beneficia 04.04.20, 23:25 Wiem, że tego w necie pełno, widziałam, ale chodzi mi o coś sprawdzonego i przede wszystkim takiego, co według lekarzy ma sens. Mam jakieś materiały, mam czas, może się przysłużę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aankaa Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 04.04.20, 23:39 w którymś z artykułów o maseczkach w USA wypowiadała się pani z WHO - powinny szczelnie przylegać, na nosie - jakaś metalowa opaska dająca się wyprofilować można do tego wykorzystać np www.vipservis.pl/index.php?str=oferta&prod=6 póki co nie jest to artykuł powszechnie wykupywany, są modele z metalowym paskiem albo - jeśli kupujecie herbatę/kawę na wagę - te "taśmy", którymi zawijane są torebki Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 04.04.20, 23:53 W takiej ściśle przylegającej maseczce bez filtra można ducha wyzionąć. Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 04.04.20, 23:59 domowakrawcowa.pl/jak-uszyc-maseczke-ochronna/ szyję dokładnie wg tego wykroju, maseczka jest bardzo dobrze dopasowana do twarzy. Jedyne co zmieniłam to sposób wszywania gumek. U mnie zakłada się je za głowę, nie za uszy. Zrobiłam też wersję z troczkami zamiast gumek i ta jest wg mnie najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 04.04.20, 23:51 Dać co? Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 04.04.20, 23:55 Pogooglaj za darmowym wzorem masek z burdy, wykrój nr 2. Metalowa opaska na cala górna część twarzowa maski= drut florystyczny, Odpowiedz Link Zgłoś
b-b1 Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 07:59 Proszę: www.youtube.com/watch?v=08Noxum05bw Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 08:42 Podobne szyję, jednak nie tak hurtowo. Ale faktycznie pokroić materiał, obrębić boki gdzie trzeba. Pozszywać wszywajac gumkę lub tasiemkę w zależności czy za uszy czy wiązane i przeszycie zakładek. Dobrze leży jak się odpowiednio gumkę dopasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
ultimate.strike Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 09:41 Maseczkę bez kieszonki robi się zakładając majtki na głowę, a gdyby założyć na głowę spodenki z kieszonką? Odpowiedz Link Zgłoś
pitupitt Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 13:54 Zawsze taki poje...any jesteś, czy tylko teraz tak odwala? Odpowiedz Link Zgłoś
bobbiedraper Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 18:22 To ten po....b od sukienek czy dyżurny troll emigrowany? Obydwu ......celi wygasiłam, dalej żebrzą o uwagę? Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 10:15 ja przymierzałam sie do ponizszej, ma kieszonkę na filtr a samo szycie jest dobrze wytłumaczone. Nie uszylam bo mąż przyniósł kilka maseczek więc na razie nie chce mi się. DIY Covid-19 Fabric Mask (with Filter Pocket) Sewing Tutorial Odpowiedz Link Zgłoś
mava Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 10:20 nizej adres bo tam w opisie są podane wymiary, takze dla dzieci. I inne uwagi. maseczka Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 18:29 Dokładnie takie użytkujemy Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 14:45 Bardzo wszystkim dziękuję, jestem w połowie 1. maseczki i te zakładki mnie chwilowo przerosły, jakoś nie mogę ich z sensem ułożyć... Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 17:00 Ja szyłam (ręcznie) z tego filmiku. Nie obrębiałam materiału, tylko zaprasowywałam zagięte brzegi, gumki w domu nie było, to z bawełnianej włóczki zrobiłam łańcuszkowe troczki Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 20:01 Udało mi się jedną wyprodukować, ale nie nadaje się do pokazania Zresztą poszłam w niej do sklepu i po powrocie w ramach odkażenia przeprasowałam bardzo gorącym zelazkiem i przypaliłam materiał, brawo, jutro druga próba. Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 20:04 No i właśnie nie potrafię takich równych zakładek zrobić, gratulacje 🍻 Odpowiedz Link Zgłoś
skarolina Re: Dajcie tutorial na sensowną maseczkę z kieszo 05.04.20, 20:43 Pierwszą zaginałam ze 30 razy, zaginałam, rozprasowywałąm i tak w koło macieju, ale w końcu złapałam, jak to się robi. A w ogóle okazało się, że podstawą jest nie igła z nitką, tylko szpilki i żelazko Odpowiedz Link Zgłoś