Dodaj do ulubionych

gra o tron -finałowy sezon

08.04.19, 15:50
Jak się waszym zdaniem skończy ?
Kto umrze, a kto przeżyje ?
Obserwuj wątek
    • mama-ola Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 15:53
      A czy tego nie wiadomo z książki?
      • piataziuta Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 15:54
        😂 😂 😂 😂
      • profes79 Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 15:56
        Serial z ksiązką to rozjechał się dawno temu - drukiem ukazało sie jak na razie 5 części...(w tym trzy dwutomowe)
        • mama-ola Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 16:04
          profes79 napisał:

> Serial z ksiązką to rozjechał się dawno temu

Aha, nie wiedziałam, dzięki za normalną odpowiedź smile
          Chciałam najpierw przeczytać, zanim obejrzę, jestem w 3. tomie.
      • czarniejszaalineczka Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 16:04
        lol
    • profes79 Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 15:54
      Ponoć jedna z aktorek już zaspoilerowała kto zginie i kiedy smile Ugryzła się w język ale było za późno już.
      (wiem kto i co i jak ale nie będę spoilerował).
      • tryggia Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 16:14
        Że niby Arya?
      • czarniejszaalineczka Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 16:15
        prima aprilis
    • huexido Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 15:56
      Mam nadzieję, że będzie słodko-gorzko i w stylu Martina, że obędzie się bez happyendów.
      I bardzo bym chciała, żeby jednak Inni mocno namieszali.
    • tryggia Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 16:20
      Nasza drętwa para Targaryen przeżyje, bo mało kto się nimi jara. Umrze pewnie Jaime, może wszyscy Lannisterowie. Tam już mało kto fajny został, większość rodów też wybita. Ciekawe co będzie z Greyjoyami.
    • barattolina Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 16:34
      A ja myśle ze Zrodzona z burzy zginie razem ze smokami, a Snow wygra wojnę, ale usunie się w cień. Światem będzie rządzić Sansa wink
      • stephanie.plum Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 20:54
        to byłoby dobre!
    • dziennik-niecodziennik Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 16:54
      Jaime zabije Cersei, a potem a) polegnie z zalu na polu walki, b) przezyje bitwe i drugim krolobojstwem zdejmie z siebie odium pierwszego, po czym zwiaze sie z Brienne.
      Brienne a) stwierdzi ze chce byc rycerzem i bedzie z Jaimiem, b) stwierdzi ze jej wszystko jedno i bedzie z Tormundem.
      Bedzie Cleganbowl, Góra zabije (lub prawie zabije) Ogara, Arya zabije Górę, po czym pojdzie w swiat swoimi drogami.
      Sansa zrozumie ze Tyrion moze jej dac spokoj i szczescie, wroci do męża i beda razem rzadzic Winterfell.
      Jon i Dany beda rzadzic wszystkim.
      Smoki zgina. Juz nie beda nigdy potrzebne.
      Gruby z Gozdzikowa beda maesterami. Tak, ona tez.
      Bezjajeczny pomoze siostrze przejac wladze na Zelaznych Wyspach, a potem to nie wiem. Osobiscie bym wolala zeby zginal.
      Ellaria zyje? Bo nie pamiętam. Chcialabym zeby brala udzial w walkach i dostala za to korone Dorne.
      Nie wiem co z Branem. Pewnie odegra jakas znaczaca role w bitwie z Krolem. A potem to nie wiem.
      Reszta wyginie.
      • sol_13 Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 17:48
        Ellaria żyje, siedzi w lochu u Cersei z otrutą córką
        • jolie Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 17:54
          Ellaria -wkurzająca postać (nie mogę patrzeć na twarz tej aktorki). Może umrze w tych lochach?
          • dziennik-niecodziennik Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 19:35
            Nieeee, tak po ptostu nie umrze smile to zmija zemsty, musi cos zrobic smile
    • milva24 Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 17:11
      Kibicuję Sansie i Ogarowi, więc pewnie zginąsad
      • tryggia Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 17:17
        Ale że SanSan jako para czy osobno?
        • milva24 Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 17:33
          Osobno. Razem to byłby za duży mezalians.
      • jolie Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 17:55
        Ogarowi życzę jak najgorzej, ale lubię Sansę. Może zostanie z karłem?
    • loganberry Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 17:19
      Bran raczej odegra jakąś ważną rolę, po coś go wloką wte i wewte z sezonu na sezon mimo że nic nie robi poza tym wkurzającym przewracaniem oczami.
      Kibicowałabym Sansie jako interesująco rozwijającej się postaci, ale grająca ją aktorka mi na to nie pozwala wink
      Ogólnie pewnie pójdzie w kierunku "I will break the wheel" czy jak to tam szło.
    • smoczy_plomien Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 17:28
      #teamSansa

Obawiam się, jaka rola została przydzielona Gendry'emu. Tyle czasu skrywany, wyskoczył jak Filip z konopii. Nie chciałabym go na tronie.

Gdzie można przypomnieć sobie poprzedni sezon? Chętnie zapłacę, ale HBO GO odpada.
      • czarniejszaalineczka Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 19:54
        moze gendry sie ohajta z sansa big_grin
    • jolie Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 18:00
      Cały czas mam nadzieję, że wnerwiająca Wyzwolicielka z Okowów umrze (może przy porodzie dzieciątka poczętego z Jonem?) i nie będzie już motywu Nieskalanych (idiotycznego motywu). Cersei pewnie zginie -zabije ja Jaime albo karzeł, szkoda w sumie, ale ona nieuchronnie zmierza w kierunku obłędu i autodestrukcji.
    • lauren6 Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 20:04
      Ja czytałam w rzekomych skryptach 9 sezonu, że:
      - Westeros będzie rządzić Lyanna Targaryen: córka Dany & Jona Snow;
      - regentem będzie Tyrion, ostatni Lannister.
      - Sansa będzie z Gendrym, z którego Tyrion uczyni lorda.
      - Cersei zostanie zabita przez Aryę. Okaże się, że powrót do Westeros to była misja zlecona Aryi przez ludzi bez twarzy. Po wszystkim wróci do nich.
      - smoki zginą, Dany umrze w czasie porodu, Jon, Jamie, Ogar itd zginą w czasie bitwy o Królewską Przystań. Briennei inni zginą jeszcze wcześniej w bitwie o Orle Gniazdo.
      - Bran zginie w bitwie, podczas walki w ciele smoka. Zombiaki zabiorą jego ciało na północ i zrobią z niego kolejnego króla Innnych.

Myślę, że taki scenariusz jest całkiem prawdopodobny. Niedługo się przekonamy co w rzeczywistości wymyślili scenarzyści.
    • agnieszka_kak Re: gra o tron -finałowy sezon 08.04.19, 22:54
      Chcialabym by zakonczenie bylo niespodziewne (albo jedno z tych spodziewanych mniej). Typu zimowy krol wygrywa. Albo wszyscy gina a na tronie wciaz siedzi Cersei (juz ja sobie wyobrazam w kncowej scenie...)

Ale juz sezon siodmy dowiodl, ze scenarzysci przeczytali wszystkie fanowskie teorie i napisali odcinki tak, by akurat do tych najpopularniejszych teorii pasowaly.
      Ergo Denerys zajdzie w ciaze o pierwszego strzalu, bitwe o tron wygra ona i Jon, a rzadzic bedzie ich dziecko.
      Przezyje Aria i Sansa.
      Karzel tez przezyje, za bardzo go wszyscy lubia. Martin by go utlukl, ale scenarzysci zachowaja.
      • jolie Re: gra o tron -finałowy sezon 09.04.19, 06:07
        Ja od dawna obstawiałam dziecko Targaryenów, w końcu po co byłaby scena kotłowania na łóżku? (trochę imo beznamiętny był ten seks, stąd skojarzenie z kotłowaniem). No i przepowiednia o połączeniu ognia z lodem. Szkoda, że karzeł przeżyje, ja to nie lubię.
        • jolie Re: gra o tron -finałowy sezon 09.04.19, 06:07
          *ja GO nie lubię
          • czarniejszaalineczka Re: gra o tron -finałowy sezon 09.04.19, 07:05
            a lubisz kogokolwiek ?suspicious
            • jolie Re: gra o tron -finałowy sezon 09.04.19, 08:32
              Oczywiście.😀
              Lubię (choć to złe słowo, ciekawi mnie jest trafniejsze) Cersei, Jaimego, Goździk i Sama i ich wątek, dosyć fajna zrobiła się Sansa. A najbardziej ciekawi mnie wątek Nocnego Króla.
              • jolie Re: gra o tron -finałowy sezon 09.04.19, 08:36
                Przypomniałam sobie - lubiłam też Margaery.
    • marianna1960 Re: gra o tron -finałowy sezon 09.04.19, 07:47
      Obejrzałam trzy sezony,,chyba zacznę od początku oglądać. Serial nic rewelacyjnego widziałam lepsze.
    • heca7 Re: gra o tron -finałowy sezon 09.04.19, 08:20
      Ja nie oglądam ale z grubsza kojarzę bo rodzina się wciągnęła. I szczerze najbardziej irytuje mnie ta laska na krótko obcięta- Cersei. Oraz jej brat bliźniak Jaime.
      • maj18-98 Re: gra o tron -finałowy sezon 09.04.19, 08:36
        A ja lubię ten serial i niecierpliwie czekam na ostatni sezon. Baaardzo żałuję Margery, moja ulubiona postać nie doczekała, niestety. Teraz trzymam kciuki za Brienne i Aryę. I niech ktoś ubije Górę! Za Oberyna!
        • barattolina Re: gra o tron -finałowy sezon 09.04.19, 11:08
          Kurcze, jak patrzę na Oberyna to jednak nieustannie dostrzegam Penię smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka