minniemouse 09.05.20, 03:50 ..możecie to widzieć?: jak ułatwić sobie życie - taka naprawa zamka błyskawicznego widelcem - myślicie ze to faktycznie działa? Minnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
feel_good_inc Re: Hacks z Pinterestu... 09.05.20, 07:21 minniemouse napisała: > - taka naprawa zamka błyskawicznego widelcem - myślicie ze to faktycznie działa > ? Tak naprawdę nie jest ważne czy działa, ważne żeby wyglądało efektownie i zachęcało do dzielenia się (tak jak i ty to zrobiłaś). Praktycznie wszystkie popularne kanały tego typu należą do kilku chińskich i rosyjskich firm medialnych, które dzięki temu budują swoje zasięgi, które potem wykorzystują do pchania odpowiednich treści. 99,9% oglądających nigdy ich nie wypróbuje, więc to czy coś działa czy nie jest całkowicie nieważne, liczy się tylko to, czy dobrze wpada w algorytmy yt/pint/fb/insta. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Hacks z Pinterestu... 09.05.20, 09:12 Nie wiem, ale jak wypróbuję, to powiem. Tyle, że do suwaka trzeba wykorzystać 2 haki jednocześnie - widelec, a potem zabezpieczenie dołu suwaka słomką. Nie wiem, czy widelec zadziała, jeśli będziesz wkładać suwak od góry, a najczęściej właśnie tam ucieka. Ogólnie fajne pomysły na szybkie naprawy, byle tylko zapamiętać i mieć w domu zapas słomek.... 😜 Kiedyś z takiego filmiku wyciągnęłam wiedzę, że jak chcesz szybko schłodzić napój, to musisz go wstawic do lodówki owiniętego w wilgotny ręcznik papierowy. Cały ten filmik przypomniał mi moją babcię - ta kobieta wszystko w domu potrafiła naprawić pończochą-antygwaltką albo nogawką uciętą od dziurawych rajtek... Odpowiedz Link Zgłoś
ylgu Re: Hacks z Pinterestu... 09.05.20, 16:23 memphis90 napisała: Kiedyś z takiego filmiku wyciągnęłam w > iedzę, że jak chcesz szybko schłodzić napój, to musisz go wstawic do lodówki ow > iniętego w wilgotny ręcznik papierowy. O, i to jest coś co warto zapamiętać. Dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
beata985 Re: Hacks z Pinterestu... 09.05.20, 10:56 Widziałam większość z tych patentów, niestety jak potrzebuje to zawsze zapominam. Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Hacks z Pinterestu... 09.05.20, 13:02 ja uwielbiam te hacks, wykorzystałam np rolki po papierze toaletowym na zwinięte kable i papier na prezenty. robie na drutach, genialny hack to to: niektórzy wykorzystują czajniczki na trzymanie tam motka włóczki, przez dziubek (dzióbek??) wyciągają nitkę i tak dziergają. można tez użyć metalowego sitka pomysla na podłużny motek Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: Hacks z Pinterestu... 09.05.20, 16:53 To ze spinkami genialne, mam sopro takich spinek po córkach. Dzięki, ja na to nie trafiłam Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Hacks z Pinterestu... 09.05.20, 17:40 To odladzanie szyby samochodowej mnie zachwyciło. Aż żałuję, że nie mam teraz jak tego sprawdzić. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Hacks z Pinterestu... 09.05.20, 21:01 To akurat chyba nie zadziała... Tamta szyba jest tylko opruszona śniegiem, na skorupę z lodu woreczek z ciepła woda nie pomoże... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Hacks z Pinterestu... 09.05.20, 23:30 watpie zeby tak zadziałał worek z lodem na zamrożona szybę ale wiem że polewanie dobrze ciepła woda jest rzeczywiście skuteczne, bo sama tak robiłam w stanie pogotowia (znaczy, gdy byłam nieprzyzwoicie spóźniona). zawsze sie jednak boje ze w koncu szyba mi pęknie. Lepsza metoda jest polewanie np spirytusem salicylowym. można zmieszać z woda A2:1W. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Hacks z Pinterestu... 10.05.20, 14:01 Tam jest worek z lodem? Myślałam, że to worek z ciepłą wodą... Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Hacks z Pinterestu... 10.05.20, 23:48 lol, worek z ciepla woda oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś
epicentryczka Re: Hacks z Pinterestu... 11.05.20, 00:01 Etui na tel z balona testował mój syn. Działa fajnie ale do ładowania trzeba zdejmować Podoba mi się trick z robieniem stopek. Patent na wieszanie skarpetek fajny- teraz w rosssmanie są fajne spinacze z haczykiem. Niestety nie mam takich wieszaków jak na filmiku, wiec nie skorzystam. Sitko na odpadki z butelki - kupiłam kiedyś w tigerze taki mały durszlaczek, właśnie w rym samym celu, uwielbiam go! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Hacks z Pinterestu... 11.05.20, 00:04 Bardzo lubię takie filmiki sprytne babki, 5 sposobów na, itp. są genialne w swojej prostocie. Najgorsze, że się naoglądam, nacieszę, a jak przyjdzie co do czego to zapominam Moja córka za to kilka pomysłów wypróbowała i się sprawdziły. Muszę ten z suwakiem i słomką - jak się uda to zacznę lajkować I ten patent ze słomką i paczką czipsów fajnie wygląda i by się przydało, żeby działał. Odpowiedz Link Zgłoś
epicentryczka Re: Hacks z Pinterestu... 11.05.20, 00:13 W temacie czipsów to moje dzieci wklejają Te plastikowe okienka od mokrych chusteczek 😂 tez podpatrzone gdzieś Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Hacks z Pinterestu... 11.05.20, 00:20 Złamany klucz wyciągnełam kiedys WD40. Tata złamał klucz w dzwiach na taras. Ja wyczytałam, ze wystarczy psiknąc do środka WD40 (lub pokrewne produkty) i samo wyjdzie....nie wierzyłam. Pojechałam jednak do rodziców z zaopatrzona w smar w aerozolu. Psiknełam do zamka...i nagle sie klucz sam wysunął. Wysztarczyło złapać pensetą i wyciagnąc do konca Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: Hacks z Pinterestu... 11.05.20, 02:07 no prosze i cos podobnego! Odpowiedz Link Zgłoś