Dodaj do ulubionych

wiarygodność testów na koronawirusa

07.06.20, 17:23
Mam skierowanie do sanatorium. Wiem, wiem, kolejka się przesunęła. Nie o kolejkę chodzi.

Pojawiła się komplikacja - zapowiadają obowiązek wykonania testu na koronę.

A jak mi wyjdzie fałszywie pozytywny ?
Jakie argumenty w Sanepidzie (?) stosować ? Domagać się powtórzenia ? Innego ? Ale jakiego ?

Kto biegły w temacie ?
Obserwuj wątek
    • fibi00 Re: wiarygodność testów na koronawirusa 07.06.20, 17:32
      Jeśli wyjdzie pozytywny i tak będziesz miała kolejny wymaz za ok 10dni. A tak w ogóle skąd założenie że wyjdzie akurat fałszywie pozytywny? Owszem wychodzą takie ale nikt tego nie wie dlatego powtórny test jest właśnie za 10-11dni. Nie przeskoczysz tego.
    • leni6 Re: wiarygodność testów na koronawirusa 07.06.20, 17:38
      To mają być test na przeciwciała czy genetyczne? Skąd pomysł że jak wyjdzie pozytywny to to będzie fałszywie pozytywny?
      • nowabiala1 Re: wiarygodność testów na koronawirusa 07.06.20, 17:40
        Pomysł stąd, że bardzo chcę pojechać. I boję się, że coś stanie na przeszkodzie.

A jak wyjdzie negatywny to też za 10 dni powtórka ?
        • fibi00 Re: wiarygodność testów na koronawirusa 07.06.20, 17:47
          nowabiala1 napisała:

> Pomysł stąd, że bardzo chcę pojechać. I boję się, że coś stanie na przeszkodzie
          > .
          >
          > A jak wyjdzie negatywny to też za 10 dni powtórka ?

Nie.
    • eveeveeve Re: wiarygodność testów na koronawirusa 07.06.20, 18:49
      Te testy to ogolnie jakis przekręt. Znam osobe ktora tkwi w kwarantannie od polowy kwietnia (objawow zero, pierwszy test po kontakcie z zarazonym) i ma na zmianę pozytywny i negatywny wynik. Trwa to drugi miesiąc, jest u kresu wytrzymałości psychicznej już.
      • fibi00 Re: wiarygodność testów na koronawirusa 07.06.20, 18:57
        eveeveeve napisała:

> Te testy to ogolnie jakis przekręt. Znam osobe ktora tkwi w kwarantannie od pol
        > owy kwietnia (objawow zero, pierwszy test po kontakcie z zarazonym) i ma na zmi
        > anę pozytywny i negatywny wynik. Trwa to drugi miesiąc, jest u kresu wytrzymało
        > ści psychicznej już.

Nie dobijaj mnie..
        • eveeveeve Re: wiarygodność testów na koronawirusa 07.06.20, 19:05
          Mam nadzieję, ze to mocno odosobniony przypadek i kobieta ma po prostu pecha. Wam życzę szybkiego wyjścia z kwarantanny.
      • danaide Re: wiarygodność testów na koronawirusa 07.06.20, 19:01
        A test tej samej firmy czy różne?
        • eveeveeve Re: wiarygodność testów na koronawirusa 07.06.20, 19:04
          A kij wie. Przyjezdza wymazobus, pobieraja i potem ma info z labu czy pozytywny czy negatywny...
    • nowabiala1 Re: wiarygodność testów na koronawirusa 14.06.20, 17:10
      A jak wyjdzie nie-fałszywie pozytywny , to co ze mną zrobią ?
      • iwoniaw Re: wiarygodność testów na koronawirusa 14.06.20, 17:34
        nowabiala1 napisała:

> A jak wyjdzie nie-fałszywie pozytywny , to co ze mną zrobią ?

Każą ci siedzieć w kwarantannie i będziesz musiała codziennie machać policjantom przez okno.
        • nowabiala1 Re: wiarygodność testów na koronawirusa 14.06.20, 18:40
          I po odbyciu kwarantanny już ma się problem z głowy ?
    • nastjaa Re: wiarygodność testów na koronawirusa 14.06.20, 20:16
      U mnie w pracy ostatnio ktoś dostał wysoka temperaturę. W szpitalu zrobili mu test przesiewowy - pozytywny. Potem genetyczny - negatywny. Część osób z kontaktu musiała zostać w domu do wyniku testu genetycznego. Po dwóch dniach wszystkich zwolnili, nikt nie ma kwarantanny. Jedynie długi weekend zmarnowany 🙄

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka