Dodaj do ulubionych

Bobas nudysta

24.02.19, 21:49
Czy Wasze bobasy też się rozbierają/rozbierały do naga? Mój brzdąc ma 1,5r i notorycznie ściąga ubranie łącznie z pieluchą. 10s nie wytrzyma, 20 razy go ubieram i nic, ubiorę, puszczam na podłogę a on już się rozbiera. Nie muszę dodawać, że nie panuje nad fizjologią? Zastanawiam się czy nie przykleić mu taśmą odzienia. Aby było ciekawiej, to zakłada czapkę. Starszy nie odstawiał takich akcji.
Obserwuj wątek
    • majenkir Re: Bobas nudysta 24.02.19, 21:55
      Moja corka tylko raz sie rozebrala do nagusa - akurat kiedy mielismy gosci big_grin. Miala wtedy juz chyba ze 3 lata..
    • nangaparbat3 Re: Bobas nudysta 24.02.19, 21:58
      Tak, były takie akcje, ostatnia w wieku lat 4.
      Falami to nadciągało i mijało, rok, dwa lata i cztery. Szczęśliwie zawsze latem smile
    • fomica Re: Bobas nudysta 24.02.19, 21:59
      Od dawna tak ma? Może to chwilowe jednorazowe upodobanie, za parę dni mu się znudzi. Mój 4-latek czasami lubi sie rozebrać i na golasa przez chwilę pobiegac, poskakac po łózku. Robi to tylko w domu i sporadycznie więc toleruję.
    • 35wcieniu Re: Bobas nudysta 24.02.19, 22:03
      Niektóre dzieci mają coś takiego że koniecznie chcą się rozbierać do, hm... defekacji. wink
      Nie jest to przypadkiem taka sytuacja? To że nie panuje nad fizjologią by pasowało, bo on się rozbiera, ty go ubierasz i tak w kółko, a on po prostu chce się rozebrać i wypróżnić wink
      Poszukaj, by, tu kiedys meeega obszerny wątek o tym, czytalam z niedowierzaniem ale to podobno częste.
      • thea19 Re: Bobas nudysta 24.02.19, 22:06
        kupy jeszcze nie zdążył zrobić na golasa i robi ją w ukryciu za zasłoną w salonie. Dawno temu zaczął ściągać same skarpetki, potem doszły spodnie a od paru dni wszystko, nawet bluzkę ściągnie. Zakładałam pajace i też zdejmuje. Jak mu zwracam uwagę to krzyczy na mnie i ma bardzo oburzoną minę. Nie pozwala na siebie nawet spojrzeć.
    • andaba Re: Bobas nudysta 24.02.19, 22:03
      Kiedyś półtoraroczne bobasy, o ile nie panowały nad fizjologią, nosiły śpiochy zapinane/zawiązywane na ramionach, wcale nie było sie z nich tak łatwo wyswobodzić. Więc nie, nie miałam tego problemu.
    • lauren6 Re: Bobas nudysta 24.02.19, 22:10
      Może ma zaburzenia SI i ubranie/szwy w ubraniu/metki go drapią?
      • thea19 Re: Bobas nudysta 24.02.19, 22:16
        to raczej w drugą stronę - jest niedostymulowany - bardzo lubi pocieranie twarzy i pleców futerkowym kocem, drapanie po głowie i plecach. Czasem siada i sam się po twarzy głaszcze kocykiem. Przytula się do szorstkiego psa.
    • mika_p Re: Bobas nudysta 24.02.19, 22:12
      Uhm. Odpuszczałam, rozbieranie szlo dziecku sprawniej niz mniej ubieranie. Okazalo się wtedy, że zaczyna panować nad fizjologią. Tak ze 22 miesiące miało.
      • black_magic_women Re: Bobas nudysta 25.02.19, 11:34
        mika_p napisała:

> Uhm. Odpuszczałam, rozbieranie szlo dziecku sprawniej niz mniej ubieranie.

I ja podobnie.
    • pani_libusza Re: Bobas nudysta 24.02.19, 22:23
      Może zmieniłaś proszek/płyn do prania i cos go drażni? A może, ze tak pojadę ematka ubranko nie było prasowane i tu jest problemwink
      Ps moje dziecko miało taka fazę ze żeby usiąść na nocnik to się całkowicie rozbierało od pasa w dół, łącznie ze skarpetkamiuncertain
      • thea19 Re: Bobas nudysta 24.02.19, 22:30
        od urodzenia piorę w jelpie i loveli, nie prasowałam nigdy. Od nocnika ucieka. Tata posadził na nim misia i on czasem też go tam posadzi ale sam absolutnie nie chce.
    • spirit_of_africa Re: Bobas nudysta 24.02.19, 22:36
      to chyba klasyka rozwojowa. Moja córka 1,5 roczna najchętniej biega z gołym tyłkiem i robi histerie jak ją ubieram. Siostrzeniec starszy od niej o 7 msc przechodzil przez ten sam etap w podobnym wieku.
    • kafana Re: Bobas nudysta 25.02.19, 00:32
      Moj dziś skończył 1,5 roku i nagle znienawidził pieluchę. Drze się w niebogłosy przy ubieraniu i z gola pupa by latał. Czapkę tez co chwile ubiera. Kocha również buty. Dziś paradował z gołym tyłkiem, czapce z pomponem i w moich klapkach. Szkoda ze zima bo bym mu dluzej tak pozwoliłasmile
    • solejrolia Re: Bobas nudysta 25.02.19, 00:39
      Nowa umiejętność, to bobas się cieszy ze swojej mocy sprawczej. Zwłaszcza że w zamian ma uwagę mamy.
      Ot, taka zabawa.
      Ja nie zwracałam za bardzo uwagi na rozbieranie się i ta faza szybciutko minęła.
      Ale fakt, że to było lato.
    • wilan.an Re: Bobas nudysta 25.02.19, 00:48
      Oj tak🤣 Wspominam z rozrzewnieniem, tańce golasów odbywały się kiedy tylko usłyszały muzykę, wystarczył dzwonek w telefonie. Wyrośnie, nie martw się, jeszcze złapiesz się na nostalgii jak zacznie fukać bo się przebiera.
    • mrs.solis Re: Bobas nudysta 25.02.19, 02:55
      Moj brat taki byl. Nawet na podworku rozbieral sie i zakopywal ubrania w piaskownicy. Oprocz tego pil tylko mleko i jadl tylko chleb z dzemem. Ogladal tez tylko jedna kreskowke My little pony. Normalny on nie jest, ale tez nie wiemy co do konca jest z nim nie tak, bo nigdy nikt go nie zdiagnozowal.
      • thea19 Re: Bobas nudysta 25.02.19, 08:12
        ojezu, nie strasz. Mój też tylko mleko, chociaż od paru dni zaczął wołać am na inne jedzenie. Bardzo późno zaczął rozszerzać dietę (10mcy), ponad rok wymiotował. Telefon mi kradnie i umie włączyć.
    • bei Re: Bobas nudysta 25.02.19, 08:09
      Słodkie😊
      Tak, dzieci tak robią. Po prostu nabył tej umiejętności i cieszy się nią😊
    • black_magic_women Re: Bobas nudysta 25.02.19, 11:33
      Moje dzieci smile 5 latek już się ubiera, ale 2,5 latka uwielbia chodzić na golasa ale z jakimś gadżetem: moimi butami, czepkiem pływackim, lornetką pradziadka...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka