asia261 05.04.20, 16:45 Czy zamawiacie teraz coś na wynos? Dziecie jeczy o pizzy, ja się boję, a wy? Korzystacie z McDonald i innych? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aurinko Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 16:52 Nie. Robimy sami w domu od wielu lat pizzę, hamburgery, frytki, hot dogi i inne zachcianki dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 16:55 Z McDonalda nie korzystam z zasady, natomiast jedzenie zamawiam. Teraz to raczej knajpy dbają o higienę w trójnasób. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 16:57 Zamawiamy. Pudełko z pizzą zostaje spryskane i otwiera jedna osoba, a druga wyjmuje pizzę na talerz. Zakładamy, że kładą ją do środka gorącą i nie łapami. Pudełeczka z sosami myję ludwikiem. Z McD teraz nie korzystam. Pieniędzmi na rozpustę wolę wesprzeć lokalne knajpy, a nie światową korporację. Odpowiedz Link Zgłoś
prezent_urodzinowy Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:43 Po co pryskasz to pudełko z pizzą? Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:53 I jakim cudem pryskasz tak, że dezynfekujesz całe pudło? Odpowiedz Link Zgłoś
kermicia Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 18:07 Spryskane pudło staje się mokrym pudłem. Po co to robisz? Od środka tez psikasz? W końcu na takim nie spryskanym wnętrzu pudla leży pizza, którą zjesz. Pudło od zewnątrz nie styka się z jedzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_p Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 18:23 Pudło styka się z rękami osoby, która je otwiera. Wcześniej z rękami/rękawiczkami dostawcy. Od środka nie psikam. Odpowiedz Link Zgłoś
prezent_urodzinowy Re: Jedzenie na wynos 06.04.20, 08:54 No ale pudełka nie jesz, a napisałaś, że otwiera je jedna osoba, a pizzą wyjmuje inna.. Wiec pizza nie ma kontaktu z pudełkiem od zewnątrz. Logiczniej by było pryskac wnętrze pudełka, bo tam leży pizza, którą jecie Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Jedzenie na wynos 06.04.20, 21:09 Ja nic pudełka nie pryskam. Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:00 Zamawiamy, częściej z lokalnych restauracji ale z KFC też nam się zdarzyło. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:01 Korzystamy codziennie z restauracji. Ale nie McDonald, który nam nie smakuje. Pizzę też niezbyt często. Zamawiamy w sprawdzonych miejscach, w których stolujemy się od lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ivanova Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:01 Zamawiam z lokalnej pizzerii. Nie dezynfekuje pudełek. Odpowiedz Link Zgłoś
anika772 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:09 Nie, nigdy nie zamawiałam, teraz też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:15 zdarzylo się, chociaż mnie się nie chce - mąż kupił ze 2 razy. Jakoś mi się nie chce jeść Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:17 Zamawiam codziennie, nie boję się. Za McD ani KFC akurat nie przepadam, to dla mnie takie typowe przydrożne bary - nieraz się zatrzymujemy w podróży, ale na co dzień nie chciałabym tam jeść. Za to pizzę z ulubionej pizzerii zamawiam co kilka dni, uważam, że dobra włoska pizza to zdrowe jedzenie, a nie żaden fastfood 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:25 Co do pizzy, mam takie samo zdanie! Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:23 A czego tu się bać? Zakupy też przynosisz z zewnątrz, takie samo "ryzyko". Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:26 Tak, właśnie czekam. Powinna przyjechać za pół godziny. Początkowo chcieliśmy zamówić z ulubionej włoskiej restauracji ale nie dowożą na moją stronę Wawy. Można zamówić telefonicznie i samemu podjechać o ustalonej godzinie. Z tym, że nie chciało nam się ruszać z ogrodu. Stanęło więc na pizzy. Z restauracji zamówimy jak mąż będzie z pracy wracał, odbierze i dowiezie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 17:40 nie, wczesniej tez nie zamawialam. Jak dziecie jeczy o pizze, to ja robie. Z McDonalda to korzystalismy tylko czasem, gdzies w drodze, wiec teraz tez nie korzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:06 Nie zamawiam, ale nie dlatego, że się boję. Jeśli chodzi o pizzę albo o hamburgery, to możesz nagrzać piekarnik do 200 stopni, włożyć pizzę czy co tam masz na dwie minuty i po strachu. Wirus ginie ponoć w 60 stopniach. Odpowiedz Link Zgłoś
kokosowy15 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:47 Można też umyć pizze gorąca woda z płynem do mycia naczyń albo polać ją spirytusem. Odpowiedz Link Zgłoś
fil.lo Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:55 Po trzech tygodniach izolacji głosuję za spirytusem😆 Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:56 .... I podpalić. Będzie jeszcze chrupiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:03 A jak masz urodziny, to możesz pomyśleć życzenie i zdmuchnąć! Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 19:56 Właśnie zjadłam zamówione garlic paneer Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 20:00 Zamawiam, nie boję soę. Najczęściej pizza lub hinduskie. Raz przywiozłam dzieciom zestaw kupiony w McDrivie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 20:07 W tej chwili gotuje sama i nie dlatego, ze boje sie zamowic jedzenie tylko dlatego, ze mam nadmiar czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 20:15 Jeszcze nie. Mam opory. Ja wiem ze temp chinskie swinstwo wytkucze no ale ktos to musi nalozyc, spakowac. ...mysle o pizzy bo mam naprawde suoer pizzerie praktycznie przed domem i troche mi ich szkoda. W przypadku pizzy wydaje mi sie ryzyko najmniejsze, wyjezdza na lopacie i prosto do pudelka. Z pudelka przeciez nie jem. Chyba w koncu sie skusze tym bardziej ze dzueciak jeczy Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:22 Jak masz pod domem to idź i sama odbierz, bedzie najbezpieczniej. A pudełka przecież nie oblizujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:09 W piątek jedliśmy pizzę z naszej ulubionej pizzerii. Chcielibyśmy żeby przetrwała, więc od czasu do czasu u nich zamawiamy. W Mc Donaldzie to jemy ze 2-3 razy w roku może, jak jesteśmy gdzieś w drodze i nic innego nie ma, a kiszki marsza grają. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:11 Zamawiam, nie z McDo tylko z normalnych restauracji, wszystkie apki typu deliveroo czy ubereats maja teraz wersje dostaw bez kontaktu (dzwonia, ze juz sa i zostawiaja jedzenie na progu). Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka_kak Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:24 Tak. Ja generalnie sie nie boje koronawirusa. Nie dezynfekuje pudelek, korzystam z komunikacji miejskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
cruella_demon Re: Jedzenie na wynos 05.04.20, 21:26 Tak. Nie popadam w paranoję. Jedzenie w sklepie też ktoś pakuje, w sensie że np. chleb do worka ktoś wkłada. Żarcie na wynos jest przynajmniej gorące. Odpowiedz Link Zgłoś