Witajcie drogie emamy, kłania się stała podczytywaczka
Mam do Was prośbę o polecenie mi pralki. Oprócz rzeczy oczywistych (wysoka klasa efektywności energetycznej, w miarę niski poziom hałasu itd.) zależy mi , aby dała możliwość w miarę
elastycznie ustawiać temperaturę prania i prędkość wirowania dla poszczególnych programów.
Teraz mam pralkę, której szczerze nienawidzę

, bo nie dość, że się zawiesza, to jeszcze przy 3/4 programów ma sztywne ustawienia typu pranie tylko w 20-30 stopniach albo prędkość wirowania max 600. W związku z tym w ogóle ich nie używam
Super by było, gdyby płukanie/odwirowywanie prania dało się też po prostu włączyć samodzielnie, jako oddzielny program. Kiedyś miałam taką pralkę mechaniczną, w której to było możliwe, i bardzo mi się to przydawało w różnych sytuacjach.
Programy mogą być podstawowe (bawełna, mieszane, delikatne, wełna... itd. i koniecznie jakiś
krótki program, do szybkiej przepierki/odświeżenia czegoś), nie potrzebuję fikuśnych programów np. ubranek niemowlęcych albo ubrań sportowych
Jeśli macie pralkę, która spełnia choć część z oczekiwań i możecie polecić, to bardzo mi to ułatwi sprawę
Jeszcze mam pytanie do posiadaczek pralkosuszarek. Zastanawiam się, czy od razu nie kupić sobie takiego urządzenia. Ale martwi mnie to zużycie wody przy suszeniu, to chyba jest mało ekologiczne? Na co dzień staram się zwracać uwagę na ekologię i generalnie wody używam bardzo oszczędnie, więc nie wiem, czy zakup pralkosuszarki by się z tym nie kłócił. Ale może nie mam racji?
Dziękuję,
Hania