Dodaj do ulubionych

zdjecia w chmurze

04.02.19, 14:07
gdzie trzymacie zdjecia online? google + chyba rezygnuje z tej usługi od kwietnia?
chodzi mi tylko a darmowe
Obserwuj wątek
    • alaveda Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 14:32
      Darmowe z dużym limitem zostały chyba tylko zdjęcia Google (z obniżoną jakością) albo mega.

Bez sensu, bo chmury albo wprowadzają opłaty albo znikają z rynku. Najlepiej kupić twardy dysk zewnatrzrny i tam sobie zgrywac do upadłego.
      • kamire12 Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 14:51
        dysk mam, ale dostep online jest bardzo czesto przydatny i super w przypadku awarii dysku
      • bialeem Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 15:31
        Nie zauważyłam obniżania jakości jak się wybierze oryginalną.

Infrastruktura clouda kosztuje. Nic dziwnego, że po wyparciu serwisów zaczynają chcieć kasy. Tak to działa (polecam na naukę wszystkim użytkownikom ubera). Ogólnie monopol googla jest bardzo groźny.
        • alaveda Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 18:56
          Oryginalna rozdzielczość to tylko chyba 5 GB za darmo, powyżej trzeba już płacić.
    • koronka2012 Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 15:02
      Oj, to mnie zmartwiłaś, nie widziałam takiej informacji, a przynajmniej nie zwróciłam uwagi.
      Nietopsze, bo mam tam backup zdjęć z paru lat sad i gdzie ja się teraz podzieję???
    • dorotal4 Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 15:07
      ja używam dropboxa, wprawdzie nie do zdjęć, ale przechowywac można wszystko

a google wyłącza tylko serwis społecznościowy, google zdjęcia nadal będzie działać
      • alaveda Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 18:57
        Dropbox na tylko 2gb za darmo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka