Dodaj do ulubionych

Prezent dla samej siebie - opinia ematki

04.04.20, 18:19
Oryginał:
https://img.vitkac.com/uploads/product_thumb/BUTY%20CD1475%20A1471-8H420/lg/1.JPG
... i na nóżce:
https://img.vitkac.com/uploads/product_thumb/BUTY%20CD1475%20A1471-8H420/lg/3.jpg

Krótko: mąż mi pozwolił zrobić sobie prezent z powodu tych wszystkich obostrzeń (od prawie miesiąca nie byłam na zakupach w Warszawie). Szukam, szukam i szukam - znalazłam coś takiego. Na poprawę humoru. Mam stopę 37-37,5 i strasznie mi się te buty podobają. Ale chciałabym poznać opinię innych. Czy dla 32-latki to jest modny fason? Co myślicie? Nie bardzo mam kogo się poradzić poza internetem.
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:20
      Jak mąż pozwolił to istotnie jest okazja.
    • trillian Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:21
      kasiopeja napisała:
      > Krótko: mąż mi pozwolił zrobić sobie prezent z powodu tych wszystkich obostrzeń

Ładne, ale nie wiem czy mu będzie wygodnie. Ja bym tam wzięła dla siebie
      • semihora Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 18:51
        No nie można chłopu zabraniać wszystkich przyjemności, niech się nacieszy wink
    • krwawy.lolo Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:24
      Ja bym na Twoim miejscu kupił i wbił mężowi w dupę, z wdzięczności, że pozwolił.
      • anika772 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:30
        big_grin
        Jedną czy dwie?
        • krwawy.lolo Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:33
          Najpierw jedną, potem drugą, trzeba stopniować doznania.
      • milva24 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 19:09
        big_grin
        • simply_z Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 23:56
          big_grin
    • edelstein Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:25
      32latka nie powinna pytac o pozwolenie
      • cosmetic.wipes Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 14:41
        Może nie pytała, tylko czekała pokornie aż pan i władca pozwoli z własnej inicjatywy 😁
    • anika772 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:28
      Dopiero 7 postów na e-mamie (pod tym nickiem) i takie ładne prowokacyjki. Najpierw dom z basenem, i achhh, jestem przyzwyczajona do treningów personalnych; a teraz "mąż mi pozwolił" big_grin

Ps. Szpilki piękne.
      • memphis90 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 19:09
        32 lata i trójka odchowanych dzieci... Nieźle.
      • nangaparbat3 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 10:09
        anika772 napisała:

> Najpierw dom z basenem, i achhh, jestem przyzwyczajona do treningów personalnych; a
        > teraz "mąż mi pozwolił" big_grin

Wydaje mi się, że to bardzo spójne.
        • aerra Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 08:26
          No, klasyczna thropy wife.
          • anika772 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 08:35
            E tam, klasyczna trollica.
            Musi jeszcze poćwiczyć, bo nie zarobi na te szpilki.
            • aerra Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 13:30
              Tzn tak, tak oczywiście. Mówię tylko o wykreowanym bycie.
    • majenkir Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:28
      kasiopeja napisała:
      > Krótko: mąż mi pozwolił zrobić sobie prezent z powodu tych wszystkich obostrzeń

Powiedz, że żartujesz 😳
    • anika772 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:29
      Dopiero 7 postów na e-mamie (pod tym nickiem) i takie ładne prowokacyjki. Najpierw dom z basenem, i achhh, jestem przyzwyczajona do treningów personalnych; a teraz "mąż mi pozwolił" big_grin

Ps. Szpilki piękne.
      • nangaparbat3 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 10:12
        anika772 napisała:

> Najpierw dom z basenem, i achhh, jestem przyzwyczajona do treningów personalnych; a
        > teraz "mąż mi pozwolił" big_grin

To jest całkowicie spójne.
    • etata Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:35
      "Czy dla 32-latki to jest modny fason? "

Będzie łatwiej ocenić, jeśli zamieścisz swoje zdjęcie. Każda kobieta jest niepowtarzalna, dlatego nie można sypać poradami na jedno kopyto.
    • aankaa Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:39
      mąż mi pozwolił ludzkie panisko !
    • asfiksja Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 18:57
      Zazdroszczę ci, że jak chcesz sobie zrobić prezent to szukasz i szukasz. Ja dla siebie mam co najmniej 10 prezentów wymyślonych, w różnych zakresach cen. Jeśli chodzi o buty - nie widzę ich jako przeznaczonych do chodzenia. Można w nich pewnie atrakcyjnie leżeć albo siedzieć w aucie jako pasażerka. A najlepiej trzymać je niedbale w ręce przechadzając się boso po plaży.
    • kosmos_pierzasty Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 19:04
      Oby ten mąż był tak fajny jak te szpilki smile Są bardzo ok.
      • demodee Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 19:33
        Nie podobają mi się. Wyłażą z nich nasady palców, wyglądają na modelce, jakby były przymałe.
    • petronella Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 21:50
      m.kazar.com/pl/sklep/21459-multikolorowe-sandaly-damskie-32214-32-99.html?gclsrc=aw.ds&&gclid=CjwKCAjw4KD0BRBUEiwA7MFNTRwerfu4KwYthucmDkK0221H6h_wj6D5HTTt2Wg-wfUD63ZZMQDjbxoCzHoQAvD_BwE
      A takie na stan popandemiczny? Bo bym se kupila bez pytania meża😜😜
      • alpepe Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 23:37
        Nie polecam fasonu, chyba, że masz bardzo krótkie najmniejsze paluchy, albo bardzo długie. Miałam piękne sandały w takim, no, z nieco grubszym klocuszkiem, fasonie, tylko w panterkę czy węże, i niestety, mały paluszek sobie chciał wychodzić i się ocierał u czubka.
        • petronella Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 23:55
          Kurcze nie umiem sobie wyobrazic? Przez szpare pomiedzy paskami wylazil czy jak. Napisz bo teraz trzeba odsylac, nie da rady w salonie kazata porzuvic.
          • simply_z Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 23:57
            na zdj, widać nawet, że wychodzi.
            • petronella Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 00:00
              Widze teraz, dzieki, tak jakby za malo miejsca. No nic pomysle, najwyzek zaryzykuję odsylke.
              • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 00:31
                Jak oni teraz z odsylkami w dobie corona? Nic a nic, żadnych zmian w regulaminach? Eobuwie informowało, ale nie wczytywalam się jeszcze.
      • memphis90 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 10:43
        Małe palce uciekają za buty...
      • mikams75 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 12:59
        strasznie oszczedzaja na materialach... nie mozna wyciac troche szerszej podeszwy tak, zeby szczuple stopy modelki mialy miejsce na wszystkie palce?
    • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 04.04.20, 23:51
      Ciesze się ze mąż pozwolił - ten egzemplarz jest wyjatkowo ludzki. 😂

Ps: A tak na serio: kobiety powinny mieć jednak własne pieniądze, zawsze. Ps2: słabe trollollo
    • taki-sobie-nick Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 00:06
      od prawie miesiąca nie byłam na zakupach w Warszawie

Tragedia na miarę Szekspira.
      • aerra Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 00:22
        To to może nie, ale to, że dorosła kobieta może zrobić zakupy, jak mąż pozwoli?
        To tak akurat czasy szekspirowskie.
        • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 00:28
          Post-szekspirowskie (nawet do kilku wiekow naprzod) tez. mozna napisać, że dramat obyczajowy na miarę Wilde'a, tak samo będzie święta racja.
          • aerra Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 12:54
            Jak widać nawet współcześnie wink Ale moje odniesienie do Szekspira było do takiego-sobie-nicka wink
            • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 20:19
              Gatunkiem współczesnym bylaby komedia, jak w watasku.
    • wuthering.heights Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 00:27
      Zachwyciłyby mnie, gdyby były zamszowe. Za lakierowanymi nie przepadam.
    • pani-nick Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 08:25
      Fason klasyczny. Kolor tez by przeszedł, ale szpilka + czerwień + lakier....
      nie ma wersji w zamszu?
    • pani_tau Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 10:03
      Tylko dla wąskiej stopy. Przy czym figura musi być bardzo smukła i o idealnych proporcjach , wzrost: minimalne minimum to 173 cm. Jeśli nie spełniasz tych kryteriów to kup, ale nie opuszczaj w nich domowego zacisza a już na pewno nie pokazuj się najlepszym przyjaciółkom.
    • nangaparbat3 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 10:11
      Są przepiękne i bardzo miło na nie patrzeć. Na myśl, że miałabym je włożyć i zrobić w nich parę kroków, zaczyna mnie boleć całe ciało.
      Czy to są buty hiszpańskie?
      • kasiopeja Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 13:01
        nangaparbat3 napisała:

> Są przepiękne i bardzo miło na nie patrzeć. Na myśl, że miałabym je włożyć i zr
        > obić w nich parę kroków, zaczyna mnie boleć całe ciało.
        > Czy to są buty hiszpańskie?

Dla Ciebie i wszystkich, którzy pytali o buciki to Dolce & Gabbana. Ja akurat namierzyłam je w moim ukochanym Vitkacu, ale pewnie w innych miejscach w Polsce też są dostępne. Nie ma wersji zamszowej, cały urok tych szpiluni polega na fasonie i właśnie tym, że są polakierowane. Też uważam, że są cudniaste. Oczywiście nie do chodzenia, ale do wyglądania smile Ostrzegam: nie ma rozmiaru 37!!! sad sad sad Ale 37,5 już tak. Cena też nie jest jakaś dramatycznie wysoka.

www.vitkac.com/pl/p/lakierowane-szpilki-dolce-gabbana-buty-1044183
        • angazetka Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 20:30
          Zaiste, to tylko jedna pensja minimalna, co to było.
        • prezent_urodzinowy Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 08:27
          Buciki, szpilunia i cudniaste.... Chyba wszystko jasne.
          Nie zapłaciłabym Ci za ten wątek wink
        • mikams75 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 13:02
          dokup sobie w tym samym sklepie sweterek, byl taki lady, przez psy wygryziony i popruty, bedzie pasowal idealnie.
      • pani-nick Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 13:21
        Akurat ta szpilka wyglada na w miarę wygodna, bo obcas wychodzi spod pięty, a nie z tylu stopy.
        Tekst: „oh pewnie są dostępne w całej Polsce” 😂 - tak autorko, w każdym mieście jest butik D&G, vitkac i molera2.
        • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 20:20
          Z Moliera2 i Vitkaca wysyłają.
          • pani-nick Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 09:53
            „Ja akurat namierzyłam je w moim ukochanym Vitkacu, ale pewnie w innych miejscach w Polsce tez są dostępne”.
            Do tego się odniosłam.
    • pitupitt Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 20:21
      Zdecydowanie nie. W takich to chodzą babcie kościółkowe na niedzielne msze. Co za goopi trol...😑
      • bazia8 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 20:31
        Ale tylko te w kabaretkach
    • kitty4 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 21:03
      …" mąż mi pozwolił zrobić sobie prezent …" ????????? Nie rozumiem.....przyznam się.
    • jola-kotka Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 05.04.20, 21:18
      Yyy maz ci pozwolil? 😀Dobre. Buty ok.
    • mona-taran Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 08:15
      Też zrobiłam sobie prezent, ale zapomniałam spytać męża... O taki :
      • kkalipso Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 13:48
        Córka akurat przy mnie stała i powiedziała, że te buty to na konie a dziurka tam na górze na bat.
        • mona-taran Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 13:58
          I ma rację wink
          • kkalipso Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 14:04
            TAK?
            • mona-taran Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 14:08
              Tak smile
        • yva-na Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 14:08
          bystra dziewczyna
          • kkalipso Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 14:13
            smile
            • jak_matrioszka Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 12:18
              To kupuj konia. Tylko może tym razem skonsultuj to z meżem wink
              • mona-taran Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 12:38
                Ja? Czy kkalipso? Bo mi się drzewko kitrasi w telefonie :p
                • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 20:35
                  Przy kotach się dokaca, wiec zapytam o dokonieniewink. Mona się posmieje, matrioszka może się uświadomi.
                  • mona-taran Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 21:54
                    Ja się chciałam dokonić (a właściwie dokucyć) ale przyszła pandemia i plany odroczone uncertain
    • cosmetic.wipes Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 14:48
      Znalazłam dla siebie, też cudniaste, cena malutka, tylko muszę napisać podanie o zgodę do meza.
      www.vitkac.com/pl/p/botki-na-platformie-saint-laurent-buty-1019209
      • cosmetic.wipes Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 14:50
        Jak się będziemy bzykać na pieska, to przy okazji podłogę wyfroteruję 🤣
      • angazetka Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 14:55
        Taaa, jak wczoraj wlazłam na stronę Vitkaca obejrzeć cenę tych czerwonych szpilek, to mi teraz tego reklamę wyświetla big_grin big_grin big_grin
        • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 22:07
          super- terapia śmiechem. ja nie ogladalam czerwonych szpilek, tylko weszlam w te, liczę na wiecej lolcontentu w reklamach targetowanych.
          • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 22:08
            już mnie nie zawiedli www.vitkac.com/pl/p/buty-na-obcasie-z-wycieciem-tabi-maison-margiela-buty-436361?utm_source=rtbhouse&utm_medium=retargeting&utm_campaign=rtbhouse-retargeting

moze bedzie wiecej ciekawostek
            • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 22:09
              www.vitkac.com/pl/p/jockstrap-z-greckim-wzorem-versace-bielizna-81137
              podanie do męża już się pisze.
              • georgia.guidestones Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 22:11
                jockstrapy to gacie z dekoltem na doodę jakby ktoś nie wiedzial.
              • triismegistos Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 09:52
                Ee, fajne 🙂
            • thea19 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 20:52
              jak będę mieć 80 lat, to wtedy będą może ok
    • kamin Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 22:17
      Znane mi 32 latki chodzą w sneakersach. W szpilkach widuję raczej panie 50+.
      • daniela34 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 06.04.20, 22:57
        kamin napisał(a):

> Znane mi 32 latki chodzą w sneakersach. W szpilkach widuję raczej panie 50+.

A widzisz, a u mnie odwrotnie - prawie wszystkie znane mi 32-latki i nawet jeszcze 42-latki chodzą w szpilkach (niektóre prawie codziennie, niektóre od czasu do czasu, ale jednak chodzą). W sneakersach też czasem chodzą, ale jednak nie do pracy. 50-latki w szpilkach dawno nie widziałam. O czym to świadczy? O tym, że nasze znajome 30-latki po prostu mają inny tryb życia
        • triismegistos Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 09:53
          Prawdę mówiąc wydawało mi się, że dzisiaj mało kto chodzi w szpilkach i takie buty są po prostu niemodne.
          • daniela34 Re: Prezent dla samej siebie - opinia ematki 07.04.20, 11:31
            No popatrz, a wśród nich znajomych kobiet to jednak najczęściej wybierany model obuwia do pracy. No chyba, że ktoś nie lubi lub nie może nosić. Ale nie przeszkadza mi bycie niemodną, dopóki w sklepach są szpiku to będę je kupować. A koniec pandemii zamierzam uczcić kupnem szpilek w najbardziej odjechanym kolorze, jaki znajdę 😛

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka