net.mynia 08.03.19, 21:37 że na pocztach nie ma już druczków do przelewów? Są jakieś książeczki płatne, o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamtrzykoty Re: Czy to prawda 08.03.19, 21:45 Prawda. Trzeba sobie druczki kupić. Odpowiedz Link Zgłoś
waleria30 Re: Czy to prawda 08.03.19, 22:09 > Trzeba sobie druczki kupić. Nie ma obowiazku. Maja natomiast oni obowiazek przyjac zlecenie ustne - rzecz jasna, jak sie ma x zlecen na raz, to troche nie bardzo. Ale jesli ma sie do przelewu cos rzadko, raz na jakis czas, to juz mozna sie zabawic. Wyprobowane juz w zeszlym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
net.mynia Re: Czy to prawda 08.03.19, 22:24 A co im te druczki przeszkadzały? Wkurza mnie to, bo ciągle coś wymyślają, wycofują, kombinują. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czy to prawda 08.03.19, 23:08 Podpowiem ci w kazdym banku spoldzielczym dostaniesz te druczki za darmo. Mam tam konto czesto bywam i widze jak ludzie biora 10 a wypelniaja jeden reszte zabieraja . Wyjatkowo place w ten sposob to nie wiem gdzie je mozna kupic. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czy to prawda 08.03.19, 23:05 Nie trzeba , podajesz dane do przelewu , wprowadzaja drukuja potw. Ostatnio tak wplacalam za aukcje na allegro . Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:00 Czasami tak trzeba szczegolnie kiedy kupuje cos na allegro od prywatnej osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Czy to prawda 09.03.19, 14:12 Czemu tak trzeba? Chyba, że robisz przekaz pocztowy, na adres, a nie na konto. Bo jak na konto, to nie ma znaczenia czy osoba prywatna czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Czy to prawda 09.03.19, 06:35 Jola, nie mam nic do poczty i wpłat na allegro z pominięciem Payu.... A także nic do banków spółdzielczych. Ale tym wpisem się trochę skompromitowałas i obnażyłaś..... Bardzo bogate mieszkanki wielkich miast, na jaką się kreujesz na forum, tak nie robią 😂😂😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:14 Kazdy robi jak uwaza i jak chce niezaleznie czy jest bogaty czy biedny. Druczki sa juz nie potrzebne ale ludzie je tam biora . Napisalam co widze. Ostatnie twoje zdanie swiadczy o twoim jakims ograniczeniu umyslowym. A teraz napisz co robi pani zarabiajaca hm no np. 15000 zl. A co ta co 5000 nie widzisz swojej glupoty? Mnie to sie wydaje ze kazda z nich niezaleznie od stanu konta zyje poswojemu wedlug tegojakchcezyc. A co rozumiesz przez " bardzo bogata" totez jest tylko twoja wiedza bodla kazdego oznacza to co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:21 Jola, rzekomo pani Halinka musi sie twoimi ciuchami zajmowac i do pralni je wozic, a ty chodzisz robic przelewy do banku spoldzielczego albo na poczte? Plebania z Dynastia ci sie pomieszaly 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
cauliflowerpl Re: Czy to prawda 10.03.19, 20:34 Wszystko sie zgadza. Komputer jest wszak bardziej skomplikowany od pralki. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Czy to prawda 08.03.19, 22:57 Dziwne. Zmniejszają tym samym zasięg swojej usługi. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czy to prawda 08.03.19, 23:09 Bzdura bo bez tego druczka mozna spokojnie wplacic wiec nic nie ograniczaja. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Czy to prawda 08.03.19, 23:54 Mamy rok 2019. Kto jeszcze robi przelewy na poczcie? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 00:00 Ja robie jak nie chce aby ktos znal moje dane i nr konta a przesylka ma przyjsc na adres skrytki pocztowej. Odpowiedz Link Zgłoś
chicarica Re: Czy to prawda 09.03.19, 01:30 Zadziwiajace, o ile nie kupujesz bomby albo pigulki gwaltu, ale ok. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 01:33 Albo nie chce zeby ktos sie zorientowal kto , co . Ludzie maja rozne powody swojego postepowania, dzialaja tak zeby dla nich bylo najbezpieczniej. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Czy to prawda 09.03.19, 06:38 Jola jamo mieszkanka zabitej dechami wsi ma tylko do dyspozycji pocztę i bank spółdzielczy. A na poczcie płaci za światło, bo za podatek to w Gminie, a za wodę to zbiera sołtys. Matko, jak się tak kłamie na swój temat na forum, to trzeba się mocno pilnować. Bo się można tak skomptomitowac, że hej! Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:18 Bardzo smieszne. Bank spoldzielczy jest w kazdym duzym miescie i ma wiecej zalet niz minusow . Kierowanie sie nazwa jest totalna glupota. Na tym wlasnie polega tajemnica pewnych rzeczy . Odpowiedz Link Zgłoś
hukop Re: Czy to prawda 09.03.19, 01:37 chicarica napisała: > Mamy rok 2019. Kto jeszcze robi przelewy na poczcie? > O, jaka ty światowa jesteś Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czy to prawda 09.03.19, 07:22 chicarica napisała: > Mamy rok 2019. Kto jeszcze robi przelewy na poczcie? > Oj...zdziwiła byś się ile osób tak jeszcze płaci....ostatnio utknelam w kolejce bo był czas oplat 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:15 Starsi ludzie na przyklad. I co w tym dziwnego? Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Czy to prawda 09.03.19, 10:23 Zdziwiłabyś się- zajrzyj na pocztę. Ja akurat uważam, że do płacących tam rachunki, rachuny i rachuneczki i blokujących jedyne okienko tej porąbanej instytucji przez pół godziny należałoby wzywać policję- ale tak, to się nadal dzieje w 2019. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Czy to prawda 09.03.19, 15:30 Poczta jest m.in. od płacenia rachunków, rachunow, rachuneczkow...nie rozumiem dlaczego chciałabyś wzywać policję do tych ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Czy to prawda 11.03.19, 09:40 Dokładnie. Emeryt jedzie na drugi kraniec miasta by zaoszczędzić na marchewce 50 groszy lub szarpie się z innymi o karpia tańszego 1 złotówkę mniej niż gdzie indziej, ale zamiast zrobić wygodny i darmowy przelew w ciepłym domku pcha się na pocztę i jeszcze za to płaci kilka złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Czy to prawda 09.03.19, 14:41 Byłam w grudniu. Pani mi dała jakiś druczek byle jaki na pewno nie do przelewu na zasadzie: " wpisz byle gdzie nr konta, adresata, odbiorcę i kwotę" bo druczków do przelewu nie mamy. Drugi raz byłam to pani mi dała za 20 gr jeden pseudodruczek a cały plik był za ileś tam złoty. Inna wersja, bo dostaje się jako potwierdzenie zamiast kopii druczku, taki mały światek samodzielnie uzupełniony: komu, co za ile z pieczątką poczty polskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Czy to prawda 09.03.19, 14:54 Na poczcie sa zabawki, puzzle, gry, ciastecKa, soczki, rasole, zapalniczki, ksiazki patriotyczne, religijne i kulinarne i miliony innego badziewia ale nie ma kartek pocztowych takich zwyklyxh. Mozna kupic zyczenia urodInowe, imieniniowe i gratulacyjne. Zwykle kwiatki albo widocEk nie uswiadczysz na 2 moich pocztach. Pozostale w placowki nie sprawdAlam. Odpowiedz Link Zgłoś