mona-taran Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 14:50 Nic się ci ludzie nie cieszą ze zwolnienia tempa.. W ogrodzie by posiedzieli albo szafy posprzątali i od razu inaczej na świat spojrzą.. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 15:03 mona-taran napisała: > Nic się ci ludzie nie cieszą ze zwolnienia tempa.. W ogrodzie by posiedzieli al > bo szafy posprzątali i od razu inaczej na świat spojrzą.. 1000/10 Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 15:27 Albo lodówkę i rozmrozili zamrażarkę. I kafelki w łazience wyczyścili! Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 15:30 Po raz piaty w tym tygodniu! Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 14:55 I teraz zestawmy to z genialnym pomyłem wyborów korespondencyjnych dla wszystkich.... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 15:04 Skoro pojawił się "rozwydrzony tłum" to chyba już można rabować sklepy!? Czy nadal jeszcze nie? Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 15:11 Jeszcze tydzień i będą takie akcje. Przed świętami ludzi zawsze ogarniał szał, teraz tym bardziej będą puszczać lejce, jak kady coraz mniej w kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 14:52 To poczta wypłaca zasiłki a nie OPS? Chyba tylko emerytom bez konta w banku, krewka pyskata grażyna nie wyglada na wiek sędziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 17:25 Na infolinii poczty zadałam dziś pytanie, jak mogę odebrać awizowane przesyłki polecone na moją firmę, skoro jestem na kwarantannie. Nic prostszego, wystarczy złozyć dyspozycję pisemną z upoważnieniem dla konkretnej osoby. Jak złożyć? A otóż musze to zrobić osobiście, w okienku pocztowym. Kurtyna. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 15:00 kk345 napisała: ... Jak złożyć? A otóż musze to zrobić osobiście, w okienku pocztowym. Kurtyna. Dobre Taki sam absurd jak to, że ci co mieszkają razem, mają na chodniku iść 2 metry od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kannama19 Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 15:19 Uczepiliście się tych dwóch metrów a to tylko kwestia praktyczna. Wyobrażasz sobie, że policja podchodzi do każdej pary osób i próbuje się dowiedzieć czy to małżeństwo/konkubinat/rodzeństwo czy obcy. Po 2- ma to zniechęcić do szwendania się- źle się spaceruje w takiej odległości od siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 15:23 kannama19 napisał(a): > Uczepiliście się tych dwóch metrów a to tylko kwestia praktyczna. Wyobrażasz so > bie, że policja podchodzi do każdej pary osób i próbuje się dowiedzieć czy to m > ałżeństwo/konkubinat/rodzeństwo czy obcy. Jak będę szła 2 metry od córki to pomyślą, żem obca i będą musieli sprawdzić dlaczego młoda idzie sama. Widzisz w tym jakiś sens? Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 18:20 Obywatele nie są od tego, żeby aparatowi represji ułatwiać pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 17:12 Podobnie seniorzy, mają 2godziny tylko dla nich w sklepie 10-12,ale w sumie mogą robić zakuoy cały dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 18:04 > jak mogę odebrać awizowane przesyłki polecone na moją firmę, skoro jestem na kwarantannie. Dziwne, że takiej sprawy nie przemyślałaś wcześniej. Co w sytuacji, gdy wyjedziesz na urlop albo złamiesz nogę? Taką przesyłkę chyba może odebrać każda osoba wymieniona w KRSie bez konieczności dyspozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 17:41 Pani (choć bardzo chciałabym użyć innego słowa) , która pluła na ludzi, powinna solidnym kopem w d... wylądować prosto na bezrobociu z GIGANTYCZNĄ karą finansową. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 17:57 Jedna i druga strona nie popisala sie kultura... Odpowiedz Link Zgłoś
pulcino3 Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 18:18 Ale ta plujka , to pracownica poczty, przynajmniej jakiś poziom w pracy powinna reprezentować. A kientella, no cóż, tu już cały przekrój Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 19:09 Skoro ludzie czekali 2h, to powinni zostać obsłużeni. Jak się poczta nie wyrabia, to niech zawczasu stawia pracownika, który uprzedza, że od tej chwili już żadnych nowych w kolejce. Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 15:31 Swoją drogą, jaka to musiała być kolejka na 2h! U mnie ostatnio było 10 osób i po 25 min byłam już po wysyłce. Czyli wychodzi, że tam było 4x tyle, kto przy zdrowych zmysłach by stał? Odpowiedz Link Zgłoś
maslova Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 18:20 Może niektórzy mają przesyłki/ listy, które po prostu muszą wysłać do określonego terminu? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 18:29 Pisałam, jak to ostatnio wyglądało u mnie. Stoisz 30min w kolejce, wchodzisz, pani każe wypełnić druk na polecony, ale nie wolno go wypełnić w budynku, wyp... na dwor, tam wypełnić i znów ustawić się w kolejkę... 30 - 40 min to u mnie była norma czekania przy kolejce < 10 osób jeszcze przed zarazą... Odpowiedz Link Zgłoś
marta.graca Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 18:34 No to u mnie byli spryciarze- prosili osobę przed nimi, by im wzięła druczek na polecony, by sobie mogli wypełnić na dworze 🙂 ale w środku spokojnie pozwalali wypełnić. Odpowiedz Link Zgłoś
emka_bovary Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 17:42 memphis90 napisała: > Skoro ludzie czekali 2h, to powinni zostać obsłużeni. Ta, pewnie. Było chyba napisane na drzwiach, do której jest czynne? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 18:30 Nie ma znaczenia. Jak w Lidlu wybije dwudziesta, a stoisz w kolejce do kasy, to każą Ci poodkladac towar na półki i wyjść? Odpowiedz Link Zgłoś
emka_bovary Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 18:44 Nie, ale teraz na pewno nie wpuszczą do Lidla o 20 klienta, który stał w kolejce pod sklepem nawet i 2 godziny. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 20:37 Dlatego sklepy mają działać całodobowo. Bo gdyby odsyłali ludzi bez jedzenia po kilku godzinach w kolejce, to wybuchłyby zamieszki. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 19:09 Oczywiście nie, ale dlaczego klienci mają zajmować prywatny czas sprzedawcy czy pracownika poczty? Może jeszcze w niedzielę do niego zadzwonią? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 20:35 Ok, rozumiem, że w takim razie lekarzom też wolno o godz 18 zamknąć sklepik i wyrzucić czekających? Fajnie. Dobrze wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 20:39 A, to jednak nie wolno? To dlaczego tak robią? Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Tymczasem na poczcie 03.04.20, 18:22 Zamknęli mi poczty, najdłuzej czynna do 14 jest, kiedy ja nie mogę wyjsc z domu. Znaczy mogę, ale z ogonem. Bez ogona mogę po 16, kiedy poczty nieczynne. Ba jest wyjątek, 1 głowna poczta w miescie 1 dzien łaskawie działa od 14 do 20. Odpowiedz Link Zgłoś
rinoa_woman Re: Tymczasem na poczcie 04.04.20, 15:00 Do lasu nie wolno to dzicz szaleje w mieście... Odpowiedz Link Zgłoś