eliksir_czarodziejski Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 12:06 Rodzice Henia to roszczeniowe piiiiii. Wartość zabawki to 3 złote i koniec kropka. Nie dziwię się przedszkolance że jest wk..wioną. Z drugiej strony powinien być absolutny zakaz trwałego wymieniania się jakimikolwiek zabawkami. Odpowiedz Link Zgłoś
rulsanka Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 13:02 Rodzice niech się pukną w głowę, dobra rada. Dzieci się wymieniły, temat skończony. Odpowiedz Link Zgłoś
fomica Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 16:27 Jako rodzic Stasia raczej dla świętego spokoju oddałabym tę rzecz, jakoś bym to załatwiła z dzieckiem. Rodzice Henia puścili przekaz że Staś przywłaszczył sobie cudzą zabawkę o znacznej wartości i ktoś kto szczegółów historii nie zna tyle z tego zapamięta. Łatwiej plotkę puścić niż ją sprostować, a nie chciałabym żeby za moim dzieckiem ciągnęło się że kiedyś coś komuś ukradł za 200zł. To jest dla mnie ważniejsze niż dawanie nauczki tamtym rodzicom. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 17:06 To dasz nauczkę Stasiowi, że w życiu wygrywa, kto głośniej krzyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 18:42 Otóż to. W dodatku Staś się z Heniem na nic nie wymieniał, więc z jakiej paki w ogóle roszczenia do niego? Zwłaszcza w sytuacji, w której Henio pozbył się figurki na rzecz Józia i NIE czuł się pokrzywdzony, pretensje zaczął zgłaszać, gdy się zorientował, że figurka trafiła do nielubianego kolegi - w tej sytuacji jakakolwiek interwencja wzmocniłaby tylko paskudny charakter Henia. A tak z serii "co ja bym", to uważam, że właśnie na takich pierdołach przedszkolaki mogą trenować wymiany i relacje społeczne, zamiast robić głupoty w poważnych kwestiach później. Zabawek drogich lub ukochanych a unikalnych w ogóle nie pozwalałam nosić do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 18:11 Panie sobie same narobiły kuku, bo w końcu dzieci handlowały pod ich opieką. U nas jest zakaz przynoszenia zabawek i dobrze. Jak jakiś rodzic pozwoli przemycić, to na własną odpowiedzialność i bierze na klatę, że zabawka może zginąć/zostać zniszczona. Odpowiedz Link Zgłoś
katja.katja Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:49 Wkurzona Pani Marlenka to twardy zawodnik, nie negocjuje, nie zamienia się, nie odpisuje na sms-y, cena 200 zł za kilka ludków z plasteliny , kopiować zdjęć cudaków też niet: www.olx.pl/oferta/profesor-k-enigma-mr-king-super-zings-z-serii-1-2-3-CID88-IDzEWK8.html#accc485c55 Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:55 O dżizys co za goowno. I pomyśleć, ze jakiś łoch daje za to 2 stówy. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:54 leann32 napisał(a > Rodzice stawiaja warunki, ze to duza wartosc i oczekuja zwrotu i guzik ich obch > odzi proces, Staś ma ich wlasnosc wiec ma oddać. > > I jak Stasiu niech powie, ze ktos mu zwinal ludzika w przedszkolu, a rodzice niech wytlumacza dziecia, ze nie robi sie interesow z Heniem. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:57 > > Stasiu niech powie, ze ktos mu zwinal ludzika w przedszkolu, a rodzice niech wy > tlumacza dziecia, ze nie robi sie interesow z Heniem. Mialo byc, ze mu ktos zwinal Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:57 Na miejscu rodziców Stasia pokazałabym fakolca i w ogóle nie chciała gadać. Tym bardziej, że Staś nie wymieniał się z Heniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ramelos Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 20:06 Ja rozumiem że to nie był handel a wymiana między dziećmi. Moja córka w przedszkolu też wymieniała się mini zabawkami chyba z kolekcji misiów. Pani nauczycielka być może nawet o tym nie wiedziała. Nawet nie widziała bo wystarczy że dzieci układając klocki w między czasie bawią się misiami i szybko dokonują zamiany między sobą. To rodzice nie powinni dawać dzieciom takich zabawek lub to rodzice powinni zakazać wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 20:31 E, czemu, z Heniem zawsze, wyjątkowo niekumaty Odpowiedz Link Zgłoś
vitreous Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 20:57 Jakim bucem trzeba byc, by iść do przedszkolanki i robić aferę, bo własny syn przehandlowal figurkę za 3 zł i zorientował się, że mu to nie odpowiada, dopiero jak trafiła w ręce nielubianego kolegi. Rodzice Stasia mogą pokazać rodzicom Henia gest pukania się w główkę. Odpowiedz Link Zgłoś
compakt Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 21:11 Nauczyciel ma ponieść odpowiedzialność za wymianę zabawek między dziećmi. To chyba żart. To rodzicowi któremu przeszkadza wymiana mógł nie dawać zabawek dziecku . Rodzic mógł też powiedzieć swojemu dziecku by się nie wymieniało. W ogóle co za problem. Dzieciom wszystkie wymiany pasowało, nagle przebudzenie i atak na nauczyciela? Dlaczego nie atak i krzyk na dzieci? To dzieci się wymieniały , nie nauczyciel. Nauczyciel chyba nie ustalał że ty Staś daj Jasiowi a potem niech Jaś wymieni się z Marysia itd. To decyzje dzieci. Jak już to winę ponoszą dzieci które brały udział w wymianach i ich rodzice którym NAGLE to przeszkadza. Nie nauczyciel. Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 21:56 Jak moje dzieci chodziły do przedszkola nigdy nie zabierały zabawek wartościowych i trudnych do odzyskania. Jeśli się przy jakiejś upierały zawsze ostrzegałam przed konsekwencjami. No i miały zakaz wymieniana się - bałam się właśnie sytuacji że dzieciak wymieni autko za 3 ziko na resoraka za kilkadziesiąt złotych i rodzice przyjdą z pretensjami. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_gna Re: Sytuacja w przedszkolu 28.07.19, 11:50 Rodzice powinni porozmawiać z Heniem, że skoro wymienił tą figurkę to juz pozamiatane i niech nie stroi głupich fochów. Nie rozumiem pretensji do nauczycielki, jak rodzicom się wymiana nie podoba to niech nie pozwalają brać do przedszkola. Odpowiedz Link Zgłoś