Dodaj do ulubionych

Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposobu.

09.09.19, 14:01
Jak w temacie. Od kilku dni dokucza mi drapanie laskotanie nisko w gardle i okropna suchoac. Pomóżcie,. Moze macoe jakieś sposoby?
Obserwuj wątek
    • mmarrta Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 14:15
      Płukanie olejem. Takim kuchennym. Tak mi kiedyś poradziła laryngolog jak przez kilka tygodni męczyło mnie bolące gardło i suche pokaslywanie. Pomogło.
      • kieszonkowa Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 18:52
        A mozesz powiedziec cos wiecej? Byłabym wdzieczna, ciągle mam ten problem suchego gardła. Tzn jak płukać tym olejem - tak jak płynem do ust? Jakis konkretny olej brac? Dzieki z góry smile
        • pani_libusza Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 10.09.19, 09:01
          Kup olej z wiesiołka w kapsułkach, rozgryźć i tyle.
    • budyniowatowe Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 14:22
      kateandkate napisał(a):

> Jak w temacie. Od kilku dni dokucza mi drapanie laskotanie nisko w gardle i okr
      > opna suchoac. Pomóżcie,. Moze macoe jakieś sposoby?

U nie sa to objawy alergii
      • sylwik7 Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 14:40
        Isla, Septinum, siemię lniane.
    • mikams75 Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 15:51
      olej z wiesiolka pomaga
    • kosmos_pierzasty Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 15:54
      Miodek płynny?
      • mrs.solis Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 16:14
        Miod podrazni jeszcze bardziej.
    • kanna Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 17:23
      ISLA , dla mnie rewlacja
    • gulcia77 Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 17:28
      Isla albo cokolwiek innego z porostem islandzkim i płynny kisiel.
    • bertie Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 18:00
      Spray Glosal.
      Dużo pić, ale bez czarnej herbaty/kawy. Napoje najlepiej letnie.
      Kisiel z siemienia lnianego.
      • m.y.q.2 Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 18:27
        Latami się zmagałam z tą drapiącą suchością. Ssałam Pastylki wykrztuśne, zawierające glicerynę, to pomagało. Olej mi podrażniał gardło, zaczęłam więc pipetką wkraplać po jednej kropli vit.A+D3 do nosa, trochę szczypie w nosie, ale nawilża, czujesz, ulgę. Po tej witaminie wyraźnie się poprawiło, a dawniej często miałam takie uczucie, jakbym kłaki jakieś miała w gardle.
    • asia-loi Re: Cevitt 09.09.19, 19:00
      Mnie laryngolog polecił to i działa. Tylko te tabletki do ssania są trochę drogie ok. 30 zł opakowanie.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRXw0Z55WHwb2md6INiq7bTD240C0mLgo_UGxe5sfwmeQ3b8EjM
      • ga-ti Re: Cevitt 09.09.19, 19:14
        Potwierdzam, też kiedyś miałam te tabletki i pomagały.
        Trzeba zapytać w aptece o tabletki nie na ból gardła tylko na suchość, chrypkę.
        Kiedyś miałam spray do gardła włąsnie na suchość, był słony na bazie jakiś wód solankowych, nazwy nie pamiętam, ale fajnie nawilżał.
    • kateandkate Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 21:01
      Dziewczyny, jestescie nieocenione 😊
      Isla nie dzialala, miod podraznial. Pomagal troche syrop z malin.
      Za Wasza oierwsza poradą kupilam pewien spray na litere O (chyba nie mozna podawac nazw), jest wlasnje na bazie olowy z oliwek + wit A, uzylam w d, ien i teraz i lraktycznie nic mnie nie drapie 😊
      • asia-loi Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 21:05
        kateandkate napisał(a):

> Dziewczyny, jestescie nieocenione 😊
        > Isla nie dzialala, miod podraznial. Pomagal troche syrop z malin.
        > Za Wasza oierwsza poradą kupilam pewien spray na litere O

Podaj nazwę. Można.
        • kateandkate Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 21:43
          Oritolin.
          Sklad taki jak napisałam wyżej. Na razie czuje dużą ulge. Mam nadzieję że pomoże na dłużej, a nie na chwile.
          • kateandkate Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 21:45
            Przepraszam, zawiera vit E, a nie vier A.
            • damartyn Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 10.09.19, 00:42
              sposób aktorski- śledzik w oleju z tym, ze podejrzewam, że tu bardziej o ten olej chodzi, niż o tego śledzika ale przyjemne z pożytecznym? , czemu nie!wink.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka