Dodaj do ulubionych

Zarazki z zamrazarki

24.11.19, 15:32
Wydaje mi sie ze jak otworze zamrazarke wylatuja wraz z zimnym powietrzem a jest go sporo zarazki z miesa na pod£oge .i niewiem czy wy przecieracie podlogi wokol zamrazarki czy sa tam bakterie w tym chlodzie z zamrazarki ?
Obserwuj wątek
    • edelstein Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:36
      Dlaczego wylatuja? Nie masz porzadku ani posluchu.U mnie wychodza rowniutko w parach i sprzataja po sobie.
      • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:56
        Bo ty masz edel niemieckie zarazki, więc wiadomo - „ordnung muss sein”. Te polskie pewnie bardziej dzikie.
        • edelstein Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 19:43
          Az strach sie bac takich tatarskich😜
        • dziennik-niecodziennik Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:30
          Pękłam big_grin
      • chococaffe Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:18
        big_grinbig_grin
      • fawiarina Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:10
        Doradza ażebyś przemyła zamrażarkę domestosem. Ale dopiero po tym jak szczotkę do WC wyjmiesz ze zmywarki.
      • dziennik-niecodziennik Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:04
        big_grin big_grin big_grin
    • scarlett74 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:37
      Rozmrażałam dziś mielone...
      Niech to, jakieś żółto-fioletowe stwory z czułkami wylazły mi z zamrażalki... O nich piszesz...? 😉
    • chatgris01 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:38
      No jak to, to otwierając zamrażarkę nie rozpylasz jednocześnie wokół środka dezynfekującego? surprised
    • bistian Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:41
      piotrskupinski napisał:

> Wydaje mi sie ze jak otworze zamrazarke wylatuja wraz z zimnym powietrzem a jes
      > t go sporo zarazki z miesa na pod£oge .

Daleko nie wylecą, takie zmrożone, są bardzo ciężkie. Ja zmywam tę część podłogi gorącą parą pod wysokim ciśnieniem i dla pewności przeprasowuję żelazkiem, ale tylko pas 10 cm od zamrażarki i na jej szerokość.
      Chyba to jest skuteczne, bo do tej pory nie widziałem zamrażarkowych zarazków dalej od tego pasa.
      • scarlett74 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:46
        Ale słuchaj zawsze możesz trafić na jakiegoś fit-zarazka, który przekroczy parową zaporę ...
        Żeby nie było, moje nie latają, tylko lezą i kręcą tymi swoimi czułkami na prawo i lewo 😉
        • hanusinamama Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:39
          Właśnie miałam mówić ze moje skrzydełek nie mają i nie latają. Idą...zanim uciekną dobijam laćkiem
    • cauliflowerpl Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:48
      Tak, zdarza się. Dlatego mam na wyposażeniu kuchni takie coś:
      • fil.lo Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:51
        big_grin
      • chatgris01 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:21
        big_grin
      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:52
        Piękna, żółta hodowla zarazków, taki inkubator dla nich, coby się mogły dobrze rozmnażać i dostawać kupe 500+.
        • aankaa Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:43
          przecież to ma portki !!!
          • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:06
            Idealne do hodowli, o której mowa.
      • fawiarina Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:01
        Dobre! I żółte! Mój ulubiony kolor!
      • saszanasza Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:49
        🤣🤣🤣
    • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:53
      Jak dobrze, że nie mam zamrażarki uffff. Jeszcze bym musiała z zamarzniętymi zarazkami walczyć. Wystarczy mi, że muszę ganiać po blacie te z lodówki.
      • default Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:17
        >>>muszę ganiać po blacie te z lodówki.

Dlatego nie można zabraniać kotom chodzenia po blatach. Wyłapią wszystkie za Ciebie. Jak są łowne, rzecz jasna, leniwe nie.
        • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:23
          Nie mam kota i mieć nie będę ze względu na silną alergię, więc sama muszę łowić zarazki 😩
    • cosmetic.wipes Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 15:59
      Nie miałam świadomości, że zarazki maja skrzydełka.
      • malia Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:13
        Nie ! On/ ona nie zakładał, że mają skrzydełka, tylko że wylatują takie wyrzucone.
        Ze skrzydełkami to by ci mogły całe mieszkanie opanować. Idziesz spać, a tam mięsna bakteria
        • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:24
          To by był dopiero horror 😱
          • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:34
            Horror już jest, idziesz spać, a w majtkach bakteria z grzybem.
            • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:39
              Nie śpię w majtkach i myję się przed pójściem spać. No i nie trzymam majtek w zamrażarce, choć może jest to jakiś pomysł na upalne lato.
              • chatgris01 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:43
                Na upalne lato lepsze prześcieradła z zamrażarki (było na forum).
                • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:46
                  I to już sensowniej brzmi.
                • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 19:09
                  Ale, że w takich prześcieradłach cały dzień chodzić? Do pracy też?
                  • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:15
                    Możesz upiąć i zrobić sukienkę, spódnicę, togę, zależy od firmowego dress code.
              • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:44
                Ale w majtkach i spodniach chodzisz, tworzysz bakteriom niebo na ziemi, zamrażarka tu nic nie pomoże.
                • malia Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:17
                  Czy bakterie noszą majtki? A jeśli tak, to czy mają w nich swoje własne majtkowe bakterie?
                  • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:21
                    Bakterie nie są tak głupie żeby nosić majtki, żerują i mnożą się na cudzych.
                    • malia Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:42
                      I to jest rozwiązanie! gdyby przyodziać bakterie w majtki, to według twojej teorii wyginęłyby . Widzę tu pomysł na biznes - zamiast domestosa kup majtki dla bakterii.
                      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:57
                        Nie zadziała, bakterie nie są stałocieplne więc przyodziewanie samców bakterii w majtki nie ma żadnego znaczenia dla stanu ich materiału genetycznego. przyodziewanie w majtki samic tylko zwieksza populację bakterii, czyli zadziałałoby przeciwnie niż twierdzisz.
                    • manon.lescaut4 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 19:59
                      Tu pojawia się pytanie: czy bakterie noszą kilty? Jeśli tak, to są niezniszczalne, żaden antybiotyk ich nie pokona sad
                      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:16
                        Przede wszystkim bakterie nie noszą spodni, co już im na wstępie daje przewagę nad nami. Należałoby więc tą przewagę natychmiast zniwelować.
                • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:30
                  czemu mam moim bakteriom celowo sprawiac przykrosc? ja im chce nieba przychylic, zaraz zamowie nowe spodnie.
                  • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:35
                    Słyszysz, jak się cieszą? Wiwatują na Twoją cześć. Filantropka z Ciebie, brawo!
                    • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:36
                      Jeesteś w stanie poświęcić zdrowie i życie dla dobra drobnych żyjątek, to bohaterstwo.
                      • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:42
                        ach, jaka dumna jestem z siebie! lubie sprawiac radosc innym nawet jesli to tylko male zyjatka.
                        • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:44
                          Ale działasz na szkodę własnego gatunku.
                          • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:52
                            wystarczy, ze tacy geniusze jak ty zadbaja o gatunek.
                            • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:55
                              Nie wystarczy, co prawda zakwalifikowano mnie tu dzisiaj do elity ale jak widać Ematki są ślepo zapatrzone w feministyczne dogmaty i nie chcą słuchać mądrzejszych.
                              • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 19:09
                                niech przetrwaja tylko elity a nie wszystkie kreatury.
                                • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:17
                                  To trzeba przekonać elity d rezygnacji ze spodni tak, by kreatury się nie zorientowało, o co w tym chodzi.
                                  • baltycki Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:44
                                    ultimate.strike napisał:

> To trzeba przekonać elity do rezygnacji ze spodni
                                    Ja nie elita, ale mnie przekonales wink.
                                  • aankaa Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:46
                                    prezespan w kilcie ?
                                    omatkoicurko !
                                    • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:07
                                      Kto wie, jak by się jego życie potoczyło gdyby w porę ze spodni zrezygnował? Może nie byłby teraz stetryczałym, zdziczałym aspołecznym dziadem?
                  • malia Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:43
                    A gdzie zamawiasz takie malutkie spodnie dla bakterii?
                    • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:51
                      zamawiam duze, w malych sie nie zmieszcza, mam pokazna hodowle.
                      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:52
                        Zaraz pojawią się twoi naśladowcy i będą się chwalić kolejnymi osiągnięciami na gruncie higienicznym, a to że rąk nie myją, a to, że piją wodę z sedesu.
                    • mamolka1 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:41
                      Pewnie na aliexpress - tam jest wszystko..😂
                      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:09
                        Nie ma oryginalnych 8-jardowych kiltów, są tylko podróby za 8 Dolarów, w wiekszości nie będące nawet kiltami tylko spodniczkami na gumce na kilt stylizowanymi.
                • memphis90 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:04
                  >Ale w majtkach i spodniach >chodzisz, tworzysz bakteriom niebo >na ziemi,
                  No i to chodzi. Lepszy lactobacillus niż grzyb, a natura nie zna próżni.
                  • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:10
                    Natura zna pożywki mikrobiologiczne, np. agar, majtki, spodnie.
                    • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:11
                      czego to jeszcze religiant nie wymyśli żeby swój dogmat obronić... tongue_out
                    • memphis90 Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 09:08
                      Nie rozumiesz - w interesie kobiet jest, ażeby w czarnej dziurze życie istniało.
                      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 12:16
                        Bakteriofilia?
      • baltycki Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:34
        cosmetic.wipes napisała:

> Nie miałam świadomości, że zarazki maja skrzydełka.
        >
        Te z drobiu maja.
        • default Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:42
          Ale nielotne. Chyba ze z dzikiego drobiu....
        • hanusinamama Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:43
          Ale kury nie latają!!! Wiec moze uporządkujmy (usystematyzujmy):
          - krowie, owcze, świńskie - nie mają skrzydełek, nie latają
          - królicze- jak powyzej, tyle ze skoczne...
          - kurze - mają skrzydełka, nie latają
          - kacze, gęsie - mają skrzydełka i latają

jak widać w zależności jakie mieso sie wyjmuje z zamrażarki nalezy albo scierać podłoge domestosem albo latać zaq nimi z łapką na muchy lub laćkiem i tłuc na ścianach...
          • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:47
            Spróbuj dogonić te ze strusiny.
            • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:49
              Ktoś się orientuje, czy Sears sprzedaje jeszcze pułapki na strusia?
    • hrabina_niczyja Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:12
      Żeby tylko na podłogę! I żeby tylko z mięsa! Wczoraj otworzyłam, chce wódkę i lód do drinków, a tam normalnie całe stado siedzi i pije. Potem takie pijane wyszło z zamrażarki, rozniosło się po całej chałupie, włączyło Martyniuka, pląsało do rana i jeszcze śpiewało jesteś szalona i przez twe oczy zielone. Mam niebieskie, więc się zbytnio nie zmartwilam. Ale jak nad ranem zawyło majteczki w kropeczki to się bardzo przestraszyłam, że takie inteligentne i wie, że majtki mam w kropki. Chałupe podpaliłam z tego wszystkiego, bo kto to słyszał, żeby z zamrażarki mi do majtek zaglądać.
      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:17
        Zarazki dobrze znają kolor każdych majtek. Mało tego, marzą o majtkach, w zarazkowym systemie religijnym, podobnie jak w feministyznym, majtki i spodnie pełnią funkcję raju, a kilt/spódnica to piekło.
      • cauliflowerpl Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:17
        Hahahaha kwiczę big_grin
        • jasnoklarowna Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:44
          Hrabina ómarłam prawie bo sie ze śmiechu zachłystnęłam ........)
          ale w końcu sobie tego drynia zrobiłaś czy nie?????
          • hrabina_niczyja Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 23:16
            Zrobiłam, ale ile mnie to kosztowało to szkoda gadać. Już więcej pić nie będę. Prawie umarłam przez te majtki. Od jutra chodzę bez, może jak mnie wiatr dobrej zmiany przeleci to jakoś się pobieram z tego okropnego przeżycia.
            • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 23:35
              Po pewnym czasie sama zaczniesz się sobie dziwić, jak mogłaś w majtkach chodzić, o spodniach nie wspominając. Różnica już choćby w samej wygodzie jest tak astronomiczna, że zjawisko chodzenia w spodniach i majtkach wystepujące wśród ludzi dziwi mnie i dziwic nie przestaje. Jak ktoś dobrowolnie może siię na coś takiego zdecydować?
      • lucadimontezemolo Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:26
        No właśnie, najgorsze te alkoholowe zarazki są. Człowiek chce se wesoły wieczór zrobić, a tu pupa, puste butelki i nocnego trza szukać.
      • atojaxxl Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:28
        Bo majtki trzeba od czasu do czasu zamrozić, zwłaszcza te w kropeczki, w przeciwnym razie zarazki wysyłają zwiadowców, którzy swoimi sposobami docierają do Twoich majtek i wszelkie wieści potem zanoszą do zamrażarki. I tak dobrze, że "Międzynarodówki" nie śpiewały. Albo "Barki"...
        • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:46
          Zamrożenie nic nie da, majtki i spodnie trzeba spalić w specjalnie do tego przystosowanych spalarniach.
      • fawiarina Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:08
        Ómrem 😂
        • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:18
          Zdejmij spodnie to przeżyjesz, ómrom bakterie.
    • jematkajakichmalo Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:25
      To zalezy... Moja zamrazarka jest bardzo wysoka. Tak mniej wiecej od 3 szuflady od dolu te wyskakujace gina na miejscu i sa od razu nieszkodliwe. Te z dolnych szuflad leza na dole polamane i niezdolne do dalszej ucieczki. Zgarniam je tylko na szufelke i wyrzucam do kompostu.
      • piotrskupinski Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:36
        "Zamknij klapę po skorzystaniu z toalety" często bagatelizujemy jego prośbę lub nie zwracamy uwagi na to, co robimy. Niestety konsekwencje tego zachowania są niewidoczne, a jednak maja ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Po naciśnięciu spłuczki wraz z wypłukiwaną wodą w powietrzu unoszą się bakterie, które rozpraszane są po całej toalecie! Osadzają się one przede wszystkim na szczoteczce do zębów, ręczniku,
        • piotrskupinski Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:37
          W necie takie informacje wiec z zamrazarki tez unosi sie para
          • beneficia Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:25
            Na boginię, co za powiew świeżości, gratulacje 😄
          • memphis90 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:09
            Zasadniczo staram się nie srac do zamrażarki, choć rzeczywoscie po pijaku to teoretycznie można się pomylić, szczególnie jak lodówka obok sedesu stoi.
            • default Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:22
              big_grin big_grin : D
            • hrabina_niczyja Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 23:21
              😂😂😂 Popłakałam się
            • jowita771 Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 12:24
              memphis90 napisała:

> Zasadniczo staram się nie srac do zamrażarki,

Własnie miałam to samo rozwiązanie polecić koledze, wspaniale się sprawdza, żadnych bakterii kałowych w zamrażarce nie ma od kiedy się do niej nie załatwiamy.
            • mona-taran Re: Zarazki z zamrazarki 26.11.19, 06:04
              😂😂😂
        • memphis90 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:07
          Nie mam z tym problemu - moje koty gryzą nasze szczoteczki i zagryzaja zarazki z kibla.
        • hrabina_niczyja Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 23:21
          Tak, a potem ze szczoteczki przechodzą na zęby, a potem do przełyku. I aż nam kiszki marsza grają. Niektóre to nawet latać umieją, te trafiają do mózgu i ludzie dostają pierdolca. A wszystko to wina cywilizacji, bo jakby kibel był 5 metrów od chałupy i bez spluczki to by wszyscy zdrowi byli.
    • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:33
      Zarazki z zamrażarki to mały pikuś, one i tak są solidnie zmrożone i ledwie się ruszają, groźniejsze są tez majtek, dobrze odżywione, rozmnożone, biegają po nogawkach spodni, rozsiewają spodniowe dogmaty, powodują chorobę spodniową dotykającą nie tylko zwykłych ludzi ale też szefów, trendsetterów, dyktatorów od mody i polityki i tworzą wszędzie rzyjazne dla siebie środowisko. A ludzie cierpią, umierają na odspodniowe choroby zwane dla niepoznaki cywilizacyjnymi.
      • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:27
        jedno choduja psy, inni koty a inni bakterie w majtkach. Ja bym nie trzymala zwierzaka w nieprzyjaznym srodowistu.
        • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:44
          oczywiscie przez h
          • y_y Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 19:32
            no co ty, zwierzak przez ch.
            wink
        • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:47
          A jeszcze inni przygotowują w garażu bomby, Ty akurat wybrałaś do swojego zamachu broń biologiczną.
          • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:50
            juz szykuje stosowny tekst na nagrobek
            • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:53
              Twój czy twoich ofiar?
              • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 19:21
                moj, nie mam w zwyczaju dzielic sie gaciami z innymi.
                • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:19
                  Ale dzielisz się z innymi ideą, inni tą ideę podchwytują i umierają od spodni oraz majtek. Złóż publiczną samokrytykę i noś spodnie z nadrukiem "wiem, że zabijają, chcę umrzeć, nie naśladuj".
      • piotrskupinski Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:35
        www-fakt-pl.cdn.ampproject.org/v/s/www.fakt.pl/kobieta/zdrowie-i-fitness/zamykaj-klape-w-toalecie/qv5wpct.amp?amp_js_v=a2&_gsa=1&usqp=mq331AQCKAE%3D#aoh=15746240719612&referrer=https%3A%2F%2Fwww.google.com&_tf=%C5%B9r%C3%B3d%C5%82o%3A%20%251%24s&share=https%3A%2F%2Fwww.fakt.pl%2Fkobieta%2Fzdrowie-i-fitness%2Fzamykaj-klape-w-toalecie%2Fqv5wpct
    • mrs.solis Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:55
      Wiesz, to mozna leczyc. Idz do psychiatry to ci cos przepisze.
      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:11
        Wystarczy profilaktyka, żadnych majtek, spodni, ilość zarazków powinna szybko spaść. Rozwiązanie tanie, proste i skuteczne.
        • memphis90 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:11
          >Wystarczy profilaktyka, żadnych majtek, >spodni, ilość zarazków powinna szybko >spaść.
          No spaść, spaść, i weź to, k.rwa, potem gon po całej podłodze uncertain Taki, nomen omen, z d.py wzięty pomysł.
          • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:21
            Jak zobaczą, że nikt majtek nie nosi to się same z domu wyniosą. Bakterie i grzyby kochają spodnie, majtki, no i noszące je feministki.
    • default Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 16:56
      Słuchajcie, a może to wcale nie są zarazki, tylko.....rózice ????
      • cosmetic.wipes Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:03
        Z latających po domu rózic powinien się cieszyć, wszak one się żywią kurzem.
        • default Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:13
          No właśnie, może o tym nie wie. Nie wiadomo od kiedy czytuje ematke.
          • nota_bene0 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:27
            🤦😂
        • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 19:12
          Kurde, to ja sobie koniecznie muszę zamrażarkę sprawić i hodowlę rózic założyć! U mnie rózic na 100% w domu nie ma, bo by mi się tyle kurzu nie zbierało.
    • mikams75 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:25
      masz za nisko zamrazarke. Postaw ja na szafce czy innym podwyzszeniu, wowczas takie zmrozone twarde potluka sie spadajac z wysoka. Innym sposobem jest napchanie zamrazalnika na maksa, tak, zeby nie bylo miejsca na powietrze, woczas nie beda mialy z czym wylatywac. Jak masz za duzo przestrzeni w zamrazalniku, to dolej wody, szczelnie wypelni przestrzen, ktora teraz u ciebie zajmuje powietrze.
      Dla pewnosci mozesz okleic tasma brzeg zamrazalnika i juz nigdy nie otwierac.
      • lellapolella Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 17:38
        Lepszym sposobem jest utworzenie przy zamrażarce pasa ziemi niczyjej. U mnie to potłuczone szkło zmieszane z popiołem z ogniska. Zarazki nie są w stanie go pokonać, a ja mam spokojne sumienie, bo nie zabijam.
      • viridiana73 Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 12:51
        O matko, przypomniała mi się Chmielewska i udziec jagnięcy (?) Alicji😊
    • aaa-aaa-pl Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 19:04
      Ja leję domestos do zamrażarki
      Tłucze bakterie i grzyby też.
      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:21
        Do majtek też sobie lejesz domestos? tam masz dopiero hodowle bakterii i grzybów.
        • piotrskupinski Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:32
          "Zamknij klapę po skorzystaniu z toalety" często bagatelizujemy jego prośbę lub nie zwracamy uwagi na to, co robimy. Niestety konsekwencje tego zachowania są niewidoczne, a jednak maja ogromny wpływ na nasze zdrowie i życie. Po naciśnięciu spłuczki wraz z wypłukiwaną wodą w powietrzu unoszą się bakterie, które rozpraszane są po całej toalecie! Osadzają się one przede wszystkim na szczoteczce do zębów, ręczniku,
          • piotrskupinski Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:34
            Takie artykuly w necie wiec z zamrazarki tez idzie para i bakterie !
            • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:42
              Jak robisz kupę do zamrażarki, to pewnie tak.
              • piotrskupinski Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:48
                No jasne a przedatowane mieso niema bakterii a takie posiadam
                • piotrskupinski Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:49
                  Sammonella listerioza itd
                  • cosmetic.wipes Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:05
                    piotrskupinski napisał:

> Sammonella listerioza itd

Nie pozostaje ci nic innego jak zalanie zamrażarki (z zawartością) wrzątkiem. Albo dla pewności wrzacym olejem.
                • hrabina_niczyja Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 23:25
                  Nic się nie martw. Z przedatowanym mózgiem żyjesz tyle lat to i z mięsem przeżyjesz. Tamto przynajmniej zamrożone to i nie używane.
              • cosmetic.wipes Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:57
                Kupa w zamrażarce to małe miki. Chciałabym widzieć jak on tam wodę spuszcza 😁
                • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:34
                  No, to może być pewne wyzwanie 😄
          • malia Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:00
            Wydawało by się że pierwszy post był o zamrażarce, nie o sedesie.
            Jak masz sedes zamrażający kupy to zupełnie co innego, masz rację. Otwierasz klapę sedeso zamrażarki, zasiadasz, a tu buuuuuch, para pełna bakterii prosto na twój tyłek. To poważna sprawa.
            • beneficia Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:30
              Sedes znienacka zamrazający kupy i buchający parą musiałby mieć wbudowany pojemnik z ciekłym azotem.
              Technika, panie.
              • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:37
                Ale sobie wyobrażasz taką lodowatą parę prosto na tyłek? Robienie kupy na takim sedesie musi być bardzo nieprzyjemne. Toż się można zaparć nawykowych nabawić. Nie lepiej to zamontować sobie kibelek, który myje tyłek ciepłą wodą?
                • beneficia Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:47
                  Ale w ciepłej wodzie łatwiej namnażają się bakterie, autor nie jest na to psychicznie przygotowany.
                  Zapewne ma i pojemnik z ciekłym azotem i (co nie dziwi) zaparcia.
                  • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 21:54
                    Zawsze można jeszcze wyparzać tyłek wrzątkiem, ale nie jestem pewna, czy to przyjemniejsze niż ciekły azot 😄
                    • memphis90 Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:13
                      W "Marsjaninie" to jakoś liofilizowali i zamrazali kupy astronautów.
                      • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 01:42
                        I na całe szczęście, bo potem on mógł sobie te kupy rozrobić i posadzić kartofelki.
                        • memphis90 Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 09:15
                          No właśnie, to może dać do zamrażarki kupę i kartofelki?
                          • eliszka25 Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 09:23
                            Kartofelki musiały by być ugotowane, bo surowym mrożenie nie robi dobrze, więc raczej i tak by już nic z nich nie wyrosło, nawet na kupie 😁
                            • aerra Re: Zarazki z zamrazarki 26.11.19, 00:23
                              Ale z ugotowanych to tym bardziej nic nie wyrośnie - nawet jeśli kupa prima sort.
                • mona-taran Re: Zarazki z zamrazarki 26.11.19, 06:12
                  Przepraszam, że się wtrącę, ale pytanie mam natury technicznej. .. a tyłek to do deski nie przymarza?
    • 1matka-polka Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 20:48
      Taki zakontaminowany obszar sterylizuję miotaczem ognia skonstruowanym z dezodorantu dowolnej marki.
      • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 22:22
        I co Ci to da skoro wiekszość populacji bakteryjnej siedzi Ci w majtkach i się śmieje. W swoje majtki chyba tym miotaczem nie celujesz?
        • hrabina_niczyja Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 23:28
          Swoim miotaczem to pewnie nie celuje, ale kto ją tam wie co jej chłop w domu trzym, bazuke może jaką 😛
          • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 23:37
            Jak bazukę ma w majtach to amunicja jest mocno przeterminowana. czasem ślepa całkiem, czasem trochę może wypalić ale genetyka nie domaga.
            • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 23:39
              A otem ludzie patrzą w niebo i wymyslają, że te choroby to bez te samoloty i chemie w żarciu, zamiast w majtki spojrzeć.
              • piotrskupinski Re: Zarazki z zamrazarki 24.11.19, 23:50
                A jak mieso kupicie to moga bakterie z reklamowki dostac na portfel telefon a jak cieknie z miesa surowego to dopiero zaniesc do domu na telefonie i kluczykach od samochodu
                • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 00:04
                  Ale poco skoro w majtkach masz wielką kolonię bakterii, a jako facet do tego za ciepło i niszczysz DNA przekazywane następnym pokoleniom powodując, że każde kolejne pokolenie jest coraz bardziej podatne na choroby? Umrzesz zanim zdążysz się dobrze zarazić tymi bakteriami z mięsa.
                • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 00:17
                  To tak, jakby samobójca dbał o obuwie ochronne żeby mu się kostka nie skręciła podczas dyndania na żyrandolu.
                • aqua48 Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 09:05
                  piotrskupinski napisał:

> A jak mieso kupicie to moga bakterie z reklamowki dostac na...

Masz OCD?
                • memphis90 Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 09:17
                  Przejdź na wegetarianizm.

Pytanie mam - a co robisz z mydłem? Przecież jak umyjesz ręce, to bakterie z rąk przechodzą na mydło. Jak myjesz mydło z bakterii?
        • 1matka-polka Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 00:06
          Majtki piore w 150 stopniach C a reszte wypalam w piecu hutniczym. Nawet ekstremofile tego nie zdzierza. Ostatecznie liczę na to, że rozblyski gamma dokończę dzieła...
          • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 00:15
            Majtki następnie zakładasz i zanim zdążysz dołożyć spodnie już masz kwitnącą florę. Jedyny znany ludzkości sposób na majtki i spodnie to specjalny piec w spalarni. Dlatego postuluję, by w każdej gminie powstała spalarnia spodni. Ciepło ze spalania można ekologicznie wykorzystać do ogrzewania pomieszczeń, produkcji energii elektrycznej.
            • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 25.11.19, 00:16
              I to będzie jedyny sposób, by spodnie sie w ogóle do czegokolwiek przydały.
    • mid.week Re: Zarazki z zamrazarki 26.11.19, 06:13
      Polecam kota, mój wszystkie wyłapuje, a niedojedzone truchło wykańcza pies.
      • piotrskupinski Re: Zarazki z zamrazarki 26.11.19, 06:25
        Psy i koty to siedlisko bakterii w dodatku śmierdzą odpada
        • ultimate.strike Re: Zarazki z zamrazarki 26.11.19, 11:02
          Majtki i spodnie to prawdziwe siedlisko bakterii, nosisz?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka