Dodaj do ulubionych

Guzek pod pachà

16.03.20, 00:28
Zrobił mi się ok. 10 dni temu. Malutki. Do lekarza nie poszłam bo wirus. Nie boli to zapomniałam. Przy myciu się go czułam ale nic nie robiłam. A dziś on już jest duży. Co robić drogą emamo bo do lekarza chyba nie. I co to może być?
Obserwuj wątek
    • jaulfa Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 00:37
      Jeśli zmienił wielkość to może to być związane z zapaleniem jakiś kanalików.
      Zadzwoń do lekarza, opisz objawy, może doraźnie jakąś maść przepisze
      • banica_z_arbuzem Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 00:48
        Może to być też powiększony węzeł chłonny.
        Przy depilacji czasem się powiększają
        • jaulfa Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 01:17
          Może być wszystko od jakiejś banalnej przyczyny po super poważną. Trzeba zadzwonić do lekarza i skonsultować.
          • fitfood1664 Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 07:16
            Przy super poważnej by się powiększył z malutkiego do dużego w dziesięć dni? Wątpię. Albo węzeł chłonny albo wyobraźnia pracuje bo szkoły nie ma.
            • memphis90 Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 07:23
              >Przy super poważnej by się >powiększył z malutkiego do dużego >w dziesięć dni?
              Przy super poważnej dokładnie tak by zrobił...
    • mona-taran Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 07:19
      Miałam jakiś czas temu coś takiego, nawet pytałam o to tu, na forum. Taka gulka, którą można złapać w palce, pod skórą. Było małe, potem urosło a potem zniknęło samo. Chyba przytkany jakiś kanalik albo co.
    • lot_w_kosmos Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 07:26
      To może być zatkany mieszek włosowy.
      Mąż t a k miał. Od dezodorantów.
      • majenkir Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 08:21
        Też mi się zdarzało, zaczęłam używać dezodorantów w sprayu (i mniej!) i przeszło.
    • uzyjod3do30znakow Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 11:56
      Moja mama tez miala
      Okazal sie rak z przerzutami
    • zonazolnierza Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 12:14
      Jesli boli i da sie zlapac w palce czyli przesuwa sie pod skora to nic groznego. Czesto tak sie robi od antyperspirantow i golenia maszynka. Samo powinno zniknac w ciagu 3-4dni. Jesli nie znika i nie boli to wezly chlonne pewnie -czyli do lekarza szybciorem
    • pani_tau Re: Guzek pod pachà 16.03.20, 12:18
      A spróbuj go delikatnym peelingiem potraktować. A nuż się odetka co zatkane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka