Dodaj do ulubionych

Włosy w kolorze rose gold

27.04.19, 13:38
Ma któraś? Podobają się? Czym pielęgnujecie? Odświeżacie jakoś ten kolor między wizytami u fryzjera?
Dla niewtajemniczonych, chodzi o blond z różowawą poświatą. W zależności od stopnia blondu jasny wychodzi z pastelowym różem, ciemniejszy - z taką różowo-brzoskwiniową tonacją.
Obserwuj wątek
    • fornita111 Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 14:31
      Podobaja, ale... to jak ktos ma taki sztuczny look. Podobnie jak platyna, czerwony rudy- moga komus pasowac, ale widac, ze nie jest to naturalny kolor. Mnie taki styl nie pasuje, ale u innych lubie wink
      • chicarica Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 23:48
        Platynę bym sobie chętnie zrobiła tak dla eksperymentu. Jest na mojej liście.
    • auksencja15 Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 14:42
      Miewam smile świetnie nadaje się do tego różowa płukanka Cameleo
    • jak_matrioszka Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 15:44
      Pewnie zależy od stopnia porowatości i zniszczenia włosów. Ja zawsze po fryzjerze musze poprawiać kolor i stosuje barwniki w tubce, które ponoć do 8 myć wytrzymuja. Jednak moje włosy trzymaja kolory lepiej i wystarczy że nałoże raz, a wytrzymuja aż do nastepnego rozjaśniania (3-4 miesiace). Tylko że mi chodzi o pozbycie sie tonacji gold, a fryzjerzy tylko takie potrafia na moich włosach zrobić tongue_out
      • jak_matrioszka Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 15:47
        Przy odpowiednim typie taki różowy gold świetnie wyglada, próbuj płukanki lub takie farbki kolorowe do krótkotrwałej zmiany koloru, tonery chyba sie to fachowo nazywa.
      • chicarica Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 23:49
        W sensie że Ci żółty wyłazi? Właśnie odkryłam cudeńko na to, jest tak dobre że aż chyba mamie kupię.
    • jola-kotka Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 15:49
      Uzywac nalezy rozowego szamponu kupuje sie go w salonach fryzjerskich
      • joann_80 Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 22:56
        Wystarczy płukanka za 6 złotych.
    • snakelilith Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 18:37
      Rose gold może nie, ale miałam kiedyś coś w rodzaju truskawkowego blondu, który powstał jako wypadkowa mojego średniego blondu z szamponem i odżywką dla włosów rudych bazujących na czerwonym barwniku z jakiś tam owoców. Szampon był baaaardzo czerwony. Efekt na włosach był bardzo delikatny, tylko te najaśniejsze włosy chwytały lekką czerwonawą poświatę, ale mnie się podobało. Niestety, głupia firma przestała szampon i odżywkę produkować, a wszelkie inne szampony ekologiczne dla włosów rudych zawierają hennę, która na moich włosach wychodzi raczej żółto-rudo- miedziano, a nie różowo-truskawkowo. Czytałam też kiedyś, że Nicole Kidman płukała wcześniej swój naturalny kolor właśnie w soku z żurawiny, by nadać im ten truskawkowy odcień rudości, to może być więc faktycznie alternatywa do sztucznie barwionych szamponów, które niestety u mnie często powodowały pdorażnienia (te wszystkie rudości i pastele do zmycia).
      • 35wcieniu Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 19:00
        A te ekologiczne z henną dałyby radę na farbowanych na rudo włosach? Takie mam zazwyczaj ale kolor szybko się wypłukuje. Chociaż henna i farba to chyba nie jest dobre rozwiązanie...
        • snakelilith Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 19:55
          Farbowane chemicznie włosy możesz potraktować szamponem/odżywką z henną. Henna plus chemia nie robi niczego złego. Chemia plus indygo może dawać zielone efekty. Więc przy regularnym stosowaniu szamponu z henną można w ten sposób rudość ożywić, tym bardziej, gdy rudość jest ciemna, ale to nie zawsze funkcjonuje na blondach, bo wtedy henna zostawia raczej żółto- pomarańczowe refleksy, czerwone wychodzi dopiero, gdy włosy są wystarczająco ciemne. W sumie na rude możesz nałożyć nawet gloss z henny (trzy łyżki naturalnej henny zalać wrzątkiem, wymieszać z bezsilikonową odżywką do włosów i papkę nałożyć na włosy na 15 minut albo dłużej). To się też z czasem wypłukuje, ale można często powtarzać.
          • 35wcieniu Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 20:58
            O i to jest spoko informacja, poszukam tego o czym piszesz.
      • chicarica Re: Włosy w kolorze rose gold 27.04.19, 23:53
        No właśnie w sumie ten truskawkowy blond też mógłby być.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka