net.mynia
26.02.19, 22:05
się w roli matek? Właśnie przeczytałam kolejny wątek o nienawiści do dzieci. Często tu spotykane zjawisko, ja dzieci nie mam ale często przebywam z różnymi dziećmi. Potrafią dać w kość ale nie mam takiej nienawiści do nich w sobie, co niektóre tu kobiety. Moja kuzynka też dużo czyta w internecie własnie takich negatywnych opinii na temat dzieci, matek. Jakiś czas temu powiedziała mi, że po tym jak naczyta się tych obelg to czuje się dyskryminowana jako matka. Czuje ten hejt, jak wychodzi z dzieckiem ( 2,5 roku ) bo wie, że w tych czasach dzieci są w większości miejscach nie akceptowane. Wchodzi do komunikacji miejskiej i obawia się, że ludzie będą krzywo się patrzeć jak dziecko zacznie marudzić ( jest dość marudne, często ) to samo do sklepu. Ciągle ma z tyłu głowy, że nie powinna z dzieckiem tu i tu być. Moja mama też ma takie zdanie, mówiła że jak ja byłam dzieckiem to było inaczej. Jak ze mną gdzieś szła to ludzie byli przychylni, mili, dzieci były zawsze mile widziane a jak opiekuje się dzieckiem kuzynki to czuje ten dystans, krzywe spojrzenia, że takie podłe czasy. Czy wy też tak to odczuwacie? Czujecie, że z dzieckiem przeszkadzacie?