Dodaj do ulubionych

Dziecięce menu wigilijne

• hanusinamama Re: Dziecięce menu wigilijne 21.12.19, 23:09
      MOje zjedza w wigilie rosół smile a potem u babci zjedzą rybe (jedna z chlebem, druga z zieminakiem). Ale moje rybe lubią. Pamietam jak moja kuzynka jadła w wigilie nalesniki z dzemem (bo nie lubiła zadnej wigilijnej potrawy)...babcia jej robiła i było ok.
      • berdebul Re: Dziecięce menu wigilijne 22.12.19, 00:12
        Myślałam, że będę jedyna z rosołem. big_grin U mnie rosół, bo mam gościa, który nie może buraków/grzybów/miliona innych rzeczy, a rosół lubi i mu nie szkodzi. Będą tez frytki, bo wszyscy lubią.
    • jdylag75 Re: Dziecięce menu wigilijne 22.12.19, 00:05
      Moje dzieci też nie lubią wigilijnych potraw, dostają do barszczu wigilijnego uszka z mięsem, zamiast ryby pierogi z serem na słodko i ew bułkę z masłem albo panierkę z ryby 😃
      • taki-sobie-nick Re: Dziecięce menu wigilijne 22.12.19, 00:10
        A jakby zjadły to co? Natychmiast popędzą do łazienki, dostaną traumy na najbliższe ćwierćwiecze czy jednak jakoś przeżyją?
    • unaluna Re: Dziecięce menu wigilijne 23.12.19, 22:19
      Moja też niewiele jada z tego wigilijnego menu...nie mówiąc już o tym ,że bez obiadu by nie doczekała. Dostanie więc na obiad łososia (na kolację wigilijną też będzie). Potem podczas kolacji zje zapewne barszcz z uszkami i płynnie przejdzie do ciast wink
    • kolibeer2 Re: Dziecięce menu wigilijne 23.12.19, 23:02
      boczniaki usmażone jak schabowe? paszteciki z pieczarkami? rolada szpinakowa z serkiem - bez ryby? kotleciki z soczewicy z pieczarkami? pieczone pierogi z nadzieniem, ktre młody zaakceptuje? jakieś krokiety?
      kiedyś i=u mnie hitem dla dzieci były galaretki z malutkich filiżanek - gotowane warzywa + groszek zlane galaretą z tychże warzyw i 3-4 ły zek octu? zapieczone naleśniki z pieczarkami i żółtym serem? coś z ciasta francuskiego z nadzieniem co młody zje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka