Dodaj do ulubionych

Przerażająca Marie Kondo

• taki-sobie-nick Re: Przerażająca Marie Kondo 03.07.19, 00:09
      Dzisiaj zaczęłam czytać i chyba ześwirowałam

Odłóż książkę, objawy też powinny minąć. tongue_out

Odłóż w sensie metaforycznym - więcej do niej nie zaglądaj.

Kup jakiś europejski poradnik.
    • leann32 Re: Przerażająca Marie Kondo 03.07.19, 01:25
      Mysle ze pani ma coś z deklem.
      No chyba ze to taka poza zeby robic biznes.
      Jakbym miala 1390 żyć moze jednym zaryzykowalabym zeby poswiecic je w 50% na sprzatanie i ukladanie lub myslenie o tym.
      Ale majac jedno - no way!

Natomiast cala ta kobieta - jesli jest szczera w tym co robi - ma chyba jakies zaburzenie psychiczne, funkcjonujace na takiej samej zasadzie jak anoreksja - gdzie chudosc (czystosc) jest wtórna przy kluczowej kwestii jaka jest mania kontroli i narzucania sobie reguł oraz poczucia bycia czystym, pustym,
      Poukladanym. Tu jest drugie dno w tych skarpetkach, serio.
      • ichi51e Re: Przerażająca Marie Kondo 03.07.19, 09:30
        Nieee oni tacy sa - dziwaczy stosunek do przedmiotow to jeden ze znakow charakterystycznych. Plynie z religii dlugo by gadac. Nie wyrzuca sie igiel lalek i masy innych rzeczy - bo bedzie im przykro i wroca sie zemscic suspicious
        Zdarza sie ze Japonczyk ktory np potknie sie i uderzy o sciane czy latarnie przeprasza sciane/latarnie. Dzieci uczy sie ze nie mozna rzucac zabawkami “bo klocuszek biedny”
        • valla-maldoran Re: Przerażająca Marie Kondo 03.07.19, 10:04
          ichi51e napisała:

> Nieee oni tacy sa - dziwaczy stosunek do przedmiotow to jeden ze znakow charakt
          > erystycznych. Plynie z religii dlugo by gadac. Nie wyrzuca sie igiel lalek i ma
          > sy innych rzeczy - bo bedzie im przykro i wroca sie zemscic suspicious
          > Zdarza sie ze Japonczyk ktory np potknie sie i uderzy o sciane czy latarnie prz
          > eprasza sciane/latarnie. Dzieci uczy sie ze nie mozna rzucac zabawkami “bo kloc
          > uszek biedny”
          >
          No masz! Jak niżej napisałam – kosmici big_grin
    • valla-maldoran Re: Przerażająca Marie Kondo 03.07.19, 10:02
      Zawsze uważałam, że Japończycy są z innej planety. Po obejrzeniu Starożytnych Kosmitów jestem tego już absolutnie pewna. Do dziś bowiem twierdzą, że są w stałym kontakcie z bogami/przodkami pozaziemskimi. big_grin
    • wapaha Re: Przerażająca Marie Kondo 09.07.19, 10:34
      Nie wiem co ona jara ale jest niezłe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka