Dodaj do ulubionych

Dzisiaj się z tego śmiejemy!

15.02.19, 10:59
Na 16 urodziny naszej córki (obecnie 26),
Do drzwi naszych zastukał posłaniec z olbrzymim, pięknym bukietem czerwonych róż dla niej, od niewiadomo kogo...
Jak myśmy się wtedy zdenerwowali! Córka aż temperatury dostała, a my wyobrażaliśmy sobie, że to pewnie jakiś stary oblech sobie nasze dziecko upatrzył (córcia jest naprawdę śliczna!).
Szybko się jednak okazało, że to kolega syna taki szarmancki. 😉
Panikarze?
Obserwuj wątek
    • alina460 Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 15.02.19, 13:13
      Tak. W życiu bym tak nie pomyślała jak Wy.
    • echtom Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 15.02.19, 13:28
      > Szybko się jednak okazało, że to kolega syna taki szarmancki. 😉

Jest dziś Twoim zięciem? wink
      • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 15.02.19, 18:09
        echtom napisała:

> Jest dziś Twoim zięciem? wink

Nie jest i całe szczęście, bo to zdaje się taki trochę toksyczny typ, - syn narzekał, że jak nie było tak, jak on chciał (grali razem w zespole), to strzelał focha.
        • taki-sobie-nick Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 00:11
          \toksyczny typ, - syn nar
          > zekał, że jak nie było tak, jak on chciał (grali razem w zespole), to strzelał
          > focha.

To już focha nie można strzelić, żeby nie zostać sklasyfikowanym jako toksyczny?
          • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 10:51
            taki-sobie-nick napisała:

> \toksyczny typ, - syn nar
            > > zekał, że jak nie było tak, jak on chciał (grali razem w zespole), to str
            > zelał
            > > focha.
            >
            > To już focha nie można strzelić, żeby nie zostać sklasyfikowanym jako toksyczny
            > ?

Nicku litości! Manipulujesz jak pisia tv! Zobacz jak wyrywasz z kontekstu moją wypowiedź, która brzmiała: "bo to zdaje się taki trochę toksyczny typ"
            I tak, jeśli ktoś stosuje focha jako metodę na osiągnięcie celu, to JEST toksyczny.
    • bywalec.hoteli Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 15.02.19, 13:34
      Pamiętam jak się bałem wyrwania zęba ósemki. Wprawdzie trwało to godzinę i silny chirurg miał problem z wyrwaniem, ale dziś się z tego śmieję smile
    • heca7 Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 15.02.19, 18:36
      Przerażające co się musiało u was w domu dziać, że córka z nerwów dostała gorączki. To tylko kwiaty.
      • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 15.02.19, 19:33
        heca7 napisała:

> Przerażające co się musiało u was w domu dziać,

Na przykład co, według ciebie?
        • heca7 Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 15.02.19, 20:08
          Jeśli z tak blachego powodu wy wpadacie w panikę a ona dostaje gorączki to nie wyobrażam sobie co się dzieje przy prawdziwych problemach.
          • 35wcieniu Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 15.02.19, 20:20
            Też jestem zdumiona jak można dostać gorączki z powodu otrzymania kwiatów. W urodziny na dodatek. Nie wiem o co chodzi w tym wątku, jest dla mnie totalnie schizujący.
          • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 10:37
            heca7 napisała:

> Jeśli z tak blachego powodu wy wpadacie w panikę

Nie napisałem, że wpadliśmy w panikę, tylko że się zdenerwowaliśmy, dostrzegasz różnicę? Córka nie miała jeszcze chłopaka, a olbrzymi bukiet pięknych róż, to dosyć droga rzecz i mieliśmy prawo do obaw, że ktoś dorosły za tym stoi.

a ona dostaje gorączki

Teraz tak myślę, że gorączka mogła być niezależna, ale zdenerwowała się też, bo nie wiedziała kompletne kto, nawet nie podejrzewała.

to nie
            > wyobrażam sobie co się dzieje przy prawdziwych problemach.

Czyli jakich?
            • 35wcieniu Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 10:47
              Więc przyjmij do wiadomości że najwyraźniej większość forumek (i podejrzewam ze ludzi w ogole) nie denerwuje się tym że córka dostaje na urodziny kwiaty.
              • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 10:56
                35wcieniu napisał(a):

> Więc przyjmij do wiadomości...

Przyjąłem, najwidoczniej jesteśmy przewrażliwieni, ale tak, jak już pisałem,- to przesada w dobrą stronę. 😉
    • hanusinamama Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 15.02.19, 20:14
      A czemu tak pomyśleliscie? Ja na 16 uroziny dostałam piękny bukiet ( nie roz bo nie lubie) olbrzymi od chłopaka z klasy, to był mój chłopak smile. Mama tylko odpowiedniego wazonu poszukała i powiedziała "ojciec to mi chyba nigdy takich nie kupił, piękne są". Ja nie dostałam temperatury tylko spuchłam z dumy smile
      • aandzia43 Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 11:30
        Też byłabym zaniepokojona, gdybyśmy chociaż nie domyślali się od kogo bukiet mógł być. Gdyby córka miała chłopaka albo ujawnionego adoratora nie byłoby sprawy, pewnie od niego. Zawsze gdzieś tam z tyły głowy czai się jakiś stary zbok albo stalker. No, bukiecik mały skromny też nie zdenerwowałby - pewnie adorator-licealista, normalka w pewnym wieku smile
        • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 12:37
          aandzia43 napisała:

> Zawsze gdzieś tam z tyły głowy czai się jakiś stary zbok albo stalker.

No właśnie, a przewrażliwionym bardziej z przodu wink

> No, bukiecik mały skromny też nie zdenerwowałby - pewnie adorator-licealista, normalka w > pewnym wieku smile

No właśnie, a to był wypasiony ogromny bukiet.
    • jola-kotka Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 01:33
      mallard napisał:
      Córka aż temperatury dostała, a my wyobrażali
      > śmy sobie, że to pewnie jakiś stary oblech sobie nasze dziecko upatrzył (córcia
      > jest naprawdę śliczna!).
      > Szybko się jednak okazało, że to kolega syna taki szarmancki. 😉
      > Panikarze?
      >
      Duzo gorzej niz panikaze. Niezly cyrk musieliscie zrobic ze biedna dziewczyna dostala goraczki . Wspolczuc jej tylko. Co wy macie w glowach zeby w kwiatach przyslanych w dniu urodzic doszukiwac sie jakis takich chorych sytuacji?
      • ania_2000 Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 02:58
        i do tego 10 lat zajelo ci zeby sie z tego smiac?

ojp.
      • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 10:39
        jola-kotka napisała:

> Duzo gorzej niz panikaze.

Juluniu, ty to sobie odpuść raczej 😀
        • jola-kotka Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 11:53
          Szczego ty sie smiejesz?
          • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 12:18
            jola-kotka napisała:

> Szczego ty sie smiejesz?

Jak to szczego, - ściebie!
            • jola-kotka Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 12:23
              "ściebie" faktycznie pozostaje ci tylko smiac sie z innych z nadzieja, ze tym odwrocisz uwage od siebie.
              • mallard Jolanto! 16.02.19, 12:31
                Zapewne czytałaś Trylogię i pamiętasz co powiedział Kmicic do Wołodyjowskiego pod koniec pojedynku?
    • ficus_carica Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 09:58
      Moja córka ma 16 lat. Gdyby dostała kwiaty kurierem, to zafascynowany nią stary oblech byłby ostatnim, co przyszłoby nam głowy. Jesteście dziwni.
      A już gorączka że zdenerwowania jest bardzo niepokojąca.
      • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 10:45
        ficus_carica napisał(a):

> Moja córka ma 16 lat. Gdyby dostała kwiaty kurierem, to zafascynowany nią stary
        > oblech byłby ostatnim, co przyszłoby nam głowy. Jesteście dziwni.

Doprawdy? A potem szok, - to typowy scenariusz. Pewnie była to przesada, to na pewno w dobrą stronę.

> A już gorączka że zdenerwowania jest bardzo niepokojąca.

Już tam gdzieś pisałem, że mogła być niezależna.
        • ficus_carica Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 11:58
          mallard napisał:

> ficus_carica napisał(a):

> Doprawdy? A potem szok, - to typowy scenariusz.

Doprawdy. Ty zdaje się nie masz pojęcia jakie są typowe scenariusze zagrożen czyhających na współczesne nastolatki.

> Już tam gdzieś pisałem, że mogła być niezależna.

Najpierw pisales, że że zdenerwowania.
    • sumire Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 10:56
      Normalnie to ludzie panikują, gdy przyjeżdża pogotowie albo policja, ale żeby kurier z kwiatami takie emocje wywołał, to trochę creepy.
    • aaa-aaa-pl Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 10:56
      Dziwne skojarzenia z tym "oblechem".Dlaczego akurat w tym kierunku poszly wasze myśli? Ja bym pomyślała, ze to przyjaciółki córki zrobiły zrzutkę na kwiaty.Albo jakaś ciocia/ babcia/ chrzestna zrobiła taką niespodziankę
      Szczególnie, że był konkretny powód, urodziny.Ale, że jakiś psychopata ???? , no - nie .
      • 35wcieniu Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 11:00
        Też mnie zdumiał ten wątek ale już skojarzyłam nicka z innymi wątkami i już się nie dziwię. big_grin
    • mid.week Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 11:06
      Ojapierniczę... nic więcej nie napiszę smile
      • mallard Re: Dzisiaj się z tego śmiejemy! 16.02.19, 11:38
        mid.week napisała:

> Ojapierniczę... nic więcej nie napiszę smile

Dziękuję. 😉
    • mallard Dodam trochę 16.02.19, 12:28
      "okoliczności łagodzących", - otóż mieszkaliśmy wtedy na niskim parterze, nawet nakryliśmy jednego gościa jak stał z nosem przy naszej szybie (robił to wielokrotnie, o czym wiedzieliśmy od sąsiadów. Przestał jak go objechałem, bo go nakryliśmy - okazało się, że to dziwoląg z sąsiedztwa, który robił to przy okazji wyprowadzania psa). Nie pamiętam tylko, czy to było przed bukietem, czy po.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka