kateandkate 09.09.19, 14:01 Jak w temacie. Od kilku dni dokucza mi drapanie laskotanie nisko w gardle i okropna suchoac. Pomóżcie,. Moze macoe jakieś sposoby? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mmarrta Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 14:15 Płukanie olejem. Takim kuchennym. Tak mi kiedyś poradziła laryngolog jak przez kilka tygodni męczyło mnie bolące gardło i suche pokaslywanie. Pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
kieszonkowa Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 18:52 A mozesz powiedziec cos wiecej? Byłabym wdzieczna, ciągle mam ten problem suchego gardła. Tzn jak płukać tym olejem - tak jak płynem do ust? Jakis konkretny olej brac? Dzieki z góry Odpowiedz Link Zgłoś
pani_libusza Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 10.09.19, 09:01 Kup olej z wiesiołka w kapsułkach, rozgryźć i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
budyniowatowe Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 14:22 kateandkate napisał(a): > Jak w temacie. Od kilku dni dokucza mi drapanie laskotanie nisko w gardle i okr > opna suchoac. Pomóżcie,. Moze macoe jakieś sposoby? U nie sa to objawy alergii Odpowiedz Link Zgłoś
sylwik7 Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 14:40 Isla, Septinum, siemię lniane. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 15:51 olej z wiesiolka pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 15:54 Miodek płynny? Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 16:14 Miod podrazni jeszcze bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kanna Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 17:23 ISLA , dla mnie rewlacja Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 17:28 Isla albo cokolwiek innego z porostem islandzkim i płynny kisiel. Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 18:00 Spray Glosal. Dużo pić, ale bez czarnej herbaty/kawy. Napoje najlepiej letnie. Kisiel z siemienia lnianego. Odpowiedz Link Zgłoś
m.y.q.2 Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 18:27 Latami się zmagałam z tą drapiącą suchością. Ssałam Pastylki wykrztuśne, zawierające glicerynę, to pomagało. Olej mi podrażniał gardło, zaczęłam więc pipetką wkraplać po jednej kropli vit.A+D3 do nosa, trochę szczypie w nosie, ale nawilża, czujesz, ulgę. Po tej witaminie wyraźnie się poprawiło, a dawniej często miałam takie uczucie, jakbym kłaki jakieś miała w gardle. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Cevitt 09.09.19, 19:00 Mnie laryngolog polecił to i działa. Tylko te tabletki do ssania są trochę drogie ok. 30 zł opakowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Cevitt 09.09.19, 19:14 Potwierdzam, też kiedyś miałam te tabletki i pomagały. Trzeba zapytać w aptece o tabletki nie na ból gardła tylko na suchość, chrypkę. Kiedyś miałam spray do gardła włąsnie na suchość, był słony na bazie jakiś wód solankowych, nazwy nie pamiętam, ale fajnie nawilżał. Odpowiedz Link Zgłoś
kateandkate Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 21:01 Dziewczyny, jestescie nieocenione 😊 Isla nie dzialala, miod podraznial. Pomagal troche syrop z malin. Za Wasza oierwsza poradą kupilam pewien spray na litere O (chyba nie mozna podawac nazw), jest wlasnje na bazie olowy z oliwek + wit A, uzylam w d, ien i teraz i lraktycznie nic mnie nie drapie 😊 Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 21:05 kateandkate napisał(a): > Dziewczyny, jestescie nieocenione 😊 > Isla nie dzialala, miod podraznial. Pomagal troche syrop z malin. > Za Wasza oierwsza poradą kupilam pewien spray na litere O Podaj nazwę. Można. Odpowiedz Link Zgłoś
kateandkate Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 21:43 Oritolin. Sklad taki jak napisałam wyżej. Na razie czuje dużą ulge. Mam nadzieję że pomoże na dłużej, a nie na chwile. Odpowiedz Link Zgłoś
kateandkate Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 09.09.19, 21:45 Przepraszam, zawiera vit E, a nie vier A. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Na drapanie w gardle i suchoac - szukam sposo 10.09.19, 00:42 sposób aktorski- śledzik w oleju z tym, ze podejrzewam, że tu bardziej o ten olej chodzi, niż o tego śledzika ale przyjemne z pożytecznym? , czemu nie!. Odpowiedz Link Zgłoś