Dodaj do ulubionych

Pan z pieskiem

06.01.19, 15:46
Szpilka ( bokser) razem z ekipą, partnerką i psem udał się na Śnieżkę. Po dojściu do Domu Śląskiego ( schronisko przy wejściu na Śnieżkę, nie to na szczycie ) okazało się, że warunki są na tyle trudne, że pana i pieska GOPR zwoził na dół.
Bo pan nie będzie nocował w schronisku i czekał aż się pogoda poprawi. I co tam ostrzeżenia, jutro się znowu wejdzie.
Kiedy wreszcie zwrot kosztów akcji dla idiotów?
To komentarz pani
"Partnerka Szpilki podeszła nieco bardziej ofensywnie. "Dajcie spokój i grzejcie d**y na kanapie... Jutro tez wchodzimy" - pisała między innymi. "E, słuchajcie, idzie jutro Pumba z nami i zdania nie zmienimy. Wiemy ile potrafi zrobić kilometrów i nie jest to dla niego problemem... Nie róbcie g***oburzy z niczego" - napisała. Innemu użytkownikowi odpowiadała, by "nie uczył, co ich pies lubi, a czego nie lubi".
Tekst linka
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 15:48
      Uważam, że akcje ratunkowe ratowników górskich, powinny być płatne i to dużo.
    • jollyvonne Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 15:53
      Najgorsze w tym wszystkim jest to, ze po kogos GOPR jedzie do schroniska, oraz ze gdyby po niego nie pojechali, to pan moze odejsc kilka(dziesiat? bo raczej nie kilkaset) metrow od schroniska i wtedy to juz musza po niego jechac, bo nie moga mu zabronic opuszczenia bezpiecznego miejsca.
    • alpepe Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 16:33
      Najbardziej mi żal zwierząt i dzieci będących pod opieką idiotów. Żal mi tego bulka, czy co tam ten głupi już z mordy ten pan Szpilka ma.
    • berdebul Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 17:09
      Przez chwilę zastanawiałam się, czy pies marki bokser. big_grin
      Uważam ze akcje ratunkowe powinny być płatne, wszyscy w górach ubezpieczeni, kretyni w japonkach/z 4-latkiem na orlej perci, czy w grudniu zdziwieni, że o 16 jest ciemno powinni być dodatkowo karani mandatami.
    • taki-sobie-nick Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 20:38
      Szpilka ( bokser) razem z ekipą, partnerką i psem

Z tego zdania wynika, że poza partnerką i psem była jeszcze dodatkowo jakaś ekipa.

Jeżeli zaś ekipa składała się z partnerki oraz psa, to należało użyć po słowie "ekipa" raczej wtrącenia.

A ad meritum: osoby w takiej sytuacji winny być ZMUSZONE do pozostawania w schronisku. Nie wiem, w jaki sposób, ale płatności mogłyby na to znacząco wpłynąć. tongue_out

• malia Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 20:45
        Zdanie jest zbudowane dokładnie tak, jak miało być zbudowane.
        • taki-sobie-nick Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:04
          malia napisała:

> Zdanie jest zbudowane dokładnie tak, jak miało być zbudowane.

To trzeba było dodać, że tam było jeszcze więcej głupich typów, bo piszesz tylko o Szpilce, jego konkubinie i jego psie.
          • malia Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:23
            Przecież słowo "ekipa" to właśnie znaczy, że było więcej osób.
      • taki-sobie-nick Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:02
        Dodam, że wchodzenie przy zagrożeniu lawinowym powinno być płatne DODATKOWO. DUŻO.
    • ichi51e Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 20:41
      co za zenada. bo panu sie za hotel zaplacic nie chcialo... i jutro znowu psa w gory biora...
    • lot_w_kosmos Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 20:52
      Zastanawiam się kiedy w końcu wprowadzą w tym kraju odpłatność za akcje ratunkowe w górach...
    • sumire Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 20:52
      Psa powinni byli ratownicy zabrać, parkę zostawić - niech sobie radzą, skoro tacy twardzi.
      • bywalec.hoteli Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:10
        sumire napisała:

> Psa powinni byli ratownicy zabrać, parkę zostawić - niech sobie radzą, skoro ta
        > cy twardzi.
        W tym przypadku to nie było ratowanie życia ani zdrowia, wiec GOPR powinien Szpilce wystawić rachunek.
        • sumire Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:24
          Nie mogą tego zrobić. Prawo im zabrania.
          • sofia_87 Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:29
            A szkoda, tego typu akcje powinny być odpłatne
    • beneficia Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:10
      Już jest wątek na ten temat. Założył go Józek, a skupił się na tym, że "ale ematka i tak by dała jemu a mnie nie" big_grin
      • bywalec.hoteli Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:23
        beneficia napisał(a):

> Już jest wątek na ten temat. Założył go Józek, a skupił się na tym, że "ale ema
        > tka i tak by dała jemu a mnie nie" big_grin

Bo łobuz kocha mocniej niż ofiara losu wink
      • malia Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:27
        Nie widzę żadnego wątku, na pewno nie było go jak swój zakładałam.
        Zresztą józkow i jemu podobnych mam wygaszonych, więc to może dlatego big_grin
    • milka_milka Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:18
      Mam nadzieję, że mu wystawią rachunek.
      • malia Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 21:25
        Gdyby miał CIEŃ przyzwoitości sam powinien wpłacić dotację na GOPR
        • ichi51e Re: Pan z pieskiem 07.01.19, 11:11
          nie ma gdyby mial minimum poczucia obciachu to by sam tego na insta nie wrzucal
    • taki-sobie-nick Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 22:07
      Panu Szpilce i jego konkubinie powinno się zabraniać wypowiadania BEZ TŁUMACZA. Tłumacza na cywilizowany język polski.
    • boo-boo Re: Pan z pieskiem 06.01.19, 23:19
      Wychodzą skutki obitego łba.
    • 35wcieniu Re: Pan z pieskiem 07.01.19, 11:18
      I co, wchodza dzisiaj znowu, jak zapowiadali? Ktos cos? big_grin
    • iwoniaw Przeklejone: autor - annajustyna 07.01.19, 12:46
      Pieskowi było strasznie zimno

annajustyna
      07.01.19, 07:47
      www.tvn24.pl/artur-szpilka-poszedl-w-gory-z-psem-wezwal-ratownikow,898038,s.html
      To niech teraz pan Artur zapłaci za transport pieska "chłopakom".

Re: Pieskowi było strasznie zimno
      milva24
      07.01.19, 08:32
      Po cholerę przy niepewnej pogodzie pchał się w góry? Ale chyba w tym roku jeszcze nie sprowadzali ludzi znad Morskiego Oka.

annajustyna
      07.01.19, 09:18
      A skad sprowadzali tych z dziecmiw sukieneczkach? Z Doliny Pieciu Stawow?

35wcieniu
      07.01.19, 09:28
      Z Przeleczy Puchacza. W Sudetach.

triss_merigold6
      07.01.19, 08:48
      Myślę, że bodziec finansowy byłby skuteczny, pan celebryta powinien otrzymać rachunek za usługę.

annajustyna
      07.01.19, 09:19
      Tylko chyba ustawa wciaz tak durna, ze nie ma takiej opcji niestety...

35wcieniu
      07.01.19, 08:58
      Juz bym watek wczoraj. Dziewczyna Szpilki zapowiada ze dzisiaj wchodza znowu. Tez z psem

annajustyna
      07.01.19, 09:19
      To juz ewidentnie kpina w zywe oczy...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka