Dodaj do ulubionych

Dziecko pod sercem

27.10.19, 19:59
czy to nie jest czasami ciąża pozamaciczna? Co na to e - matki?
wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,25352581,awantura-w-tvp-info-prowadzacy-do-poslanki-jak-pani-wytlumaczy.html#s=BoxOpImg2
Obserwuj wątek
    • flegma_tyczka Re: Dziecko pod sercem 27.10.19, 20:34
      Jak zwykle na temat ciąży najwięcej mają do powiedzenia ci, którym ze względu na marną płeć ciąża nigdy nie będzie grozić.
      A ciążę nosi się w macicy.
      • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:10
        A ta macica to gdzie ona jest? Nad sercem, obok serca, czy jednak pod sercem?
        • tanebo6.0 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:15
          Pod zoladkiem?
          • saszanasza Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:25
            tanebo6.0 napisał:

> Pod zoladkiem?

No i oczywiście również pod zebrami i płucami oraz pod mózgiem, tarczyca i pewnie czymś jeszcze, skoro już wymieniamy narządy pod którymi znajduje się płód😉😁
            • chicarica Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:29
              Nad pochwą.
              • saszanasza Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:34
                chicarica napisała:

> Nad pochwą.
                >

Ej no! Rzeczywiście! Na to bym nie wpadła😁🤣
              • cauliflowerpl Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 08:20
                Proszę paniiii! A ona powiedziała brzydkie słowo!!!!
        • flegma_tyczka Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 08:03
          Ja mam pod brzuchem, zaraz za ci...ą.
          • saszanasza Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 09:46
            flegma_tyczka napisała:

> Ja mam pod brzuchem, zaraz za ci...ą.
            >

Oj głupiaś ty! O jajnikach zapomniałaś🤣😂
        • hanusinamama Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 08:11
          Dynka ale ześ błysnął intelektem...do serca jej daleko. Bbbbbbbbbbardzo daleko. Jest pod żółądkiem, blisko pęcherza...o czym wie kazda, ktora w ciązy była. Jakbys miał zone ktora była w ciazy tez byś orle wiedział...
          • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 14:00
            Blisko, czy daleko, stwierdzenie jest logicznie całkowicie poprawne. Kiedyś profesor anatomii spytał studenta, gdzie znajduje się serce. Student odpowiedział - w klatce piersiowej. Źle - stwierdził profesor - serce znajduje się w worku osierdziowym. Na to student - a pan profesor znajduje się w sali wykładowej, czy w kalesonach?
            Moja żona była w ciąży czterokrotnie.
            • bib24 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 14:31
              to ja mam stope pod sercem. i du..ę. i ci..ę i odbyt.

wszystko wg tej definicji.

i jądro ziemi też.
            • ichi51e Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 14:32
              Chocby byla w ciazy 60rwzy jak zona Wasiliewa i tak nie bedziesz wiedzial co to znaczy byc w ciazy i jak to jest.
              • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:31
                I co z tego ma wynikać? Miałem dobrego znajomego, nieżyjącego już, niestety, ordynatora ginekologii jednego z warszawskich szpitali. On też nie wiedział, co to znaczy być w ciąży i jak to jest, prawda?
                • flegma_tyczka Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:34
                  No nie wiedział. Mógł się domyślać, mógł współczuć dolegliwości, ale wiedzieć nie wiedział.
                  • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 07:40
                    To znaczy, że ta wiedza jest kompletnie niepotrzebna. Skoro nawet wybitny ginekolog może się bez niej obejść.
                    • iwles Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 09:12

Dyńka, włącz czasem swój mózg:
                      wiedział, że taki ból istnieje, ale NIE wiedział, jak ten ból odczuwa osoba nim dotknięta.
                      Łapiesz różnicę ?

• super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 12:29
                        Iwles, włącz czasem swój mózg. OK, nie wiedział, jak ten ból odczuwa osoba nim dotknięta. I w tym miejscu przeczytaj jeszcze raz to, co napisałem.
                        I jaki ten ból ma znaczenie dla określenia miejsca, w którym nosi się dziecko? Jak nie wiem, jaki to ból, to nie mogę wiedzieć, że macica znajduje się pod sercem? To chcesz powiedzieć?
                • woman_in_love Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:49
                  Ne wiedział: dlatego sam brał znieczulenie przy piaskowaniu zębów a rodzić kazał "naturalnie," czyli bez znieczulenia.
                • thea19 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 17:28
                  a my nie wiemy co to znaczy ból prostaty i nikomu nic nie nakazujemy ani nie zabraniamy w związku z tym
                • m_incubo Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 08:16
                  😊
                  "Mój mąż miał przeziębiony pęcherz, to ja wiem co to za ból."
              • livia.kalina Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 13:56
                >Chocby byla w ciazy 60rwzy jak zona Wasiliewa i tak nie bedziesz wiedzial co to znaczy byc w ciazy i jak to jest.

o to to. Dokładnie o to chodzi. Musi przyjść mądry pan, którego mądrość wynika z posiadania penisa i jąder i ci wytłumaczy, co to znaczy być kobietą, być w ciąży, jakie są twoje potrzeby i obowiązki i co jest dla ciebie najlepsze.
        • thea19 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 14:27
          bliżej jej do nerki niż serca
      • ichi51e Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:30
        No co ty Klerenbach ma 5... to sie musi liczyc co najmniej za 2 i pol ciazy...
    • milva24 Re: Dziecko pod sercem 27.10.19, 22:38
      Dlaczego kobiety zachodzą w ciążę skoro jej nie chca to chyba prowadzący powinien wlasnego boga zapytać. A serio pan o chorobach cięzarnej czy plodu nie slyszał? Albo o gwałtach? Tak w ogóle to się ostatnio zastanawiałam jak to miałoby wyglądać gdyby kobieta urodziła dziecko z gwałtu gdzie gwałciciel byłby znanyi odsiadywałby wyrok z tego tytułu. Czy miałby prawo do spotkań z dzieckiem? Do zabieraniana weekendy itp? Ta kobieta musiałaby mieć z nim kontakt w sprawach dotyczących dziecka?
      • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:13
        O gwałtach pan prowadzący pewnie słyszał. A Ty słyszałaś, że ciąża z gwałtu jest przesłanką do przerwania ciąży, więc nie to było akurat tematem dyskusji?
        • woman_in_love Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:50
          dziś JESZCZE nie, ale są kraje gdzie nie jest to przesłanka
        • hanusinamama Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 08:09
          Jeszcze jest. Skoro sie biora za aborcje ze względów na cieżkie wady to zaraz i za to sie biorą. A dla ciebie dynka dziecko z gwałtu ma mneijsze prawo zyc niz to chore??
          • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 14:04
            Dla mnie dziecko z gwałtu ma takie samo prawo, jak to chore i jak to całkiem zdrowe także. Co nie zmienia sytuacji, że nie to było tematem dyskusji.
        • starczy_tego Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 09:04
          no ale jak to, czym to dzieciątko poczęte z gwałtu winne, żeby, je zabijać? trochę niespójni jesteście, towarzyszu.
          • 123zielona123 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 17:58
            Nikr nie zabija dzieciątka, nawet noworodka czy niemowaka. Powinno się stosować pogułkę 5 po żeby w ogóle nie było ciąży czyli zagnieżdzenia. No ale pigułka dostepna łatwo nie jest więc pozotaje aborcja embrionu, albo płodu, bo pezstrzeganie prawa jest... bardzo powolne
    • 123zielona123 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 00:03
      Nosiłam na pęcherzu moczowym i pod żołądkiem. I dokładnie to czułam. Pod sercem- Boże ! przecież Ty nie stworzyłes kobiety z pochwą i macicą!
      No może w łonie by przeszło, ale te STRASZNE włosy łonowe! Pozamaciszcze zwykle są w jajowodzie, ale zarodek pod sercem zagnieżdzający się w przeponie to wyjątkowy koszmar.
      • ajaksiowa Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 06:42
        Przecież elektorat PIS to łyka_i oto chodzi😖dziwię si€ że ktokolwiek z opozycja.chce brać udział w tych przedstawieniach😕
    • ichi51e Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:25
      Rece opadaja. Co mial na mysli Bog jeden wie przeciez jeszcze pluca sa i watroba jelita zoladek... co ma serce za znaczenia?
    • nangaparbat3 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:26
      Skupię się na tym "pod sercem". Od kiedy pamiętam - doprowadza mnie do furii. Mam wrażenie, że wyraża pogardę dla kobiecego ciała, mówi, że to co niżej talii jest brudne, grzeszne, niegodne. Ja nosłam dziecko W BRZUCHU. I ten czas należał do najcudowniejszych w moim życiu, najradośniejszych, najbardziej przeełnionych miłoscią. Mój wielki brzuch wydawał mi się wówczas centrum Wszechświata. Miejscem, gdzie dokonywał się cud. MÓJ BRZUCH.
      • memphis90 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 11:00
        Ja myślę, że to zwyczajowe określenie powstało z obserwacji kobiet w końcówce ciąży, kiedy macica wypełnia juz caly brzuch i rzeczywiscie od serca oddziela ją tylko przepona. Przecież trzymając rękę na brzuchu dosłownie czuło się bicie własnego serca. Owszem, środowiska anty choice robią wszystko, żeby to zwyczajowe określenie zohydzic, ale w sumie pierwotnie było ono zupełnie neutralne.
        • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 12:46
          Przecież to Wy, środowisko anty-life, usiłujecie cały czas zohydzić to zgoła miłe określenie. Bo psuje Wam robotę i miesza szyki. Bo jakaś kobieta mogłaby cieplej pomyśleć o dziecku, które Wy wolałybyście, żeby zabiła.
          • nangaparbat3 Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 14:44
            >>>>Bo jakaś kobieta mogłaby cieplej pomyśleć o dziecku, które Wy wolałybyście, żeby zabiła.

Dziubeczek, jak to wyobraźnia szaleje big_grin
    • chicarica Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:28
      A ten pan, nosil kiedys dziecko pod sercem?
      • 45rtg Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 11:12
        chicarica napisała:

> A ten pan, nosil kiedys dziecko pod sercem?
        Całe to nie, ale bardzo wiele połówek to i owszem.
      • wzosia Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 14:10
        Nie
        Ten pan pod sercem nosi potencjalne narzędzie gwałtu.
        Podobna odległość.
    • morekac Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 07:49
      Bo to jest taka mowa: stan bogosławiony, nienarodzone dzieciątko i pod sercem. Dużo mniej słodko brzmi, gdy mówi się: ciąża, zygota, płód i w macicy.
      • kropka_kom Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 09:59
        wystarczy że to człowiek...amen
        • iwles Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 10:10

kropka_kom napisała:

> wystarczy że to człowiek...amen

tak, jak i plemnik. amen.

• hanusinamama Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 08:06
      Pan na biologii nie uważał i nie wie ze kobieta ma macice i tam przebywa zarodek...
      • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 07:42
        Nie. To Ty nie uważałaś, skoro wydaje Ci się, że macica jest nad sercem. Na przykład między uszami.
        • iwles Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 08:03

to znaczy, że ty swojego fiutka też nosisz pod sercem.

• super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 08:26
            A co, nad?
            • iwles Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 09:08

akurat wyrażenie "nosić dziecko pod sercem" oznacza, że w bezpośrednim sąsiedztwie serca.

Ale ty, jak zwykle, masz swoją osobistą teorię.

• super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 12:31
                Wyrażenie "nosić dziecko pod sercem" oznacza, że pod sercem. Twoje osobiste teorie nie mają żadnego znaczenia.
    • iwles Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 08:24

a już jego odpowiedź, czy może w plecaku się dzieci nosi, jest tak chamska, że powinna zająć się tym komisja etyki.

• jowita771 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 08:59
      Nie wiem, jak przebiega ciąża u mężczyzn, być może noszą swoje dzieci pod sercem. Kobiety maja macice i tam zwykle lokuje się ciąża. Jeśli jest inaczej, to nie jest dobrze.
    • cruella_demon Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 09:01
      Nie wiem, ja nosiłam w macicy. Moja macica jest jednak bliżej ci*pki i pęcherza moczowego.
      Jak ktoś ma macicę pod sercem, to chyba powinien tą anomalię jakoś leczyć, nie?
      • iwles Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 09:41

jeżeli macica leży pod sercem, to analogicznie penis tego pana też leży pod sercem.
        I pan "redaktor" swoje plemniki nosi pod sercem ?

• mdro Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 09:51
          To na pewno nie są plemniki (a fuj), ale - bo ja wiem? - zaczyn życia.
          • madami Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 11:08
            To są małe ludziki, tylko w połowie, z jedną rączką, nóżką i połową mózgu
            • morekac Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:12
              Nieprawda, to jest ta dolna połowa,
              • iwles Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:17

ale dolna męska, czy dolna żeńska ?

• morekac Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:22
                  Jak X to żeńska, jak Y - to męska. To przecież logiczne, nie? wink
              • madami Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:29
                morekac napisała:

> Nieprawda, to jest ta dolna połowa,
                >

no przepraszam to jest ta lepsza połowa big_grin bo męska
                • morekac Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 19:17
                  To jest jeszcze bardziej zagmatwane niż połowa mniejsza i większa...😵
      • hanusinamama Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 09:57
        Ja współczuje jak ktoś ma pod sercem. Ja mam pod żółądkiem i jak mi macica zaczeła uciskać zołądek to nic jeśc nie mogłam. Ciekawe co by było jakby mi serce uciskała...
        • cruella_demon Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 10:11
          Mi uciskała pęcherz, już chyba wolałabym to serce big_grin
    • memphis90 Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 10:55
      Znów to samo - zarodek jest zwrodkiem, plod jest plodem, ale noworodek jest... noworodkiem. Nie dzieckiem - jeśli koniecznie mamy odwoływać się do etapów rozwoju człowieka. Dzieciństwo to okres po okresie poniemowlecym, a przed dojrzewaniem. Natomiast w języku polskim "dziecko" oznacza również "potomek" i w tym sensie dzieckiem jest zarodek, plod, nastolatek, a także 70 letni staruszek— potomek swojej 90 letniej matki.
    • woman_in_love plemnik to też człowiek, człowieczeństwo nadaje mu 28.10.19, 11:20
      sam fakt, że pochodzi od mężczyzny. Przypomnijmy: mężczyzna został stworzony przez Boga jako jego umiłowane stworzenie, a kobieta została stworzona dla zabawy dla tego mężczyzny i jest czymś pośrednim między człowiekiem (mężczyzną) a małpą.

Żeby uwidocznić to człowieczeństwo plemnika, Bóg w swej mądrości dał mu główkę i rączki i nóżki: ich nie widać gołym okiem, ale one tam są i to jest właśnie cud stworzenia, o którym mówił błogosławiony Jan Paweł 2. Amen.
    • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:35
      W sumie, nawet rozumiem to - nomen omen - żołądkowanie się lewaczek na rzeczone powiedzenie. One przecież nie mają serca, więc mogą nosić ciążę najwyżej pod żołądkiem.
      • sumire Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:39
        No mogą, bo nie mają potrzeby dorabiać słodkopierdzącej ideologii do fizjologii. Tylko bawi je gadanina pana "redaktora" o noszeniu pod sercem w zestawieniu z jego chamstwem. Ale cóż, klasyka gatunku.
      • iwles Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 19:02
        super_hetero_dyna napisał(a):

> One przecież nie mają serca,

Cud natury ? 😄
        • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 21:57
          Prędzej wybryk
          • iwles Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 08:02

A jednak żyjemy.
            Bo ty mówisz o anatomii, prawda ?

• super_hetero_dyna [...] 29.10.19, 08:27
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • milva24 Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 08:30
                Ach to słynne katolickie miłosierdzie big_grin
                • iwles Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 09:09

i katolicki szacunek do życia big_grin

• super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 12:33
                  A co ma miłosierdzie do oczywistego faktu, że bez lewaków świat byłby lepszy? Byłoby mniej mordu, rabunku, i kłamstwa.
                  • iwles Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 14:28

no proszę, zlepek komórek to dla ciebie człowiek, o którego przetrwanie walczysz zajadle, a żyjący ludzie to dla ciebie niepotrzebnie pałętające się po świecie stwory i lepiej by było, gdyby umarły, a jeszcze lepiej, gdyby zostały zgładzone.
                    Piąte przykazanie się kłania dyńka. Do spowiedzi marsz !

• super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 18:04
                      Ty także jesteś zlepkiem komórek, tylko trochę większym. Dziecko nienarodzone od niepotrzebnie pałętających się po świecie stworów różni się tym, że jest niewinne. Nawet nie planuje ani nikogo rabować, pod pozorem "sprawiedliwości społecznej", ani mordować pod hasłem "aborcja jest OK", ani okłamywać, że robi to dla "szczęścia ludu pracującego miast i wsi".
                      • iwles Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 21:03
                        No ale wiesz, matka lewaczka, ojciec lewak, to i ten niewinny zarodek bedzie w przyszlosci lewakiem.
              • morekac Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 09:47
                super_hetero_dyna napisał(a):

> > A jednak żyjemy.
                >
                > Niestety.

Spoko, rozjedziesz lewaków na pasach i zbawisz świat.
                • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 12:35
                  Nie rozjadę, bo na czole tego nie mają napisane, że lewaki. Mógłbym niechcący rozjechać kogoś dobrego.
                  • morekac Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 13:30
                    Każdy, kto pcha się na przejście przed twym pojazdem, to lewak z definicji.
                    • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 14:30
                      Niestety, nie każdy. Są wyjątki. Można by się pomylić.
                  • iwles Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 14:32

serio, lewaki nie roztaczają tęczowej aury ?

ale jak już będzie marsz równości to możesz smiało wjeżdżać ciężarówką w tłum, szansa, że trafisz swojego - zerowa.

• super_hetero_dyna [...] 29.10.19, 14:40
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                      • maslova Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 17:29
                        Ale za to po śmierci pójdziesz od razu do nieba.
      • super_hetero_dyna Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 12:39
        > mogą nosić ciążę najwyżej pod żołądkiem.

Tak mi wpadło do głowy, że mimo to, jednak możecie nosić ciążę pod sercem. Po zjedzeniu potrawy z serc. Kurzych na ten przykład. smile
      • bazia8 Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 17:54
        Bo one noszą dziecko w plecaku.
        I serce w plecaku.
        Po lewej stronie.
    • asia.sthm Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 15:43
      Pan Adrian chcial tak poetycko zagadac a tu nikt sie na tej poezji nie poznal.
      Ciegi mu sie naleza ogolnie za postawe i poglady ale nie zniechecajcie chlopa do poezji - uduchowiony chlopina, niech ma.
    • zofijkamyjka Re: Dziecko pod sercem 28.10.19, 19:20
      Pamiętam jak Ogórkowa wyskoczyła kiedyś z tym tkliwym tekstem, że nosiła swoja córkę pod sercem. To tak pieknie brzmi smile
      • nenia1 Re: Dziecko pod sercem 29.10.19, 09:28
        Bo gdy nie niesie to za sobą konkretnego poglądu, jak w przypadku tego pana, to tak, brzmi pięknie, bo serce zwyczajowo kojarzy się po prostu z uczuciami, choć jak wiadomo, uczucia rodzą się w mózgu, ale serce jest przecież symbolem uczuć, miłości. Niestety środowiska prawicowe zawłaszczają sobie kolejne słowa, podobnie jak przykładowo patriotyzm i wpychając pod nie swoją ideologię odbierają im pierwotny sens, a mało tego, druga strona zaczyna się tych słów po prostu wstydzić używać, bo się zaczynają jednoznacznie kojarzyć z określoną opcją polityczną.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka