Dodaj do ulubionych

Hybryda...

16.03.20, 16:04
Muszę zdjąć to cholerstwo sama 🤷
Da się to zrobić bez kupowania rozpuszczalnika? Spiłować czy coś? I co zrobić z paznokciami, żeby zaraz się nie połamały? Jak bym siedziała w domu to bym podziwiała jak odrastają, ale muszę do ludzi wyjść...
Obserwuj wątek
    • bei Re: Hybryda... 16.03.20, 16:07
      Gdy moja kosmetyczka miała urlop a źle wyliczyłam terminy- to lekko podpiłowalam długość, i również pilnikiem pocienilam przy odrośnie, i pomalowałam całość lakierem. Nie rzucało się w oczy. Możesz tez podpiłować długość i Pociągnąć brokatem, ale takim drobniutkim.
      • jak_matrioszka Re: Hybryda... 16.03.20, 16:28
        Ostatnio jak robiłam hybryde, czyli 1,5 roku temu, to już robili taka cieniutka, że spokojnie można kryć odrost lakierem. Tzn cały paznokieć malować lakierem i wyglada ok, nie jak przy żelowych (chyba żelowych?), które maja górke grubości palca.
    • krwawy.lolo Re: Hybryda... 16.03.20, 16:09
      Teraz i tak wszystkie eleganckie damy odziewają dłonie w gustowne, czarne, lateksowe rękawiczki.
    • auksencja15 Re: Hybryda... 16.03.20, 16:12
      Spokojnie
      • triismegistos Re: Hybryda... 16.03.20, 16:15
        Znając mój talent to na tym się skończy... Tyle że ja wciąż pracuję.
        • auksencja15 Re: Hybryda... 16.03.20, 16:20
          Mam ten sam problem smile zamówiłam sobie sprzęt, bo nawet porządnego pilniczka ani lakierów nie mam na stanie uncertain niedopatrzenie
    • aurinko Re: Hybryda... 16.03.20, 16:29
      Absolutnie żadnych acetonów.
    • katriel Re: Hybryda... 16.03.20, 16:58
      Pomaluj odrost kontrastowym kolorem i udawaj, że tak miało być.
    • magdallenac Re: Hybryda... 24.05.21, 18:54
      Spiluj delikatnie te wierzchnia warstwe zwyklym pilnikiem, kiedy bedzie juz matowa, sprobuj uzyc zwyklego zmywacza, owijajac kazdy palec nasaczonym wacikiem i folia aluminiowa, po 10 minutach sprobuj delikatnie zdrapac.
      • stara_i_brzydka Re: Hybryda... 24.05.21, 19:29
        Dokładnie. Ja tak zdejmowałam l. Paznokciom nic się nie stało.
        • saszanasza Re: Hybryda... 24.05.21, 19:42
          stara_i_brzydka napisał(a):

> Dokładnie. Ja tak zdejmowałam l. Paznokciom nic się nie stało.

Ja niestety tym sposoben kiedyś zmasakrowałam sobie paznokcie, ale to chyba jedyny słuszny w warunkach domowych. Namoczyć a potem zeskrobać najlepiej takim drewnianym patyczkiem, resztki spiłować papierowym pilniczkiem i wysokiej gradacji.
    • eliksir_czarodziejski Re: Hybryda... 24.05.21, 19:03
      Spiluj kolor pilnikiem papierowym uważając aby nie naruszyć płytki. Pomaluj bezbarwnym lakierem albo odzywka z mlecznym kolorem.
    • elenelda Re: Hybryda... 24.05.21, 19:22
      Delikatnie spiłuj lakier, na paznokcie nałóż płatki nasączone zmywaczem acetonowym, zawiń w folię aluminiową. Po ok. 5 - 10 minutach zdejmij i zmyj tym samym zmywaczem.
      • grey_delphinum Re: Hybryda... 24.05.21, 19:26
        Minął rok - chyba juz sobie poradziła z problemem wink
        • stara_i_brzydka Re: Hybryda... 24.05.21, 19:30
          A wiadomo jak grubą warstwę miała? Może jeszcze piłuje 😉
          • saszanasza Re: Hybryda... 24.05.21, 19:42
            stara_i_brzydka napisał(a):

> A wiadomo jak grubą warstwę miała? Może jeszcze piłuje 😉

😂😂😂 też się nabrałam! kto wyciąga te wątki, ostatnio dużo takich
            • magdallenac Re: Hybryda... 24.05.21, 19:44
              🤬🤬🤬😤

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka