Dodaj do ulubionych

Być piękną kobietą i oszpecić się.

23.12.19, 13:36
To zawsze była taka piękna aktorka, Lary Flynn Boyle- gwiazda m.in. z "Miasteczka Twin Peaks". Piękna twarz, zgrabna sylwetka. Teraz ma 50 lat, to nie jest przecież wiek zaawansowany, a tak oszpeciła się operacjami, te usta, ta dziwna twarz, ta nadmierna chudość.
Tak wiele aktorek i celebrytek z czasem staje się chodzącymi antyreklamami operacji plastycznych:
Tekst linku
Obserwuj wątek
    • kasiaabing Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 13:43
      Większosc aktorek wygląda gorzej po tych wszystkich zabiegach, operacjach. Dziś to samo pomyślałam o Hannie Lis.
      Wszystkie farbowane na blond, włosy półdługie, zrobione usta, nosy, te dziwne policzki.
      Na pierwszy rzut oka dla mnie nie do rozróżnienia to Rozenek, Lis, Przetakiewicz, Ogórek. Normalnie jak z szablonu.
      • alpepe Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 13:50
        Niezłośliwie, skontroluj wzrok, skoro nie widzisz różnicy między tymi paniami.
      • nolus Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:33
        kasiaabing napisała:

> Większosc aktorek wygląda gorzej po tych wszystkich zabiegach, operacjach. Dziś
        > to samo pomyślałam o Hannie Lis.
        > Wszystkie farbowane na blond, włosy półdługie, zrobione usta, nosy, te dziwne p
        > oliczki.
        > Na pierwszy rzut oka dla mnie nie do rozróżnienia to Rozenek, Lis, Przetakiewic
        > z, Ogórek. Normalnie jak z szablonu.

Mi się Hanna Lis i tak podoba i nie obchodzą mnie specjalnie jej poprawki - i tak wyglada jeszcze dość elegancko, nie ma koszmarnych ust glonojada.

Koszmarem jest dla mnie za to Magdalena Ogórek - co z tego, ze niebrzydka...Ten jej look, jakby się zatrzymała na modzie sprzed 15 czy 20 lat, taka trochę dziunia z dyskoteki - ten "modny" odcień blondu i pasemka to królowały w salonach fryzjerskich jak jeszcze byłam w liceum,do strasznie jasna szminka na ustach, nie mowiac juz o najwiekszym hicie - wyskubanych brwiach, a wlasciwie JUZ brewkach.Wyskubane brwi to chyba znak rozpoznawczy każdej "blachary" sprzed lat...😁😉😉
        • kasiaabing Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:41
          Brwi... Ostatnio Ogórek skrytykowała Justynę Pochankę, za brwi. Normalnie przyganiał kocioł...
        • lellapolella Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 15:47
          Cóż się dziwisz, że celuje w retro, skoro jej pracodawcy są w określonym wieku?
      • damartyn Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 18:57
        kasiaabing napisała:

> Większosc aktorek wygląda gorzej po tych wszystkich zabiegach, operacjach. Dziś
        > to samo pomyślałam o Hannie Lis.
        >
        To samo ja. Pierwsze skojarzenie z Hanną Lis , która mi się kiedyś jeszcze jako Smoktunowicz tak bardzo podobała. Dzisiaj z Moniką Zamachowską mogłaby sobie podać rękę albo adres tego samego chirurga.
        Zawsze mnie zastanawia dlaczego One sobie to robią?
    • cosmetic.wipes Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 13:49
      Bożesztymój, a była kobieta wręcz zjawiskową.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 13:52
      Po 20 latach "dbania o siebie" wszystkie one wyglądają tak samo.
      Te twarze są zawsze podobne do siebie coś jak z ludźmi z Zespołem Downa.
    • snakelilith Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 13:53
      No cóż, ciągle istnieją kobiety, które są zdania, że poprawiania urody, tak by wyglądać na wieczną 30-latkę nie widać. No widać i najczęściej właśnie wychodzą efekty takie jak na obrazku. big_grin
      • alpepe Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 13:58
        I jeszcze ci wmawiają, że to, co widzisz, to tylko, jak zabiegi zostały wykonane źle.
        • mary_lu Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 19:20
          Nałogi i problemy psychiczne.

Mam znajomą, przedstawicielkę handlową firmy od wypełniaczy nici pdo itp. Jak to PH, milionerką nie jest. Ma 48 lat, w młodości wyglądała jak siostra bliźniaczka LFB. Teraz wygląda jak 30-letnia LFB, jak ma bardzo zły miesiąc, to czasem wygląda na 35-40 lat, ale doskonale utrzymane. Robi sobie z twarzą WSZYSTKO. Jak tylko wchodzi do gabinetu medycyny estetycznej to przegląda kąty, pyta o zabiegi i ile dostanie zniżki. Ale wie co, kiedy i u kogo robić. Zazwyczaj wygląda przepięknie i jak nietknięta jakąkolwiek ingerencją lekarza.
    • rb_111222333 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:03
      Moja koleżanka z pracy tak się oszpeciła. Śliczna dziewczyna, dzisiaj ma napompowane usta, wygląda źle. Upływu czasu nie da się zatrzymać
    • ms.piggy Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:11
      nie wiemy też jak wyglądałaby bez tych operacji..cóż z wiekiem twarz opada i robią się róźne brzydkie rzeczy (chomiki, przebarvwienia, bruzdy, opadające powieki)
      no i nie wygląda AŻ TAK tragicznie
      • nolus Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:24
        Wg mnie wygląda tragicznie i niestety nie zwalalabym tego na wiek, gdyż pani Lara taki efekt osiągnęła dużo wcześniej, chyba jeszcze w wieku 30 - stu lat.

I tak, ona miała świetną urodę - była z natury ładna i oglądając "Twin Peaks" w życiu bym nie pomyślała, ze przyjdzie jej do głowy tak majstrowac przy swoim wyglądzie. Urodowo podobała mi się najbardziej ze wszystkich bohaterek, nawet bardziej niż ta najbardziej oslawiona kelnerka, której imienia nie pamiętam - a grała ja Madchen Amick.
        • black_magic_women Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 15:32
          Kelnerka czyli Norra (starsza, niedawno zmarła) albo młoda Shelly. A z serialowych piękności to zmasakrowała się też Hunter Tylo czyli Tylor z Mody na sukces.
        • ms.piggy Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 17:37
          Shelly ...ona nadal wygląda dobrze, a Audrey Horne? pięęęęknaaaa
          a na wygląd Lary FB ...wpływ miały tez używki
        • ck2 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 18:18
          A mnie Boyle nigdy nie zachwycała, za to Sherlin Fenn była przepiękna.
    • 35wcieniu Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:22
      No nie wygląda dobrze, ale zawsze mnie bawią wpisy "była piękną dwudziestolatką a tu nagle pięćdziesiątka i brzydka po operacjach". Tak jakby było wiadomo czy upływ czasu byłby dla niej łaskawy bez tych operacji.
      • madzioreck Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:34
        35wcieniu napisał(a):

Tak jakby było wiadomo czy
        > upływ czasu byłby dla niej łaskawy bez tych operacji.

No OK, tyle, że twarz pozostałaby bardziej ludzka. A napompowanie policzków do stopnia uniemożliwiającego uśmiech, na sztywno, nikomu nie poprawia urody.
        Są przecież panie, które ciągle coś majstrują, a jednak nie zmieniają twarzy w maskę ledwo przypominającą wcześniejszy, naturalny wygląd.
      • elle_du_jour Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:35
        Pewności nie można mieć. Ale była zaiste zjawiskowa, i nie sądzę, by upływ czasu drastycznie by jej tę urodę odebrał, o ile tylko nie zachorowałaby na jakąś wyniszczającą chorobę czy otyłość.

Weźmy taką Sharon Stone, jak dla mnie zjawisko kiedyś, i zjawisko teraz. Wyraźnych, dramatycznych ingerencji kosmetycznych brak.
        • elle_du_jour Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:38
          ps. tyle, że makijaż na tym zdjęciu fatalny... Ale twarz – rewelacja.
          • nikita1906 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 19:29
            Sharon - zawsze piękna
        • agrypina6 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:40
          Sharon też bardzo mi się podobała i podoba. Piękna kobieta.
        • aandzia43 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 15:22
          Dobra robota.
        • hungaria Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 18:53
          Drastycznych ingerencji brak. Ale: szyja, czoło, linia żuchwy. Na bank coś jeszcze, tyle że z umiarem.
          • aandzia43 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 19:03
            Myślę ze trochę botoksu na czoło (charakterystyczne zmarszczki u góry nosa przy uśmiechu), odrobina na kurze łapki, szczypta wypełniaczy, kupa zabiegów pielęgnacyjnych i rewitalizujących, brak fajek i wódy (zakładam że).
      • snakelilith Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:40
        Jako 50 latka wyglądałaby jako 50-latka, a nie kosmitka z opuchniętą twarzą. Miałaby może parę zmarszczek, ale ludzki wyraz twarzy i nie przypomiałaby kogoś, kogo nie można brać na poważnie. Bo według mnie tak zrobione panie tracą na dzień dobry 20 punktów ze swojego IQ. Z taką twarzą nie dostaje się bowiem i tak roli amantki, prawdopodobnie już żadnej, chyba, że ktoś nazywa się Sylvester Stallone i może być producentem swoich własnych filmów.
        • elle_du_jour Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:53
          Dokładanie. Obecnie w narastającej fali równości i feminizmu w branży filmowej będzie coraz więcej ról dla ciekawych aktorek w średnim i starszym wieku. Przynajmniej tak ja to widzę. Sharon Stone, jeśli tylko będzie chciała grać a nie odcinać kupony (do czego ma prawo), ma świetlaną przyszłość przed sobą grania interesujących i skomplikowanych kobiecych postaci będących w jesieni wieku ; )

A taka Lara, której wiek trudno oszacować i która nie ma normalnej mimiki wyrażającej emocje, nie wiadomo kogo miałaby grać. Może jakiegoś androida, czy jakąś futurystyczną kobietę w produkcjach sci-fi.
      • lauren6 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 15:26
        Z reguły piękne kobiety pięknie się starzeją i wszelkie drastyczne ingerencje w naturę w tym wypadku pogarszają sprawę.

Lepiej zainwestować w psychologa, który pomoże uporać się z problemem upływu czasu, niż wywalać pieniądze w błoto na kolejne wypełniacze.
        • aandzia43 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 15:42
          Święta prawda. Poza tym drastyczne ingerencje nie służą nikomu.
          • nolus Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 16:09
            Sharon Stone ma swietny/bardzo ładny owal twarzy - mam wrażenie, ze owalne buzie lepiej się "starzeja", podobny przykład to Halle Berry.

Myślę, ze Stone jest przykładem dobrego starzenia się - z godnością i bez przesady w ulepszaniu wink
        • jolie Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 17:02
          Niestety są wyjątki od reguły "piękna kobieta pięknie się starzeje" np. Anna Dymna - dla niej czas był jednak okrutny. A z koleiTyszkiewicz podpisała pakt z diabłem (i nawet jeśli to była tylko umowa z chirurgiem, to był on geniuszem).
          • cosmetic.wipes Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 17:58
            Dymna sporo przytyła, to fakt. Ale twarz ma nadal ładną.
            • jolie Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 17:20
              Moim zdaniem tusza spowodowała u Anny Dymnej również zmianę rysów twarzy. Z drugiej strony nadmierna chudość też w starszym wieku może zmienić twarz - patrz Jadwiga Jankowska - Cieślak. Choć ani A.Dymnej, ani Jankowskiej -Cieślak zmiana emploi nie zaszkodziła w zawodzie, a wręcz przeciwnie.
          • madzioreck Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 20:59
            jolie napisała:

> Niestety są wyjątki od reguły "piękna kobieta pięknie się starzeje" np. Anna Dy
            > mna - dla niej czas był jednak okrutny.

Czy ja wiem? Wcale nie uważam, żeby się brzydko starzała. Przede wszystkim utyła mocno od czasów młodości, ale nie uważam, żeby wyglądała źle.
            • asia.sthm Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 21:12
              Anna Dymna ma 68 lat i wyglada znakomicie. Przede wszytkim jest naturalna, pogodna, madra i sliczna.
    • mikams75 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 14:39
      faktycznie szokujacy efekt, no i dziwie sie, ze nawet jej nikt makijazem nie skorygowal uncertain
    • majenkir Re: 23.12.19, 15:18
      pani07 napisał(a):
      > Tak wiele aktorek i celebrytek z czasem staje się chodzącymi antyreklamami operacji plastycznych:

*Nieudanych operacji wink

A wezmy taka Jennifer Lopez - rok starsza od Lary Flynn Boyle - wyglada lepiej niz za mlodu smile. Cud normalnie wink.
    • aandzia43 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 15:20
      O matko, zajrzałam do googla, nie jest dobrze sad Ona wygląda jak ofiara wypełniaczy i sterydów, nie jest czasem na coś chora? Na chudym ciałku obrzmiała szyja i głowa. Policzki mogła sobie napompować, jak usta, ale szyję i podgardle chyba nie.
      • elle_du_jour Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 15:25
        Tak, mi się wydaje, że ona ma typowe objawy dla zespołu Cushinga, ta sylwetka i twarz. Bardzo możliwe, że do tych niezbyt udanych zabiegów doszła jakaś choroba, która zmusza ją do przewlekłego brania większych dawek sterydów. Ale nigdzie o tym nie piszą, ani oficjalnie, ani nieoficjalnie.
    • asia.sthm Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 15:23
      Szkoda ze i te najpiekniejsze czuja potrzebe lub czuja sie w jakis sposob zmuszone do takich wyglupow. Po cholere poprawiac doskonale? Cos na mozg pada - to choroba postrzegania samego siebie.

Nie rozumiem i juz.
      • 35wcieniu Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 16:19
        No pewnie właśnie dlatego. Są piękne jako dwudziestolatki, czas leci i nie każda z nich starzeje się ładnie, a że zarabiają twarzą to mają presję żeby to starzenie powstrzymać. Mało to było artykułów o tym jak czas zadziałał na niekorzysć znanych osób? Przecież wiadomo że żadnej z tych oszpeconych nie chodziło o efekt, jaki osiągnęły, po prostu na którymś etapie przegięły albo któraś z operacji poszła nie tak i wyglądają jak wyglądają.
    • makurokurosek Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 15:24
      Mnie zastanawia jedno dlaczego aktorki są tak głupie, że tak bardzo majstrują przy swoim narzędziu pracy. Przecież aktor gra nie tylko głosem, ciałem ale przede wszystkim mimiką twarzy, a te sztywne maskowe aktorki po przeróbkach po prostu nie nadają się już do swojego zawodu. Kolejna rzecz one wszystkie po tych przeróbkach wyglądają dokładnie tak samo, człowiek patrzy na zdjęcie i zastanawia sie na kogo właściwie patrzy bo większość przerobionych aktorek wygląda tak samo
      • majenkir Re: 23.12.19, 15:33
        makurokurosek napisała:
        > Mnie zastanawia jedno dlaczego aktorki są tak głupie, że tak bardzo majstrują p
        > rzy swoim narzędziu pracy.

Vide Jennifer Grey (Dirty Dancing). Przerobila sobie nos i przestala byc ciekawa.
        • aandzia43 Re: 23.12.19, 15:40
          A była kiedyś ciekawa? Była po prostu młoda, ładna i świeża, teraz jest stara i jeszcze całkiem niezła, ale nieco inny nos nie zmienia faktu ze jest niemłoda i przeciętna. Lekka korekta nosa przeszkodziła jej w dalszej karierze?
          • pani07 Re: 23.12.19, 16:04
            Ale szkoda, że tyle pięknych kobiet uwierzyło, że młodość zachowają tymi nieudanymi operacjami, pomijam, czy one korzystają z jednej firmy- ten sam sposób "odmładzania".

Na e-mamie jest też wątek o malowaniu i niemalowaniu- lubię czasami na yt obejrzeć makijaże Lisy Eldridge- a tutaj starsza pani, świetna ciągle cera, włosy siwe, a z dobrym makijażem wygląda świetnie, nie udaje młodej kobiety, a wygląda pięknie:
            Tekst linku
            • aandzia43 Re: 23.12.19, 16:22
              Bardzo ładna pani smile A jej makijaż to dobry przykład na celowość malowania brwi i rzęs przy określonym typie urody i kolorycie. Mam tak jak ta pani, lekko oliwkowa cera, niezbyt jasne włosy (ja maluję na dawny szatyn, ona ma siwe) i wyleniałe z wiekiem owłosienie oczu.
              • simply_z Re: 25.12.19, 22:18
                bardzo podobna do mojej sąsiadki O.o
          • pani07 Re: 23.12.19, 16:09
            Tak, bo przestała być rozpoznawalna, tak mocno jej wygląda zmieniła ta operacja, czytałam kiedyś z nią wywiad, w którym to mówiła.
          • elle_du_jour Re: 23.12.19, 16:16
            Jennifer Grey przestała być Jennifer Grey. To jakaś obca kobieta teraz.
            I następna, Melanie Griffith. Nie pojmuję, no po prostu nie pojmuję co się na tej twarzy wydarzyło.
            • 35wcieniu Re: 23.12.19, 16:21
              Co się mało wydarzyć, między zdjęciami jest ze 40 lat różnicy. Nie wiem czy i jakie miała operacje ale nie jestem przekonana że bez nich nadal by wyglądała jak na 1 zdjęciu wink
            • ms.piggy Re: 23.12.19, 17:41
              wydarzył się upływ czasu smile
              • elle_du_jour Re: 23.12.19, 17:59
                naprawdę myślicie, że TYLKO upływ czasu...? hmmm, zastanawiające.
                • ms.piggy Re: 23.12.19, 18:13
                  nie tylko, ale też wszystko co z tym czasie sie wydarzyło - stresy, choroby, używki, zabiegi medyczne (med. est. też)
                  jak kobieta była piekna i głownie z tego była znana, to ten upływ czasu podlega bardziej wnikliwej i krytycznej ocenie....
                  • ck2 Re: 25.12.19, 19:21
                    Griffith nigdy nie była szczególnie piękna, szczególnie w porównaniu z rzeczywiście piękną matką.
                    • simply_z Re: 26.12.19, 00:58
                      Zapominacie o jeszcze jednym czynniku. Gdzieś czytałam, że światło kamer, reflektorów powoduje mimowolny skurcz mięśni twarzy, co powoduje tez szybsze starzenie. dodajmy do tego stres plus makijaż sceniczny.
                      • nolus Re: 26.12.19, 01:19
                        simply_z napisała:

> Zapominacie o jeszcze jednym czynniku. Gdzieś czytałam, że światło kamer, refle
                        > ktorów powoduje mimowolny skurcz mięśni twarzy, co powoduje tez szybsze starzen
                        > ie. dodajmy do tego stres plus makijaż sceniczny.

Możliwe, ale najbardziej to pewnie ten stres i sceniczny makijaż - wiele razy czytałam albo słuchałam wypowiedzi aktorek skarzacych sie/narzekajacych na ich makijaż. Nabyłam przekonania, ze sceniczny makijaż to musi
                        byc coś strasznego - zapewne jak naprawde gruna (bo złożona z kilku warstw) maska, w której nie da się oddychać.I nie, na co dzien tez nie chodzę "saute" - mimo wszystko też wolę się malować, żeby nie było 😁.
    • anika772 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 16:12
      Ojejsad Pomijając nadmierne ingerencje, to pani wygląda na chorą. Dramatycznie szczupłe ciało, obrzmiała twarz.
    • jolie Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 17:04
      Ta kobieta jest straszliwie wychudzona, może chora? A podobną drogą poszły też Meg Ryan i Kim Basinger.
      • nolus Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 17:32
        jolie napisała:

> Ta kobieta jest straszliwie wychudzona, może chora? A podobną drogą poszły też
        > Meg Ryan i Kim Basinger.

No raczej. Ona miała (ma ?) zaburzenia odzywiania ( pewnie bulimie a może nawet anoreksje ?), do tego nalogi typu alkohol i narkotyki i to wszystko - zdecydowanie za wcześnie - "posolila" jeszcze medycyna estetyczna i wyszedl z tego typowo hollywodzki koktajl, który zniszczył niejeden dobry wygląd, naturalny wdziek, no i...karierę. Strasznie szkoda, wydawało mi się ze taką naturalną urodę trudno zepsuć.

Z tego co pamiętam to Lara Flynn Boyle była przez jakiś czas związana z Jackiem Nicholsonem - to tylko taka poboczna uwaga, jako ciekawostka.

A Kim Basinger i Meg Ryan to dobre przykłady, bo wszystkie te panie byly w tamtych latach najbardziej popularne, z tego co pamiętam - z tym, ze kariera omawianej tutaj Lary była po prostu bardzo krótka. No i cóż - to chyba były pierwsza styczność gwiazd Hollywoodu z "ulepszaczami urody" i te kobiety można chyba zaliczyć do pierwszej fali ofiar botoksu czy czego tam jeszcze, niestety 😉. Do tego grona zaliczylabym jeszcze Melanie Griffith - ona też była najbardziej popularna w latach 90. i też stała się ofiarą operacji plastycznych i nałogów...
    • zasiedziala Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 17:43
      Wydaje mi się, że żywot aktorek, które w młodości słynęły z urody, a potem zaczęły się starzeć (jak wszyscy) jest ciężki. Trudno to pewnie dźwignąć większości. Sam zawód jest związany z fizycznością, aktorki często są utożsamiane z charakterystycznymi rolami - najczęściej zagranymi w młodości i potem wszyscy zaczynają komentować zmiany w wyglądzie. A one same nie mogą tego nie odczuć, jeśli nie ogłuchły i nie oślepły. No i większość zaczyna gmerać przy twarzy i nie tylko, a rezultat ciągłego gmerania zazwyczaj jest odwrotny do oczekiwanego, ale odwrócić tego już się chyba nie ma. Szczerze mówiąc, sama nie wiem czy bym w takich okolicznościach nie zaczęła gmerać. W każdym razie na pewno mnie nie dziwi, że tak robią.
      • madzioreck Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 20:39
        zasiedziala napisała:

Szczerze mówiąc, sama nie wiem czy bym w taki
        > ch okolicznościach nie zaczęła gmerać. W każdym razie na pewno mnie nie dziwi,
        > że tak robią.

Rzecz nie w tym, żeby nie gmerać, tylko żeby robić to z głową. W końcu celem tych zabiegów nie jest, aby wyglądać gorzej... weź naszą Wolszczak. Można? Można. Gmera aż miło, a jednak nie zamieniła się w opuchniętego kosmitę, jak to Snake ujęła. Tyle, że Wolszczak nie usiłuje udawać 30-latki, i chyba w tym sęk...
        • simply_z Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 22:21
          niby tak ale ma starczy głos i dziwne ruchy ( widać to było w tańcu z gwiazdami). super wygląda Ula Dudziak.
          • nolus Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 23:20
            To prawda - Wolszczak niby dobrze się trzyma, ale i tak wygląda...staro przez styl bycia, sposób ubierania. Niby jest ok, a i tak Grażyna z tego wychodzi - może to przez te role w "Na wspólnej" chyba...Czy w czym ona tam gra? Jakaś taka mamusina się wydaje.
    • anorektycznazdzira Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 17:53
      zawsze się zastanawiam: nie stać ich na jakieś na poziomie kuracje, czy co do cholery?! Na Białorusi to robiły???
      • pani07 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 17:58
        anorektycznazdzira napisała:

> zawsze się zastanawiam: nie stać ich na jakieś na poziomie kuracje, czy co do c
        > holery?! Na Białorusi to robiły???
        >

Też tego nie rozumiem, bo przecież to nie jest sprawa nowa, że operacje są nieudane. I mimo wszystko ciągle schemat się powtarza.
        • ck2 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 19:24
          A przykłady z zagranicznego (Jennifer Lopez, Gwen Stefani, starsza od nich Sharon Stone, a nawet sporo starsza Susan Sarandon) jak i naszego podwórka (Grażyna Wolszczak, Małgorzata Foremniak, Grażyna Torbicka) dowodzą, że można to zrobić dobrze.
    • mid.week Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 18:21
      Oj....
      nie zgodzę się, że wygląda na 10 lat więcej, ale ...no oj.
    • ms.piggy Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 18:32
      ech .....rada dla pieknych to umrzeć młodo, wszyscy zapamiętają cię jako piękną smile
    • szmytka1 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 19:22
      Na mnie najgorsze wrazenie robi Joanna Racewicz. Taka byla ladna kiedys.
      • pani07 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 19:37
        O tak, zgadzam się, przesadziła z korektą twarzy.
        Za to o ile jest bardzo zgrabna, to coś niesamowitego ze swoją twarzą zrobiła Ewa Minge.
    • fitfood1664 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 19:26
      Nie zgadzam się. Np na ostatnim zdjęciu nadal jest piękna, jakby starła tę źle nałożoną szminkę.
    • aankaa Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 19:53
      ładnie "starzeje się" Meryl Streep
      może coś dłubie wokół twarzy ale maski jak reszta pań z Holiłudu nie ma
      • pani07 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 23.12.19, 21:25
        O, a tu 26 celebrytów, których urodę zniszczyły operacje plastyczne, niektóre zdjęcia przerażają:
        Tekst linku
        • mid.week Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 07:12
          ten serwis przerasta moje nerwy. Przeczytalam o szokujacym zdjeciu na plazy. Artykul rozpisany na osiemascie stron. Przez siedemnascie buduja napiecie, jak doszlo do zrobienia fotki, zeby na ostatniej wyjasnic ze na fotce widac delfina. Faktycznie, szokujące...
    • evolventa Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 11:51
      Słuchałam wczoraj i oglądałam wielkie kolędowanie z Polsatem i się zszokowałam Justyną Steczkowską, właśnie w kontekście poprawiania urody, był tak ogromny kontrast pomiędzy jej szyją gdy śpiewała z naturalną mimiką, a nieruchomą twarzą.....bardzo kiepsko to wyglądało. Jej twarz zaczyna przypominać Jokera, oczywiście usta też już ma zrobione, no nie, nie, nie..... Miałam wrażenie, że zaraz eksploduje.... i dla równowagi, tylko o 5 lat młodsza od niej Edyta Golec, ze zmarszczkami, ale pięknie umalowana i po prostu śliczna, matko jak ja chciałabym tak wyglądać jak ona......
      • simply_z Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 17:24
        a zdajesz sobie sprawę ile poprawek miała do tej pory Górniak? i że raz po raz wygląda jak Joker..?
        • 35wcieniu Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 17:30
          Ale o niej nie było mowy, skąd nagle Górniakowa?
          • simply_z Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 18:58
            źle przeczytałam! mea culpa.
        • jolie Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 17:32
          Ale nie chodzi o Górniak, tylko żonę jednego z Golców.
        • pani07 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 17:36
          Ale niektóre aktorki starzeją się pięknie, nawet jeśli "coś robią" przy twarzy, to nie zmienia ich w jokera, np. Helen Mirren:
          • jolie Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 17:39
            Może i dobrze się starzeje, ale urodę ma imo bardzo przeciętną, nawet charakterystyczną. Dobrze starzejącą się pięknością była/jest moim zdaniem Beata Tyszkiewicz.
          • mary_lu Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 18:55
            Helen ma twarz zawieszoną na niciach. Ja to widzę i aż mnie policzki od tego bolą.
            • aandzia43 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 21:24
              No ma, ale całkiem nieźle to wygląda. Na tyle nieźle, że co jakiś czas ortodoksy natury wymieniają ją jako przykład szlachetnego starzenia się bez korzystania z poprawek wink I Maryl Streep też big_grin
              • mary_lu Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 22:06
                No ale Elka podejrzewa chyba ja nawet o lifting:

• aandzia43 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 22:12
                  Zgrozaaa, liftiiiing!!! big_grin
                  Swoją drogą Elka to wyjątkowo dobry jakościowo egzemplarz, jako i jej przodkowie.
                  • chatgris01 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 22:22
                    Raczej przodkinie...
                    • aandzia43 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 22:59
                      Z ojca strony (pomijając samego ojca) też nie umierali młodo. Nawet jak prowadzili niehigieniczny tryb życia bez osiągnięć medycyny pod ręką co by w razie czego się nimi poratować wink
                      • chatgris01 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 25.12.19, 23:07
                        Dziadek zmarł w wieku 71 lat, pradziadek w wieku 69-gdzież im do genów praprababci Wiktorii czy zwłaszcza królowej-matki (która też za kołnierz nie wylewała przecież) wink
                        A ojciec to w ogóle jakiś upośledzony i do tego alkoholik. Na szczęście wdała się raczej w matkę (z wyjątkiem zamiłowania do ginu z tonikiem oraz ciasteczek).
                        • aandzia43 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 26.12.19, 00:15
                          Babka ze strony ojca Maria Teck 86 lat, prababka Aleksandra Duńska 81 lat, prababka Wiktoria 82, stryj Edward 78 - strona ojca też nieźle się prezentuje jak widać. Ale królowej matki i jej 102 lat rzeczywiście nic nie przebije smile Z ciekawości czy reszta rodziny Bowes-Lyon też długowieczna zajrzałam do Wikipedii - jej ojciec żył 89 lat, dziadek 80, babcia 90, prababcia 86, druga prababcia 84. I mówimy tu o ludziach sprzed epoki antybiotyków, leków na raka, operacji na wszystko. Giganci smile
                          • chatgris01 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 26.12.19, 00:46
                            Ale babki i pra- i praprababki ze strony ojca to też przodkinie smile
                            Miałam na myśli kobiety z obu stron-wszystkie żyły dłużej od mężczyzn (a przecież to była jeszcze epoka, kiedy porody/połogi nierzadko kończyły się śmiercią, a lekarze nie myli rąk).
                            Gigantki smile
                            • aandzia43 Re: Być piękną kobietą i oszpecić się. 26.12.19, 00:54
                              Aaa, o przodkinie ogólnie ci się rozchodzi smile No tak, przeżycie wielu porodów i połogów w wiekach minus XIX i dociągnięcie do osiemdziesiątki nie ciągnąc macicy po podłodze to był wyczyn. Dociągnięcie do osiemdziesiątki przez mężczyznę nienarażonego na zdobywanie pozycji i środków do życia walką wręcz to przy tym pikuś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka