jola-kotka 28.11.19, 10:31 prestiztrojmiasto.pl/magazyn/107/zdrowie-i-uroda/curly-queen-helpforbeauty-afro-loki-zmieniaja-zycie Promowana metoda od kilku dni. Co sadzicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozica111 Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 10:37 Po chemii to raczej nie ma za bardzo do czego ich przyczepić. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 10:41 Troche czasu i jest do czego. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 11:23 No ale chodzi właśnie o to "trochę czasu", jolciu. Nie można mówić, że to alternatywa dla peruki, bo to nie jest żadna alternatywa. A tekst jest sponsorowany. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 12:04 Ale usluge wykonuja za darmo. Chemia , lysienie plackowate itd. Ja uwazam ze to jest bardzo fajny pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 17:02 jola-kotka napisała: > Troche czasu i jest do czego. Jeden z nowotworów piersi - 6 miesięcy chemii, włosy zazwyczaj lecą przy czerwonej, czyli na początku. Zaczęły odrastac przy końcówce białej. Czyli okres bezwlosy wyniósł 5 miesiecy. Potem kolejne dwa - trzy miesiące golenia na zero, żeby ten odrastajacy jedwab zaczął przypominać ludzki włos. I nastepne pięć, żeby dorosły do wymaganych 5 cm. Kiedy włosy maja 5 cm, to można już z nich wyczarować fajną fryzurę. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 10:43 "Afro loki to włosy syntetyczne doczepiane do włosów naturalnych. (...) Afro loki nie niszczą włosów naturalnych. (...) jedyny warunek to minimalna długość włosów naturalnych, która wynosi 5 cm" Czyli po prostu trzeba po chemii odczekać aż odrosną naturalne, a później można z nimi robić cokolwiek, tak jak mogą ludzie, którzy chemii nie mieli. No genialne. Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 10:48 35wcieniu napisał(a): > Czyli po prostu trzeba po chemii odczekać aż odrosną naturalne, a później można > z nimi robić cokolwiek, tak jak mogą ludzie, którzy chemii nie mieli. No genia > lne. No nie do końca. Jeśli przed chemią ktoś miał długie, piękne gęste włosy i bardzo cierpi z powodu ich utraty, to jest to fajne rozwiązanie na szybką poprawę wyglądu i samopoczucia po zakończeniu leczenia. Jestem za. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 10:55 No do końca, bo niczym się to nie różni od doczepiania bo ktoś nie przemyślał decyzji o zmianie fryzury, stracił włosy w wypadku albo w wyniku zabiegów itd. Po prostu doczepianie długich włosów do krótkich naturalnych, nic więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 10:49 Jakos nie wierze, ze cokolwiek syntetycznego doczepionego do wlosow naturalnych ich nie niszczy Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 11:06 Przeciez to nie ma znaczenia czy to jest syntetyczne czy naturalne. Nie niszczy jesli jest profesjonalnie zrobione. Taka metoda na ringi dobrze wykonana nie niszczy ale jak jest zle zrobiona to poprzecina ci wlosy w wyniku czego stracisz na dlugosci 95% wlosa bo to wysoko sie zaklada. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 11:12 Sugerujesz, ze te wszystkie celebrytki maja nieprofesjonalnie zrobione doczepy? Oczywiście, ze niszczy, tylko nie wszystkie od razu. Nie zgodziłabym się na żadne doczepy, brzydzilyby mnie po prostu. A te syntetyczne loki nie wygladaja naturalnie i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 11:17 Nosze wlosy doczepiane od 16 lat lysa nie jestem. Na jednej wizycie u fryzjera sciagam i zakladam. Zniszczenia nie naturalnych nie widze . Ktora to celebrytka ma zniszczone wlosy od doczepow? A peruka by cie nie brzydzila i na bank jest latwiejsza w obsludze , codzienne zakladanie. Nic co nie jest naturalne nie wyglada w stu procentach naturalnie takich cudow nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
sofia_87 Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 11:28 Wszystkie te, które ostatnio postawily na boba Może kiedyś spróbuj nie doczepiać, to zobaczysz jak tak naprawdę wygladaja Twoje wlosy Gdybym miała (odpukać) nowotwor to przecież nie nosialbym peruki 24/7, sa chusty, a maz, który kochalby mnie za wlosy nie jest wart tego miana Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 12:02 Co ma do tego maz? Odpowiedz Link Zgłoś
edelstein Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 15:55 Yyy przez 16lat to moglabys miec swoje wlasne do pasa Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 21:05 Nie mialabym. Ja mam dziwne wlosy . Duzo ale cienkie no i przy blond one nie maja szans byc dluzsze niz do ramion bo jak ich nawet nie bede obcinac to sie wykrusza😀 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 10:52 Ta metamorfoza siwej staruszki w nietwarzowych okularach jest niesamowita. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 28.11.19, 14:22 alpepe napisała: > Ta metamorfoza siwej staruszki w nietwarzowych okularach jest niesamowita. A dlaczego pomiedzy tymi rudymi lokami nie widac jej wlasnych, siwych wlosow? Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: 28.11.19, 14:37 No jak moze byc widac przeciez albo dopasowujesz kolor swoich do doczepionych albo odwrotnie. Syntetycznych nie da sie farbowac wiec jej wlasne sa zafarbowane. Metamorfoza jest genialna. Odpowiedz Link Zgłoś
konsta-is-me Re: 29.11.19, 09:41 No ale przeciez ona jest wyfotoszopowana, albo zdjecie przeswietlone. Zmarszczki jej zniknely? Ale oczywiscie zgadzam sie, ze wyglada duzo lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 14:24 Fakt, -25 lat :o Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 13:00 Sądzę, że to jest dla osób, które chcą na siebie zwracać uwagę. Wątpię, czy chora osoba chce z siebie robić gwiazdę. No i nie każdy chce mieć włosy diametralnie różniące się od tego, co było przed chorobą. Ja bym szukała włosów podobnych do tego, co mam, a nie takiej szopy. Prowokowałoby wszystkich wokół do rozmawiania o tych włosach - skąd są, po co, dlaczego, a jak tam choroba. No ja dziękuję, nie skorzystałabym. Odpowiedz Link Zgłoś
faustine Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 13:45 Kochana, 5 cm odrostu po chemii to człowiek pokazuje całemu światu ( nawet mniej ), a nie maskuje czymś takim Bo się cieszy że już odrosły i nic sztucznego na łbie nie musi mieć Coś o tym wiem Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 14:30 Tez o tym pomyślałam. Ze jakbym była w takiej sytuacji i miała już odrośnięte, własne 5 cm włosy, to bym się cieszyła i chociaż nigdy mnie fryzury z krótkich nie pociągały, to bym z ulga odrzuciła peruki i tym samym wszystkie sztuczne włosy. Tak jak Samantha w ostatnim odcinku SATC, kiedy miała już swoje krótkie, to fryzjer coś z nich wyczarował, ładnie pofarbował i nosiła je z duma. Odpowiedz Link Zgłoś
magazynka Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 13:56 Miałam chemię i byłam łysa. Włosy zaczynają odrastać ok. 6 miesięcy po ostatnim wlewie. Na 5-centymetrowe potrzeba raczej 8-10 miesięcy - pewnie zależy od osoby i stanu skóry. Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 14:23 Alternatywa dla peruki po chemii jest czapka, chustka albo po prostu nic. Odpowiedz Link Zgłoś
jola-kotka Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 14:37 A peruka nie😀 Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 17:20 Peruka jak najbardziej dla chętnych, ale tylko z naturalnych włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
lauren6 Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 15:48 Stylizacja na Magdę Gessler. Odpowiedz Link Zgłoś
kaka-llina Re: Alternatywa dla peruki po chemioterapii. 28.11.19, 17:27 Dziewczyna, które u nas pracuje załatwiła sobie kompletnie włosy własnie różnymi doczepkami, zmieniała je co chwile, dredy, loki cokolwiek.Włosy zrobiły się tak beznadziejne, ze pół roku nosiła peruki, żeby jakos odrosły. Nosiła przedziwne, różne kolorowe... Włosy jej troche odrosły i znowu sobie walnęła dredy do pasa... (ale ona w ogóle dziwna jest) Odpowiedz Link Zgłoś