Dodaj do ulubionych

Używane ubrania

• mamtrzykotyidwa Re: Używane ubrania 25.03.21, 13:45
      Kupuję, bo można znaleźć cudne rzeczy, ale ja tylko w internecie, nie chce mi się chodzić po stacjonarnych sklepach.
    • kaki11 Re: Używane ubrania 26.11.22, 14:39
      Dla córki większość ubrań mam używane. Od znajomych lub kupione przez internet. Dokupuję w sklepach pojedyncze sztuki i nowe obuwie. Ceny są dużo niższe (lub darmowe od bliskich), a małe dziecko wyrasta z ubrań na tyle szybko, że nie opłaca się kupować nowych, jeśli nie zużyje.
      Ja i mąż mamy odwrotnie. Zdecydowanie z 90% naszych ubrań jest nowych. Nie mam problemu z ubraniem czegoś używanego, ale chodzić do lumpeksu nie lubię, zostaje internet gdzie mogłabym kupić coś o ekstra składzie na który w nowym ciuchu nie mogłabym sobie pozwolić, ale znaleźć dla mnie coś w punkt jest ciężko, zwykłej bluzki czy jeansów nie koniecznie, więc kupuję najczęściej nowe. Zresztą ja ubrania i tak kupuję dość rzadko - na pewno nie co sezon, i noszę zwykle do zniszczenia, więc kupując realnie kilka sztuk ciuchów rocznie spokojnie mogę i wolę zwykle kupić coś nowego.
    • kachaa17 Re: Używane ubrania 26.11.22, 15:38
      Nie kupuję, mam uraz z dzieciństwa i wolę mieć wszystko nowe. Poza tym nie umiem szukać, brakuje mi cierpliwości. Jak byłam młodą to parę razy kupiłam fajne ciuchy ale bardzo oryginalne. Zwłaszcza taka sukienka w stylu indiańskim to był strzał w 10.
      Za to przyjmuję ubrania od koleżanek i nei mam z tym problemu. Z sióstr na mnie nie pasują.
    • mariola233 Re: Używane ubrania 28.08.23, 18:54
      Kupuje tylko w lumpeksie i tam tylko mogę znaleźć ubrania które mi się podobają, dzisiaj kupiłam marynarkę za 4 zł I szlafrok za 4 zł bawełniany
    • ivaz Re: Używane ubrania 29.08.23, 06:33
      Praktycznie nie kupuje ciuchów używanych, ale ostatnio weszłam do jednego w nadmorskich kurortów i wyszłam z kurtką Tomniego Hilfigiera nówką sztuką, bez oznak używania za 60 zł
    • triismegistos Re: Używane ubrania 29.08.23, 08:50
      W 90% kupuję używki, albo nówki z drugiej ręki.
    • mava1 Re: Używane ubrania 29.08.23, 09:30
      nie lubie uzywanych ubrań i nigdy takich nie kupuje.
      Zawsze wyobrazam sobie co poprzedni właściciel w tych ubraniach robił np. uchlał sie i zwymiotował a teraz ja w tym chodzę (chodziłabym). Albo nosił w kieszeniach jakies obsmarkane przez siebie chusteczki. Itd.
      A nowe ubrania są drozsze i tańsze. Mnie jakos nie pociąga "markowy ciuch" "perełka" z ciuchlandu, kupiona za grosze ale po kims. Wole nie markowe ale nowowyprodukowane.
    • disco-ball Re: Używane ubrania 29.08.23, 14:35
      Ja kocham Vinted smile
      Mam córkę i takie perełki za gorsze czasem wynajduje. Dla siebie głównie stroje robocze.
      Ale ostatnio piękna puchowa kurtkę wyceniona na zalando na 3tysie kupiłam za stówkę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka