Dodaj do ulubionych

Czy to prawda

08.03.19, 21:37
że na pocztach nie ma już druczków do przelewów? Są jakieś książeczki płatne, o co chodzi?
Obserwuj wątek
    • mamtrzykoty Re: Czy to prawda 08.03.19, 21:45
      Prawda. Trzeba sobie druczki kupić.
      • net.mynia Re: Czy to prawda 08.03.19, 21:57
        Dzięki. Ciągle coś wymyślają uncertain
      • waleria30 Re: Czy to prawda 08.03.19, 22:09
        > Trzeba sobie druczki kupić.

Nie ma obowiazku. Maja natomiast oni obowiazek przyjac zlecenie ustne - rzecz jasna, jak sie ma x zlecen na raz, to troche nie bardzo. Ale jesli ma sie do przelewu cos rzadko, raz na jakis czas, to juz mozna sie zabawic. Wyprobowane juz w zeszlym roku.
        • net.mynia Re: Czy to prawda 08.03.19, 22:24
          A co im te druczki przeszkadzały? Wkurza mnie to, bo ciągle coś wymyślają, wycofują, kombinują.
          • semihora Re: Czy to prawda 08.03.19, 22:25
            Kasa, misiu, kasa.
          • taki-sobie-nick Re: Czy to prawda 08.03.19, 22:54
            Bezpłatne były.
          • jola-kotka Re: Czy to prawda 08.03.19, 23:08
            Podpowiem ci w kazdym banku spoldzielczym dostaniesz te druczki za darmo. Mam tam konto czesto bywam i widze jak ludzie biora smile 10 a wypelniaja jeden reszte zabieraja smile. Wyjatkowo place w ten sposob to nie wiem gdzie je mozna kupic.
      • jola-kotka Re: Czy to prawda 08.03.19, 23:05
        Nie trzeba , podajesz dane do przelewu , wprowadzaja drukuja potw. Ostatnio tak wplacalam za aukcje na allegro .
        • verydry Re: Czy to prawda 09.03.19, 05:25
          A przez net nie prościej?
          • jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:00
            Czasami tak trzeba szczegolnie kiedy kupuje cos na allegro od prywatnej osoby.
            • aerra Re: Czy to prawda 09.03.19, 14:12
              Czemu tak trzeba?
              Chyba, że robisz przekaz pocztowy, na adres, a nie na konto.
              Bo jak na konto, to nie ma znaczenia czy osoba prywatna czy nie.
        • lot_w_kosmos Re: Czy to prawda 09.03.19, 06:35
          Jola, nie mam nic do poczty i wpłat na allegro z pominięciem Payu.... A także nic do banków spółdzielczych.
          Ale tym wpisem się trochę skompromitowałas i obnażyłaś.....
          Bardzo bogate mieszkanki wielkich miast, na jaką się kreujesz na forum, tak nie robią 😂😂😂😂😂
          • jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:14
            Kazdy robi jak uwaza i jak chce niezaleznie czy jest bogaty czy biedny. Druczki sa juz nie potrzebne ale ludzie je tam biora . Napisalam co widze. Ostatnie twoje zdanie swiadczy o twoim jakims ograniczeniu umyslowym. A teraz napisz co robi pani zarabiajaca hm no np. 15000 zl. A co ta co 5000 nie widzisz swojej glupoty? Mnie to sie wydaje ze kazda z nich niezaleznie od stanu konta zyje poswojemu wedlug tegojakchcezyc. A co rozumiesz przez " bardzo bogata" totez jest tylko twoja wiedza bodla kazdego oznacza to co innego.
        • beaucouptrop Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:21
          Jola, rzekomo pani Halinka musi sie twoimi ciuchami zajmowac i do pralni je wozic, a ty chodzisz robic przelewy do banku spoldzielczego albo na poczte?
          Plebania z Dynastia ci sie pomieszaly 😂
          • cauliflowerpl Re: Czy to prawda 10.03.19, 20:34
            Wszystko sie zgadza. Komputer jest wszak bardziej skomplikowany od pralki.
    • bywalec.hoteli Re: Czy to prawda 08.03.19, 22:57
      Dziwne. Zmniejszają tym samym zasięg swojej usługi.
      • jola-kotka Re: Czy to prawda 08.03.19, 23:09
        Bzdura bo bez tego druczka mozna spokojnie wplacic wiec nic nie ograniczaja.
    • chicarica Re: Czy to prawda 08.03.19, 23:54
      Mamy rok 2019. Kto jeszcze robi przelewy na poczcie?
      • jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 00:00
        Ja robie jak nie chce aby ktos znal moje dane i nr konta a przesylka ma przyjsc na adres skrytki pocztowej.
        • chicarica Re: Czy to prawda 09.03.19, 01:30
          Zadziwiajace, o ile nie kupujesz bomby albo pigulki gwaltu, ale ok.
          • jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 01:33
            Albo nie chce zeby ktos sie zorientowal kto , co . Ludzie maja rozne powody swojego postepowania, dzialaja tak zeby dla nich bylo najbezpieczniej.
          • lot_w_kosmos Re: Czy to prawda 09.03.19, 06:38
            Jola jamo mieszkanka zabitej dechami wsi ma tylko do dyspozycji pocztę i bank spółdzielczy.
            A na poczcie płaci za światło, bo za podatek to w Gminie, a za wodę to zbiera sołtys.

Matko, jak się tak kłamie na swój temat na forum, to trzeba się mocno pilnować. Bo się można tak skomptomitowac, że hej!
            • jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:18
              Bardzo smieszne. Bank spoldzielczy jest w kazdym duzym miescie i ma wiecej zalet niz minusow . Kierowanie sie nazwa jest totalna glupota. Na tym wlasnie polega tajemnica pewnych rzeczy .
      • hukop Re: Czy to prawda 09.03.19, 01:37
        chicarica napisała:

> Mamy rok 2019. Kto jeszcze robi przelewy na poczcie?
        >
        O, jaka ty światowa jesteś smile
      • beata985 Re: Czy to prawda 09.03.19, 07:22
        chicarica napisała:

> Mamy rok 2019. Kto jeszcze robi przelewy na poczcie?
        >
        Oj...zdziwiła byś się ile osób tak jeszcze płaci....ostatnio utknelam w kolejce bo był czas oplat

🙃
      • beaucouptrop Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:15
        Starsi ludzie na przyklad. I co w tym dziwnego?
      • anorektycznazdzira Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:23
        Zdziwiłabyś się- zajrzyj na pocztę. Ja akurat uważam, że do płacących tam rachunki, rachuny i rachuneczki i blokujących jedyne okienko tej porąbanej instytucji przez pół godziny należałoby wzywać policję- ale tak, to się nadal dzieje w 2019.
        • beata985 Re: Czy to prawda 09.03.19, 15:30
          Poczta jest m.in. od płacenia rachunków, rachunow, rachuneczkow...nie rozumiem dlaczego chciałabyś wzywać policję do tych ludzi...
        • katja.katja Re: Czy to prawda 11.03.19, 09:40
          Dokładnie. Emeryt jedzie na drugi kraniec miasta by zaoszczędzić na marchewce 50 groszy lub szarpie się z innymi o karpia tańszego 1 złotówkę mniej niż gdzie indziej, ale zamiast zrobić wygodny i darmowy przelew w ciepłym domku pcha się na pocztę i jeszcze za to płaci kilka złotych.
    • astrologia333 Re: Czy to prawda 09.03.19, 14:41
      Byłam w grudniu. Pani mi dała jakiś druczek byle jaki na pewno nie do przelewu na zasadzie: " wpisz byle gdzie nr konta, adresata, odbiorcę i kwotę" bo druczków do przelewu nie mamy.
      Drugi raz byłam to pani mi dała za 20 gr jeden pseudodruczek a cały plik był za ileś tam złoty. Inna wersja, bo dostaje się jako potwierdzenie zamiast kopii druczku, taki mały światek samodzielnie uzupełniony: komu, co za ile z pieczątką poczty polskiej.
      • astrologia333 Re: Czy to prawda 09.03.19, 14:42
        *świstek.
    • szmytka1 Re: Czy to prawda 09.03.19, 14:54
      Na poczcie sa zabawki, puzzle, gry, ciastecKa, soczki, rasole, zapalniczki, ksiazki patriotyczne, religijne i kulinarne i miliony innego badziewia ale nie ma kartek pocztowych takich zwyklyxh. Mozna kupic zyczenia urodInowe, imieniniowe i gratulacyjne. Zwykle kwiatki albo widocEk nie uswiadczysz na 2 moich pocztach. Pozostale w placowki nie sprawdAlam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka