna czy to z 2018, czy wcześniejszy.
      • bywalec.hoteli Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 26.01.19, 16:11
        Tez uważam ze słaby. Po społecznym skazaniu Kevina Spacey to juz nie bedzie ten sam Netflix.
        • ulla_cebulla Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 14.11.19, 00:03
          Co, Kevin nie zagrał wiedźmina?!!! Zaraz skasuje subskrycje...
          A tak poważnie, tu netflix akurat zachował się odpowiedzialnie, że pozbył się tego wuja, chociaż znosił złote jaja
    • nolus Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 17:22
      O,jaki watek. smile

Dla mnie TOP to polskie "Ślepnąc od świateł" - wreszcie jakiś polski serial dorównujący tym zagranicznym i biorąc pod uwagę te kwestie to świetny,bo paradoksalnie nie silacy sie na bycie na sile "hamerykanskim".Nic mnie tak nie wkurza jak często nieudolne próby polskich twórców,którzy zapatrzeni w amerykańskie dzieła, nieudolnie kopiują ich historie,pomysły,postacie. Byc może i w "Ślepnąć od świateł" są jakieś zapożyczenia z innych "hamerykanskich" produkcji, ale serial nie jest żadna kalka - to polski scenariusz z książki Żulczyka, osadzony we współczesnej Warszawie, oparty na historiach, które miały miejsce naprawdę i dotyczący realnych postaci,np.z polskiego show biznesu.Muzyka i montaż - 10/10, to jest klimat który wyjątkowo mi pasuje.
      • lauren6 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 12:26
        Ja właśnie oglądam polski serial Rojst na Showmax (polecam korzystać z serwisu póki go jeszcze nie zamkneli). Serial bardzo mi się podoba. Kryminał osadzony w czasach PRL, bardzo dobra gra aktorska, piękne zdjęcia, mroczny, wciągający. Slepnac od świateł na pewno również obejrzę, ale nie zgadzam się z tezą, że to "wreszcie jakiś dobry polski serial".
        • nolus Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 14:06
          lauren6 napisała:

> Ja właśnie oglądam polski serial Rojst na Showmax (polecam korzystać z serwisu
          > póki go jeszcze nie zamkneli). Serial bardzo mi się podoba. Kryminał osadzony w
          > czasach PRL, bardzo dobra gra aktorska, piękne zdjęcia, mroczny, wciągający. S
          > lepnac od świateł na pewno również obejrzę, ale nie zgadzam się z tezą, że to "
          > wreszcie jakiś dobry polski serial".

Też zastanawiałam się nad tym czy obejrzeć "Rojst" - w końcu niecały miesiąc został do zamknięcia Showmax. Moja teza była pewnie faktycznie przesadzona, ale...Co do ocen to słyszałam, że "Rojst" jest średni,a w porównaniu do Ślepnąc od świateł" jednak też ciut gorszy.Ale to jest zawsze subiektywna ocena, z resztą to zupełnie inny klimat,historie i nawet czasoprzestrzeń w obu...Nie wiem czy jest sens w ogole zestawiać je ze sobą.
          • ewolajda88 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 16:37
            Ogladalam oba. Rojst podobal mi sie wlasnie za ta mrocznosc, gre aktorska. Ale ostatni odcinek byl tak beznadziejny, ze zmienilam zdanie- jakby na sile starali się zamknac historię w 8 odcinkach...Slepnac od swiatel bardzo mi się podobal, wiec u mnie to nr 1 z polskich 2018.
            • ewolajda88 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 16:42
              * w 5 odcinkach wink
            • lauren6 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 02.01.19, 08:08
              Mnie ostatni odcinek się podobał. Wszystkie wątki zostały wyjaśnione i zamknięte. Nie było ani wywolujacego mdłości happy endu, ani zabijania bohaterów na siłę. Czekam na kolejny sezon (Tylko gdzie to obejrzę?)

Myślę, że wiele osób nisko ocenia Rojst za "kontrowersyjne" przedstawienie stosunków polsko-niemieckich po II WŚ.
        • claudel6 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 17:23
          ja widziałam Rojst, zapowiadał się dobrze, ale później się rozlazł.
    • shelishelilejdi Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 17:26
      Big little lies,
      ostre przedmioty,
      slepnac od świateł,
      Frankie i Grace,
      A na koniec roku coś mnie wzięło i Plotkare zaczęłam oglądać i jadę właśnie 3 sezon. Nie wiem dlaczego nigdy tego nie oglądałam smile))
    • 21mada Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 17:37
      To moje ostatnie fascynacje:
      Niewierne
      Wiarołomni
      Niewierna żona
      Anna Karenina
      Pani Bovary
      Niebezpieczne związki
      Niemoralna propozycja
      Fatalne zauroczenie
      • shelishelilejdi Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 17:53
        😂 przynajmniej masz jasno określone zainteresowania 😜
      • dwanascie_kopiejek Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:03
        big_grin big_grin big_grin
        Brakuje The Affair wink
    • fil.lo Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 17:59
      Fajne seriale, które widziałam w 2018 (przypadkowa kolejność):
      - Ostre przedmioty
      - Małe kłamstewka
      - Ślepnąc od świateł
      - Rozwód
      • disco-ball Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:22
        Tez te zaliczyłam
        Plus:

Stacja Berlin
        Klika
        Ray Donovan! Uwielbiam go
        Ucieczka z Dannemory (Patricia Arquette mistrz)
        Odpowiednik
        Młody sheldon

Ze staroci na wiosnę obejrzałam wszystkie sezony Sex and The City

• mandre_polo Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 16:43
        Rozwód był trudny ale na swój sposób mądry. Trudny bo denerwowali mnie bohaterowie
    • disco-ball Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:18
      Ja Patricka tez zaczęłam, ale w pewnym momencie to było już za mocne... może kiedyś dokończę
      • elf1977 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:21
        Miałam to samo. Teraz oglądam Alienistę: mroczne, ale dobre.
        • disco-ball Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:24
          Alienista na Netflixie?
          • pani07 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:27
            Na Netflixie Outlander
          • elf1977 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:33
            Tak.
    • marianna1960 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:28
      Najlepszy polski Kruk szepty słychać po zmroku, najgorszy Ślępnąc od świateł zmarnowane dwie godziny przeklinanie, ćpanie chała nie z tej ziemi. Z zagranicznych Babylon Berlin, Daredevil 3 sezon, Castle Rock..
    • kropkacom Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:29
      Ozark druga seria nie zawiodła. Daredevil trzecia seria takoż.
    • panna_lila Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:29
      ja oglądam aktualnie
      "dom z papieru"
      "idealna żona"
      • elf1977 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:34
        Czy Idealna żona jest dobra? Jaki to typ serialu?
        • panna_lila Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 18:48
          akcja toczy się w środowisku prawników, więc dużo się dzieje w kancelarii prawnej, na sali sądowej plus wątki osobiste głównych bohaterów. Mnie bardzo wciągnęło. Moją faworytką jest śledcza Kalindasmile
          • disco-ball Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 16:55
            Lubię takie. Byłam fanka Suits (te ciuchy...).
            Niedawno obejrzałam „Sprawę Idealna”, tez mnie wciągnęła. Postaci sędziów - rewelacja. Serial zdecydowanie dla krytyków Trumpa, strasznie po nim jadą.
        • kropkacom Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 19:15
          Obyczajowy, prawniczy.
        • claudel6 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 23:45
          jeśli chodzi o Good Wife to bardzo mi się podobał. główna bohaterka na początku mnie doprowadzała do szału, ale się wyrobiła i później była zupełnie inną postacią. w ogóle dużo fajnych postaci drugoplanowych.
          • nihiru Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 08:38
            The good wife oglądałam z przyjemnością, ale IMO lepszy jest spin-off tego serialu - the good fight, gdzie główne skrzypce gra Diane Lockhart.

Z prawniczych polecam jeszcze Suits - ach ten Harvey i jego garniturybig_grin
            • disco-ball Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 16:56
              O właśnie o tym serialu napisałam smile
          • memphis90 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.01.19, 11:28
            Ale chłopów to miała beznadziejnych, i mr big, i ten picus bez podbrodka - bleh. Dopiero ten ostatni detektyw był w miarę, w miarę....
    • asia_i_p Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 19:09
      Wciągnęły mnie Castle Rock i Targowisko próżności, oba HBO.

Czekam na drugi sezon Castle Rock - będzie? - i koniecznie na drugi sezon Dark.
      • elf1977 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 19:16
        Nie obejrzałam jeszcze dark, targowisko bardzo mi się podobało.
        • disco-ball Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 14:16
          Ja Targowisko obejrzałam, chociaż strasznie mnie irytowała główna bohaterka. I ta druga nieszczęśliwa tez smile
      • agata_abbott Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 12.01.19, 21:22
        Dzięki za Castle Rock! Obejrzałam i jestem bardzo zadowolona, chociaż King to nie do końca moje klimaty.

Ja natomiast mogę polecić "The Sinner" - jestem po drugim odcinku (w sumie jest 8), trzyma w napięciu, napawa niepokojem podobnie jak "Big Little Lies".
    • piekna_remedios4 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.12.18, 21:40
      no a Peaky Blinders?? Ozark 2 seria mnie męczy!
      Karppi, oczywiście the Bridge, the Affair też wciągający a jednak denerwujący wink, Dom z papieru
      Mówisz, że Unabomber? tytuł mnie odrzucał zawsze, ale teraz nie wypada mi nie spróbować
      • piekna_remedios4 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 07.01.19, 08:22
        obejrzałam Unabombera. Możesz mi powiedzieć, z jakiego powodu chciałaś pisać listy do Teda? wink
    • asia_i_p Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 00:40
      Dla równowagi - odświeżam sobie stare seriale.
      "Przystanek Alaska" i "Z Archiwum X". Aluzje do "Miasteczka Twin Peaks" w tym pierwszym rozłożyły mnie całkowicie. Na szczęście mamy na płytach kupione jakieś wieki temu, bo na żadnym chyba VOD tego nie ma.
      • hamerykanka Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 13.01.19, 19:16
        I koniecznie, asiu, Na Poludnie! Przystanek Alaska nie brzmi pelnie bez niegosmile
    • claudel6 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 01:50
      a, zapomniałam wspomnieć, że w moim topie 2018 jest Halt and Catch Fire. ale to chyba nie jest zbyt ematkowy serial...
    • kouda Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 02:43
      Super - dodaję sobie 😉 z tych, które w tym roku obejrzałam - grace i frankie, grace i grace - to bylo smutne, straszniutki outlander, ale i tak w kazdy poniedziałek wciągam nowy odcinek 😉 stop dead diva - uroczy i zabawny, zaczęłam sabrine, trochę świetnych kulinarnych i Ritę, chociaż mnie wkurzała. Teraz odświeżam Friends, bo na nic nie trafiłam, a oni mi cudownie humor poprawiają. Jakby ktoś polecił coś kryminalnego, ale nie z mięsem, a z tajemnicą, byłabym wdzięczna 😉
      • mrs.solis Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 03:18
        Prosze bardzo.

www.imdb.com/title/tt1637727/
        • kouda Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 16:52
          dzieki, sprobuje smile
      • minniemouse Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 26.01.19, 10:40
        kouda napisała:
        Jakby ktoś polecił coś kryminalnego, ale nie z mięsem, a z tajemnicą, byłabym wdzięczn
        > a 😉

ja polecam Perfume, Broadchurch, The Bletchley Circle (bardzo fajne bo bohaterki to kobiety),
        Mindhunter, How to Get Away With Murder, La Mante, The Forest, Miss Fisher's Murder Mysteries, The Fall z Gillian Anderson, Scott and Bailey,
        kryminał z duchem - Hotel Beau Sejour,
        z duchami i upiorami ale z watkiem kryminalnym - Hemlock Grove.
        i jeszcze dla mlodziezy 20+ jest Between, 2 sezony, tez watek typu mystery. ale tylko 2 sezony, czekam i czekam na 3.

Poza tym polecam wszystkim co lubia umiarkowane sci-fi wymieszane z thrillerem i mystery ASCENSION. zaloga na wielkim statku kosmicznym krąży w kosmosie od ponad 50 -ciu lat. nagle pewnego dnia znajdują zwłoki zamordowanej kobiety z wyższej klasy tej mini społeczności. kto ja zabił i dlaczego? wydawałoby się ze w tak ograniczonej przestrzeni gdzie każdy zna każdego zabić kogoś niezauważalnie jest niemożliwe. a jednak to się wydarzyło. kto to zrobił? i jak znaleźć przestępcę? na domiar złego statek nawiedzają tajemnicze plagi - a to zasilanie prądu wysiądzie, a to jakiś gaz się rozpylił, a to ktoś widział kogoś kto nie powinien na statku w ogóle być - co się dzieje? czy to celowe działanie?
        Bardzo polecam, chociaz po pierwszym sezonie nie zanosi sie na sezon 2. a wielka, wielka szkoda.

poza tym dobrze brzmi The Keepers, na okladce z zakonnica, ale jeszcze tego nie oglądałam wiec nie gwarantuje.

Wielkie dzieki za polecenie The Marvelous Mrs Maisel - binge ogladanie teraz mam! 😄👍💖
        Nic dzwinego ze ten show jest taki dobry - jego tworczynia jest Amy Sherman Palladino ASP na filmwebie, ta sama co stworzyla niezapomniane Gilmore Girls (kochane klopoty) i Bunheads (Tancerki). równie super!

Minnie
        • marianna1960 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 26.01.19, 14:17
          Mrs Maisel jest Marvelous ja mam za sobą dwa sezony czekam na trzeci.
    • f.lamer Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 11:43
      kidding na hbo koniecznie
      • disco-ball Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 17:00
        O dzięki! Już myślałam, ze „wyogladalam” wszystko wink
    • nihiru Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 12:19
      skoro już koneserki seriali się tu zebraływink, to może mi poradzicie:
      netflix czy hbo?
      • f.lamer Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 12:27
        jeśli miałbym wybierać, to jednak HBO
    • zarin Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 12:23
      Opowieść podręcznej
      Top of the Lake - jeden z najlepszych seriali, jakie widziałam kiedykolwiek, szkoda, że mniej znany.
      • lauren6 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 12:29
        Opowieść podręcznej jest na Showmax. Na Netflix nie ma. Jest tam za to Alias Grace - inny dobry serial na podstawie książki M.Atwood.
        • fil.lo Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 13:12
          Opowieść podręcznej jest też na HBO
          • f.lamer Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 13:17
            tylko pierwszy sezon
    • bywalec.hoteli Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 13:38
      Tylko nie wpisujcie wszystkiego co obejrzalyscie tylko rzeczy wybitne.
      • saskia44 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 13:46
        Watek bylby pusty.
        • bywalec.hoteli Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 16:28
          Claudel6 napisała TOP 2018 i niezłe 2018, ale po co potem wymieniać pozostałe, które obejrzała ?
        • ira_08 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 16:42
          O, Najma big_grin
      • elf1977 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 15:39
        Wybitne? Raczej dobre czy ciekawe...
        • saskia44 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 15:43
          Dobrych czy ciekawych tez jak na lekarstwo.
      • dwanascie_kopiejek Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 01.01.19, 20:31
        bywalec.hoteli napisał:

> Tylko nie wpisujcie wszystkiego co obejrzalyscie tylko rzeczy wybitne.

Właśnie The Young Pope to dla mnie przykład wybitności.
    • ira_08 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 15:37
      Mylą mi się te seriale, nie wiem, jakie oglądałam w 2018, jakie w 2017...

Na pewno Dom z papieru i Unabomber!
      Ozark
      Sabrina
      Wataha

Z nie doskonałych, ale fajne:
      Lilyhammer, Fallet, Retribution

Nie podszedł mi Narcos Mexico sad
      • elf1977 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 31.12.18, 17:08
        Nie mogę się przekonać do obejrzenia Narcos. Jeśli chodzi o Sabrinę, poprzestałan na pierwszym odcinku. WArto dać mu szansę?
        • majenkir Re: 01.01.19, 16:29
          elf1977 napisała:
          > Jeśli chodzi o Sabrinę, poprzestałan na pierwszym odcinku.

Ja tez. Nie rozumiem tez zachwytow nad Ozark, chociaz bardzo chcialam, zeby mi sie podobalowink.
          Od siebie dorzuce The Haunting of Hill House.
    • marianna1960 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 01.01.19, 17:03
      Moje ostatnie odkrycie The Marvelous Mrs. Maisel Ameryka lata 50 cudowny serial
      m.filmweb.pl/serial/The+Marvelous+Mrs.+Maisel-2017-792875
      • gem.stone Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 02.01.19, 09:11
        A gdzie obejrzałaś? Nie mogę tego nigdzie znaleźć.
        • marianna1960 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 03.01.19, 09:00
          Na Amazonie leci wczoraj skończyłam Mrs. Maisel jest naprawdę cudowna stroje kolory humor aktorka dawno nue oglądałam takiego serialu

m.youtube.com/watch?v=fOmwkTrW4OQ
          • gem.stone Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 03.01.19, 10:34
            Dziękuję.
          • marianna1960 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 07.01.19, 08:15
            Aktorka grająca Mrs Maisel Rachel Brosnahan dostała drugiego złotego Globa.
    • joanna266 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 01.01.19, 17:12
      Najlepsze seriale Netflix ma dwa-Outlander i Czarne lustro. Reszta to miłe lub mniej miłe wypełniacze czasu wink
    • ada.maris Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 01.01.19, 17:33
      Z ostatnich Kominsky method bardzo mi się podobał.
    • purchawkapuknieta Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 01.01.19, 20:00
      Te, które mogę wymienić jako nowe, i wyróżniły się:
      1. Narcos Mexico
      2. Happy!

A co na Netflixie w ogóle? Oprócz tego, co dziewczyny wymieniły, czyli Manhunt, dom z papieru, dalsze losy Saula Goodmana.. Trochę ich jest.
      A, Ranczo lubię.
      • memphis90 Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 30.01.19, 12:00
        1. Happy! był naprawdę zaskakujący
        2. Nowy sezon Rancho jest tragiczny, nudny, mdły, ckliwy. Netflix wywalił Mastersona i się wszystko rozlazlo.
    • biankao Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 01.01.19, 20:25
      A nikomu nie podobał się Sense8??? To mój faworyt na Netflixie. Poza nim:
      Alienista (kryminał)
      Unabomber (thriller)
      Good Girls (komedia)
      • biankao Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 01.01.19, 20:26
        A ni i oczywiście Outlander❤️
        • straggly Re: seriale, Netflix, HBO - 2018 podsumowanie 02.01.19, 11:51
          Dziewczyny, chciałam pierwszy raz obejrzeć coś na showman - opowieść podręcznej. Chciałam założyć darmowe konto na 14 dni, ale wyskakuje mi info ze w związku z zamknięciem platformy na koniec stycznia nie mizerna już założyć konta i można oglądać tylko darmowe seriale - czyli całe pięćsad
          Czy ktoś mógłby mi udostępnić konto na ten styczeń? Może być to na darmowe 14 dni. Akurat jestem na zwolnieniu ciążowym od jutra, wiec chętnie w coś bym się wkręciła.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka