Dodaj do ulubionych

Lakier do paznokci

05.05.19, 17:08
Dziewczyny, potrzebuje lakieru do paznoki. Takiego zeby byl:
- niedrogi
- dobrze kryjący
- ladnie i rowno malujacy
- najlepiej w malych pojemnościach

Do tej pory uzywalam lakierow z Golden Rose, ale sie zepsuly bardzo. Chyba poki co najlepsze byly z Bella i z Essence, ale moze polecicie jakies inne.
Nie pytam o lakiery po 20 pare zlotych i drozsze.
Obserwuj wątek
    • kropkaa Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:12
      Cuda NIE istnieją.
      • dziennik-niecodziennik Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:22
        A czemu nie? Jak pisze, mam swoje typy, wiec to widac nie taki cud smile Szukam czegos nowego po prostu.
    • oqoq74 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:23
      A z takich tanich wibo próbowałaś? Mam kilka. Czerwony na moich paznokciach wytrzymuje tydzień, a ja "nie oszczędzam" rąk.
      • dziennik-niecodziennik Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:29
        Tymi z Wibo nie umiem rowno pomalowac sad plamy i zacieki...
        • oqoq74 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:52
          Trzeba poćwiczyć ile nabierać. I zależy jaki kolor. Ten czerwony o którym pisałam, w zasadzie wystarczy jedna warstwa.
          • dominika9933 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:54
            Kupiłam 1 coat 10. Fajny kolor, ale masakra. Może faktycznie trzeba poćwiczyćsmile
    • dominika9933 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:29
      Bardzo polecam Eveline. Małe, tanie, dobre pędzelki i dają radę. Niestety, Wibo, o którymś ktoś pisze, u mnie się nie sprawdził. Może źle trafiłam, bo pierwszy zakup i użycie.
      • dziennik-niecodziennik Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:30
        O, lakierow Eveline nie znam. Poszukam, dzieki smile
        • dominika9933 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:45
          Niestety, mój wczorajszy, pierwszy kontakt z Wibo skończył się tak samo. Plamy, zacieki i nie schnie. Eveline używam od lat i bez problemów. I fajne są te małe pojemności.
    • boo-boo Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:49
      Ja to doszłam do wniosku, że lakier lakierem ale paznokcie, technika malowania i użytkowania też mają wpływ na to co i jak. Kupiłyśmy sobie kiedyś z koleżanką w ramach eksperymentu ten sam lakier. Razem malowałyśmy w tym samym dniu. U niej po trzech dniach były duże odpryski, a mnie po ponad tygodniu lekko zaczął się na końcówkach ścierać.
      • dziennik-niecodziennik Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:53
        Ja mam paznokcie "zrobione" bazą proteinowa, sa mocniejsze i gladkie (choc nie tak gladkie jak po żelach). Powinny sie ladnie malowac smile
      • oqoq74 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:53
        To też prawda. No i trzeba przed odpowiednio paznokcie odtłuścić.
        • boo-boo Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:56
          Odtłuścić na bank. Ja mam swoje paznokcie bardzo twarde- nie da się ich nagiąć- od razu się złamią. Pomalowane wyglądają jak krótkie tipsy czy jak je tam zwał. Raz mi znajomy o mało paznokcia nie wyrwał bo mi nie wierzył, że to moje. Moja znajoma o której wspomniałam -płytka paznokciowa bardzo giętka. Może to też ma jakieś znaczenie.
      • juuuu7 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 17:55
        Tez tak uwazam. Ja kazdy lakier utrwalam top coatem i wytrzymuje tydzien bez odpryskow.
        • dziennik-niecodziennik Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:01
          Mi malo ktory odpryskuje, predzej sie wytrze na krawedziach. Zalezy mi na ladnym, równym malowaniu.
          • dominika9933 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:07
            To u mnie tak sprawdza się Eveline. Nie mam nic wspólnego z ta firma (poza lakieremsmile. A paznokcie mam słabe. Tylko się ściera; nie odpryskuje i dobrze się nakłada.
    • lot_w_kosmos Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:15
      Z dobrze kryjącymi, to problemu nie ma. Dobry top coat i po sprawie. Po 5- 6 dniach, jak końcówki zaczną się lekko scierac, dajesz jeszcze raz jakiś lakier nawierzchniowy tylko już nie bezbarwny a z drobinkami, piaskiem czy efektem syrenki i chodzisz kolejne 5 dni.
      • lot_w_kosmos Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:17
        Nie skończyłam: problem to jest z tymi przezroczystymi beżowymi lub lekko różowymi. Niedawno zakładałam wątek. Poszukuję i testuję.
        • cannella Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 19:47
          Locie-w-kosmos, spróbuj Miss Sporty Gel Primer Basecoat. To niby baza wyrównująca, ale jak dasz dwie warstwy i na to top-coat, to wychodzi taki super jasny, jakby szklany i rozświetlony od środka naturalny kolor. Wcześniej trzeba płytkę odtłuścić i ewentualnie delikatnie potraktować polerką. Inny lakier, który się u mnie dobrze sprawdza jako taki naturalny, to Eveline color edition (nr 914), ale daję go na bazę i z top-coatem.
          • lot_w_kosmos Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 20:28
            Ok"9, dzięki serdeczne. Spróbuję smile
    • chicarica Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:16
      Eveline.
      Albo zobacz z Douglasa ale to będzie już po 20 zł.
      Moja lista ulubionych: Essie, te z Douglasa, Rimmel, Margaret Astor.
    • pani-nick Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:23
      Sally Hansen
      • boo-boo Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:53
        Raz kupiłam z tej firmy i nigdy więcej. Najtańszy z targu za 5 zeta miał lepsze krycie.
        • pani-nick Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 20:48
          sad a ktory?
          Bo te z serii "hard as nails" faktycznie są do duszy. Ani nie kryją, ani nie trzymają się dobrze.
          Za to te z "complete salon" są świetne.
          Na stopach mam teraz już 1,5 tygodnia bez żadnego odprysku - kolor right said red (to mój ulubiony).
          Zdarzało mi się też nim uzupełniać odpryski w hybrydzie między wizytami w salonie.
          Co najlepsze - mam też jasne kolory i one faktycznie kryją. Czego nie spotkałam nigdy wcześniej przy jasnych lakierach innych firm.
          Więc jeśli próbowałaś do tej pory tylko ten hard as nails, to serio, spróbuj te z salon complete, bo uważam, że nie ma lepszych.
          Przed SH, uważałam, że najlepsze są Inglota. Nie wiem jak teraz.
          • boo-boo Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 22:11
            Nie pamiętam. Ale tak mnie to wpieniło, że mi para uszami poszła prawie.
      • puella_174 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 22:20
        Tylko nie Sally Hansen! Kupilam raz, zachecona pozytywnymi opiniami. Seria Complete Salon Manicure, kolor taki jasny fiolet. Kryl slabo, ale powiedzmy, ze ujdzie. Natomiast zaczal sie scierac jakies pol godziny po pomalowaniu. Nastepnego dnia starly sie cale koncowki na wszystkich paznokciach. Od tej pory trzymam sie z daleka, najgorszy lakier, jaki mialam.
    • puella_174 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:31
      Yves Rocher! Swietne szerokie pedzelki, dobrze kryja (juz po jednej warstwie), trzymaja sie z tydzien. Nie wiem ile kosztuja w normalnej cenie (moze z 18 zl), bo zawsze sa w jakiejs promocji. Aktualnie moje najlepsze lakiery.
      • gulcia77 Re: Lakier do paznokci 06.05.19, 10:44
        A żesz w życiu!!! Z Ives Rocher używam sporo (w tym mój ulubiony tusz do rzęs), ale lakiery to porażka. A co do meritum, lubię Rimmel 60 sec, eveline, Inglot. Czyli generalnie tanie.
        • katja.katja Re: Lakier do paznokci 06.05.19, 13:05
          Nie przepadam za kosmetykami YR, a dodatkowo mam z nimi swoje prywatne porachunki, ale lakiery do paznokci ( te "żelowe") mają naprawdę dobre i długo się trzymają na płytce (te "like a gel", nie wiem jak inne).
    • bazia8 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:40
      Miss sporty
      Eveline
      Kiedyś Rimmel z szerokim pędzlem, potem się popsuły
    • betty_bum Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 18:49
      Dobre, tanie plus jakieś ekstra preferencje, niezależnie od tego czego potrzebujesz czołgu czy tylko lakieru do paznokci są jak yeti. Tak to wygląda w praktyce.
      • dziennik-niecodziennik Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 23:15
        Etam
        Uzywam zazwyczaj Bella i jest bardzo fajny, maluje sie super, gladko i lsniaco, jest trwaly i tani. Wiec zadne yeti.
    • lidek0 Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 19:02
      Nie pomogę bo wolę iść na hybrydę i mieć święty spokój na całe 2 tygodnie /byłyby 3 ale skórki i odrosty widać/, normalnie żaden lakier by tego nie przetrzymał.
    • ivanova Re: Lakier do paznokci 05.05.19, 19:04
      Ja ostatnio przeszlam na miss sporty.
    • memphis90 Re: Lakier do paznokci 06.05.19, 09:39
      Kupuje "żelowe" z Avon, z reguły w promocji po parę zł i są naprawdę niezle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka