Dodaj do ulubionych

Jedzenie na wynos

05.04.20, 16:45
Czy zamawiacie teraz coś na wynos? Dziecie jeczy o pizzy, ja się boję, a wy? Korzystacie z McDonald i innych?
Obserwuj wątek
    • kozica111 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 16:48
      Mc Donalds, zdarzylo sie.
    • aurinko Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 16:52
      Nie. Robimy sami w domu od wielu lat pizzę, hamburgery, frytki, hot dogi i inne zachcianki dzieci.
    • angazetka Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 16:55
      Z McDonalda nie korzystam z zasady, natomiast jedzenie zamawiam. Teraz to raczej knajpy dbają o higienę w trójnasób.
    • mika_p Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 16:57
      Zamawiamy.
      Pudełko z pizzą zostaje spryskane i otwiera jedna osoba, a druga wyjmuje pizzę na talerz. Zakładamy, że kładą ją do środka gorącą i nie łapami.
      Pudełeczka z sosami myję ludwikiem.

Z McD teraz nie korzystam. Pieniędzmi na rozpustę wolę wesprzeć lokalne knajpy, a nie światową korporację.
      • prezent_urodzinowy Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:43
        Po co pryskasz to pudełko z pizzą?
        • kermicia Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:53
          I jakim cudem pryskasz tak, że dezynfekujesz całe pudło?
          • mika_p Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 18:04
            Spryskiwaczem, nie cudem.
            • kermicia Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 18:07
              Spryskane pudło staje się mokrym pudłem. Po co to robisz? Od środka tez psikasz? W końcu na takim nie spryskanym wnętrzu pudla leży pizza, którą zjesz. Pudło od zewnątrz nie styka się z jedzeniem.
              • mika_p Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 18:23
                Pudło styka się z rękami osoby, która je otwiera. Wcześniej z rękami/rękawiczkami dostawcy.

Od środka nie psikam.
                • prezent_urodzinowy Re: Jedzenie na wynos 06.04.20, 08:54
                  No ale pudełka nie jesz, a napisałaś, że otwiera je jedna osoba, a pizzą wyjmuje inna.. Wiec pizza nie ma kontaktu z pudełkiem od zewnątrz. Logiczniej by było pryskac wnętrze pudełka, bo tam leży pizza, którą jecie smile
                  • bywalec.hoteli Re: Jedzenie na wynos 06.04.20, 21:09
                    Ja nic pudełka nie pryskam.
      • astomi25 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:29
        O ja prdl.🙈
    • leni6 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:00
      Zamawiamy, częściej z lokalnych restauracji ale z KFC też nam się zdarzyło.
    • gaskama Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:01
      Korzystamy codziennie z restauracji. Ale nie McDonald, który nam nie smakuje. Pizzę też niezbyt często. Zamawiamy w sprawdzonych miejscach, w których stolujemy się od lat.
    • ivanova Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:01
      Zamawiam z lokalnej pizzerii. Nie dezynfekuje pudełek.
    • edelstein Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:02
      Tak,ciagle
    • anika772 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:09
      Nie, nigdy nie zamawiałam, teraz też nie.
    • pelissa81 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:15
      zdarzylo się, chociaż mnie się nie chce - mąż kupił ze 2 razy.
      Jakoś mi się nie chce jeść
    • nuclearwinter Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:17
      Zamawiam codziennie, nie boję się. Za McD ani KFC akurat nie przepadam, to dla mnie takie typowe przydrożne bary - nieraz się zatrzymujemy w podróży, ale na co dzień nie chciałabym tam jeść. Za to pizzę z ulubionej pizzerii zamawiam co kilka dni, uważam, że dobra włoska pizza to zdrowe jedzenie, a nie żaden fastfood 😉
      • gaskama Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:25
        Co do pizzy, mam takie samo zdanie!
    • 35wcieniu Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:23
      A czego tu się bać? Zakupy też przynosisz z zewnątrz, takie samo "ryzyko".
    • heca7 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:26
      Tak, właśnie czekam. Powinna przyjechać za pół godziny. Początkowo chcieliśmy zamówić z ulubionej włoskiej restauracji ale nie dowożą na moją stronę Wawy. Można zamówić telefonicznie i samemu podjechać o ustalonej godzinie. Z tym, że nie chciało nam się ruszać z ogrodu. Stanęło więc na pizzy. Z restauracji zamówimy jak mąż będzie z pracy wracał, odbierze i dowiezie do domu.
    • mikams75 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:40
      nie, wczesniej tez nie zamawialam. Jak dziecie jeczy o pizze, to ja robie. Z McDonalda to korzystalismy tylko czasem, gdzies w drodze, wiec teraz tez nie korzystam.
    • fil.lo Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:06
      Nie zamawiam, ale nie dlatego, że się boję. Jeśli chodzi o pizzę albo o hamburgery, to możesz nagrzać piekarnik do 200 stopni, włożyć pizzę czy co tam masz na dwie minuty i po strachu. Wirus ginie ponoć w 60 stopniach.
      • kokosowy15 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:47
        Można też umyć pizze gorąca woda z płynem do mycia naczyń albo polać ją spirytusem.
        • fil.lo Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:55
          Po trzech tygodniach izolacji głosuję za spirytusem😆
        • gaskama Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:56
          .... I podpalić. Będzie jeszcze chrupiąca.
          • eliszka25 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:03
            A jak masz urodziny, to możesz pomyśleć życzenie i zdmuchnąć!
    • angazetka Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:56
      Właśnie zjadłam zamówione garlic paneer smile
    • lauren6 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:57
      Korzystam.
    • kamin Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 20:00
      Zamawiam, nie boję soę. Najczęściej pizza lub hinduskie. Raz przywiozłam dzieciom zestaw kupiony w McDrivie.
    • mrs.solis Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 20:07
      W tej chwili gotuje sama i nie dlatego, ze boje sie zamowic jedzenie tylko dlatego, ze mam nadmiar czasu.
    • julita165 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 20:15
      Jeszcze nie. Mam opory. Ja wiem ze temp chinskie swinstwo wytkucze no ale ktos to musi nalozyc, spakowac. ...mysle o pizzy bo mam naprawde suoer pizzerie praktycznie przed domem i troche mi ich szkoda. W przypadku pizzy wydaje mi sie ryzyko najmniejsze, wyjezdza na lopacie i prosto do pudelka. Z pudelka przeciez nie jem. Chyba w koncu sie skusze tym bardziej ze dzueciak jeczy
      • hungaria Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:22
        Jak masz pod domem to idź i sama odbierz, bedzie najbezpieczniej. A pudełka przecież nie oblizujesz.
    • eliszka25 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:09
      W piątek jedliśmy pizzę z naszej ulubionej pizzerii. Chcielibyśmy żeby przetrwała, więc od czasu do czasu u nich zamawiamy. W Mc Donaldzie to jemy ze 2-3 razy w roku może, jak jesteśmy gdzieś w drodze i nic innego nie ma, a kiszki marsza grają.
    • mayaalex Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:11
      Zamawiam, nie z McDo tylko z normalnych restauracji, wszystkie apki typu deliveroo czy ubereats maja teraz wersje dostaw bez kontaktu (dzwonia, ze juz sa i zostawiaja jedzenie na progu).
    • agnieszka_kak Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:24
      Tak. Ja generalnie sie nie boje koronawirusa. Nie dezynfekuje pudelek, korzystam z komunikacji miejskiej.
    • cruella_demon Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:26
      Tak.
      Nie popadam w paranoję. Jedzenie w sklepie też ktoś pakuje, w sensie że np. chleb do worka ktoś wkłada. Żarcie na wynos jest przynajmniej gorące.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka