kamire12 04.02.19, 14:07 gdzie trzymacie zdjecia online? google + chyba rezygnuje z tej usługi od kwietnia? chodzi mi tylko a darmowe Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alaveda Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 14:32 Darmowe z dużym limitem zostały chyba tylko zdjęcia Google (z obniżoną jakością) albo mega. Bez sensu, bo chmury albo wprowadzają opłaty albo znikają z rynku. Najlepiej kupić twardy dysk zewnatrzrny i tam sobie zgrywac do upadłego. Odpowiedz Link Zgłoś
kamire12 Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 14:51 dysk mam, ale dostep online jest bardzo czesto przydatny i super w przypadku awarii dysku Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 15:31 Nie zauważyłam obniżania jakości jak się wybierze oryginalną. Infrastruktura clouda kosztuje. Nic dziwnego, że po wyparciu serwisów zaczynają chcieć kasy. Tak to działa (polecam na naukę wszystkim użytkownikom ubera). Ogólnie monopol googla jest bardzo groźny. Odpowiedz Link Zgłoś
alaveda Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 18:56 Oryginalna rozdzielczość to tylko chyba 5 GB za darmo, powyżej trzeba już płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 15:02 Oj, to mnie zmartwiłaś, nie widziałam takiej informacji, a przynajmniej nie zwróciłam uwagi. Nietopsze, bo mam tam backup zdjęć z paru lat i gdzie ja się teraz podzieję??? Odpowiedz Link Zgłoś
dorotal4 Re: zdjecia w chmurze 04.02.19, 15:07 ja używam dropboxa, wprawdzie nie do zdjęć, ale przechowywac można wszystko a google wyłącza tylko serwis społecznościowy, google zdjęcia nadal będzie działać Odpowiedz Link Zgłoś