pasquda77 15.12.19, 15:37 Czytałyście , jak wrażenia?Zamierzam sobie sprawić pod choinkę😉Forumowym trololo z góry dziękuję za opinię , nie jestem zainteresowana. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bywalec.hoteli Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 21:24 Może kupisz w dwupaku z „Trzeźwym okiem” Olka ? Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 21:35 Czytałam fragmenty, kawałek o ścierce jest niezły Odpowiedz Link Zgłoś
marusia_ogoniok_102 Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 21:46 Podobno coś tam z chronologią nie gra? Też się zastanawiam, czy cioci nie kupić, ale nie chcę kupić bubla. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 21:51 To zdaje się Morawiecki daty goli Lewandowskiego wyłapywał Lepsze w sumie to, niż przyznanie się Glińskiego do "niedoczytania" Tokarczuk Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 22:00 Jak ma się nie rozjeżdżać, jeśli to fikcja? Winny oczywiście Morawiecki Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 22:15 "Jak ma się nie rozjeżdżać, jeśli to fikcja?" Czyli Lewandowski nie strzelil 5 goli w 9 minut? Aha. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 22:41 Nie 5, tylko 10, nie w 9 minut, tylko w 3, nie Lewandowski, tylko Kaczyński. Reszta się zgadza Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:54 Jeśli nie czujesz żenady przy czytaniu cytatów z wątku, i nie przeszkadza ci grafomania, to kupuj śmiało Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 21:50 Właśnie kupiłam i przerzuciłam kilka stron, jeszcze nie było czasu na głębszą lekturę. Na razie pozytywnie, spełnia oczekiwania. A i wrażenia po spotkaniu autorskim zdecydowanie jak najlepsze Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 21:56 "Siedzę w słońcu na tarasie, oglądam reprodukcje obrazów Kokoschki, a z telefonu puszczam V symfonię Mahlera. Popijam powoli malwazję. Dawno nie czułem się tak szczęśliwy" Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:08 Jaki dla prawaków to musi być szok, że ktoś lubi muzykę poważną, a nie Akcent. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:33 Bo to trzeba pisać w patriotycznych klimatach tituszki: "Siedzę pod lampą na ławce pod blokiem, oglądam jak ziomale sprejują mur, a z telefonu The Best of Fantazja Club in Jaświły. Popijam powoli Tatrę. Dawno nie czułem się tak szczęśliwy" Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:40 "Siedzę na siłce, oglądam jak taka dziewczyna w legginsach robi przede mną przysiad ze sztangą, z telefonu puszczam Prodigy „Invaders Must Die” pije szejka. Dziękuję Bogu, że nikogo nie muszę udawać" Sławomir Jastrzębowski Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:50 sumire napisała: > Jaki dla prawaków to musi być szok, że ktoś lubi muzykę poważną, a nie Akcent. Nie szok. Oni uważają, że to kłamstwo, że Tusk tak naprawdę słucha "Majteczki w kropeczki". S. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:36 Skąd ty wiesz czego słucha ? Może na codzień słucha majteczek a raz posłuchał symfonii i się wzruszył i opisał w pamiętniku? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:52 zlota.ptaszyna napisała: > Skąd ty wiesz czego słucha ? > Może na codzień słucha majteczek a raz posłuchał symfonii i się wzruszył i opis > ał w pamiętniku? Radzę przeczytać jeśzcze raz mój post. Może zrozumiesz. S. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 18:20 Radzę wyłączać „majteczki” jak piszesz na emaycr bo ci bełkot wychodzi i nikt nic nie rozumie. Pisz lepiej w ciszy. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:47 A jaki to był model telefonu? Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:01 tiszantul napisała: > "Siedzę w słońcu na tarasie, oglądam reprodukcje obrazów Kokoschki, a z telefon > u puszczam V symfonię Mahlera. Popijam powoli malwazję. Dawno nie czułem się ta > k szczęśliwy" "Siedzę w rozsypującym się domku na Żoliborzu , na stopach mam gustowne trzewiki kupione przez mamę w 45...z dziurawego buta wystaje pocerowana skarpeta z zarysem długiego, zawiniętego pod spod stopę paznokcia.Powoli sączę jad, rozmyślając o zdradzieckich mordach...Wyjmuję kocią sierść z ust i mlaszczę głośno , jestem zły , zesrałem się a Mariusz spóźnia się z czystą pieluchą" 😂😂😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kropka_kom Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:19 "Siedzę w słońcu na tarasie, oglądam reprodukcje obrazów Kokoschki, a z telefonu puszczam V symfonię Mahlera. Popijam powoli malwazję. Dawno nie czułem się tak szczęśliwy" jakie to ....głęęębokieee...wzruszyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:32 Materializm zupełnie jak u Mateusza z KoD, bez najnowszego modelu iphone nie ma życia, a tu wszyscy wkoło trąbią o zero waste ..... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 22:02 Zawsze można swoją kamienice oddać sutenerowi Banasiowi a mercedesa Rydzykowi. Spoko, vatowska mafia z ministerstwa finansów na pewno problemów nie będzie robiła. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 21:54 Szczerze się szczerzę czytając o lansie Donka na wyrafinowanego bon viveura i konesera sztuki. Chyba się zainspirował przedwyborczym Trzaskowskim, co zdawał egzamin po francusku. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 21:56 Ciekawe, czy jak kupuje drogie, skórzane buty, to z ćwiekami i zamkiem, czy jednak bez...po tym sie poznaje prawdziwego konesera. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 22:21 Ze złotymi ozdobami żeby później kminić jak je zamalować na czarno. Oraz wg klucza: im brzydsze niż bardziej się nadadzą na wielomiesięczne niewychodzenie z chałupy. Każdy to wie. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 22:03 "Forumowym trololo z góry dziękuję za opinię" To jasne, tylko trololo może się nabijać z dzieła Tuska Inna rzecz, ze Tusk jest tak ocieplany, ze najbardziej bojaźliwi pisowcy twierdzą, ze jednak będzie kandydował. Nędza kandydatury Kidawy-Błońskiej to dla nich dodatkowy argument. Skrajnie oszołomieni już się wypowiadali, ze Tusk nie tylko będzie kandydował, ale nawet wygra Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:03 Ocieplany Tusk znaczy się w nowym kożuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: "Szczerze" D.Tusk 16.12.19, 22:09 Mamie kupiłam w prezencie, przeczytam kiedy ona skończy. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 09:34 Pisanie fikcyjnego dziennika po latach ma wiele zalet. O Kijowskim też opinia zgodna z aktualną mądrością etapu. Tusk od razu, już pierwszego dnia wiedział, ze Kijowski to podejrzany typ. Wy też od razu wiedzieliście? "Mateusz Kijowski Do Brukseli przyjechali dziś liderzy Komitetu Obrony Demokracji. (...) Mateusza Kijowskiego widzę po raz pierwszy w życiu. Coś mnie niepokoi w (jego) zachowaniu. Nie wiem co, ale ufam swojej intuicji i pierwszemu wrażeniu, rzadko mnie zawodzą" Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:02 Hahaha Dzięki Tisz za ten wpis, ale teraz już nie wiem czy to na pewno biografia Tuska czy jednak biografia jasnowidza Jackowskiego ? Może wydawnictwo się machnęło i dało zła okładkę ? Odpowiedz Link Zgłoś
te_de_ka Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:32 Czytałam fragmenty w Polityce i chętnie przeczytam więcej. Myślę, ze warto taką książkę mieć, może wnuki sięgną kiedyś, gdy w podręczniku do historii europejskiej wyczytają o nim. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:34 "gdy w podręczniku do historii europejskiej wyczytają o nim" Lewactwo odsunięte chwilowo od władzy odpływa w rojenia kompensacyjne Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:36 Idea kupowania książki Tuska z myślą o wnukach bardzo widowiskowa. Przypuszczam, ze prawnuki również chętnie po nią sięgną Odpowiedz Link Zgłoś
te_de_ka Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:46 Dwie minuty i już jest riposta! Tisz na posterunku. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:02 A to nabyliście? Już kilka lat temu mocno straciło na wartości: Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:08 Słońce narodu przecenione? O_o Dobrze, że nie wysyłają obywatelom do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna266 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:37 Ja tam chyba sobie zakupie "Skromnie "L.Wałęsy i ",Trzeźwym okiem"A.Kwaśniewskiego.Zdam relacje po lekturze. Odpowiedz Link Zgłoś
te_de_ka Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 12:52 Czekaj, czekaj ale autorzy ci się przypadkiem nie mylą? "Skromnie" to chyba inny autor ten od "złote ale skromne"? Ale recenzje napisz, chętnie poczytam zanim sięgnę po lekturę. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:08 Nie ma takich książek Wałęsy i Kwaśniewskiego. Swoją drogą ciekawe jak zatytułowaliby swoje książki Suskki, Piotrowicz albo Pięta. Zaproponowalbys tytuły, Mariuszku? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:16 A ty kim jesteś, trolliku? Bo ja tu bodajże od 9 lat na tym forum pod tym samym nickiem... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:23 Tak się cieszysz, bo "stavros" o twój dziesiąty nick, olenko? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:34 Nie, bo bawi mnie, przyłapanie cię, kolego, na ordynarnym łgarstwie. A jeszcze bardziej, to jak podskakujesz bulgocząc. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:38 Jakim lgarswtie? Umiesz obsługiwać wyszukiwarkę to sobie sprawdź. Jeszcze forum Ciaza i poród, karmienie piersią, niemowlę, itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:49 Lewackie argumenty, łohohoho. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 21:42 Ale weź się nie ośmieszaj, co? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:01 Domowy czytelnik bardzo zadowolony. Ja jeszcze nie dorwałam. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:31 Jaki problem kupić dwa egzemplarze? Przynajmniej wnuki nie będą się bić, kto pierwszy przeczyta Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:34 wnuki będą czytać wersję zdigitalizowaną. ja wiem, że u was w Rosji zacofanie, ale o książkach elektronicznych chyba co nieco słyszałeś ? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:43 Oj, nie płacz, może Kaczor coś o Srebrnej napisze i dlaczego PiS powinien się uwłaszczać. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:49 A jest jeszcze na czym uwłaszczać się po latach rządów "totalnej opozycji"??? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:04 No, oni się uwłaszczyli przejmując wraz z gruntem Ekspress zaraz po komunie (i bankrutując go). Naturalnie SKOKi, GET back, że nie wspomnę wymuszeń rozbójniczych i banku za złotówkę to już ostatnie czasy. Widzisz? Jak ktoś zdolny i obrotny to sobie radzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:12 No cóż, widzę że namiętnie słuchasz mediów gazetopodobnych i powtarzasz te wszystkie brednie. Może w takim razie zainteresuje ciebie taka informacja?: "Wyrokiem z 13 grudnia 2019 roku sąd nakazał Elżbiecie Radziszewskiej, aby opublikowała w telewizji TVN24, bezpośrednio przed rozpoczęciem emitowanej o godz. 18:00 audycji pt. „Tak jest” oświadczenie odczytane osobiście przez pozwaną, względnie odczytane przez lektora lub dziennikarza prowadzącego ten program, o następującej treści: Oświadczenie Elżbiety Radziszewskiej. W programie „Tak jest” wyemitowanym na antenie TVN24 w dniu 22 czerwca 2015 r. pomówiłam publicznie Pana Senatora Grzegorza Biereckiego o zdefraudowanie pieniędzy należących do systemu SKOK. Niniejszym jednoznacznie oświadczam, iż był to zarzut nieprawdziwy. Ja, Elżbieta Radziszewska przepraszam Pana Senatora Grzegorza Biereckiego za naruszenie jego dobrego imienia i wyrażam głębokie ubolewanie w związku z tym pomówieniem." Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:17 to o tym sędzim Duda się wypowiadał: "Poziom zakłamania tego towarzystwa mnie osłabia"' ? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:19 Ćśś. To się nie liczy, przecież on nie wiedział, że jest nagrywany... Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:27 Mylisz się . Raczej mial; na myśli sędziów którzy wydają takie wyroki: "Emeryt ze Szczecina został skazany za zjedzenie w Biedronce jednego cukierka! Ale wyjątkowego, bo cukierka ze śliwką... Mężczyzna tłumaczył się, że cukierka zjadł odruchowo, nie ukradł, próbował towar, ale przyznał się do czynu. Nie było jednak litości.... "Obwinionego ..... uznaje się za winnego zarzucanego mu, a opisanego obwinieniem czynu, wypełniającego dyspozycję z art. 119 & 1 kw i za to na podstawie art. 119 & 1 kw w zw. z art.20&1 i 2 pnk 2 kw i art 21&1 kw skazuje go na karę jednego miesiąca ograniczenia wolności z obowiązkiem wykonywania nieodpłatnej, kontrolowanej pracy na cele społeczne w wymiarze 20 (dwudziestu) godzin" - orzekł sędzia Sądu Rejonowego w Kołobrzegu Ireneusz Łysiak. swiatrolnika.info/publicystyka/6689-zobacz-wyrok-za-kradziez-jednego-cukierka-polskie-sady-to-stan-umyslu a tymczasem w SN : "Kamera na stacji benzynowej nagrała, jak Mirosław Topyła podchodzi do lady, bierze leżące tam 50 złotych i odchodzi. Sprawą sędziego zajmował się we wtorek Sąd Najwyższy, który go uniewinnił. - Obwiniony jest osobą odpowiedzialną, introwertyczną, natomiast charakteryzującą się dużym stopniem roztargnienia – powiedziała w uzasadnieniu wtorkowego orzeczenia sędzia Agnieszka Piotrowska." tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/sedzia-zabral-z-lady-cudze-50-zlotych-sad-jest-niewinny-253104 No cóż, sędzia kradnący 50 zł jest roztargniony w przeciwieństwie do bezczelnego emeryta który miał tupet i zjadł cukierka. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:56 nie eluniu, on mial na myśli WSZYSTKICH Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:59 olena.s napisała: > No, oni się uwłaszczyli przejmując wraz z gruntem Ekspress zaraz po komunie (i > bankrutując go). Naturalnie SKOKi, GET back, że nie wspomnę wymuszeń rozbójnicz > ych i banku za złotówkę to już ostatnie czasy. Widzisz? Jak ktoś zdolny i obrot > ny to sobie radzi. Niedawno uwłaszczali się na darach PCK i tornistrach dla syryjskich dzieci. S. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:37 Pozwolę sobie na przekazanie miłośnikom twórczości "słońca Peru" pomocy naukowej która pozwoli wam lepiej zrozumieć niezwykle zawiłą strukturę tego wiekopomnego dzieła - prawdopodobnie jest to pewniak jeżeli chodzi o nominację do nagrody Nobla w przyszłym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:42 a wy jak zwykle sami, wzorem waszego idola Putina. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:43 Dalej was ten Nobel boli? Kurde, co za pech, że te lewaki jakoś nie chcą być takie głupie, jak chcecie wierzyć, że są. PS W podobnym schemacie partii twojej umiłowanej byłoby tylko jedno duże kółko - Kreml. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:48 Zadziwiające jak odżegnujecie się od waszej duchowej ojczyzny. No cóż lewacy za stołek zmienią swoje poglądy , tak to już jest u ludzi bez kręgosłupa. Chociaż w momentach próby doskonale wiecie komu musicie się kłaniać: Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 13:58 Tam gdzie zostawił go Tusk oddając śledztwo w ręce swojego koleżki. W końcu żółwiki wymienia się wtedy gdy obie strony są zadowolone. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:22 czyli cała podkomisja Macierewicza od początką była lipna. Fajnie, że przyznałaś to otwarcie. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:29 Podkomisja miała sprowadzić wrak czy ustalić przyczyny katastrofy??? Może weź coś na nerwy bo co post to tym większa bzdura. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:57 jak można prowadzić śledztwo BEZ WRAKU ? Tak, elizabiejeto, Macierewicz miał sprowadzić wrak do Polski, obiecywał to !!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:12 1elka26 napisał(a): > Tam gdzie zostawił go Tusk oddając śledztwo w ręce swojego koleżki. W końcu żół > wiki wymienia się wtedy gdy obie strony są zadowolone. Piszesz o śledztwie, prowadzonym przez naszą prokuraturę? S. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:08 Ciesze sie, ze mamy bitwe na ksiazki, zamiast na noze. Idzie ku lepszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:18 Noże teraz są już niemodne. Modne jest symulowanie strzelanie w plecy, tak jak to robi wódz "słońce Peru". I jeszcze jak ciekawie tłumaczy swój słynny tweet: "Pan Tusk twierdzi, że mierzenie " z pistoletu" w plecy pana Trumpa to był tylko "skrót myślowy". Dobrze, że nie zobaczyliśmy całej "myśli". Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:21 A mordy zdradzieckie to nawet nie był skrót myślowy, tak mi przyszło na myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:36 Oczywiście, że nie. Może w takim razie powiesz jak delikatnie nazwac osoby które mają problem z polskością i cechuje je brak honoru? Nasi ojcowie w grobach przewracają się gdy widza przedstawicieli "totalnej opozycji" tak ochoczo oczerniających swój kraj. A przecież w 1938r. to właśnie I Kongres Polaków w Niemczech uchwalił "Pięć prawd Polaka", które stanowiły ideową podstawę działalności Związku. Punkt 5 mówił wyraźnie: 5.Polska Matką naszą – nie wolno mówić o Matce źle!. Ale przecież najważniejszy jest stołek, co tam Polska. Zwłaszcza dla ludzi dla których polskość to nienormalność. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:03 1elka26 napisał(a): > Oczywiście, że nie. Może w takim razie powiesz jak delikatnie nazwac osoby któr > e mają problem z polskością i cechuje je brak honoru? Wiem! Wiem! To pislamista. S. Odpowiedz Link Zgłoś
owmordke Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 08:23 Elka nasi ojcowie to doprowadzili do 3 rozbiorow i powstania warszawskiego. Wiec ja bym tak ochoczo nie szla w ich slady. A co do mowienia zle o Polsce: czy ten ptak gniazdo kala co je kala czy ten co mowic o tym nie pozwala? Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:41 alpepe napisała: , tak mi przyszło na myśl. > To niech Ci jeszcze przyjdzie na mysl, ze tylko "mordy zdradzieckie" krzycza - "zadzwon do brata", kiedy ten brat od lat nie zyje. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:25 Ekhem, jak wiadomo Jarosław dzwonił do brata tuż przed katastrofą. Wiadomo również, że Lech leciał tam nie po żaden Katyń ani żadnych oficerów (zapewne znana ci jest zaskakująca zgodność wizyt w Katyniu PiSowców z kalendarzem wyborczym ?) ale po to, żeby zacząć kampanię. Podejrzewanie nacisków bardziej dominującego brata nie jest więc bezpodstawne. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:40 Ze tez chce Ci sie dyskutowac z 'gazeciarzem", ale nie wysilaj sie, nie czytam Twoich wypocin. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:47 Zasada ludzi kulturalnych (o ile jest ci to pojęcie znane): jak się nie czyta, to się nie odpisuje. Jak się nie słucha, to się nie komentuje. Zapisz sobie w kajeciku. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:41 No nawet nie porownywalabym z naciskami Angeli na Donalda Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:25 Moim zdaniem, Tusk jest polityczna miernota i czlowiekiem tez jest marnym. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:49 Przecież stoi w poście jak byk-trollom dziękuję...wy takie dzbany jesteście czy desperacko próbujecie dorobić na święta, bo dzięki Tuskowi i totalnej opozycji taka drożyzna w kraju?😂 Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 14:55 "Przecież stoi w poście jak byk-trollom dziękuję." Dlatego, sie wpisalam, bo trollem nie jestem. Wyrazam swoja opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:57 jesteś, jesteś. A teraz idź znów płakać moderacji, ty "subtelna i wrażliwa dziewczyno". Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 21:51 To przestańcie w końcu tym trollom odpowiadać! Po co karmić to całe barachło? Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 09:03 Ic stont, to nie wątek dla pracowników fabryk , skoro nie wiesz jaki jest język urzędowy w Portugalii to pewnie nie wiesz tez kim jest Tusk, wiec nie jatrz tu Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 09:59 "To przestańcie w końcu tym trollom odpowiadać! Po co karmić to całe barachło?" Co za nazistowski język Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 13:13 Ona pracuje w fabryce i nie zna innego jezyka to jezyk robotniczy, nie obrazajmy nazistow Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 15:00 Będzie płakał z żalu, gdy się dowie, co o nim myślisz. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 15:59 Że też wam się chce tak grzebać po internetach... Żadne słowo w prawych Polakach takiej biegunki nie wywołuje jak "Tusk". Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:12 Zaraz tam grzebać, po TT krąży. Tytuł zabawny jak na autobiografię i łatwy do zweryfikowania. Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:26 Bo się go boją i dziko zazdroszczą. Boją się, że znowu zdmuchnie PiS, a zazdroszczą, że w Europie nie budzi śmiechu i politowania. Ciekawe, ile potrzebują jeszcze dekad, żeby im żyłki przestały pulsować? Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:29 A możesz mi w takim razie powiedzieć, dlaczego nie startuje TERAZ w wyborach, jeśli ma tak przyjść i zdmuchnąć? Efekt przemowy w Gdańsku nie zadziałał, dlatego pytam serio: dlaczego nie startuje, jak wygrana taka oczywista. Nawet nie wygrana- zdmuchnięcie. To mocniejsze słowo. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:42 Bo wie, w co się zmieniła polska scena polityczna. Dziadek z Wehrmachtu to był lajcik przy tym, co by mu pisiorki zgotowały, gdyby postanowił wrócić. Nie dziwię mu się, że nie chce się babrać. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:47 Sumire, proszę Cię, przecież zdmuchnąłby pisiorów, rozumiesz- zdmuchnąłby. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:58 Bardzo być może. Ale widocznie zdaje sobie sprawę z tego, jaki byłby koszt, bo PiS zrobiłby wszystko, żeby go zniszczyć. I w rodzinę też by walił, bo w tym jest przecież świetny. Zapewne zauważyłaś. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:31 Skoro jest tak niebezpiecznie to czemu nie przycupniętych gdzieś w ukryciu a prowokuje fikcyjna książka i zaczepkami na temat urzędujących polityków? Trochę mu się ta strategia rozchodzi, dziadek nie byłby z niego zadowolony Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:38 Ale co może być gorszego niż dziadek w wermachcie ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:50 zlota.ptaszyna napisała: > Ale co może być gorszego niż dziadek w wermachcie ? Tatuś komunistyczny morderca sądowy? Taki jak Kryże. S. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 17:55 broniący pedofila w sutannie prokurator, jak piotrowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
olena.s Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:46 Wybierz się na spotkanie autorskie i zapytaj. Albo zapytaj pisiorów, dlaczego trzęsą portkami. Coś ci się powinno wyklarować. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:52 To Tusk zrezygnował z innego powodu niż brak szans na wygraną z Andrzejem Dudą? Już raz przegrał z Kaczyńskim i najwyraźniej mu się nie spodobało. Od tamtej porażki (piętnaście lat temu) już nie kandydował Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:33 sumire napisała: Żadne słowo w prawych Polakac > h takiej biegunki nie wywołuje jak "Tusk". To prawda, na widok slowa "Tusk" dostaje wymiotow i biegunki. Ale jak Cie to drazni, zawsze mozesz posprzatac, co zreszta nieudolnie czynisz. Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:40 malgosiagosia napisała: > sumire napisała: > > Żadne słowo w prawych Polakac > > h takiej biegunki nie wywołuje jak "Tusk". > > To prawda, na widok slowa "Tusk" dostaje wymiotow i biegunki. Ale jak Cie to dr > azni, zawsze mozesz posprzatac, co zreszta nieudolnie czynisz. Coraz głupsze te prawackie trolle... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 16:59 Na twoim miejscu poszłabym do lekarza, bo można się odwodnić i przekręcić. Odpowiedz Link Zgłoś
purchawkapuknieta Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 18:54 Im więcej cytatów słyszę i czytam, tym więcej ochoty nabieram na to dzieło. Pod choinkę sobie nie sprawię; po Świętach będzie pewnie w marketach na wyprzedażach za 3,99. www.youtube.com/watch?v=A4BGxfZIZH0 Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 21:59 purchawkapuknieta napisała: > po Świętach będzie pewnie w marketach na wyprzedażach za 3,99. cóż, każdemu wolno marzyć. Nawet prostym pachołkom oderwanego od reala pissprezesa. > > www.youtube.com/watch?v=A4BGxfZIZH0 Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 22:20 Opozycja narzeka, że prezes oderwany od reala? Jak na oderwanego od reala prezes Was nieźle orze. Natomiast Platforma, wybitni realiści Schetyna, Kopacz, Tusk, i co? I trzeba przemalować szyld, bo pod tym nigdy już nic nie wygrają. Facet bez prawa jazdy i konta w banku ogrywa ich jak dzieci. Wyborcza już dawno obstawia lewicę Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 23:00 orze, tituszka, to pissprezes tobą Całe dni tu musisz klepać, trolliszcze, żeby na suchy chleb i klitkę w jakiejś podpetersburskiej sypialnii ci starczyło. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 23:22 tiszantul napisała: > Facet bez prawa jazdy i konta w banku ogrywa ich jak dzieci. A po co mu prawko czy konto, skoro zawsze jest wożony i nie robi zakupów? A co do ogrywania jak dzieci, to moją znajomą jeden taki ograł jak dziecko. Wyciągnął jej portmonetkę z torebki w tramwajowym tłoku. S. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: "Szczerze" D.Tusk 17.12.19, 23:31 >Facet bez prawa jazdy i konta w banku ogrywa ich jak dzieci. A jego ograł sutener Banaś. Generalnie w ogrywaniu innych ludzi najlepsi są przestępcy, którzy nie mają skrupułów by łamać prawo i krzywdzić innych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 08:54 Kaczyński niewyobrażalnie krzywdzi szczególnie polskich rodziców, emerytów i właścicieli mieszkań z użytkowaniem wieczystym ..... Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 09:15 oczywiście, że masz rację. Rodziców - m.in za bajzel z reformą szkolną, za kumulację dwóch roczników, za zlikwidowanie gimnazjów, za powrót 6-latków do przedszkola i tym samym zabranie wielu miejsc 3-latkom, za drożyznę, spowodowaną 500+, za wydłużenie kolejek do dziecięcych lekarzy specjalistów, za likwidowanie dziecięcych specjalistycznych oddziałów szpitalnych i można by tak jeszcze dluuuuugo wymieniać. Emerytów - wydłużeniem kolejek do lekarzy, wydłużeniem kolejek do badań specjalistycznych, podwyżkami w sklepach, niższymi emeryturami, będących wynikiem obniżenia wieku emerytalnego, podwyżką leków, spowodowaną tą pseudodarmową listą leków itd... itd... No i samym dzieciom - które w przyszłości będą musiały spłacać pisowskie długi. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 13:14 A jakis komentarz do wlasxixirli mieszkan z uzytkowaniem wieczystym? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 09:33 I rekordowe osiem milionów głosów w demokratycznych wyborach do sejmu. Z kolei w wyborach do parlamentu europejskiego rekordowo wysokie poparcie - ponad 45%. Żadna partia w Polsce nigdy nie osiągnęła większego poparcia w demokratycznych wyborach Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 13:11 tiszantul napisała: > I rekordowe osiem milionów głosów w demokratycznych wyborach do sejmu. A opozycja rekordowe 10 milionów. S. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 12:58 Już zapomniałaś asmarabis o niepełnosprawnych i ich rodzinach? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 08:31 tiszantul napisała: > Opozycja narzeka, że prezes oderwany od reala? Jak na oderwanego od reala preze > s Was nieźle orze. wielu wariatów żyje w swoim wyimaginowanym świecie. I są tacy, którym ten świat imponuje. No cóż... Odpowiedz Link Zgłoś
zlota.ptaszyna Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 09:01 Pochwale się- udało mi się zdobyć eBook prawie za darmoszke wiec święta ze łzami w oczach ze śmiechu zeapewnione ))) Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 09:36 Możesz wrzucać co bardziej obłudne fragmenty. Mam wrażenie, ze "Szczerze" to wyjątkowo trafny tytuł - od razu sugeruje wysoki poziom obłudy Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: "Szczerze" D.Tusk 18.12.19, 16:39 iwles napisała: > wielu wariatów żyje w swoim wyimaginowanym świecie. I są tacy, którym ten świat > imponuje. No cóż... Czyżbyś miała na myśli autora tego wiekopomnego dzieła? No cóż, takich co uważali się za sumienie narodu trochę już było w historii. Polecam lekturę pewnego artykułu. Zacytuję w tym miejsci dośc obszerny i niezwykle pouczający fragment: "Dlatego mając dużo wolnego czasu jako szef EPL postanowił być jednoosobową superopozycją. Już zaczął jeździć po Polsce (formalnie reklamując książkę) i atakować demokratycznie wybrane władze, zohydzać wszystko, co jest związane z PiS i filozofować. To ostatnie od razu zamieniło się w moralizatorskie mędrkowanie, bo z Tuska taki filozof jak z wachmistrza Flanderki z Putimia wywiadowca (w „Przygodach dobrego wojaka Szwejka”). Co nie znaczy, że można te knowania Tuska lekceważyć, tak jak lekceważono agentów pracujących na rzecz Flanderki. Jest jasne, że Tusk chce szkodzić i już to robi. Ale mając status tylko przewodniczącego EPL robi to po amatorsku. A przecież można by go wyposażyć w oficjalne pełnomocnictwa. To byłby precedens, ale wszyscy wrogowie Polski i rządu PiS (w kraju i za granicą) mogliby ustanowić Donalda Tuska swoim posłem nadzwyczajnym i ministrem pełnomocnym. Wzór istnieje i jest on wręcz niedościgniony. Przecież w latach 1764 – 1769 urzędował w Warszawie rosyjski poseł nadzwyczajny i minister pełnomocny, czyli namiestnik carycy Katarzyny II. Nazywał się Nikołaj Wasiljewicz Repnin i był księciem oraz generałem-feldmarszałkiem. Repnin był faktycznym władcą Rzeczypospolitej, choć w tym samym roku, w którym nastał w Warszawie, królem Polski ustanowiono Stanisława Augusta Poniatowskiego. Ówczesna opozycja, czyli przeciwnicy króla oraz stronnictwa Czartoryskich (matka króla Konstancja pochodziła z rodu Czartoryskich) wielokrotnie zwracała się do księcia namiestnika Repnina, żeby pomógł jej obronić podstawowe wolności, czyli w dzisiejszych kategoriach – demokrację. Sam generał Repnin opozycję do obrony demokracji zachęcał, oferując stanowiska, przywileje bądź stałe pensje wypłacane przez rosyjski dwór cesarski. Gwoli prawdy, sam Stanisław August miał z Repninem różne konszachty i układy, które też miały bronić demokracji w Rzeczypospolitej, ale to już inna opowieść. Gdyby Tusk wskoczył w buty Repnina, mógłby mieć podobne do niego możliwości, a więc także sporą kasę na jurgielt. No i miałby bardzo podobne cele: obronę w Polsce demokracji, podstawowych wolności oraz niezależności sądów i niezawisłości sędziów." wpolityce.pl/polityka/478220-donald-tusk-powinien-zostac-namiestnikiem-polski > Odpowiedz Link Zgłoś