Dodaj do ulubionych

bogate żony władzy

23.05.20, 12:17
Jak myślicie, kiedy wreszcie coś się w tej kwestii ruszy? Teraz oczywiście nie, bo za dużo Morawiecki i Szumowski poprzepisywali na żony, a to są jedni z najpopularniejszych prominentów. Co musi się stać i kto musi dojść do władzy, żeby te majątki były ujawniane?
Bo oczywiście ideałem byłoby, gdyby w ogóle nie dorabiali się w takim stopniu na kontaktach politycznych, np. nie kupowali gruntów od Kościoła po zaniżonych cenach (jak Morawiecki), ale już sam obowiązek publikacji to byłby milowy krok w dobrą stronę.
Z pewnym sentymentem wspominam niewpisany drogi zegarek pewnego pana, który za to stracił stanowisko - ale jednak uczciwie trzeba powiedzieć, że tamta opcja polityczna też nic nie zrobiła w kierunku transparentności. Podobnie jak jeszcze poprzednia. Taki widać mamy klimatuncertain
wyborcza.pl/7,82983,25968487,pis-juz-sie-nie-pali-do-pelnej-jawnosci-jak-zamrozono-ustawe.html#S.koronawirus-K.C-B.2-L.1.male
Obserwuj wątek
    • gama2003 Re: bogate żony władzy 23.05.20, 12:27
      Myślę, że unikalna inteligencja wierchuszki PiS pozwalała im wybierac na żony kobiety obrotne i rokujące. I głowę daję, że majętnych żon, mężów i innych bliskich jest wśród tego grona nadpodaż. Im niżej tym ciut ubożej, ale nadzieja na lepsze uposażenia trzyma mocno i angażuje w politykę fanatycznie.
      Przy czym potem można powiedzieć jak imć pam Szumowski - ja nie muszę być ministrem. Jasne, póki żona go kocha to palcem w bucie przy takim majątku nie musi ruszać. Jest w polityce, bo chce. Łaskę robi i grzeczność.
    • 123zielona123 Re: bogate żony władzy 23.05.20, 12:58
      A bogate kochanki, szwargrowie siostrzeńcy i inni?
      • asfiksja Re: bogate żony władzy 23.05.20, 14:58
        No właśnie to jest strategia PIS-u - maksymalnie uszczegółowić: "A dlaczego tylko żony? Dlaczego nie wszyscy krewni i znajomi królika, a w ogóle przecież można przepisać na kolegę?"
        Odpowiadam - trzeba zrobić ten najtrudniejszy pierwszy krok i ten krok nazywa się "współmałżonek". Potem ewentualnie następny krok "osoby pozostające we wspólnym gospodarstwie domowym".
    • pani-nick Re: bogate żony władzy 23.05.20, 15:30
      Jestem przekonana ze zegarek był na dodatek podróbka smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka