Dodaj do ulubionych

Skazani na sukces

17.07.19, 23:08
Mam na Facebooku wielu znajomych, którzy naprawdę dobrze zarabiają, są mlodzi, piekni, ambitni, jeżdżą po świecie, a ja przeciętna i wakacje zaplanowane we Włoszech, a nie np Singapurze. Dodam, że mam koleżankę pochodząca z biednej rodziny ktora dzięki pracy, zdolnoscia osiągnęła sukces tzn dla mnie sukces jeśli zarabia około 10tys netto w wieku 30lat I ma mezczyzne zarabiajacego jeszcze więcej w dodatku przystojnego. I tak życzę im wszystkim dobrze ale przykro mi również dlaczego nie ja wink
Obserwuj wątek
    • wiarusik Re: Skazani na sukces 17.07.19, 23:18
      gdybyś zarabiała tyle co oni zazdrościłabyś takim z 20k na rączkę.
      a w Singapurze szklane kaniony pełne korpo niewolników jak gdzie indziej i parno wink
      • 1matka-polka Re: Skazani na sukces 18.07.19, 10:28
        A gdyby miała figurę modelki, to zazdrościłaby kosmitkom.
    • fawiarina Re: Skazani na sukces 17.07.19, 23:19
      Straszne. Zaprawdę spółczuję bardzo. Może chociaż ta koleżanka gruba jest? Ma kaprawą nóżkę?
      Nie wiem jak pocieszyć!
      • rogalznutella Re: Skazani na sukces 17.07.19, 23:24
        Powiedziałam że im dobrze życzę i cieszę się z ich sukcesu. Jest młoda i ładna 😁
        • wiarusik Re: Skazani na sukces 17.07.19, 23:27
          rogalznutella napisała:

> Powiedziałam że im dobrze życzę i cieszę się z ich sukcesu.

hy hy, dupa jaś big_grin
      • nota_bene0 Re: Skazani na sukces 18.07.19, 07:20
        fawiarina napisała:
        Ma k
        > aprawą nóżkę?
        > Nie wiem jak pocieszyć!

Jaka to ta kaprawa nóżka? 🤔
        • daniela34 Re: Skazani na sukces 18.07.19, 07:59
          Oczko! Oczko może być kaprawe, a nóżka- szpotawa!
        • fawiarina Re: Skazani na sukces 18.07.19, 12:48
          To nóżka nie może być ropiejąca i owrzodzona?
          Szkoda, bo tacy z sukcesami to obowiązkowo powinni mieć coś kaprawego, żeby koleżanek szlag nie trafiał wink
    • ajrisz.ka Re: Skazani na sukces 17.07.19, 23:38
      "Człowiek nie zawsze jest kowalem swojego losu, czasem jego ofiarą" wink

Doprawdy nie znam słów pocieszenia smile
      Rozumiem Twój ból. Dla innych, wakacje we Włoszech będą nieosiągalnym marzeniem. Doceń to.
      • taki-sobie-nick Re: Skazani na sukces 18.07.19, 00:16
        Czasem jest po części i jednym, i drugim.
    • beverlyja90210 Re: Skazani na sukces 18.07.19, 00:03
      Czym się koleżanka zajmuje zawodowo i jej partner?
      • damartyn Re: Skazani na sukces 18.07.19, 00:15
        Kochana, trawa u sąsiada zawsze zieleńszawink. Nie wiesz wszystkiegowink
    • iimpala Re: Skazani na sukces 18.07.19, 00:32
      ale myslisz, że ona zarabia tyle ponieważ jest "młoda piękana i ambitna"? czy dlatego, że jest po prostu zdolna i utalentowana w kierunku, który pozwala jej dobrze zarabiac we współczesnym świecie?
      No, chyba, ze jest "córką leśnika" to mogłabys zazdrościć, że masz kiepski rodowód.
      Mój syn jest młodszy i też tyle zarabia. Ale on na ten zawód pracował już w gimnazjum, już wtedy zajmował się tym, czym zajmuje się dziś, jego wiedza wykraczała daleko poza przedmiot (z ktorego miał same 6 zresztą). A i zdarzało się, że juz wtedy wykonywał profesjonalne prace, za które dostawał realną kasę.
      Nie, nie mamy znajomosci i nie jesteśmy bogaci więc syn miał "normalny" tok nauki - gdyby nie to, to pewnie studiowałby w Londynie bo miał na to wielką ochotę ale, niestety, trochę przekraczało to nasze możliwości, szczególnie że nie był jedynakiem a pińcetek nie było (mogłabym odłozyć na studia, przez 18 lat). Wówczas dziś zarabiałby jeszcze więcej.
    • feel_good_inc No widzisz, ta twoja znajoma 18.07.19, 06:43
      pewnie też by bardzo chciała, żeby jej życie wyglądało tak, jak to opisuje na fejzbuku big_grin
      • fawiarina Re: No widzisz, ta twoja znajoma 18.07.19, 12:49
        O, to, to!
    • pani-nick Re: Skazani na sukces 18.07.19, 11:54
      I pewnie po świetnym liceum... 😜

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka