Dodaj do ulubionych

Wyszedł mi Biedroń

• sumire Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:42
      Mnie wyszedł Trzaskowski, co mnie zresztą trochę zaskoczyło, bo myślałam, że wyjdzie Biedroń. No ale i tak zamierzałam nań głosować.
      • 1elka26 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 11:58
        W zasadzie nie jest to nic złego, ale wstyd się przyznawać.
        A podobno komunizm skończył się w 89 roku, a tymczasem tęsknota za PRL jest tak wyraźna na tym forum. Chociaż dlaczego dziwię się? W końcu ilość byłych sekretarzy KC, KW a kończąc na sekretarzach POP w Koalicji Obywatelskiej jest zdumiewająca - o licznym gronie dawnych TW już nie będę nawet wspominać.
        Nic więc dziwnego, że na beneficjentów PRL samo istnienie takiej formacji jak PIS działa jak płachta na byka.
        • sumire Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 12:02
          1elka26 napisał(a):

> Chociaż dlaczego dziwię się?

• ginger.ale Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 13:03
          Dobrze, że PiS nie robi z gęby cholewy i TW, albo nie daj Boże pzprowskich prokuratorów w swoich szeregach nie ma.
          🤔
        • anika772 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 13:12
          elka jesteś żałosnebig_grin

www.youtube.com/watch?v=54WWPH6CWOs
          • 1elka26 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 13:51
            Już od dawno postuluję - znajdźcie jakies nowe nazwisko.
            Może tak pochwalcie się takimi tuzami jak były sekretarz KC PZPR - tow. Miller, tow. Cimoszewicz, tow. Kwasniewski, tow. Rosati i dziesiątki sekretarzy pomniejszego kalibru.
            O tym, z jaką radością głosował na Komorowskiego Urban nie będe nawet wspominać.
            No i największy autorytet opozycji TW Bolek - po prostu gratulacje.

Może poproście swoich prowadzących o jakies nowe nazwisko - bo tylko ciagle Piotrowicz i Piotrowicz
            • anika772 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 14:00
              Może poproście swoich prowadzących o jakies nowe nazwisko - bo tylko ciagle Piotrowicz i Piotrowicz

Pięknie projektujesz trollubig_grin
            • livia.kalina Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 14:02
              TW Wolfgang i TW Nonparel też fajni. I jeszcze Andrzej Aumiller, Aleksander Chłopek, Henryk Cioch, Krzysztof Czabański, Wojciech Jasiński, Karol Karski , Stanisław Kostrzewski, Andrzej Kryże, Maciej Łopiński, Jan Pietrzak, Marcin Wolski,
              • 1elka26 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 16:52
                Czy można spodziewać się czegoś innego po tzw. "obrońcach demokracji" niż kolejnych pomówień??
                Kto to jest TW Wolfgang chociażby? - to, że wasz organ prasowy coś napisał nie oznacza, że jest to zgodne z prawdą.
                Poza tym stawianie znaku równości pomiedzy szeregowymi członkami PZPR a sekretarzami KC PZPR jest nadużyciem . Przypomnę, że do PZPR należało ponad 2 miliony Polaków, ale nie kazdy z nich był sekretarzem.
                Dziwnym trafem ci wszyscy sekretarze wraz z licznym gronem TW zasiliło szeregi Koalicji Obywatel;skiej. Ciekawe dlaczego?
                Gorliwi obrońcy demokracji socjalistycznej raptownie stali się miłośnikami demokracji liberalnej - ba, niektórzy stali się nawet "ludźmi honoru".
                Uprawiasz propagandę w stylu Urbana -niestety.
                • livia.kalina Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 17:05
                  Czyli są dobrzy pzprowcy i źli pzprowcy. Ci dobrzy teraz są w pis?

Kto to jest TW Wolfgang? To pisowski ambasador w Berlinie, z żoną prezeską Trybunału Konstytucyjnego, TW Wlfgangową i synem z załatwioną przez pis świetną posadką za nasze pieniądze. Przyłębski podpisał z SB zobowiązanie do współpracy i przybrał pseudonim TW Wolfgang, potem własnoręcznie sporządził dla SB charakterystykę swojego własnego kuzyna. I IPN to potwierdza. Ale pisowski IPN uznał, że Przyłebski nie skłamał w swoim oświadczeniu lustracyjnym, pisząc, ze nie współpracował z SB (choć IPN ma opisane powyżej przeze mnie dokumenty) bo "taka współpraca, jak donoszenie na swojego kuzyna, to jeszcze żadna współpraca". No więc Przyłębski tylko tak troszeczkę współpracował a poza tym sie nie zaciągał więc jest takim niewinnym sbeckim donosicielem.

www.rmf24.pl/fakty/polska/news-sprawa-tw-wolfganga-dyrektor-biura-ipn-tlumaczy-decyzje-inst,nId,2432975

Andzejku- ty się spowiadasz ze składania fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu? czy tez może uprawiasz świętokradztwo przy stole Pana?
                  • 1elka26 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 19:31
                    Żenadometr pokazał 9 nitrasów. Jeszcze chwila a dobijesz do 10.
                    Może skonsultuj swoje teorie z TW "Ketmanem", on na pewno doskonale zna środowisko.
                    • aerra Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 20:49
                      To nawet nie jeden duda żenady, więc całkiem spokojnie. Obecny Prezydent RP spokojnie w każdej wypowiedzi osiąga jakieś 184 dudy.
                    • livia.kalina Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 22:45
                      Miłujący Pana, obrońca sbeckich donosicieli, teraz wiernych umiłowanej partii coś m tu próbuje ględzić o żenadzie? Złodziej złapany za rękę- nie dość, ze krzyczy "to nie moja reka" to jeszcze "łapcie złodzieja"? Andzik, ty z tym stekiem kłamstw to nawet na czyściec nie masz szans. Tak, w imię miłości do partii, godzisz się na wieczne piekło?
    • angazetka Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 12:20
      Wyszedł mi Biedroń (zero zaskoczeń), ale nie zagłosuję na niego (chyba), bo nie cierpię gościa.
    • marszawka Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 12:27
      Rafał Trzaskowski, w sumie się zgadza.
    • szarsz Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 12:47
      U mnie tez bez niespodzianek, Biedron. Choć państwo az tak opiekuńcze to zupełnie nie moja bajka
    • lukrecja46 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 13:15
      Wyszedł mi Trzaskowski czyli wszystko się zgadza.
      • 1elka26 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 13:56
        A nie "prawdziwa prezydent" już o niej zapomnieliście??
        Nie ma to jak partia która tak bardzo kreuje sie na partię prawdziwie demokratyczną. Jak to w sposob jawny i prawdziwie demokratyczny przeprowadzona została procedura wyboru kandydata na prezydenta mowiono i pisano w mediach gazetopodobnych przez miesiące.
        I co? - i nagle w sposób całkowicie sprzeczny z deklarowanymi wartościami zmieniono kandydata.
        I zamiast "prawdziwej prezydent" mamy "prawdziwego dublera".

Tak wygląda szacunek dla demokracji i praworządności w wykonaniu Platformy która coraz bardziej przypomina PZPR.
        Wstyd i żenada.
        • izabelka55 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 17:43
          Kidawa się spaliła. Zresztą i tak nie miałam ochoty na nią głosować.
    • saszanasza Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 17:18
      Mi wyszedł Trzaskowski😁
    • 1maja1 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 17:32
      Wyszedl mi Biedron, ale na niego nie bede glosowac, wystarczy ze moj ojciec bedziewink
    • izabelka55 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 17:42
      Mi Trzaskowski wyszedł.
    • aguar Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 17:58
      Też mi wyszedł Trzaskowski.
    • andaba Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 19:46
      Trzaskowski, co nie jest zgodne z moimi planami. Albo ja powinnam się przyjrzeć lepiej kandydatom, albo twórcy ankiety ankiecie. Szczerze mówiąc to chyba jedynymi odpowiedziami i sugrerującymi Trzaskowskiego była negatywna ocena obecnego prezydenta...
      • tiszantul Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 19:51
        "Albo ja powinnam się przyjrzeć lepiej kandydatom, albo twórcy ankiety ankiecie. Szczerze mówiąc to chyba jedynymi odpowiedziami i sugrerującymi Trzaskowskiego była negatywna ocena obecnego prezydenta"

Bardzo ciekawa wypowiedź. Media Ringier Axel Springer (Onet, Newsweek) również mocno stawiają na Trzaskowskiego i są wyraźnie wzmożone.
        Natomiast dla przykładu sami Niemcy nie sprzedają swoich gazet zagranicznym właścicielom i mają spokój
        • livia.kalina Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 22:50
          Pis obsadził "telewizję narodową" putinowskimi agentami. Gazetki sponsorowane przez pisowskiego senatora Biereckiego regularnie publikują kremlowskie fakenewsy. Naprawdę szkoda, że tvpis nie wykupiła jakaś niemiecka telewizja, skoro każda niewykupiona wysługuje się Kremlowi. Tyle prawdy jeszcze mozna napisać, bo to, że ordo iuris to fundamentalistyczna sekta opłacana przez Kreml to już teraz napisać nie można.
    • asia_i_p Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 20:18
      Cóż, mi w zeszłych wyborach wyszedł Tanajno, i nawet w pierwszej turze na niego głosowałam, ale obecne wybory to chyba rzeczywiście moment na zimne kalkulacje. Zresztą gdybym w poprzednich wyborach wiedziała to, co wiem teraz - że jest silny trend statystyczny pokazujący, że jeśli dojdzie do drugiej tury wyborów, to urzędujący prezydent ma przechlapane - to bym pewnie na tego Tanajnę nie głosowała.
    • lot_w_kosmos Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 21:02
      Wyszedł mi Tanajno! Kto to??? Pierwszy raz o nim usłyszałaam!
      😁
      • bergamotka77 Re: Wyszedł mi Biedroń 12.06.20, 22:50
        Mnie Trzaskowski smile
    • bywalec.hoteli Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 01:46
      Głos Wielkopolski należy do Niemców i jest mocno antyrządowy i pro-PO, w większości wyjdzie Trzaskowski. To juz lepiej poszukac jakiegoś latarnika wyborczego.
    • agnieszka_kak Re: Wyszedł mi Biedroń 13.06.20, 17:18
      Trzaskowski, ale w I turze na niego nie zaglosuje bo jestem zla na platforme. Uwazam, ze wystawienie go zniszczylo szanse na wygrana opozycji w drugiej turze. A bardzo nie chce, by rzadzil Duda.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka