Dodaj do ulubionych

Święta, święta, święta - same straty

16.12.19, 13:03
Przed przeczytaniem skonsultuje się z lekarzem lub farmaceutą

Święta. Statystycznie najczęściej używane słowo od początku grudnia.
No więc, nareszcie te piękne, długo wyczekiwane święta. Wszyscy szczerzą zęby i latają jak porąbani. Niby się cieszą, a nie widać.
Na wory pod oczami sprawdza się babka lancetowa, jakby ktoś pytał.

Ja się cieszyłam szczerze i autentycznie. Serio. Już czułam magię tych świąt. Nawet mi ujebało progi śniegiem.
Czułam. Do dziś.
Aktualnie wchodzę pod kołdrę w choinki i renifery i nie wychodzę do 3 stycznia. Chyba, że po herbatę z cytryną, którą będę pić przez słomkę - ekologiczną, co jest bardzo istotne.
Jakby ktoś chciał wiedzieć zdematerializowałam się.
W tym roku Lucjan:
-przygotuje kilka potraw. Tak ze trzy?
- wypoci jakiś kompot,
- pozamiata perskie dywany,
- ozdobi choinkę,
https://img1.styl.fm/newsy/galerie/2014/12/12079/210261-najgorsze-choinki-z-instagram.jpg

- zabarykaduje drzwi.
- idzie na sylwestra do drugiego pokoju.

A wszystko to...bo...czego się nie dotknę to się rozdupczy. Czy jest na sali przedstawiciel kredytów tzw chwilówek?

Pierwsza impreza w tym roku. Mikołajkowa, kameralna. A...myślę, pójdę. No i poszłam. Nawet wróciłam. Nawet sama i nieuszkodzona. Nie można tego powiedzieć o moim telefonie. Wyświetlacz - ma tapetę w poziome paski. Dwa dni miałam dylemat czy to prezent od Huawei czy wirus od Trampa.

Mam takie trolle w rodzinie. Takie małe, śmieszne i pocieszne. Mówią na nie dzieci. Do tego DDz, ulicę dalej. Miałam sporo słodyczy, bo w zabawkach nie jestem dobra. Włożyłam je do wózka na zakupy. W transporcie wózek się rozklekotał a słodycze pogniotły. Pozdrowienia dla pana kierowcy, niech Ci karp zdechnie.
Kicha. Słodyczy nie ma. Dentysta nie zarobi a ja będę się toczyć z torbami w karocy zwanej komunikacją miejską, zamiast jechać jak dama wózkiem. Biedota tak się wozi, jakby ktoś nie wiedział.
A, dziś siadłam na laptopie. Czy czarna dziura na monitorze to odchłań, w którą można się rzucić?

Tak, wróciłam. Bez stresu, tylko na chwilę.
Tak, w sumie wzięłam leki.
Tak zapewne upierdzieliłam kupę błędów. Nie mam nic na swoją obronę.
Tak, możesz nie czytać.
Tak, mogę pierdzielić co mi się podoba.

Obserwuj wątek
    • miss_fahrenheit Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:06
      Fajna choinka. A na prezent zażycz sobie laptopa, telefonu i niech dorzucą jeszcze słodycze.
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:04
        I czarne mydło bo zgubiłam. 😂

Sklep on-line.
        1) mydło czarne, naturalne
        2) telefon Huawei tak minimum p20 litte.
        3)laptop ( obojętny)
        4)słodycze koniecznie firmy fererro.

Na rachunek Lucjana von de kowalskiego. Drugiego wicehrabiego bloku w Zadupowicach Dolnych.
        Co zrobi Lucjan?
        A) zemdleje,
        B) zadzwoni do mamy,
        C) uda, że tutaj nie mieszka,
        D) zapłaci złotą kartą.

Za udzielenie niepoprawnej odpowiedzi każda osoba wysyła na mój adres jedną z 4 podanych wyżej rzeczy.

smile
    • petronella Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:06
      Hmmm to juz nic za bardzo nie moze sie spierd....c. tego bym sie trzymała🤣🤣🤣😋
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:05
        👍👍👍😎
    • heca7 Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:10
      big_grin Choinka mi się podoba. Przynajmniej krótko się ją rozbiera wink
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:06
        Jak dla mnie za dużo gałązek. Jedna jest nie do pary. wink
    • tt-tka Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:12
      Przy takiej fali nieszczesc swieta i okres okoloswiateczny spedzony pod koldra to wcale niezla opcja. Dobrze, ze Lucjan na chodzie smile
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:07
        Tak, Lucjan jest nie do zajechania. 😂
    • alpepe Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:18
      to, co opisalaś, to jakieś popierdółki, co ty. A choinka faktycznie fajna.
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:07
        Fakt, tylko rzeczy materialne. 😛
    • aqua48 Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:34
      O to u mnie podobnie - rok totalnie do d.., same nieszczęścia, jak zaczęłam spisywać to nie byłam w stanie uwierzyć, że tyle tego się nazbierało. A w zeszłym tygodniu mój telefon kompletnie oszalał i musiałam go zabić. Paski to nic, mój nie miał pasków, ale się sam włączał, sam dzwonił do ludzi, ściągał dane, włączał latarkę i to wszystko na zmianę z szybkością ponaddźwiękową, a kompletnie bezdotykowo.
      Pomysł na choinkę boski, nie cierpię rozbierać choinek.
      • lucyjkama Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:39
        Mój też sam wydzwaniał do ludzi!!! Myślałam, że tylko i się się takie rzeczy zdarzają big_grin
      • joanna_poz Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:40
        aqua48 napisała:

> Pomysł na choinkę boski, nie cierpię rozbierać choinek.

sa tacy co na ubraną nakładają tylko pokrowiec i chowają do piwnicy/ graciarni.
        a w nastepne świeta pokrowiec w gorę - i juz choinka gotowasmile
        ale taki numer to tylko ze sztuczna.. choc z tą ze zdjęcia pewnie tez by przeszło..
        • asia-loi Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 19:29
          joanna_poz napisała:

>
          > sa tacy co na ubraną nakładają tylko pokrowiec i chowają do piwnicy...

Ja tak robię. Kiedyś musiałam tylko lampki zakładać, ale trzy lata temu kupiłam taką, co ma wszystko. Lampki też.
          Jutro przyniosę z piwnicy u będzie git. 😜
      • heca7 Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:46
        aqua48 napisała:

> A w zeszłym
        > tygodniu mój telefon kompletnie oszalał i musiałam go zabić. Paski to nic, mój
        > nie miał pasków, ale się sam włączał, sam dzwonił do ludzi, ściągał dane, włąc
        > zał latarkę i to wszystko na zmianę z szybkością ponaddźwiękową, a kompletnie b
        > ezdotykowo.
        >
        Brzmi jak scenariusz do Terminatora wink
        • jak_matrioszka Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:51
          Telefony z peknietym ekranem żyja własnym życiem. Mój usunał dwie appki i dodał mi kilku przyjaciół na FB. Mogłam tylko na to patrzeć, bo byliśmy jak w światach równoległych, ja po jednej a on po drugiej stronie szybki, funkcja komunikacji dotykowej poszła przy pierwszym peknieciu tongue_out
        • aqua48 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 22:51
          heca7 napisała:

> Brzmi jak scenariusz do Terminatora wink

Coś musi być na rzeczy, dzisiaj piekłam pierniczki mam foremki w dużym pudełku, w ferworze pieczenia sięgam po nie nie patrząc, wycinam i tak się przyglądam co to mi wychodzi za kształt z jednej foremki bałwanek nie bałwanek, ki diasi - no granat ręczny jak ulał. Już myślałam, że do kompletu dali też kałasznikowa, ale to jednak żyrafa była. Odetchnęłam z ulgą.
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:11
        Spoko, mój telefon się dopiero rozkręca. Po włączeniu instagrama się sam wyłączał. Nie mogłam odebrać wczoraj telefonu bo nie chciał się przesunąć. A dziś rano zniknęła mi klawiatura. "Jak do tego doszło? Nie wiem."
        Zenek Martyniuk, też nie.
        I tak go włączam i wyłączam i improwizuję.
        • jowita771 Re: Święta, święta, święta - same straty 21.12.19, 13:27
          . "Jak do tego doszło? Nie wiem."
          > Zenek Martyniuk, też nie.
          > I tak go włączam i wyłączam i improwizuję.

Zenka?
          • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 21.12.19, 14:20
            Też.
    • szafireczek Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 13:43
      Rzeczy - rzecz nabyta, im bliżej końca gwarancji - nie warte nawet wspomnienia. Słodycze zje się każde, byle nie za bardzo przeterminowane, jak się połamały - mniej gryzienia, a dalej smaczne. W zbiorkomie możesz poznać księcia....I masz pościel w choinki i renifery...no i Lucjana do roboty...Hmm.
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:13
        Czyli jednak przesadzam? Wiedziałam, że jestem histeryczką wink
    • pani_tau Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 14:06
      Kocham cię 🤣
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:14
        Ja was wszystkich też 😂
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:14
        😎
    • snakelilith Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 14:34
      E tam, wszystko będzie dobrze. big_grin
      • mrs.solis Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 22:20
        Lubie twoje krwawe poczucie humoru tongue_out
    • kosmos_pierzasty Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 15:29
      Boskie smile Radosnych świąt!
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:16
        Nawzajem wink
    • rozalia_olaboga Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 16:04
      Nie zrozumiałam, co sie stało ze słodyczami i co ma do tego kierowca, skoro włożyłas je do wózka na zakupy? Możesz rozwinąc?
      Reszta to głupoty naprawdę smile
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:20
        Musiałam je przetransportować z punktu A do punktu B, gdzie odległość między punktem A i B jest bardzo duża. Słodycze włożyłam do wózka na zakupy, a nie do walizki, bo wózek także musiałam przetransportować. Średnio inteligentny pan kierowca odczepił wózek od torby, rozrywając ją i tak porzucał tą torbą poza zasięgiem mojego wzroku, że się słodycze pogniotły. Nie znam prędkości, siły i przyśpieszenia tej czynności. smile
    • asia-loi Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 18:30
      astrologia333 napisała:

> - ozdobi choinkę,

To Twoja choinka? Co jej się stało, a może taka miała być? 🤔
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:21
        Lubię oryginalnie rzeczy 🤔
    • jak_matrioszka Re: Święta, święta, święta - same straty 16.12.19, 20:20
      Po pierwsze, to straty też sa pożadane. Na przykład wielu ludzi stajac na wadze po świetach odnotuje zwyżke wagi, a Ty po tych trzech potrawach Lucjana -straty! Na sylwestra albo przyszłe lato jak znalazł smile

Po drugie, to z przyjemnościa czyta sie kogoś biegłego w jezyku polskim smile Bez wzgledu na temat.

Po trzecie, to jak wkleiłaś zdjecie w środku tekstu? Starym sposobem, czy jakoś można tym nowym?
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:22
        Akurat chciałam przytyć. smile
        Starym sposobem, nie jestem biegła technicznie :p
    • bei Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:23
      Przytulam...utulam....
      Kochana, znasz- „ pierwsze koty za płoty” ? To były one, z ogonem😊
      To po to, by nie zapeszyć, by później wspominać-„ to były najpiękniejsze, najweselsze święta”😉
      Tak będzie- my tu pozaklinamy😊- i będzie dobrze! Masz Lucjana, i pościel w choinki i renifery, i dekorejszyn na awangardowej choince, to dobry początek😘

U nas- dziecko dostało pierwszy od wieków antybiotyk, i steryd. Wpierw lekarka orzekła, ze zdrów jak ryba i można szczepić (p grypie), a za dwa dni angina i coś włażącemu na oskrzela. Tak bywa. Jeszcze operacja oka przed nami, a jutro konsultacja.
      • bei Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 11:27
        Słodycze- wytemperuj wszystko razem, możesz jeszcze mascarpone dodać, ulep kulki, wyturlaj w wiórkach lub płatkach migdałów lub w kakao- i pralinki gotowe. Twoje autorskie🤪
        • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 22:09
          Życzę zdrowia, bo jednak reszta jest do ogarnięcia. smile
    • mrs.solis Re: Święta, święta, święta - same straty 17.12.19, 22:28
      https://pics.awwmemes.com/anta-anta-cure-my-depression-follow-spaceboycant-lol-f-41518117.png
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 21.12.19, 12:10
        Hahaha, ok czekam 🎅
      • igge Re: Święta, święta, święta - same straty 21.12.19, 14:25
        😀
    • fornita111 Re: Święta, święta, święta - same straty 18.12.19, 10:52
      Wreszcie jakis smieszny watek big_grin Bedzie dobrze, Lucjan da rade!
      • astrologia333 Re: Święta, święta, święta - same straty 21.12.19, 12:12
        O ile nie strzel znów focha. Jednak Lucjan ma swoje wady. 😎
    • hummorek Re: Święta, święta, święta - same straty 21.12.19, 12:17
      A cóż Ci karp zrobił, że ma zdechnąć 🤨
    • premeda Re: Święta, święta, święta - same straty 21.12.19, 14:21
      Kochana u mnie były wyznania miłości i och-y i ach-y jaka jestem zajebista i co on i w jakich pozycjach by ze mną robił. A później zobaczył moje zdjęcie i zniknął jak sen złoty. Widać wyglądam jak Buka z Muminków 😔

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka