astrologia333 25.04.20, 13:38 Jaki on ma właściwie w tym wszystkim co robi cel? Co chce osiągnąć długofalowo? Pytam całkiem serio. Uważam, że to bardzo ciekawa postać i ciekawy fenomen. * ciekawy nie zawsze ma wydźwięk pozytywny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
beata985 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 13:40 Roman Giertych List do Członków, Sympatyków i posłów Prawa i Sprawiedliwości oraz do urzędników, policjantów, prokuratorów czynnie wspierających obecną władzę. Szanowni Państwo! Pewnie się sami zastanawiacie dlaczego Jarosław Kaczyński chce za wszelką cenę przeprowadzić wybory prezydenckie w czas epidemii. Większość sądzi, że wyłącznym motywem jest chęć szybkiego zwycięstwa, które może być zagrożone na jesieni czy w sierpniu. Z pewnością jest to jedna z poważnych przyczyn, ale w moim przekonaniu jest też przyczyna poważniejsza. Kaczyński chce rządzić jeszcze przynajmniej 15 lat Polską. Sam mi kiedyś powiedział, że chce rządzić tak długo jak Adenauer (który rządził do 87 roku życia!) Aby zapewnić sobie tak długie rządy musi złamać w Polsce demokrację, gdyż w normalnych demokratycznych krajach władza (szczególnie tak nieudolna) nie trwa długo. Dlatego Kaczyński wybory w czasie epidemii traktuje jako doskonałą okazję, aby wciągnąć członków PiS w demontaż demokratycznego państwa. Robi to już od 5 lat, ale teraz chce wszystkich swoich popleczników zaangażować w współudział w zamachu stanu (bo tym w swej istocie są wybory prezydenckie bez umocowania prawnego i wbrew Konstytucji). Udział w tym procederze będzie oznaczał spalenie mostów przez wszystkich w to zaangażowanych. Powrotu do życia w opozycji już nie będzie, gdyż każda z tych osób będzie miała sprawę karną na karku. To z tego powodu wicepremier Gowin zrezygnował ze stanowiska. Zorientował się, że dalsze jego trwanie w układzie Kaczyńskiego jest bezpowrotne. Konsekwencją złamania demokracji w Polsce jest oczywiście wprowadzenie twardszej lub miększej formy dyktatury. Z cenzurą, zamykaniem przeciwników w więzieniach, zabójstwami na zlecenie wścibskich dziennikarzy, z wywłaszczeniami osób spoza układu, no i z upadkiem gospodarki jak w Wenezueli. Działacze PiS od roku 2015 są wynagradzani stanowiskami w spółkach SP dla wszystkich swoich znajomych, rodziny etc. Myślicie, że Kaczyński Was w ten sposób przekupywał? Nic bardziej błędnego. On zbierał haki na tych, których kochacie, aby móc Was później szantażować. Sami wiecie, że za wami wszystkimi stąpa CBA, ABW i prokuratura. Nikomu nic nie robi póki jest z PiS, ale jest to narzędzie szantażu i sposób kontrolowania was. Kaczyński chce zamienić swoją partię w mafię, aby ją łatwiej kontrolować. Macie teraz ostatnią okazję, aby sprzeciwić się nadchodzącej dyktaturze. Jeżeli tego nie zrobicie to będziecie tego żałować do końca życia, gdyż albo (co jest bardziej prawdopodobne) odpowiecie za to wieloletnim więzieniem, albo staniecie się do końca dni członkami nomenklatury upadającego Państwa z archaicznym satrapą na czele. Wybór należy do was. Roman Giertych Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 13:52 > Sam mi kiedyś powiedział, że chce rządzić tak długo jak Adenauer (który rządził do 87 roku życia!) Aby zapewnić sobie tak długie rządy musi złamać w Polsce demokrację, gdyż w normalnych demokratycznych krajach władza (szczególnie tak nieudolna) nie trwa długo. Co pan mecenas miał na myśli w tym zdaniu? Że polityk w demokratycznym kraju nie może rządzić do 87 roku życia? Tzn., że Niemcy za Adenauera nie były demokratyczne? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:08 demodee napisała: > > Co pan mecenas miał na myśli w tym zdaniu? Że polityk w demokratycznym kraju nie może rządzić do 87 roku życia? Tzn., że Niemcy za Adenauera nie były demokratyczne? To, że Adenauer rządził długo i Kaczyński też ma zamiar rządzić długo. Bardziej Giertychowi chodziło o lata rządów niż lata życia. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:56 > Sam mi kiedyś powiedział, że chce rządzić tak długo jak Adenauer (który rządził do 87 roku życia!) Aby zapewnić sobie tak długie rządy musi złamać w Polsce demokrację, gdyż w normalnych demokratycznych krajach władza (szczególnie tak nieudolna) nie trwa długo. Z tych zdań wynika, że w krajach demokratycznych jest jakaś granica wieku rządzenia dla polityka, i J.Kaczyński zamierza ją złamać, podobnie jak to zrobił Adenauer, który rządził do 87 roku życia. Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:05 Z tych zdań wynika że jesteś słabo rogarnieta jeśli nie potrafisz ich odczytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:03 A Ty jak rozumiesz: "Aby zapewnić sobie tak długie rządy musi złamać w Polsce demokrację..." Zasady demokracji w Polsce nie pozwalają na zbyt długie rządy jakiejś osoby/siły politycznej? Rzeczywiście, prezydent może być na stanowisku nie dłużej niż 10 lat, ale chyba nie o to chodziło panu mecenasowi? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:10 Owszem, nie o to. Chodziło o to że bez rozwałki demokracji w Polsce elektorat kopnie Kaczyńskiego w dude wcześniej niż on by chciał Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:45 > zabójstwami na zlecenie wścibskich dziennikarzy ????? Za poprzedniej ekipy ludzie sie wieszali w piatki, nie pamieta? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:07 Biedny Giertych wykopany z polityki przez Kaczyńskiego i występujący teraz w roli Kasandry. Najwyraźniej rozwinął sie u niego kompleks Kaczyńskiego i ma nadzieję, że ilość błota jakim obrzuca teraz Kaczyńskiego zostanie zauważona przez jego nowych przyjaciół politycznych. Szkoda, że nie odniósł się do wypowiedzi Neumanna, gdyż jak na razie to właśnie Platforma szantażuje swoich członków. Jak to było? "Pamiętaj: jedna zasada jest dla mnie święta, k***a. Naucz się tego, jak będziesz o czymkolwiek rozmawiał. Jak będziesz w Platformie, będę cię bronił, k***a, jak niepodległości. Jak wyjdziesz z Platformy, to masz problem. " Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:16 Tak działają partie polityczne mające realny wpływ na sprawowanie władzy lub wpływ na władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:55 To mówi wszystko o opozycji, jeśli pierwszą odpowiedzią na hasło "Kaczyński" jest "Roman Giertych". Giertych ma dużą przyszłość w polskiej polityce, ogromne poparcie i już niedługo będzie rozdawał karty... Szczególnie odkąd przestaliście wzywać do utopienia mecenasa w jeziorze Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:04 1elka26 napisał(a): > Biedny Giertych wykopany z polityki przez Kaczyńskiego i występujący teraz w r > oli Kasandry. Najwyraźniej rozwinął sie u niego kompleks Kaczyńskiego i ma nadz > ieję, że ilość błota jakim obrzuca teraz Kaczyńskiego zostanie zauważona przez > jego nowych przyjaciół politycznych. Giertych nie jest biedny i nie jest wykopany z polityki, gdyby chciał, byłby w polityce, ale nie chce, bo ma swój zawód, w którym całkiem dobrze sobie radzi. Kaczyński jest biedny, bo jest nikim. Nic nie potrafi, na niczym się nie zna, a gdyby wypadł spod klosza, zginąłby szybko albo żył z zasiłków. Nawet nie można się na niego złościć, bo jak się złościć na kogoś takiego? Można się złościć jedynie na ludzi, którzy mu pozwolili kierować państwem i do tego z tylnego siedzenia, żeby sobie nie nabałaganić w papierach. Takich Kaczyńskich są w Polsce tysiące, nieudaczników, wiecznie bezrobotnych żyjących na koszt społeczeństwa. Tylko ten jeden miał tyle szczęścia, że się uczepił kraju i ssie, jak kleszcz psa. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:42 bistian napisał: Takich Kaczyńskich są w Polsce tysiące, nieudaczników, wiecznie bezrobotnych żyjących na koszt społeczeństwa. Tylko ten jeden miał tyle szczęścia, że się uczepił kraju i ssie, jak kleszcz psa. Takich Kaczyńskich w Polsce jest bardzo dużo - to są ludzie na kierowniczych stanowiskach. Oni nie są bezrobotni, nie żyją z zasiłków, mają po prostu odpowiednie koneksje rodzinne lub układy i to powoduje, że rządzą innymi ludźmi choć są miernotami, i najczęściej nie są fachowcami w żadnej branży/dziedzinie. Dlatego w Polsce nigdy nie będzie się żyło normalnie/dobrze - większości społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:46 Masz na mysli resortowe dzieci, których rodzice nabyli wpływy za komuny? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:50 bywalec.hoteli napisał: > Masz na mysli resortowe dzieci, których rodzice nabyli wpływy za komuny? > Mam na myśli wszystkich obecnych teraz, którzy swoje dobre prace zawdzięczają koneksjom rodzinnym i układom, a nie są fachowcami. Zwłaszcza obecnie rządzących (ich rodziny i ich kumotrów) którzy mają super posady w firmach państwowych, z nadania politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:06 bywalec.hoteli napisał: > Masz na mysli resortowe dzieci, których rodzice nabyli wpływy za komuny? Czy Piotrowicz, Kaczyński czy Jasiński to resortowe dzieci? S. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:32 snajper55 napisał: > bywalec.hoteli napisał: > > > Masz na mysli resortowe dzieci, których rodzice nabyli wpływy za komuny? > > Czy Piotrowicz, Kaczyński czy Jasiński to resortowe dzieci? > > S. Oczywiście to prawda, że Stanisław Piotrowicz był prokuratorem w PRL-u, podejmował takie a nie inne decyzje i każdy, kto przegląda akta IPN może sobie o jego działalności poczytać, ale w III RP zachowywał się bardzo przyzwoicie. Nie zrobił nic, co by przyniosło mu ujmę, a w ostatnich sporach o Trybunał Konstytucyjny udowodnił, że jest ogromnym propaństwowcem.Nie zeszmacił się jak inni.Szanuj ludzi ,ciebie też będą szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:18 >ale w III RP zachowywał się bardzo przyzwoicie. Bronienie publiczne księdza pedofila, gdy się jest prokuratorem - szczyt nieprzyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:53 asia-loi napisała: > Takich Kaczyńskich w Polsce jest bardzo dużo - to są ludzie na kierowniczych st > anowiskach. > Oni nie są bezrobotni, nie żyją z zasiłków, mają po prostu odpowiednie koneksje > rodzinne lub układy i to powoduje, że rządzą innymi ludźmi choć są miernotami, > i najczęściej nie są fachowcami w żadnej branży/dziedzinie. Oni są bezrobotni, bo nic nie potrafią, a żyją, pasożytując. Nie można nazwać tego pracą, dlatego ja ich nazywam bezrobotnymi. Ale ja nie tylko pisałem o takich cwaniakach, ale o bardzo wielu zaburzonych, którzy mają swoje wizje, śledzą spiski i przy tym, nic nie potrafią. Większość z nich nie ma stałego zajęcia, takich z układami nie jest tak wielu, ale rzucają się w oczy, bo zwracają na siebie uwagę > Dlatego w Polsce nigdy nie będzie się żyło normalnie/dobrze - większości społeczeństwa. Prawda, jeśli tego w końcu nie przetniemy Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:07 Po pierwsze Giertych bardzo chciał wrócić do polityki, startował w poprzednich wyborach jako kandydat na senatora, teraz już tego nie zrobił, gdyż żadna partia nie chciała takiego kandydata. On chce - tylko jego nikt nie chce, więc bardzo stara się być ciągle zauważanym. Natomiast zdumienie mnie ogarnia gdy czytam dalszą część postu dotyczącą Kaczyńskiego. W ten sposób wystawiasz fatalne świadectwo dla tej oświeconej i europejskiej część naszej klasy politycznej. To naprawdę musi być mocno frustrujące - przegrywać z takim nieudacznikiem który nic nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:33 1elka26 napisał(a): > Po pierwsze Giertych bardzo chciał wrócić do polityki, startował w poprzednich > wyborach jako kandydat na senatora, teraz już tego nie zrobił, gdyż żadna part > ia nie chciała takiego kandydata. On chce - tylko jego nikt nie chce, więc bard > zo stara się być ciągle zauważanym. Jakoś nie widzę tego starania Giertycha, a myślę, że ma możliwości. Może zwyczajnie nie chciał, a nie wypadało mu odmówić i nie wspomóc znajomych, co pewno zrobił. Myślę, że teraz by nie chciał być z Kaczyńskim, jaki jest taki jest, ale ma swój poziom, poniżej którego nie schodzi, a z Kaczyńskim, musiałby zostać górnikiem > Natomiast zdumienie mnie ogarnia gdy czytam dalszą część postu dotyczącą Kaczyń > skiego. W ten sposób wystawiasz fatalne świadectwo dla tej oświeconej i europe > jskiej część naszej klasy politycznej. To naprawdę musi być mocno frustrujące - > przegrywać z takim nieudacznikiem który nic nie potrafi. Co Cię zdumiewa? Kaczyński jest nikim, zerem. Nie można się frustrować na zero. Takich Kaczyńskich jest w Polsce może i 50 tysięcy? O ile nie więcej? Jednak nie każdy wyszedł z plecami i znajomościami po komunie i majątkiem otrzymanym za nic. Ja mogę się wściekać na Polaków, którzy takie coś wspierają. Przecież od początku było wiadomo, jak to się skończy, że to jest ekipa tylko do tego, żeby się nażreć, zrobić bałagan, a nie wspierać Polski i Polaków, nie inwestować, dbać o firmy, rynki, przyrodę i kraj ogólnie. Dlatego mam taki żal do rodaków, że nas w to bagno wciągnęli. Kaczyński nie ma z tym nic wspólnego, on jest tylko pionkiem, wiecznie bezrobotnym starym człowiekiem z problemami zdrowotnymi. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:00 > a gdyby wypadł spod klosza, zginąłby szybko albo żył z zasiłków. Ma 70 lat, więc pewnie żyłby z emerytury. > Można się złościć jedynie na ludzi, którzy mu pozwolili kierować państwem Czyli wyborców. > Takich Kaczyńskich są w Polsce tysiące, nieudaczników, wiecznie bezrobotnych żyjących na koszt społeczeństwa W tej chwili jest ich 460+100 czyli, na szczęście, nie tysiące. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:41 W odróżnieniu od Kaczyńskiego wielu posłów i senatorów jednak miało w życiu jakiś epizod normalnej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:04 J.K. pracował na UW. Potem w sektorze prywatnym. pl.wikipedia.org/wiki/Jaros%C5%82aw_Kaczy%C5%84ski Nie każda ematka może to o sobie napisać. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:24 Serio? W latach 1994–1997 Jarosław Kaczyński kierował działem wydawniczym w spółce z o.o. „Srebrna”. Się napracował, że aż strach. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:43 demodee napisała: > J.K. pracował na UW. Potem w sektorze prywatnym. (1971–1976) pracownik naukowy w Instytucie Polityki Naukowej i Szkolnictwa Wyższego, chwila jako adiunkt w Białymstoku, a potem na etacie starszego bibliotekarza Praca doktorska też ciekawa: "Rola ciał kolegialnych w kierowaniu szkołą wyższą." W 1976 taki tytuł! Promotorem był pan Stanisław Ehrlich, prawnik, w czasie wojny w 1 Dywizji im. Tadeusza Kościuszki, jako zastępca dowódcy brygady do spraw politycznych A ten sektor prywatny, to Srebrna? Fakt, trochę przesadziłem, pan Jarosław miał sentyment do dawnego systemu, coś tam popracował, niespecjalnie jest się czym chwalić, a potem już pasożytował i wymyślał swoje podboje. Żal chłopa, zapowiadał się na wielkiego stratega Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:50 > a potem już pasożytował i wymyślał swoje podboje. Masz na myśli, że był posłem na sejm? To całkiem jak B.Budka, G.Schetyna, L.Miller itd. I mój ulubiony polityk - Donald Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:58 Donald Tusk nawet jako fizol pracował przez pewien czas. Borys Budka był i jest nauczycielem akademickim. Jarosław całe życie przejechał na plecach ludzi pracujących na niego. Do niczego nie doszedł sam. Gdyby nie brat, byłby dziś nikim, i dobrze o tym wie, i to go tak potwornie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:12 demodee napisała: > Masz na myśli, że był posłem na sejm? To całkiem jak B.Budka, G.Schetyna, L.Mil > ler itd. I mój ulubiony polityk - Donald Tusk. Ja nie mam zbyt dobrego zdania o tych panach. Pana Schetyny nikt nie chciał, więc o czymś to świadczy, a osobiście jemu nie ufam. Miller jest politykiem, jest sprawniejszy od Schetyny, ale co z tego? Też bez sukcesów ostatnio. O Panu Budce się nie wypowiadam, bo nie znam pana nawet ze słyszenia. A Tusk? Wyglądu nie ma i nigdy nie miał, nie był specjalnie przebojowy, dukał po angielsku i jąkał się po polsku, ale sukces osiągnął, do tego, wyłącznie dzięki swojej ciężkiej pracy. Trudno takiego człowieka nie szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:26 > Wyglądu nie ma i nigdy nie miał Tu się nie zgodzę! D.Tusk za młodu był bardzo przystojny, na starość rysy mu się oczywiście rozmyły, ale ślady dawnej urody pozostały. > ale sukces osiągnął Owszem, był premierem Polski przez pewien czas, zrezygnował z tej zaszczytnej funkcji na rzecz urzędniczej posady w Brukseli. Trudno takiego człowieka szanować. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:27 Dlaczego? Nie jest przyspawany do fotela i reprezentował nas w Unii. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:05 > reprezentował nas w Unii. W jaki sposób nas reprezentował? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:52 Król Europy powinien być apanstwowy. Ma reprezentowac Unie, a nie partykularne interesy jednego z państw członkowskich. Pala. Idź się doucz Tanebo. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:49 demodee napisała: > Owszem, był premierem Polski przez pewien czas, zrezygnował z tej zaszczytnej f > unkcji na rzecz urzędniczej posady w Brukseli. > > Trudno takiego człowieka szanować. Widzę opcję niemiecką W Niemczech, zmiana pracy jest zawsze podejrzana Ile razy ja pracę zmieniałem... Gdy mnie ktoś z firmy straszy, że mnie się pozbędzie, mówię, że mogę robić do piątku. Przepraszają i wyjaśniają, że to nie do mnie konkretnie Na szczęście, takich cudaków nie ma wielu Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:04 > Ile razy ja pracę zmieniałem... Gdy mnie ktoś z firmy straszy, że mnie się pozbędzie, mówię, że mogę robić do piątku. Przepraszają i wyjaśniają, że to nie do mnie konkretnie Ale premier Polski to nie jest jakiś tam Mietek, który rzuca w połowie roboty remont, bo mu na sąsiedniej posesji więcej zapłacą. Historia mu raczej tego nie zapomni. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:18 demodee napisała: > Ale premier Polski to nie jest jakiś tam Mietek, który rzuca w połowie roboty r > emont, bo mu na sąsiedniej posesji więcej zapłacą. Historia mu raczej tego nie > zapomni. Startował na szefa Rady Europejskiej. Nie było to tajemnicą, a gdy już został wybrany, nie mógł sprawować dwóch funkcji jednocześnie, ale został do czasu przejęcia funkcji przez następcę. Zupełnie prawidłowe postępowanie. Ja też nie jestem żadnym Mietkiem, wykonuję swoją pracę do końca, ale jeżeli ktoś mnie będzie straszył, to tłumaczę, że jestem w każdej chwili gotowy na zmianę pracy. A Tuskowi historia dawno zapomniała "zdradę" Tylko Kaczyński nie zapomniał, bo Tusk zepsuł mu zabawę Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:38 > Startował na szefa Rady Europejskiej. Startował, bo chciał się tam zatrudnić. Musiał się liczyć z tym, że wygra rekrutację i mu zaproponują robotę. I że będzie musiał zrezygnować z funkcji premiera Rzeczpospolitej, bo się nie sklonuje przecież. > Zupełnie prawidłowe postępowanie. Prawidłowe, jeśli ktoś marzy o posadzie urzędniczej w Brukseli, a stanowisko premiera Rzeczpospolitej traktuje jako zapchajdziurę. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:45 demodee napisała: > Startował, bo chciał się tam zatrudnić. Musiał się liczyć z tym, że wygra rekru > tację i mu zaproponują robotę. I że będzie musiał zrezygnować z funkcji premier > a Rzeczpospolitej, bo się nie sklonuje przecież. Dobrze, że startował i dobrze, że mu się udało > Prawidłowe, jeśli ktoś marzy o posadzie urzędniczej w Brukseli, a stanowisko pr > emiera Rzeczpospolitej traktuje jako zapchajdziurę. Jeżeli ktoś wypełnia zadania jako premier, trudno mówić o tym, że traktuje premierowanie jako zapchajdziurę. Za to, niespecjalnie mnie obchodzą mnie problemy z tym związane i opinia "prezesa specjalnej troski". Dorosły jest, musi sobie znaleźć inny cel ataków Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:39 Wiesz, zostać przewodniczacym RE mogl raczej wlasnie dlatego, ze byl premierem. To jest ze sobą powiązane. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:49 W jaki sposób to jest zw sobą powiązane? Może się mylę, ale wydaje mi się że Van Rompuy premierem nie był. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:57 Nie. VAN Rompuy był składa żem japońskich haiku Kuźwa Belgia... Litosci Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:12 Ok. Sprawdziłam był. Jednak chyba nie jest to warunkiem żeby zostać przewodniczącym Rady Europejskiej. Zapisane jest to gdzies w traktatach ze musi to byc premier jednego z państw czlonkowskich? Serio pytam, bo nie wiem. Tak się akurat składa, że Charles Michel też jest byłym premierem, ale czy to warunek? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:58 A tak nie mogłabyś wziąć czasem swojego nicka na powaznie i uznać ze to naprawdę sporo za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:39 beaucouptrop napisał(a): > Co za dużo? 3.14erdolenia od czapy... Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:45 Od czapy, bo nie tak jak ty uwazasz 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:55 demodee napisała: > > Startował na szefa Rady Europejskiej. > > Startował, bo chciał się tam zatrudnić. Musiał się liczyć z tym, że wygra rekrutacje ROZBAWIŁAŚ MNIE DO ROZPUKU Z TĄ REKRUTACJA NA MIERNE STANOWISKO URZĘDNICZE PREZYDENTA RADY Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:20 Kto jak kto ale Giertych Kaczyńskiego zna. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:17 asfiksja napisał: > Kto jak kto ale Giertych Kaczyńskiego zna. To prawda. Giertych miał okazję dobrze poznać pisiego prezesa i z bliska obserwować jak rodził się obłęd. Frekwencja pisich towarzyszy w tym wątku pokazuje, że Giertych celnie wypunktował pisiego prezesa i pisich towarzyszy- niewolników koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 13:40 Ja mam tylko jedną refleksję - jeżeli on cały czas ma wokół siebie takich ludzi jakich ma i na dodatek ma lustro to nie dziwi mnie jego pogarda dla ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:10 Jak na razie to pogardę dla ludzi prezentuje "totalna opozycja". Poczynając od "moherowych beretów" poprzez "patroszenie Kaczyńskiego" w wykonaniu Palikota. Zresztą wystarczy poczytać wpisy na forum. Notoryczne wyzwiska i pomówienia to przecież domena miejscowych "obrończyń demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:31 Andżej, nie nauczylbys sie nowych slow po polsku? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:40 Proponuję zacząć naukę od siebie. Najlepiej od podstaw tego co wchodzi w zakres pojęcia kindersztuba. Jeżeli nie znasz tego słowa to może sięgniesz do źródeł europejskiej kultury i przypomnisz sobie co Grecy określali słowem - paideia? Odpowiedz Link Zgłoś
gogologog Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:18 > co Grecy określali słowem - paideia szacunek pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 00:11 gogologog napisał: > > co Grecy określali słowem - paideia > > szacunek > pozdrawiam Tez szacunek i tez pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 13:54 To wyznawca Thelemy. Żyje zgodnie z zasadą: czyń co zapragniesz, będzie jedynym prawem Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:16 Jego celem jest władza sama w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:07 zgadzam się i dołożę, że ma manię wielkości Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:16 Można go lubić albo nie, ale chyba potwierdzicie, ze to Człowiek, który poświecił życie służbie Polsce. Najsilniejszy polityk w Polsce na ten moment. Jego celem jest silna Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
riki_i Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:18 Mi się najbardziej podoba jego stwierdzenie, gdy ktoś mu zarzucał słabą jakość kadr pisowskich, cyt. "Brudną szmatą też można trochę kurzu zetrzeć" Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:21 Jest dokładnie odwrotnie, to jest człowiek, który poświęca Polskę, żeby silny był Jarosław Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:22 Nie znasz się, nie rozumiesz. Może kiedyś dorośniesz do tego. Pa. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:30 Jeśli nie rozumiem - wytłumacz mi. Oboje dobrze widzimy, że Kaczyński wyjmuje zapałki. Ja uważam, że podpala Polskę, ty uważasz, że chce napalić w kominku, żeby było nam wszystkim milusio. Wytłumacz mi, dlaczego się mylę. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:31 Ja nie mogę za ciebie dorosnąć, dojrzeć, zmądrzeć. To możesz ewentualnie sama. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:25 bywalec.hoteli napisał: > Ja nie mogę za ciebie dorosnąć, dojrzeć, zmądrzeć. To możesz ewentualnie sama. Uświadom błądzących, co takiego prezes dla Polski i Polaków zrobił. Zupełnie serio mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:23 janja11 napisał(a): > bywalec.hoteli napisał: > > > Ja nie mogę za ciebie dorosnąć, dojrzeć, zmądrzeć. To możesz ewentualnie > sama. > > Uświadom błądzących, co takiego prezes dla Polski i Polaków zrobił. > Zupełnie serio mówię. Przecież ciebie nic nie uświadomi .Próżny trud.Pozdrówka dla rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:33 afiksja - tak jak pisałam - dziwisz się JK, że gardzi ludźmi skoro ma takich wokół siebie ? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:23 bywalec.hoteli napisał: > Można go lubić albo nie, ale chyba potwierdzicie, ze to Człowiek, który poświec > ił życie służbie Polsce. Najsilniejszy polityk w Polsce na ten moment. > Jego celem jest silna Polska. Tak jak celem złodzieja jest bogaty człowiek. S. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:27 Piszesz głupoty. On się nie dorobił na tym. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:47 Jasne, wszyscy wiemy, że Kaczyński to biedak. Hehe. Peronowie też twierdzili, że najważniejsze jest dla nich dobro ubogich. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:03 bywalec.hoteli napisał: > Piszesz głupoty. On się nie dorobił na tym. Dyktator się nie dorobił? Jest tak biedny jak Rydzyk. S. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:20 snajper55 napisał: > bywalec.hoteli napisał: > > > Piszesz głupoty. On się nie dorobił na tym. > > Dyktator się nie dorobił? Jest tak biedny jak Rydzyk. > > S. Fanzolisz człowieku.Co to za argumenty o Rydzyku.Napatrzysz się na Kler ,naczytasz Wójcika. I bierzesz wszystko na serio co ci napiszą.Siema. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:15 Rydzyk występował w Klerze? W której scenie? Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:42 Nie piernicz, bywalcze. On poświęcił życie zdobywaniu władzy, nie służbie Polsce. Na Polsce to mu w ogóle nie zależy. Chory z nienawiści, nękany poczuciem winy (słusznym) socjopata, na pewno nie patriota. I jeśli jego celem jest silna Polska, to strasznie mu się nie udaje. Nawet jego kumpel Erdogan ma na niego wywalone. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:49 Ale jakim cudem Polska ma być silna z pustym budżetem i jedną z wyższych inflacji w Europie. Od mówienia że jest silna nie stanie się taką Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:05 bywalec.hoteli napisał: > Można go lubić albo nie, ale chyba potwierdzicie, ze to Człowiek, który poświec > ił życie służbie Polsce. Najsilniejszy polityk w Polsce na ten moment. > Jego celem jest silna Polska. > 😂😂😂😂🙉🙉 Odpowiedz Link Zgłoś
maadzik3 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:19 nie, poświęcił Polskę swojemu życiu i swojej manii wielkości i żądzy władzy. Nas też. A obecna Polska jest bardzo, bardzo słaba Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:11 Przecież nawet "prawdziwa prezydent" stwierdziła, że Kaczyńskiemu zależy tylko na Polsce. Ciekawe dlaczego mój wpis tak bardzo przeszkadzał moderacji, że został usunięty? Ponownie więc napiszę, że na pewno jest to człowiek który nie będzie kłaniał się Moskwie, tak jak to robił Tusk "nasz człowiek w Warszawie" jak był określany przez rosyjskie media i nie będzie podlizywał się notablom brukselskim jak garderobiany Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:42 1elka26 napisał(a): > Ponownie więc napiszę, że na pewno jest to człowiek który nie będzie kłaniał si > ę Moskwie, tak jak to robił Tusk "nasz człowiek w Warszawie" jak był określany > przez rosyjskie media i nie będzie podlizywał się notablom brukselskim jak gard > erobiany Tusk. Tusk ma charakter koncyliacyjny, on chce się porozumieć i stawia na interesy obu stron w sporze. I ma rację! PiS absolutnie nic nie ugrał, za to wkurzył Rosjan i być może, że zwiększył poparcie Putinowi, bo każdy chce dobrze myśleć o własnym kraju. Rosjanie są sprytni, rozgrywają antagonizmy, wspierają konflikty, więc pewno Putin się cieszy za każdym razem, gdy ktoś w Polsce przypomni jego rozgrywki. Jeśli ktoś tego nie rozumie, powinien kury szczać prowadzać, jakby powiedział Piłsudski My musimy się porozumieć, nawet w obrębie krajów o innych interesach. Jeśli tego nie zrobimy, nasze wnuki nie będą miały gdzie mieszkać I jeszcze "garderobiany Tusk"? Gość miał sukcesy, duże poparcie wielu rządów, wiele spraw potrafił przeprowadzić. Chciałbym mieć taką kartę Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:36 I jeszcze "garderobiany Tusk"? Gość miał sukcesy, duże poparcie wielu rządów, wiele spraw potrafił przeprowadzić A konkretnie jakie sukcesy? Kryzys emigracyjny nie rozwiązany. Brexit stał się faktem. Można by też wysunąć daleko idące wnioski i stwierdzić, że obecny kryzys sanitarny w Europie to wina Tuska 😉 Unia nie ma procedur na takie okoliczności. Jest nieprzygotowana, bo decyzje w zakresie służby zdrowia naleza do kompetencji poszczegolnych panstw czlonkowskich. Nie ma wspólnego europejskiego mechanizmu zarzadzania sytuacja kryzysowa. Dopiero teraz zaczyna się o tym mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:39 Też się chętnie dowiem jakie sukcesy miał Tusk? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:02 bywalec.hoteli napisał: > Też się chętnie dowiem jakie sukcesy miał Tusk? Nie śledzę specjalnie, ale z tego, co pamiętam. Twardy kurs wobec Rosji, niewiele się udało ugrać, ale Putin nie panoszy się w Europie, a dzięki wsparciu Amerykanów, udało się ograniczyć interesy Rosji z Niemcami. Autorem zmiany jest przede wszystkim Tusk i z czasem nawet zaczął w kuluarach tłumaczyć zachowania Rosjan, stał się takim ekspertem od tej części Europy Twardy brexit i utrzymanie Unii, pomimo wielu różnych interesów państw. Mamy interes w byciu w Unii, Polska również ma i ma z tego wielkie profity. Gdyby nie dostęp do rynków i technologii i zarobkom od milionów Polaków pracujących w Unii a mieszkających w Polsce, żadnych 500+ by nie było, zapaść byłaby kolosalna i to bez wirusa. A Unia się nie rozpadła, chociaż były różne głosy na temat wystąpienia krajów Próby koordynowania wspólnej polityki unijnej, choćby ochrona granic i kontrola napływu uchodźców, częściowa zmiana podejścia wobec Węgier. Warto sobie przypomnieć, jak Kanclerz Merkel zapraszała wszystkich, a Węgrów potępiano, to się zmieniło, powoli, ale się zmieniło Itd., ale większość to ciężka zakulisowa praca i godzenia wody z ogniem, choćby w sprawie kwot przyznanych nowym państwom, pomocy dla rolnictwa, itd. Przy tym wszystkim, nie miał żadnych wpadek, ani nie był z nikim skłócony w ten sposób, żeby nie dało się rozmawiać, co potwierdzono, drugim wyborem, pomimo sprzeciwu rządu PiS Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:34 Twardy kurs wobec Rosji powiadasz. Hm. Jakos Unii zabraklo cojones żeby nie dopuścić do aneksji Krymu i do działań zbrojnych na terenie Ukrainy. Jaki Brexit? Na razie to dalej nikt do końca nie wie jak to wszystko się skończy. Co do dopłat dla rolników z naszej części Europy to nic się nie zmieniło. Nadal dostają mniej niż np. Francuzi najwięksi beneficjenci wspólnej polityki rolnej. I nie, nie jestem zwolenniczką wyjścia Polski z Unii. Uważam, że dzięki wstąpieniu do UE Polska zrobiła duży skok rozwojowy. Dużo rzeczy zmieniło się na lepsze. Nie powinniśmy tylko być bezkrytyczni wobec wszystkiego co proponują nam unijni decydenci. Według mnie Tusk nie zrobił nic spektakularnego w ciągu swojej kadencji. Zresztą chyba nie tak jest rola przewodniczącego Rady. To trochę fasadowo-reprezentacyjna. To co można zapisać Tuskowi na plus to to że szybko nauczył się angielskiego, miał swobodę w kontaktach i dobral sobie dobrego speech writera 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:38 Naści faszystko liberte.pl/bilans-tuska/ Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:05 Ha, ha. Po raz pierwszy poczułam oddech cenzury na karku na tym forum. Szanowna moderacjo czy Tanebo może nazywać mnie bezkarnie faszystka? Przy tym moje nazwanie go matolkiem brzmi jak ze szkolki niedzielnej. Czyli co jednak dwie miary tu obowiązują? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:40 beaucouptrop napisał(a): > Twardy kurs wobec Rosji powiadasz. Hm. Jakos Unii zabraklo cojones żeby nie dop > uścić do aneksji Krymu i do działań zbrojnych na terenie Ukrainy. Tusk mógł jedynie proponować, organizować spotkania, sugerować rozwiązania, ale to kraje członkowskie muszą podjąć decyzje. Jeżeli Tusk będzie królem Unii, napisz koniecznie do mnie, bo nie wszystko czytam, a chciałbym być na bieżąco > Według mnie Tusk nie zrobił nic spektakularnego w ciągu swojej kadencji. Zreszt > ą chyba nie tak jest rola przewodniczącego Rady. To trochę fasadowo-reprezentac > yjna. Bardzo się mylisz, nie taka jest główna rola szefa Rady Europejskiej Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:52 A jakie ma możliwości decyzyjne? On tylko może koordynować i ewentualnie coś proponować, negocjowac. Propozycje legislacyjne wysuwa Komisja Europejska. Uchwalaja je Parlament i Rada, a król Europy nie ma ostatniego słowa. Tak naprawdę to niewiele od niego zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:59 beaucouptrop napisał(a): > A jakie ma możliwości decyzyjne? On tylko może koordynować i ewentualnie coś pr > oponować, negocjowac. Propozycje legislacyjne wysuwa Komisja Europejska. Uchwal > aja je Parlament i Rada, a król Europy nie ma ostatniego słowa. Tak naprawdę to > niewiele od niego zależy. To jest bardzo dużo. Kaczyński nawet tego nie może Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:07 No na polskim podwórku to Kaczyński mmoże zdecydowanie więcej niż Tusk mógł na europejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:13 beaucouptrop napisał(a): > No na polskim podwórku to Kaczyński mmoże zdecydowanie więcej niż Tusk mógł na > europejskim. O Polskim bałaganie nie pisaliśmy A na europejskim, Kaczyński może co najwyżej wygrać 1:27 albo wyjechać na wakacje do San Escobar Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:07 beaucouptrop napisał(a): >Tak naprawdę to > niewiele od niego zależy. Zgadza się - według traktatów niewiele od niego zależy. I dlatego podziwiam że miał odwagę wyjść poza traktatu i zdefiniować swoją rolę od nowa po bladym belgijskim Van Meneer Haiku I co Szczujnio PISowska. W dodatku BRExit zakończył się pełnym sukcesem dla EU przy warunkach jakie stawiała UK. Kryzys grecki obroniony. Uchodźcy zażegnani na kilka lat, chociaż po Covid historia zacznie się od nowa - ale to już nie jego wina. Jak tam szczujnio? Jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:15 Oj Berger sstrasznie wulgarne z ciebie baba. Myślisz, że pteż to wydajesz się mądrzejsza? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:16 Nomen omen słownik mi poprawił Berber na Berger 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:47 Wiadomo było, że zaraz przyleci usłużna pisia funkcjonariuszka! Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:53 A jakieś konkrety? Jakie sukcesy ma na swoim koncie Tusk jako przewodniczący Rady Europejskiej? Czy znalazłaś w moim poście jakieś peany na temat Kaczyńskiego? To raczej ty masz reakcje jak pies Pawłowa. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:09 beaucouptrop napisał(a): > A jakieś konkrety? Jakie sukcesy ma na swoim koncie Tusk jako przewodniczący Ra > dy Europejskiej? Grecję i strefę Euro Brexit FRiT wymieniać dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:52 beaucouptrop napisał(a): > I jeszcze "garderobiany Tusk"? Gość miał sukcesy, duże poparcie wielu rządów, w > iele spraw potrafił przeprowadzić Tylko to nie jest wątek o Tusku. Tak, że daruj sobie te manipulacje pisiej towarzyszki szkolonej sowieckimi metodami, które tak inspirują pisią władze. forum.gazeta.pl/forum/w,567,169773100,169773100,Jak_nami_manipuluja.html To jest wątek o Kaczyńskim Jarosławie. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:56 Tak jest towarzyszko. Tutaj należy wypowiadać się tylko i wyłącznie zgodnie z jedyną słuszną linią. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:25 Nie, wystarczy wypowiadać się na temat. Netykieta, wisz rozumisz. Jeśli wątek jest o hodowli ogórków, nie piszesz o tym, jaki jest najlepszy nawóz do pieczarek. Zatem co masz do powiedzenia o Kaczyńskim? Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:53 Odniosłam się do wypowiedzi Bastiana. Jemu nie zarzucasz nieprzestrzegania netykiety z tego co widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:00 Bistian odpowiadał tylko na wrzutę trolliszcza, które wyciągnęło Tuska. A ty łyknęłaś tuskohaczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:11 O Kaczyńskim? Nie przepadam za nim. Uwazam, ze peron mu coraz bardziej z wiekiem odjeżdża, ale daleka jestem od spekulowania nna temat jego rzekomego homoseksualizmu. To jego osobista sprawa. I nikomu nic do tego. A tym bardziej nie powinno być to argumentem u osób, które peperoruja tutaj nieustannie o tolerancji. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:21 sumire napisała: > Nie, wystarczy wypowiadać się na temat. Netykieta, wisz rozumisz. Jeśli wątek j > est o hodowli ogórków, nie piszesz o tym, jaki jest najlepszy nawóz do pieczare > k. Zatem co masz do powiedzenia o Kaczyńskim? Jeśli wypowiedź będzie niezgodna z netykietą, to zostanie wycięta. Jeśli wszystkie wypowiedzi w danym wątku miałyby być ściśle na temat danego wątku, i to jedynie posta głównego, wszelkie dyskusje by tu umarły. Ja rozumiem że można kochać Tuska, ale chyba ktoś dopuszcza do myśli, że są ludzie którzy Tuska nie kochają, patrzą na niego krytycznie, tę krytyczną ocenę opierają na faktach oraz nie, nie uwielbiają przy tym Kaczyńskiego. Bo się zaczyna z tego robić lustrzane odbicie uwielbienia Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:58 Nic dodać nic ująć. Niestety dla tego forum jeśli krytykujesz Tuska z pewnoscia jestes milosniczka Kaczynskiego. Po prostu wąskie horyzonty myślowe. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:07 Przypomnij moze, kto pierwszy w watku o Kaczyńskim przywolał Tuska? I nie odwracaj kota ogonem. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:50 iwles napisała: > > Przypomnij moze, kto pierwszy w watku o Kaczyńskim przywolał Tuska? > I nie odwracaj kota ogonem. > > Przypomnij, proszę, zasadę że w wątku o Kaczyńskim rozmawiamy tylko o Kaczyńskim. Bo tu padło też parę postów o PiS, będą wycięte? Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:55 Ale jestes pewna, ze wiesz w jaką dyskusję wkroczylas? Jesli nie- to podpowiem: chodzi o przeciwstawianie zwolennikow- Kaczynskiego i Tuska, a nie o trzymanie sie tematu watku. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 23:25 Wkroczyłam w dyskusję, której się podjął Bistian, nie podejmując się polemizować z tezą o przeciwstawianiu, ale jednak podając argumenty o tym jaki jest Tusk. Argumenty z którymi można się nie zgadzać, co nie oznacza, że się automatycznie przyjmuje założoną tezę. Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 23:37 Nie. Ja odpowiadalam na post- ze jakoby krytykowanie Tuska czyni z krytykujacego zwolennika Kaczynskiego. A to jest argument od czapy, albowiem to zwolennik Kaczynskiego przywolal Tuska, jako antyargument. I poprosilam ladnie o niemanipulowanie faktami, bo to nie zwolennik Tuska wplątal jego osobe w dyskusje o Kaczynskim. I tylko tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 23:45 Zwolennik Tuska zaczął legitymizować tezę o przeciwstawianiu dwóch postaci. Beaucouptrop odniosła się do konkretnego argumentu w tej sprawie za co: nazwano ją faszystką, uznano że łamie netykietę. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 23:00 Poziom krytyki i język dużo zdradza, na przykład używanie zwrotu Król Europy Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 23:11 No tak teraz "królem Europy" jest Charles Michel, którego nota bene lubię i cenię. Co tez kiedyś sadzilam o Tusku, ale mi się odmienilo. Jak to mawiają Francuzi tylko krowa nie zmienia pogladow. Wyluzuj. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 11:36 beaucouptrop napisał(a): > Jak to mawiają Francu > zi tylko krowa nie zmienia pogladow. > Francuzi z pewnoscia tak nie mawiaja. Jest to polskie powiedzenie: « Tylko krowa nie zmienia zdania »; ale byc moze to adaptacja francuskiego, ktorego jedna z wersji brzmi: « Tylko idioci nie zmieniaja zdania! - mowia idioci kiedy zmieniaja zdanie » Cytat (w krotkiej wersji, bez dopisku) czesto uzywany zreszta przez nieuczciwych politykow celem usprawiedliwienia swojego tchorzostwa. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 23:29 zona_glusia napisał(a): > Poziom krytyki i język dużo zdradza, na przykład używanie zwrotu Król Europy > Przy czym wcześniej nazwano ją faszystką. Za krytykę Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 23:36 A nie jest? Społeczeństwo dzieli się nam na dwie części - jedna stoi za starym i twierdzi że liczy się prawo i racjonalność i na drugą która czuje się pokrzywdzona przez pierwszą i chce koniecznie wywrócić stolik na złość pierwszej. Nawet jeśli oznacza to odejście od demokracji (alternatywą jest tylko faszyzm dlatego tak ją określiłem). Stąd miłość do takich indywiduów jak Kaczyński czy Trump. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 23:56 tanebo001 napisał: > A nie jest? Społeczeństwo dzieli się nam na dwie części - jedna stoi za starym > i twierdzi że liczy się prawo i racjonalność i na drugą która czuje się pokrzy > wdzona przez pierwszą i chce koniecznie wywrócić stolik na złość pierwszej. Naw > et jeśli oznacza to odejście od demokracji (alternatywą jest tylko faszyzm dlat > ego tak ją określiłem). Stąd miłość do takich indywiduów jak Kaczyński czy Trum > p. Wychodzi na to, że w Polsce są dwie partie i jak się nie popiera byłego szefa jednej to się jest faszystą. Niezwykle logiczne oraz, co chyba najważniejsze, zgodne z rzeczywistością. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 00:46 Jeśli chodzi o partie mogące realnie myśleć o rządzeniu to tak. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 00:45 Tanebo bredzisz niemiłosiernie. Albo jesteś zwyczajnie głupi, albo manipulujesz. To byłoby na tyle. Szkoda mojego czasu na dyskusję z kimś kto nie rozumie koncertów i pojec, o ktorych uczy sie w szkole podstawowej. Nazywanie mnie faszystka jest zagrywka ponizej pasa. A moze o to ci wlasnie chodzi aby prowokowac. Tak czy siak dla mnie jesteś zdziwaczalym czlowieczkiem o ograniczonym ilorazie inteligencji. Dobranoc. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:46 Buahahahahahaha! Przestań proszę, tak wybuchnęła śmiechem, że kot się przestraszył. Zapomiałeś dodać, że jest przytomny, wysoki i seksowny. Choć to by było zdecydowanie mniej śmieszne i bardziej wiarygodne niż to pitolenie o „służbie Polsce” 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:40 Nie, nie potwierdzimy. To mały, chory z nienawiści i poczucia winy człowieczek, który do swoich celów będzie dążył po trupach. I tym celem bynajmniej nie jest silna Polska. Jego celem jest wyłącznie władza i jego własne chore urojenia. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:19 Bo jest nieszczęśliwym konusem z ogromnymi kompleksami. Już paru takich było w historii świata. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:26 A Ty ile mierzysz, cosmetic.wipes? Odpowiedz Link Zgłoś
1elka26 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:34 Przecież posługiwanie się rynsztokowym językiem jest typowe dla mentalnych konusów, mających olbrzymie kompleksy. Mozna mieć 2 metry wzrostu a jednocześnie być mentalnie na poziomie piaskownicy. Zapewne jest to jedyny sposób na dowartościowanie się. Można tylko współczuć Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:46 Cieszę się andżeju ruski trolu, że tylko konus cię ubódł, a z całą resztą się zgadzasz 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:37 Tym bardziej ze Kwaśniewski, Miller, Wałęsa, Komorowski to ta sama liga wzrostu a ich się jakoś nikt złośliwie nie czepia. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:49 Bo nikczemny wzrost to najmniejszy problem Kaczyńskiego. Największym jest totalna dewastacja Polski, w której nic nie działa. Nawet na gaszenie pożaru Parku Narodowego ludzie się muszą zrzucać. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:14 livia.kalina napisała: > Bo nikczemny wzrost to najmniejszy problem Kaczyńskiego. Największym jest total > na dewastacja Polski, w której nic nie działa. Nawet na gaszenie pożaru Parku N > arodowego ludzie się muszą zrzucać. > Nikczemny wzrost .Powiedz to swoim dzieciom,gdy im bajki o krasoludkach opowiadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:43 demodee napisała: > A Ty ile mierzysz, cosmetic.wipes? Więcej niż jarek. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:43 cosmetic.wipes napisała: > demodee napisała: > > > A Ty ile mierzysz, cosmetic.wipes? > > Więcej niż jarek. > Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:11 asia-loi napisała: > cosmetic.wipes napisała: > > > demodee napisała: > > > > > A Ty ile mierzysz, cosmetic.wipes? > > > > Więcej niż jarek. > > > > > A ty wyższa od Jarka? Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:06 "Bo jest nieszczęśliwym konusem z ogromnymi kompleksami" Jest wzrostu Kwaśniewskiego, a Kwaśniewskiemu nikt nie robił wyrzutów w sprawie wzrostu. Giertych ma 1,96 i w polityce mu to nie pomogło. Dziwne, ze o kompleksach pisze ktoś, kto uważa za stosowne publicznie krytykować kogoś z powodu wzrostu. Strach pomyśleć, co byś powiedziała o osobach niepełnosprawnych. Może i prezes ma kompleksy, ale przynajmniej jest prezesem rządzącej partii w dość dużym europejskim kraju. Za to jakież kompleksy musi mieć opozycja - w końcu dla Was to zdaje się szczególnie upokarzające przegrywać z zakompleksionym konusem Odpowiedz Link Zgłoś
tiszantul Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:16 Aha, w ostatnich wyborach partia konusa z kompleksami dostała rekordową liczbę ponad 8 mln głosów. Żadna inna partia nigdy nie dostała tylu głosów w wyborach. Dystrybutor szacunku Wam się zepsuł Odpowiedz Link Zgłoś
sko.wrona Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:23 Daj nam proszę dobry przykład i zacznij z szacunkiem wyrażać się o opozycji. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:21 Kwaśniewski jest wyzszy od Jarka. A poza tym nie ma kompleksów i urojen wielkościowych. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:09 > A poza tym nie ma kompleksów i urojen wielkościowych. A jakie urojenia wielkościowe i kompleksy ma J.Kaczyński? Napisz coś o tym, bo piszesz, jak jego nadworny psychiatra. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:35 Wydaje mu się, że może być Piłsudskim - to są urojenia. Rodziny nie ma, przyjaciół nie ma, nic nie umie, jest paskudny - stąd kompleksy. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:30 cosmetic.wipes napisała: > Wydaje mu się, że może być Piłsudskim - to są urojenia. Rodziny nie ma, przyjac > iół nie ma, nic nie umie, jest paskudny - stąd kompleksy. > Jest naczelnikiem Polski.Nikt mu teraz nie dorównuje.Nawet Tusk . Rozumiemy się? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:32 ——————/´ ¯/) —————--/—-/ —————-/—-/ ———--/´¯/'--'/´¯`•_ ———-/'/--/—-/—--/¨¯\ ——--('(———- ¯~/'--') ———\————-'—--/ ———-'\'————_-•´ ————\———-- Odpowiedz Link Zgłoś
iwles Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:42 Takim samym naczelnikiem byl Ceaușescu Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:13 taniarada napisał(a): > Rozumiemy si > ę? Nie pedoojczulku. Nigdy nie rozumiałam szmatławych idiotów. Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:37 a ile masz wzrostu ty i twój mąż? bo najwięcej do powiedzenia w temacie, to sama kurduple mają. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:22 Kurczak. To prawie jak my, aż policzyłam - 348 cm . Ale za to ze synami naszymi mamy razem 703 cm . Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:30 Moim zdaniem to jego jedyne zajęcie. Jeden buduje wirtualne miasta, inny układa puzle albo gra w wiedźmina, a on robi to samo tylko na większą skalę. Układa sobie państwo tak jak mu chory umysł, podpowiada steruje ludźmi, przestawia pionki. Gra go wciągnęła i nie chce przestać. A że jest stary, czasu mu nie zostało dużo, to będzie się trzymał władzy pazurami, bo gdyby teraz przegrał, następnej szansy może nie doczekać i co by wtedy robił. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:48 Moim zdaniem jest to człowiek chory psychicznie. Zżera to nienawiść, samotność, cierpienie po śmierci brata. Może dobrze dobrane antydepreamsanty by pomogły. Odpowiedz Link Zgłoś
azja001 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:50 Nie wygląda mi na kogoś z depresją. Ma raczej zaburzoną osobowość połączoną z umiejętnością manipulacji ludźmi. Na to nie ma lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:56 Jz myślę, że to jednak bardziej skomplikowane. Ale normalny to nie jest. Jest totalnie oderwany od życia, jest alienem. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:03 Ja się zastanawiam, czy on w ogóle dałby radę funkcjonować w rzeczywistości, takiej zwykłej, bez ochrony, przywożonych zakupów, gotowanych obiadków, "prywatnej" opieki medycznej. Myślę, że gdyby nie jego wyjątkowo uprzywilejowana pozycja, jako normalny Jarosław K., z kiepskim zdrowiem, brakiem samodzielności, nieprzystosowaniem społecznym i ewidentnymi problemami na tle nerwowym byłby już w DPS. Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:43 No raczej Martusia by się nim nie zajęła. Panna gościnna w kroczu ma inne priorytety. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:57 Moim zdaniem to 2 niezależne rzeczy. Można mieć psychopatyczne rysy osobowości, a jednocześnie jakiś PTSD albo co. Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:16 Tez tak to widze. Realny wplyw na panstwo ma czlowiek, ktory jest okazem do badan dla psychiatrow klinicznych. Niezbyt dobrze swiadczy to o spoleczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:51 Ze wszystkim się zgadzam prócz z „cierpieniem po śmierci brata”. Jakby go kochał to nigdy by tak obrzydliwie jego śmierci nie wykorzystywał budując kłamstwo smoleńskie, tylko po to żeby na trumnie brata wjechać do polityki. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:11 gaskama napisała: > Moim zdaniem jest to człowiek chory psychicznie. Zżera to nienawiść, samotność > , cierpienie po śmierci brata. Może dobrze dobrane antydepreamsanty by pomogły. > > Twoje zdanie już znam .Następny proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
bo_ob Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:54 Jego celem jest władza. Tam nie ma drugiego dna. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:13 > Jego celem jest władza. Tam nie ma drugiego dna. Czyli rasowy polityk! Odpowiedz Link Zgłoś
lily_evans11 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 14:55 "Adolf Hitler i Benito Mussolini Józef Stalin i Franciszek Franco Mieli narody między nogami A one na zgodę kiwały głowami Pan proszę pana też chce być taki Taki potężny i taki bogaty Lecz pan proszę pana chyba oszalał Lecz pan proszę pana chyba oszalał Nienawiść rzuca długi cień Lecz cień ten wkrótce zginie I jutro nadejdzie nowy dzień I wszystko wszystko wszystko Wszystko wszystko przeminie Oczy widziały zranione serca Lecz oczy te nigdy nie płaczą Generalnie przestań imaginować Skoro wszystko wygląda inaczej" Odpowiedz Link Zgłoś
rb_111222333 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:39 Jak robiłam kurs na prawo jazdy, to uczący mnie koleś mówił, że chodził z nim do szkoły. Mówił, że Kaczyńskich nikt nie lubił, wywyższali się i dostawali za to bęcki. Może przez to on nie lubi ludzi teraz i się na nich odgrywa? Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:54 U Kaczyńskiego największym problemem jest skrywany homoseksualizm. Jego matka go nie akceptowała, miał z nią chore układy, nie nauczyła go szacunku do samego siebie, a przez to i do innych ludzi, nauczyła go tylko udawania i skrywana swej prawdziwej natury. Przez to całe życie był nieszczęśliwy i niespełniony i bardzo chce żeby tak nieszczęśliwi byli wszyscy w koło. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:27 > U Kaczyńskiego największym problemem jest skrywany homoseksualizm. Masz coś przeciwko gejom? Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:37 Ona nie ma nic przeciwko gejom, tylko przeciwko ukrywaniu swoich preferencji. Odpowiedz Link Zgłoś
nessy Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:38 a gdyby się okazało, że nim jest, to co? ot, jakie tolerancyjne.... Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:47 > Ona nie ma nic przeciwko gejom, tylko przeciwko ukrywaniu swoich preferencji. Rozumiem. Czyli człowiek musi wszem i wobec ogłaszać swoje preferencje seksualne, bo inaczej jest podejrzany. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:51 demodee napisała: > Czyli człowiek musi wszem i wobec ogłaszać swoje preferencje seksualn > e, bo inaczej jest podejrzany. Nie, człowiek powinien żyć w zgodzie ze sobą, wtedy nie staje tak wredny i zgorzkniały jak jarek. Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 18:56 > Nie, człowiek powinien żyć w zgodzie ze sobą, wtedy nie staje tak wredny i zgorzkniały jak jarek. A może on żyje w zgodzie ze sobą? Czas i los odebrał mu najbliższą rodzinę, własnej nie założył, bo nie spotkał na swej drodze odpowiedniej osoby. Ma dla publicznego wizerunku związać się z kimś, chociaż samemu jest mu całkiem dobrze? > tak wredny i zgorzkniały jak jarek. Znasz osobiście J.Kaczyńskiego? Czy uważasz, że singiel, który ma inne niż Ty poglądy polityczne musi, no po prostu musi, być wredny i zgorzkniały? Odpowiedz Link Zgłoś
demodee Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:06 Nie znam i dlatego nie wypowiadam się na temat jego charakteru. A w tym wątku, normalnie, jakby same znajome J.Kaczyńskiego się zebrały... Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:08 demodee napisała: > Znasz osobiście J.Kaczyńskiego? Widziałam jego zdradziecką mordę, kiedy bez żadnego trybu wrzeszczał z mównicy o zdradzieckich mordach. Żaden szczęśliwy człowiek się tak nie zachowuje, zwłaszcza publicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 19:16 Dokładnie tak ! Z niego to fizyczne niespełnienie wyłazi każdym porem skóry. To po prostu widać - że to mały, chory, niewyżyty człowiek. Byłoby mi go żal, gdyby przy okazji nie był psychopatą. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:28 cosmetic.wipes napisała: > demodee napisała: > > > Znasz osobiście J.Kaczyńskiego? > > Widziałam jego zdradziecką mordę, kiedy bez żadnego trybu wrzeszczał z mównicy > o zdradzieckich mordach. Żaden szczęśliwy człowiek się tak nie zachowuje, zwł > aszcza publicznie. >Człowiek był w rozpaczy.Nie musisz wszystkiego brać do siebie.Lub patrzeć na męża. > > Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:16 W dupie był, nie w rozpaczy, taniaszmato. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:39 😂 Archetyp tolerancyjnej ematki. Odpowiedz Link Zgłoś
vasaria Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:02 A powinnam być ? Wsadź se tą swoją tolerancję w rzyć ! Takie głodne pierdolety to sobie do lusterka zapodaj. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:33 Vasaria weź kilka głębokich oddechow na uspokojenie. Odniosłam się do insynuacji najtolerancyjniejszej ematki tego forum Livii. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 15:58 Chce być dykatotorem w swoim kraju lat dziecinnych (jednonarodowym, jednoreligijnym - dokładnie takim, jaki pamięta z okresu, kiedy jego perspektywa społeczna to było kilka ulic, szkoła i znajomi rodziców). Nie chce być ani premierem, ani prezydentem, ponieważ prezydentem nie udało mu się zostać (a mógł, gdyby tylko zaryzykował start wtedy, kiedy startował Duda - ale nie zaryzykował i tego Dudzie nigdy nie daruje), a premierem pozostać przez czas dłuższy, więc uznał, że jest na te stanowiska za dobry. Myślę, że chciałby być Piłsudskim, a ponieważ szanse na bycie młodym Piłsudskim - Legiony, projekt Polska niepodległa - już przespał, więc pozostał mu zamach majowy i Bereza Kartuska. Jest człowiekiem owładniętym manią wielkości, któremu się wydaje, że czysty przypadek zadecydował, że na główne miejsca w historii przełomu załapali się inni i teraz to próbuje nadrobić. Jest niebezpieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:15 Też uważam, że jest, zwłaszcza że on nie ma nic do stracenia. Stary jest. Rodzinę niby ma, ale w gruncie rzeczy się na niego wypięli. Nie ma nic, co mógłby realnie stracić w wyniku parcia do władzy. Ale myślę, że niestety manię wielkości Jarosława podkręcają media i to, że non stop o nim się mówi, pisze, dyskutuje, każdy krok Jarosława jest odnotowany skwapliwie, każdy wycharczany wywiad komentowany przez tydzień. Gdyby dziennikarze przestali go traktować jak skrzyżowanie wodza z celebrytą-dziwakiem, a zaczęli traktować go po prostu jak dziwaka, który coś tam sobie brzęczy, to mogłoby być inaczej. Kaczyńskiemu bardzo schlebia uwaga. Moim zdaniem to jeden z najbardziej próżnych polityków ever. Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:48 Nie mógł, bo ma silny elektorat negatywny. Dlatego wypchnął Dudę (który w końcu i tak jest u całkowicie podporządkowany, więc tak jakby Kaczyński rządził). Odpowiedz Link Zgłoś
astrologia333 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 23:31 Popieram. Nie mógł być wtedy prezydentem bo budził skrajne emocje u wielu, dlatego ktoś z profesjonalnej firmy mu doradził aby... zmienić twarz. Wybrano, więc słupa i to był starzał w dziesiątkę. Nie tak dawno przecież pewna agencja wynajęta przez PO dokładnie to samo zaleciła Schetynie. Miał schować się jak Jaro, i dać inną twarz platformie bo on sam budzi bardzo negatywne emocje u części wyborców. Nie zgodził się, a teraz nie wiem bo nie oglądam tv. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 11:40 Też się przychylam do zdania, że to zawsze był człowiek niewybieralny na prezydenta. Ale swoją drogą jak najbardziej jakiś tam skryty resentyment do Dudy może być, bo Duda był i jest wybieralny. Trochę mniej zaciętą twarz trzeba mieć, wcale nie chodzi o wzrost. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.foteli [...] 25.04.20, 16:05 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 16:59 On nie ma żadnego celu. To kmiot który miał polityczne szczęście. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:26 tanebo001 napisał: > On nie ma żadnego celu. To kmiot który miał polityczne szczęście. Brawo ty.By osiągnąć talent to nie tylko szczęście. "Nie sztuką jest urodzić się z talentem, sztuką jest zarobić na niego w zmaganiach z oporem materii." Marek Łukaszewicz Żal pl i zero kultury. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:44 Jeszcze trochę z cyklu Giertych o Kaczyńskim "Jarosław Kaczyński zostanie oceniony przez historię jako zdrajca umowy społecznej, jaką jest Konstytucja, który próbował wprowadzić w Polsce autorytarny system na wzór państw komunistycznych. Hańba!" Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 17:58 Pozwolę sobie zacytować inny wątek ""Mama opiekuje się chłopcami podczas prac nad filmem "O dwóch takich co ukradli księżyc", jeździ z nimi na wakacje (aż do 19. roku życia bliźniaków), odprowadza ich do szkoły i odbiera z niej. Codziennie. W przeciwieństwie do zapracowanego ojca jest zawsze. Dlatego bracia nie nawiązują głębszych znajomości z rówieśnikami. Także dlatego, że nie są zbyt lubiani. Mają dominujące charaktery, do tego są zamożni – dzieci śmieją się, że każdego dnia są inaczej ubrani. Niechęć rówieśników wzrasta jeszcze po roli w filmie." natemat.pl/156037,to-uksztaltowalo-jaroslawa-kaczynskiego-jakim-zn "Lech Kaczyński: (...)„Bardzo o nas dbano – na żoliborskiej ulicy byliśmy wyśmiewani, że codziennie jesteśmy inaczej ubrani”. W 1961 r. koledzy zyskali nowy powód, by uznać, że Leszek i Jarek są inni niż oni. Zagrali wówczas w filmie „O dwóch takich, co ukradli księżyc” (...) Włodzimierz Grocholski, kierownik produkcji filmu (dziś na Florydzie), wspomina, że ekipa robiła wiele, by role Jacka i Placka nie zaciążyły na życiu Braci: – Mieliśmy już doświadczenia z dziećmi grającymi w filmach – sława sprawiała, że po prostu głupiały, odbijało im. Wkładaliśmy ogromny wysiłek, żeby z Braćmi nie stało się to samo. Chcieliśmy im uświadomić, że poza filmem mają wciąż normalne obowiązki – naukę, utrzymywanie porządku wokół siebie. Ekipa nie ma jednak wpływu na to, jak po zakończeniu filmowej przygody przyjmą Bliźniaków ich rówieśnicy. A dla nich Jarek i Leszek stali się Jackiem i Plackiem. Gwiazdami, za którymi się na podwórku nie przepada, bo zazdrości im się sławy. " www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/1505132,1,lech-i-jaroslaw-kaczynscy-historia-rodziny.read "Już w przedszkolu pokazali, że mają charakter. Nie dali się innej parze bliźniaków. Bracia Fursowie musieli uznać przywództwo małych Kaczyńskich. (...) Na podwórku to Jarosław dowodził w czasie strategicznych bitew, dumnie nosił nadane mu przez kolegów przezwisko „Hetmana”." jaroslawkaczynski.info/jaroslaw_kaczynski/Dziecinstwo_dalo_im_sile" Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Nikt tu nie czyta epopei 25.04.20, 20:09 janja11 napisał(a): Krótko i na temat trollik. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 20:08 Kaczyński to geniusz polityczny.Czym starszy tym lepszy.To cichy naczelnik Polski.Całe życie poświęcił ojczyźnie .Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
berber_rock Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 22:13 taniarada napisał(a): > Kaczyński to geniusz polityczny.Czym starszy tym lepszy.To cichy naczelnik Pols > ki.Całe życie poświęcił ojczyźnie . SZKODA ZE NIE SWOJEJ Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 25.04.20, 21:30 Myślę, że on lubi politykę (czyli swoistą grę) oraz jeszcze bardziej władzę. Bez władzy i bez polityki właściwie nic w życiu nie ma, choć nawet gdy matka żyła, nie zaburzyło to w żaden sposób jego politycznej kariery. Przy tym i ta władza i ta polityka dają mu bliskość innych osób (słynne spacery z Jojo po górach), czyli odbierają niebezpieczeństwo samotności. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 01:48 ja myślę, że on jest uzależniony od władzy, ale nie tylko tej politycznej, o którą walczą partię w demokratycznym kraju, tylko od władzy nad ludźmi. od psychologicznej władzy, którą ma nad kiedyś zaślepionym, a teraz głównie bojącym się go dworem, do którego należą najwyższe głowy w państwie. to upaja, to czapkowanie ze strony prezydenta, premiera, codziennie daje mu to znać, że on jest królem Polski. dlatego Kaczyński jest mistrzem w upokarzających gestach, które uchodzą mu kompletnie na sucho - niepodawaniu rąk, omijaniu, ostentacyjnym lekceważeniu osób, które zajmują najwyższe państwowe pozycje. nie ma znaczenia, ze zachowuje się jak ostatni burak wobec słupów, których sam poustawiał na pozycjach prezydenta, premiera, marszałków, prezesa TK - dwór się tylko jeszcze bardziej nim zachwyca, bo jest to pokaz faktycznej siły. on pokazuje, kto tak naprawdę rządzi Polską. myślę, że on generalnie żyje dla tych momentów. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 02:02 to otoczenie Kaczyńskiego - oni go naprawdę przekonali, ze on jest wielkim politykiem, historyczną postacią - doskonale się wpisali w jego kompleksy i leczącą je megalomanię. facet, który nie ma zielonego pojęcia o współczesnym świecie, nigdy w nim nawet nie funkcjonował, nie żył, nie ma kontaktu z rzeczywistością cyfrową, internete , nie ma pojęcia o nowych technologiach, nie potrafiłby nawet zrobić sensownych zakupów w sklepie spożywczym, kupić ksiązki przez internet albo wysłać paczki przez paczkomat, bo ma absolutnie od wszystkiego darmową służbę (patrz: król Polski), dostaje totalnie wykrzywiony obraz świata, bo prasówkę robią mu klakierzy - ten facet bez żadnych bezpieczników (bo starannie je wszystkie z systemu wymontował spryciulek) kieruje 38 mln krajem w środku Europy. i co było do przewidzenia doprowadził ten kraj do ruiny (nomen omen), którą tylko ten coronavirus obnażył. dla mnie jest fenomenem, że ktoś taki nikt tak bardzo zaczarował to swoje otoczenie, że bez szemrania ta jego armia wykonuje wszystkie jego - nawet najbardziej poronione rozkazy. to mu przypisuję jako wielki sukces, bo nigdy bym w taki scenariusz nie uwierzyła, gdybym tego nie zobaczyła na własne oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 09:23 Ludwik Dorn, jeszcze niedawno jeden z najbardziej zaufanych ludzi Jarosława Kaczyńskiego. o Kaczyńskim Tym razem "trzeci bliźniak" wytacza ciężkie działa i przekonuje, że prezes PiS nie zna realiów codziennego życia, bo stracił kontakt z rzeczywistością. "- Jarosław Kaczyński żyje w bańce stworzonej mu przez otoczenie na Nowogrodzkiej i ochronę, z którą się nie rozstaje - mówi Ludwik Dorn. - On nawet nie chodzi sam na zakupy, wszystko mu przynoszą do domu. Nie ma ani styczności z rzeczywistością, ani empatii - wiadomo, że organ nieużywany zanika - dodaje były polityk. Jego zdaniem szef PiS za wszelką cenę chce wyborów 10 maja. - Wtedy będzie jeszcze działał efekt skupienia się w sytuacji kryzysowej wokół władzy, a nie rozpocznie się jeszcze faza oceny tego, jak PiS radził sobie z pandemią oraz jej skutkami ekonomicznymi i społecznymi - stwierdził na łamach gazety "Polska The Times". Były polityk przekonuje, że odpowiedzialny rząd już teraz wprowadziłby stan klęski żywiołowej bo - jego zdaniem - są ku temu argumenty. Zaznaczył, że z punktu widzenia opozycji kluczowy" Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 09:30 Ilekroć słyszę tę piosenkę Młynarskiego o babci, to mi Kaczyński staje przed oczami. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 09:38 Rodzi się pytanie kto tu jest ofiarą... Kaczorek to stary ramiol z demencją otoczony miernotami, nie mający kontaktu z rzeczywistością. Miernoty wykorzystują go by utrzymać się u władzy... Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 10:01 tanebo001 napisał: > Rodzi się pytanie kto tu jest ofiarą... Kaczorek to stary ramiol z demencją oto > czony miernotami, nie mający kontaktu z rzeczywistością. Miernoty wykorzystują > go by utrzymać się u władzy... Ofiarami to jesteśmy my, którzy musimy żyć w Kaczystanie, kraju z wizji pisiej patologii, która zadziwiłaby Orwella. I niestety na własne życzenie trochę, jesteśmy ofiarami, bo latami pozwalaliśmy, aby władze wybierał nam pisi elektorat. A 10 maja szykuje się dzień świstaka. OBY NIE! I znowu wszyscy będą się zastanawiali, co poszło nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 11:08 janja11 napisał(a): > I niestety na własne życzenie trochę, jesteśmy ofiarami, bo latami pozwalaliśmy > , aby władze wybierał nam pisi elektorat. > > A 10 maja szykuje się dzień świstaka. OBY NIE! > I znowu wszyscy będą się zastanawiali, co poszło nie tak. A może jesteśmy ofiarami, bo przez lata zapominaliśmy o całych grupach społecznych? Bo narrację o fantazmacie zostawiliśmy innym, w końcu liczyła się tylko ciepła woda w kranie (a i to nie dla wszystkich)? Bo ciągle brakuje solidarności z kimś kto po prostu jest odmienny, a przede wszystkim ma inne najważniejsze potrzeby życiowe? O dialogu nie wspominając? Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 11:18 No to przepraszam ale ostatnią partią chętną do dialogu i szanującą innych, odmiennych jest właśnie PiS. Z kim mam dyskutować? Z kimś kto mnie obraża? Wyzywa? Kto na protesty obywateli mówi że to świnie oderwane od koryta? Swoją drogą pięknie pokazali czym dla nich jest władza. Korytem. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 11:28 Władza jest korytem dla bardzo wielu partii, w o wiele mniejszym stopniu, ale w Polsce zawsze jest nadużywana. Nie mówię, żeby dyskutować z partią PiS, ale z ludźmi, którzy na tę partię głosują. I zrozumieć, że mają powody na nią głosować. I godzić się na pluralizm polityczny, który Polsce i Polkom służy, że można głosować na inne partie i nie popierać PiSu. Można nie lubić i nie podziwiać Tuska, co nie oznacza, że się lubi i podziwia Kaczyńskiego. Dla mnie jednak jest niedopuszczalne drwienie z podobno ukrytej orientacji homoseksualnej Kaczyńskiego. Czy z jego wzrostu. Co nie oznacza, że go w najmniejszym stopniu szanuję. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 11:30 To był lubiany argument symetrystów jeszcze parę lat temu - ach, rozmawiajmy, słuchajmy suwerena, nawiążmy z nim dialog. No i się okazało, gdzie partia rządząca ma dialog. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 11:44 okazało się, że Partia Razem może wejść do Sejmu, że Bartosz Arłukowicz, pracując jak szalony w terenie, może uzyskać mandat bez specjalnej pomocy szefostwa swojej partii, a Podkarpacie można nie odpuszczać, gdy się komuś zechce wdziać gumiaki i wyjść do ludzi. Okazało się, że ludzie chcą czegoś nowego (Wiosna czy Hołownia - który ma wyższe poparcie niż Kidawa-Błońska). Przypominam że jeśli nie jesteś symetrystką, w swoim mniemaniu, to popierasz: brak małżeństw dla par homoseksualnych (bo tak), brak aborcji na życzenie, oraz przekonanie że jak PO będzie rządziła z Konfederacją, to Konfederacja zajmie się lewicą. Popierasz też opuszczenie nauczycieli w najbardziej czułym punkcie ich strajku, brak godzinowej płacy minimalnej oraz tarczę, która właściwie nie chroni najsłabszych pracowników. I wiesz, cały czas piszesz o dialogu z rządem, choć ja chyba dość wyraźnie napisałam o dialogu z ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 14:41 A to prawda. Hołownia udowadnia, że można. Nikt z kandydatów tak jak Hołownia nie punktuje patologii pisiej władzy. Facet bez zaplecza partyjnego zbiera na czatach po 30 tys ludzi. Duda może tylko pomarzyć o takiej frekwencji. Hołownia bardzo zaangażowany w tematy ekologii i ma znakomitego doradcę ds. edukacji Przemka Staronia. Dla niewtajemniczonych Przemek Staroń zdobył tytuł najlepszego nauczyciela w Polsce i jest nominowany do tytułu najlepszego nauczyciela na świecie. I gen. Różański jako ekspert ds, sił zbrojnych w ekipie Hołowni. Do tego ePISkopat, od początku tylko źle o Hołowni się wypowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
pola84 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 15:08 No więc właśnie i to dobrze, że są tacy, którzy przestali wierzyć w dychotomię sił. Pluralizm opozycji jest wielką wartością. Ja nie muszę się zgadzać z Hołownią, ale cieszę się, że on przyciąga elektorat, który np. nie widział wcześniej dla siebie żadnej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
janja11 Re: Jarosław Kaczyński 26.04.20, 17:11 pola84 napisał(a): > No więc właśnie i to dobrze, że są tacy, którzy przestali wierzyć w dychotomię > sił. Pluralizm opozycji jest wielką wartością. Ja nie muszę się zgadzać z Hołow > nią, ale cieszę się, że on przyciąga elektorat, który np. nie widział wcześniej > dla siebie żadnej opcji. Ano właśnie. Hołownia trafił w niszę wyborców, którzy nie są zainteresowani wspieraniem kandydatów powiązanych z partyjnymi , często patologicznymi układami. Zresztą partyjni towarzysze już tyle razy dostali mandat zaufania i szansę, aby się wykazać i tyle razy zawiedli, że nie dziwi , że głosuje zwykle mniej niż 50% uprawnionych. Ja się obawiam, że kolejny partyjny towarzysz/ka prezydent (niezależnie od opcji) , to będzie kontynuacja tych samej partyjno-kościółkowych patologicznych układów biznesowych. Za pieniądze podatników takie wspólne partyjno-kościółkowe KOTYTO+. Odpowiedz Link Zgłoś