Dodaj do ulubionych

Wyperswadujcie mi psa

19.08.19, 20:23
Mamy 3 koty, mieszkanie w bloku i bez problemu czas na 3 dłuższe spacery dziennie.
Chcemy przygarnąć jakąś niedużą bidę, może to być starszy lub niepełnosprawny piesek.
Rozum mówi nie ale serce się wyrywa.
Mieliśmu już pieska 14 lat.
Co robić?
Jeszcze z kotami o tym nie gadałam
Obserwuj wątek
    • mid.week Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:26
      Niestety nie potrafie ci pomóc, od kiedy znalazlam psa to mi jakos lepiej na duszy 🙂
    • lilia.z.doliny Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:29
      nie pomoge :p
    • liliawodna222 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:30
      Wręcz przeciwnie, jako milosniczka psow, goraco Was zachęcam! Ja tez mieszkam w bloku i na upierdliwe komentarze, ze blok to nie miejsce dla psa mowie, ze lepsze najmniejsze mieszkanie z kochającą psa rodzina, niz schronisko...
    • pade Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:32
      Przykro mi, ale nie pomogętongue_out
    • chatgris01 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:33
      Jak w bloku, to tylko nie bierz dużego, małemu pieskowi mieszkanie w bloku nie szkodzi, tym bardziej, że macie czas na spacery, a to przecież najważniejsze.
    • umi Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:33
      To nie do mnie, ja Cię jeszcze namówię.

Jak starszy/niepelnosprawny, to weźcie takiego, zeby w razie czego łatwo go bylo nosic (czyli zeby mniej wazyl). Jak ze schroniska, to jezeli mozecie (nie zawsze ma sie jak sprawdzic), weźcie nawet młodego, ale ostatniego w hierarchii klatki. Te inteligentne i łagodne nie radza sobie z tymi głupszymi i agresywnymi, za to w domu sa cudowne. Takiemu tez z duzym prawdopodobienstwem uratujecie zycie, bo w schronisku sie zmarnuje.
      • thaures Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 22:22
        umi napisała:

> Jak ze schroniska, to jezeli mozecie (nie zaw
        > sze ma sie jak sprawdzic), weźcie nawet młodego, ale ostatniego w hierarchii kl
        > atki. Te inteligentne i łagodne nie radza sobie z tymi głupszymi i agresywnymi,
        > za to w domu sa cudowne.

O to,to... Ja mam takiego psa- wszystkie z boksu cisnely się do przodu, tylko nasza bida siedziała w kącie i nawet spojrzeć się bała.
        Ostatnia w hierarchii klatki- muszę zapamiętać!
        • umi Re: Wyperswadujcie mi psa 20.08.19, 21:58
          Przeslij psince głaski smile
    • solejrolia Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:35
      ...Nie pomogę...
    • kyrelime Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:38
      Nie pomogę. Sama bardzo chciałabym psa, a raczej nie będę mogła go mieć. Przygarniaj i kochaj, jak masz taką możliwość. Koty pewnie po czasie też pokochają jak swojego😊
    • anika772 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:41
      Nie czuję się kompetentna, zważywszy na fakt, że mój pieseczek wybrał nas sobie, przyszedł i został we wrześniu 2015. Nie miałam nic do gadania. To co ja Ci tu będę perswadować...
      • grey_delphinum Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:51
        Moj.piesek odszedl pol roku temu, bardzo go kochalismy i do tej pory za nim tęsknimy , ale nie planujemy znowu wzięcia psa, bo jednak to byl bardzo duży obowiazek (ktory notabene ostatecznie spadl na mnie, mimo ze dzieci mam duze i to one deklarowały, ze będą pieska serwisowac).
        Jesli nie jestes pewna na 100%, to jeszcze sprawę przemyśl.
    • majenkir Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:45
      Przeczytalam wszystkie posty i widze, ze bierzecie psa big_grin. Gratulacje! wink
    • summerland Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:49
      Przekonaj koty najpierw 😁
    • cosmetic.wipes Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:50
      Ja też nie pomogę.

Bier 😊
    • mysiulek08 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 20:55
      Nie bierz, koty sie obraza, a co gorsza zestresuja, beda sikac po katach albo co gorsze ktorys sie przytka, to ze Ty maz czas nie oznacza, ze automatycznie pies sie bedzie dobrze czul z trzema kocimi rezydentami.

ale to mowie ja, zdecydowanie nie lubiaca psow
      • chatgris01 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:01
        Ale to są chyba koty przyzwyczajone do psa w domu? Tak zrozumiałam.
        • mysiulek08 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:04
          ale to bedzie nowy pies, dla nich
    • asia-loi Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:00
      Ja jestem przeciwnikiem psów w blokach, ale jak masz czas na spacery z psem i czas aby zająć się psem to bierz, nawet kilka.
      A koty z psem jakoś się dogadają.
      • bovirag Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:07
        Mój siersciuch przyczynił się do ucieczki mojej depresji. Pomógł mi zrzucić 10 kilogramów. Utrzymuje mnie aktywna, uśmiechnięta, z chęcią do życia.
        Nad czym sie zastanawiasz? Bier!
    • lumeria Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:05
      Tęsknię za pieskiem... także nie odradzę.. bierz-ta sierotę, bądźcie jej bohaterami! smile
    • thaures Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:07
      Też nie pomogę, wzięliśmy największą bidę ze schroniska i to było najlepiej zainwestowane 30 zł w zyciu. Mąż twierdzi, że to kula u nogi, ale wracając do domu od 9 lat wita się z nią nieustannie słowami "Część córuniu! " Bierz, uratuj jakieś psie stworzenie i stwórz mu dom. Na pewno nie będziesz żałowała.
      Mój syn 3 lata temu wziął najstarszego psa, który w schronisku spędził 9 lat. Pies ledwo się ruszał, łzy same leciały, gdy się na niego patrzyło. Wczoraj pies wrócił z nimi z wakacji- gdyby nie siwizna, to można byłoby dać mu z 10 lat mniej. W mieszkaniu zaaklimatyzował się bez problemu, od tych 3 lat dostarcza im radości. I wszystkim dookoła, którzy pamiętają tę nędzę sprzed lat.
      • piesfafik Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:48
        Fajnego masz syna !
        • thaures Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 22:04
          piesfafik napisała:

> Fajnego masz syna !
          😀
    • szorstkawelna Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:12
      Śmierdzi, ślini się, wsadza pysk w każde łajno, a potem Cię liże. Fuj.
      • pani_tau Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:35
        Zdrowy, odpowiednio karmiony pies nie śmierdzi. Ma swój własny, ledwo wyczuwalny psi zapach, który na przykład dla mnie jest najpiękniejszym zapachem świata.
        Gdy tylko mogę to każdemu z psów mojego taty obwąchuje kark.
        A ja cudownie pachną szczeniaczki...
        • liliawodna222 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:39
          O, ja tez kocham psi zapach - cudowny! I ma dzialanie wybitnie uspokajajace wink Uwielbiam wtulic sie w moja psice i wachac jej futerko smile
          • thaures Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 22:18
            liliawodna222 napisał(a):

> O, ja tez kocham psi zapach - cudowny!
            No, zwłaszcza po spacerku, gdy pachnie wiatrem...
          • bovirag Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 22:27
            Najpiękniej pachną psie łapy- poduszki. Pachną popcornem!!
    • berdebul Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:15
      Co z wakacjami i wyjazdami? Macie windę, lub dacie radę nosić po schodach? Finanse na ewentualne leczenie?
      Bierz i kochaj jak swoje. wink A jeżeli uda się wcisnąć czwarty spacer, nawet taki tylko na siku to ekstra. Moja woli system 4 spacerów, zwłaszcza od kiedy została nastolatką.
    • kermicia Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:20
      Ja wzięłam psa trochę ponad miesiąc temu. Pół forum mi próbowało wyperswadować, ale nie zadziałało tongue_out
      Pies jest absolutnie fantastyczny, w ogóle nie żałuję decyzji. Poza oczywistymi korzyściami psychicznymi, z czysto technicznych plusów i minusów, spisane na szybko:
      + częściej wychodzę z domu, a już za bardzo zamulałam (praca w domu)
      + nie tkwię przed kompem tyle, ile tkwiłam, spaceruję zamiast czytać ematkę czy jakieś głupie obrazki oglądać
      +wcześniej chodzę spać, wcześniej wstaję (byłam sową, teraz jestem sową umiarkowaną)
      +poznałam masę osób i codziennie mam po kilka spotkań towarzyskich
      +robią mi się chyba mięśnie w nogach big_grin Tzn wychodzą stare, dawno nie używane.

- pies ma wrażliwy żołądek i miała już dwa obfite, nocne incydenty kałowe na włochatym dywanie w sypialni sad
      - wydaję fortunę na rzeczy, o których nie miałam wcześniej nawet pojęcia (ale miło się wydaje, więc trochę +)
      - jak ochrzaniam syna to pies się boi, więc muszę ochrzaniać mniej i ciszej i syn się bardziej rozpuszcza
      - mam futro absolutnie wszędzie, a nienawidzę odkurzać
      - na początku musiałam psa nosić (sterylka), a 12 kg wciągnąć na 3 piętro nie było łatwo. Gdyby ważyła z 7-8 byłoby idealnie.

I tez mam kota rezydenta. Zaakceptowały się bez najmniejszego problemu, ale jeszcze trzymają się na lekki dystans.
      smile
      • berdebul Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:24
        Karm jedną karmą i módl się, że nie zmienią składu. big_grin Albo lepiej - sama gotuj, wtedy prawie 100% pewności.
        Pies się przyzwyczai. wink
        Odkurzacz samobieżny.
        I będą same plusy wink
        • kermicia Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:37
          Mam odkurzacz samobieżny, ale w domu tyle zakamarków, ze trzeba mu przygotowywać pomieszczenia przed puszczeniem i robię to rzadziej, niż by się przydało. No ale jest i pomaga, to fakt.
          Karmę suchą już wybrałam jedną i się trzymam, na niej jest ok. Od jutra powoli i pod kontrolą znów dołączam mokrą i obserwuję. Przykro, że na razie nie można żadnych smaczków, bo to chyba własnie przez nie te problemy.
          • berdebul Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 22:42
            Bidulka, pies bez smaczków to znęcanie. wink Moj alergik dostaje takie małe, suszone rybki. I jest to jeden z bardzo niewielu smaczkow, bo wszędzie drób. sad
        • hops.hops Re: Wyperswadujcie mi psa 20.08.19, 09:10
          Jeśli psu zdarzają się incydenty, odkurzacz samobieżny może być złym pomysłem (niestety sprawdzone :p )
          • heca7 Re: Wyperswadujcie mi psa 20.08.19, 22:03
            Ja odkurzacz włączam jak jestem w domu. Wtedy można wyłapać ewentualne rzygi wink
    • tojamarusia Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:27
      Kurde ten wątek nie idzie po mojej myśli😋😋
      • liliawodna222 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:31
        tojamarusia napisała:

> Kurde ten wątek nie idzie po mojej myśli😋😋
        >

Za to po mysli jakiegos psiego szczesciarza smile
    • kosmos_pierzasty Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:41
      Bierz, nie wymyślaj! smile
    • aniani7 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 21:45
      Chcialabym miec pieska, ale jeden z moich kotkow tak nerwowo reaguje na absolutnie kazdego psa, ze psem bym go wykonczyla, dlatego nie buuuuu
    • fornita111 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 22:07
      Bier psa, bier! Nie ma nic lepszego nad psy na swiecie!
      • chatgris01 Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 22:15
        Jest. Koty wink
        Ale psy też są fajne.
    • mrs.solis Re: Wyperswadujcie mi psa 19.08.19, 22:19
      Daj spokoj z tym psem. Masz 3 koty malo ci przytulanek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka