Dodaj do ulubionych

Sytuacja w przedszkolu

• eliksir_czarodziejski Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 12:06
      Rodzice Henia to roszczeniowe piiiiii.
      Wartość zabawki to 3 złote i koniec kropka.

Nie dziwię się przedszkolance że jest wk..wioną.
      Z drugiej strony powinien być absolutny zakaz trwałego wymieniania się jakimikolwiek zabawkami.
    • rulsanka Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 13:02
      Rodzice niech się pukną w głowę, dobra rada. Dzieci się wymieniły, temat skończony.
    • fomica Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 16:27
      Jako rodzic Stasia raczej dla świętego spokoju oddałabym tę rzecz, jakoś bym to załatwiła z dzieckiem. Rodzice Henia puścili przekaz że Staś przywłaszczył sobie cudzą zabawkę o znacznej wartości i ktoś kto szczegółów historii nie zna tyle z tego zapamięta. Łatwiej plotkę puścić niż ją sprostować, a nie chciałabym żeby za moim dzieckiem ciągnęło się że kiedyś coś komuś ukradł za 200zł. To jest dla mnie ważniejsze niż dawanie nauczki tamtym rodzicom.
      • droch Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 17:06
        To dasz nauczkę Stasiowi, że w życiu wygrywa, kto głośniej krzyczy.
        • iwoniaw Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 18:42
          Otóż to. W dodatku Staś się z Heniem na nic nie wymieniał, więc z jakiej paki w ogóle roszczenia do niego? Zwłaszcza w sytuacji, w której Henio pozbył się figurki na rzecz Józia i NIE czuł się pokrzywdzony, pretensje zaczął zgłaszać, gdy się zorientował, że figurka trafiła do nielubianego kolegi - w tej sytuacji jakakolwiek interwencja wzmocniłaby tylko paskudny charakter Henia.
          A tak z serii "co ja bym", to uważam, że właśnie na takich pierdołach przedszkolaki mogą trenować wymiany i relacje społeczne, zamiast robić głupoty w poważnych kwestiach później. Zabawek drogich lub ukochanych a unikalnych w ogóle nie pozwalałam nosić do przedszkola.
    • cruella_demon Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 18:11
      Panie sobie same narobiły kuku, bo w końcu dzieci handlowały pod ich opieką. U nas jest zakaz przynoszenia zabawek i dobrze. Jak jakiś rodzic pozwoli przemycić, to na własną odpowiedzialność i bierze na klatę, że zabawka może zginąć/zostać zniszczona.
      • katja.katja Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:49
        Wkurzona Pani Marlenka to twardy zawodnik, nie negocjuje, nie zamienia się, nie odpisuje na sms-y, cena 200 zł za kilka ludków z plasteliny wink, kopiować zdjęć cudaków też niet:

www.olx.pl/oferta/profesor-k-enigma-mr-king-super-zings-z-serii-1-2-3-CID88-IDzEWK8.html#accc485c55
        • cruella_demon Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:55
          O dżizys co za goowno. I pomyśleć, ze jakiś łoch daje za to 2 stówy.
    • budyniowatowe Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:54
      leann32 napisał(a
      > Rodzice stawiaja warunki, ze to duza wartosc i oczekuja zwrotu i guzik ich obch
      > odzi proces, Staś ma ich wlasnosc wiec ma oddać.
      >
      > I jak

Stasiu niech powie, ze ktos mu zwinal ludzika w przedszkolu, a rodzice niech wytlumacza dziecia, ze nie robi sie interesow z Heniem.
      • budyniowatowe Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:57

>
        > Stasiu niech powie, ze ktos mu zwinal ludzika w przedszkolu, a rodzice niech wy
        > tlumacza dziecia, ze nie robi sie interesow z Heniem.

Mialo byc, ze mu ktos zwinal
      • cruella_demon Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 19:57
        Na miejscu rodziców Stasia pokazałabym fakolca i w ogóle nie chciała gadać. Tym bardziej, że Staś nie wymieniał się z Heniem.
        • ramelos Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 20:06
          Ja rozumiem że to nie był handel a wymiana między dziećmi. Moja córka w przedszkolu też wymieniała się mini zabawkami chyba z kolekcji misiów. Pani nauczycielka być może nawet o tym nie wiedziała. Nawet nie widziała bo wystarczy że dzieci układając klocki w między czasie bawią się misiami i szybko dokonują zamiany między sobą.
          To rodzice nie powinni dawać dzieciom takich zabawek lub to rodzice powinni zakazać wymiany.
      • droch Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 20:31
        E, czemu, z Heniem zawsze, wyjątkowo niekumaty smile
    • vitreous Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 20:57
      Jakim bucem trzeba byc, by iść do przedszkolanki i robić aferę, bo własny syn przehandlowal figurkę za 3 zł i zorientował się, że mu to nie odpowiada, dopiero jak trafiła w ręce nielubianego kolegi. Rodzice Stasia mogą pokazać rodzicom Henia gest pukania się w główkę.
      • ichi51e Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 21:07
        No... trudno sie klocic... uncertain
        • compakt Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 21:11
          Nauczyciel ma ponieść odpowiedzialność za wymianę zabawek między dziećmi. To chyba żart. To rodzicowi któremu przeszkadza wymiana mógł nie dawać zabawek dziecku . Rodzic mógł też powiedzieć swojemu dziecku by się nie wymieniało. W ogóle co za problem. Dzieciom wszystkie wymiany pasowało, nagle przebudzenie i atak na nauczyciela? Dlaczego nie atak i krzyk na dzieci? To dzieci się wymieniały , nie nauczyciel. Nauczyciel chyba nie ustalał że ty Staś daj Jasiowi a potem niech Jaś wymieni się z Marysia itd. To decyzje dzieci. Jak już to winę ponoszą dzieci które brały udział w wymianach i ich rodzice którym NAGLE to przeszkadza. Nie nauczyciel.
          • little_fish Re: Sytuacja w przedszkolu 27.07.19, 21:56
            Jak moje dzieci chodziły do przedszkola nigdy nie zabierały zabawek wartościowych i trudnych do odzyskania. Jeśli się przy jakiejś upierały zawsze ostrzegałam przed konsekwencjami. No i miały zakaz wymieniana się - bałam się właśnie sytuacji że dzieciak wymieni autko za 3 ziko na resoraka za kilkadziesiąt złotych i rodzice przyjdą z pretensjami.
    • bo_gna Re: Sytuacja w przedszkolu 28.07.19, 11:50
      Rodzice powinni porozmawiać z Heniem, że skoro wymienił tą figurkę to juz pozamiatane i niech nie stroi głupich fochów. Nie rozumiem pretensji do nauczycielki, jak rodzicom się wymiana nie podoba to niech nie pozwalają brać do przedszkola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka