mamtrzykotyidwa Re: Używane ubrania 25.03.21, 13:45 Kupuję, bo można znaleźć cudne rzeczy, ale ja tylko w internecie, nie chce mi się chodzić po stacjonarnych sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Używane ubrania 26.11.22, 14:39 Dla córki większość ubrań mam używane. Od znajomych lub kupione przez internet. Dokupuję w sklepach pojedyncze sztuki i nowe obuwie. Ceny są dużo niższe (lub darmowe od bliskich), a małe dziecko wyrasta z ubrań na tyle szybko, że nie opłaca się kupować nowych, jeśli nie zużyje. Ja i mąż mamy odwrotnie. Zdecydowanie z 90% naszych ubrań jest nowych. Nie mam problemu z ubraniem czegoś używanego, ale chodzić do lumpeksu nie lubię, zostaje internet gdzie mogłabym kupić coś o ekstra składzie na który w nowym ciuchu nie mogłabym sobie pozwolić, ale znaleźć dla mnie coś w punkt jest ciężko, zwykłej bluzki czy jeansów nie koniecznie, więc kupuję najczęściej nowe. Zresztą ja ubrania i tak kupuję dość rzadko - na pewno nie co sezon, i noszę zwykle do zniszczenia, więc kupując realnie kilka sztuk ciuchów rocznie spokojnie mogę i wolę zwykle kupić coś nowego. Odpowiedz Link Zgłoś
kachaa17 Re: Używane ubrania 26.11.22, 15:38 Nie kupuję, mam uraz z dzieciństwa i wolę mieć wszystko nowe. Poza tym nie umiem szukać, brakuje mi cierpliwości. Jak byłam młodą to parę razy kupiłam fajne ciuchy ale bardzo oryginalne. Zwłaszcza taka sukienka w stylu indiańskim to był strzał w 10. Za to przyjmuję ubrania od koleżanek i nei mam z tym problemu. Z sióstr na mnie nie pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Używane ubrania 28.08.23, 18:54 Kupuje tylko w lumpeksie i tam tylko mogę znaleźć ubrania które mi się podobają, dzisiaj kupiłam marynarkę za 4 zł I szlafrok za 4 zł bawełniany Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Używane ubrania 29.08.23, 06:33 Praktycznie nie kupuje ciuchów używanych, ale ostatnio weszłam do jednego w nadmorskich kurortów i wyszłam z kurtką Tomniego Hilfigiera nówką sztuką, bez oznak używania za 60 zł Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Używane ubrania 29.08.23, 08:50 W 90% kupuję używki, albo nówki z drugiej ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
mava1 Re: Używane ubrania 29.08.23, 09:30 nie lubie uzywanych ubrań i nigdy takich nie kupuje. Zawsze wyobrazam sobie co poprzedni właściciel w tych ubraniach robił np. uchlał sie i zwymiotował a teraz ja w tym chodzę (chodziłabym). Albo nosił w kieszeniach jakies obsmarkane przez siebie chusteczki. Itd. A nowe ubrania są drozsze i tańsze. Mnie jakos nie pociąga "markowy ciuch" "perełka" z ciuchlandu, kupiona za grosze ale po kims. Wole nie markowe ale nowowyprodukowane. Odpowiedz Link Zgłoś
disco-ball Re: Używane ubrania 29.08.23, 14:35 Ja kocham Vinted Mam córkę i takie perełki za gorsze czasem wynajduje. Dla siebie głównie stroje robocze. Ale ostatnio piękna puchowa kurtkę wyceniona na zalando na 3tysie kupiłam za stówkę. Odpowiedz Link Zgłoś