Dodaj do ulubionych

Spódnica z second-handu.

24.06.20, 20:27
Właśnie upolowana, specjalnie dla Was znalazłam w neciesmile

tiny.pl/7c1tq
sofiaruutu.com/green/
sofiaruutu.com/news-flash/
sofiaruutu.com/danish-inspiration/
Jestem w stanie odtworzyć klimat tych stylizacji ze zdjęć, ale może macie inne pomysły?
Obserwuj wątek
    • gaskama Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:38
      Dla mnie wzór "panterka" jest gorszy niż renifery na swetrze. Ale ta spódnica w tej stylizacji wygląda fajnie (przy czym ja bym tego nie przyodziala). Nic fajniejszego bym nie wymyśliła.
      • malia Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:42
        fajnie podsumowałaś smile
        Myślę tak samo
      • mava Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:45
        to tak jak ja...organicznie nie cierpie "wzorka" pt. panterka...
        że o second-handzie nie wspomnę...od razu wyobrażam sobie, co uprzedni wlaściciel wrabiał w tym ciuchu...
        nooo...jednak nieeee....nawet jeśli jest to ciuch marki 'jakiejs tam" i "z metką" (he he...)
        • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:52
          Panterkę trzeba umieć unieśćwink
          Przymierzałam sobie w różnych zestawieniach i najbardziej mi odpowiada z czarnymi górami- małym topem, T-shirtem, swetrem, koszulą. Z beżem/ecru też nieźle. Na Pintereście widziałam też z pomarańczem i limonką, ała, tego to i ja bym nie uniosławink
          Z białymi sneakersami nieeee, sandały płaskie i na słupku, baleriny, mokasyny (plus sweter, nice).
          No, da się z tą szmatką pobawić. Cieszę sięsmile

• asia.sthm Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 21:44
            Gratulacje.
            Ja bym nosila z czarna gora, bo czarny to czarny i juz.
            Genialny zakup.
          • mava Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 00:36
            >Panterkę trzeba umieć unieść

przypomne tylko, że 'panterka" w linii prostej wywodzi sie od zwierząt, a szczególnie od kotowatych, co akurat na tym forum powinno byc zdecydowanie be....
            Tak ze akurat tu sie nie da "unieść"...
            zresztą...chyba dlatego nienawidze panterek "od zawsze"...
            I "od zawsze" kojarzą mi sie z bardziej z prostactwem i jakims takim bazarowym "designem"...coś w stylu disco polo...
            • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 07:40
              Przecież to nie furto, tylko wiskoza.
              Nie odpowiadam za Twoje skojarzenia.
            • nuclearwinter Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 22:41
              No bez przesady, sugerujesz, że jak ktoś nosi ubrania z materiału w panterkę, czy zebrę, to prawie tak jakby założył futro zdarte z tych zwierząt? 😁 Mam koty, ale jakoś nie widzę, co by tu miało być be, wzór jak wzór.
      • redwineiswhatilike Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 21:06
        Też nie lubię panterki. Te stylizacje są w sumie naprawdę ok ale nie umiałabym tego nosić. Nie miałam nigdy w życiu niczego w ten wzór i nie sądzę abym miała kiedykolwiek. Dla mnie nie.
        Ale może to komuś pasować, czemu nie.
      • kropkaa Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 22:51
        Panterka tylko w zoo.
      • mrs.solis Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 23:17
        Mam podobnie.
      • damartyn Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 00:58
        gaskama napisała:

> Dla mnie wzór "panterka" jest gorszy niż renifery na swetrze. Ale ta spódnica w
        > tej stylizacji wygląda fajnie (przy czym ja bym tego nie przyodziala). Nic faj
        > niejszego bym nie wymyśliła.
        >
        Padłambig_grin ,trudno się nie zgodzić.
      • magazynka Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 02:22
        Nie znoszę zwierzęcych wzorów, ale Ty może lubisz.
      • 3-mamuska Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 03:04
        Renifery w święta BN są jak najbardziej na miejscu.😉
        Panterka czy od zwierzęce wzory to wyglądają dobrze tylko na żywych zwierzętach.
        Na ludziach Kojarzą się z kiczem i patologia. Spalonymi roozjasniczem włosami i brakami w uzębieniu😅🤷‍♀️
        • 21mada Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 09:25
          Ale właśnie panterka jest tak oczywistym kiczem (bo to naturalny deseń na nieswoim tle czyli nie na futrze), że nosząc go robisz tzw. statement i przestaje być kiczem. Kicz z którego zdajesz sobie sprawę nie jest kiczem. Dlatego trzeba "umieć to unieść". Jeśli założysz sweter w renifery w święta też nikt nie pomyśli że masz kiepski gust. Ludzie wieszają w swoich designerskich mieszkaniach makatkę z jeleniem na rykowisku - i też nikt nie powie "ale u nich wiocha".
          Patologia nosiłaby do panterki różową kurtkę-jedwabkę i miała żółte włosy. Jeśli autorka założy stonowaną górę, będzie wyglądać świetnie. Zwłaszcza że spódniczka ma ładny fason, na zgrabnej figurze może wyglądać zjawiskowo.
    • ninanos Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:46
      Deseń mi się nie podoba, bo to taka oczywista panterka. Od biedy można zestawić jeszcze ze skórzaną ramoneską i cięższymi butami, ale to na jesień.
      Krój za to jest świetny, sama mam spódnice o podobnym kroju tylko krótszą, w kolorze jasnego denimu chyba z tencelu i nosi się świetnie. Jest zwiewna, wygodna idealna latem i pasuje niemalże do wszystkiego.
      • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:54
        A jaka to jest "nieoczywista" panterka? Można ją lubić albo nie, ale wzór jest klasyczny i constanswink
        • ninanos Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 21:01
          Jest jest, choćby w innym kolorze.
          Choć ogólnie panterka nie nalezy do moim ulubionych deseni, to np czerwona sukienka w panterkę fajnie
          zastylizowana może wyglądać ciekawie, choć oczywiście nie każdemu się to będzie podobało.

wizaz.pl/Moda/sukienka-z-mohito-hit-na-instagramie
          • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 21:07
            O widzisz, czerwonej panterki bym nie uniosłasmile
    • lot_w_kosmos Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:47
      No taką to też bym chętnie upolowała....
      • lot_w_kosmos Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:48
        I wcale nie słuchaj tych komentarzy. Zazdroszczą smile
        Jest piękna, powiadam Ci.
        • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:55
          Nie wiem czy zazdroszczą, ale wiem, że jest pięknasmile
          • cichadziewuszka Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 21:31
            Fajna, ja mam długą i noszę z czernią, bielą, beżem, a na letnie wieczorne garden party dorzucam nawet szminkę w malinowej czerwieni🙃
            • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 21:54
              Szminka obowiązkowasmile
    • daniela34 Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 20:58
      Świetna spodnica. Zazdroszczę znaleziska. Ciesz się nią i zestawiaj śmiało.
    • mama-ola Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 21:51
      Moja teściowa nosi panterki, gdzie się da, nawet kozaki takie miała i koc, i uszy od okularów, i etui też, i chyba płaszczyk. Tak nieskładnie pamięci wymieniam. Co spojrzę na panterkę, to przypasowuję do teściowej, więc np. do siebie nie mogę nawet o tym pomyśleć. Ale obiektywnie to ta Sofia wygląda ślicznie.
      • lumeria Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 03:00
        To może ty zebrę? big_grin

A ja mam jedna jedyna apaszke w panterke - na niebieskim tle smile Nie wyglada 'tesciowato'
    • annpierle Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 22:00
      Ja nie o spodnicy, ja o dziewczynie.
      Jaka ona piekna, przepiekna! A te jej oczy! Tez chce takie!
      • gaskama Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 22:56
        Faktycznie piękna.
        • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 23:03
          Tak, szalenie urodziwa.
    • 21mada Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 22:12
      Ładna - w moim stylu. Chociaż panterki nie noszę ale fason śliczny i kobiecy. Ja bym do niej założyła czarną bluzkę w serek i poszła na milongę. 💃
      • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 22:36
        O, i to jest pomysł💃
    • gris_gris Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 22:16
      Inspiracja choć ta tutaj to zebra, nie pantera, a druga wersja w inne wzory.
      • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 22:39
        Super, szkoda że butów nie widać.
        Mam taką bransoletkę i naszyjnik😊
    • kkalipso Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 22:47
      Szczerze. Jak mi ją pokażesz na sobie, w dowolnej stylizacji to mnie przekonasz, to jak?
      • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 22:55
        Znaczy, podejrzewasz, że nie wyglądam w niej tak dobrze, jak Sofia? Masz rację😁
        Nie czuję potrzeby aby Cię przekonywać.
        • kkalipso Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 23:26
          Spoko.
    • szafireczek Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 23:12
      Bardzo łatwo jest przesadzić z taką stylizacja. Niewątpliwie dzieje się tu dużo: panterka, falbanka i jeszcze skos, a to dopiero spodnica...a jeszcze piszesz o bransoletce i naszyjniku...nie szlabym tą drogą...taki wzór lubi dobra tkanine i oszczędność formy. Zdjęcia wyglądają atrakcyjnie w albumie, na żywo już nie jest tak samo...postaw na minimalizm przy tej spódnicy i noś z uśmiechem.
      • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 07:48
        Przesadzić? Nie wiem czy granicę "przesadzenia" mamy w tym samym miejscu, pewnie nie.
        Czy to jest przesadzone? Dla mnie nie.

tiny.pl/7c1zt
        • szafireczek Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 09:12
          Ale to nie jest ta sama spódnica, którą linkowałaś wyżej - ta tutaj jest jedwabna i bez falbanek do panterki...dla mnie robi różnicęsmile
          • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 10:22
            Racja, ta jest inna. Ja mam dokładnie taką jak w poście startowym.
            • szafireczek Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 10:46
              No topsz...smile zasugeruję, żeby nie wyglądać jak ciotka wamp - wystylizuj się w kierunku safarii - żadnych obcasików, złotek, guziczków, łańcuszków i takich tam...tylko naturalne dodatki, kolory - sama wiesz...koniecznie w dobrym odcieniu...
              Do panterki najbardzie pasuje klimat w stylu Pożegnania z Afryką...
              Bardziej nowoczesna stylizacja i jednocześnie niesztampowa to byłaby prosta bluzka, może być top, albo sereksmile w kolorze bakłażana, coś pod fiolet, ale tu trzeba umiejętnie połączyć tkaniny - nie wiem, z czego ta spódnica (na pewno nie błysksmile)
              Dobrego noszeniasmile
          • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 13:22
            szafireczek napisała:

> Ale to nie jest ta sama spódnica, którą linkowałaś wyżej - ta tutaj jest jedwab
            > na i bez falbanek do panterki...dla mnie robi różnicęsmile

W odtworzeniu charakteru stylizacji nie chodzi o to, żeby wszystkie elementy były identyczne.
            Mam więc dziś na sobie moją panterkę z falbaną (ona jest z wiskozy), czarny top jak pani od jedwabnej panterki, czarne sandały na słupku i czarną torebkę. Złoty naszyjnik i bransoletkę oraz zegarek. Na ciocię -wampa chyba nie wyglądam, podoba mi się i dobrze się w tym czuję.
            W życiu nie założyłabym do tej spódnicy niczego fioletowego (ani innych kolorów). Wyłącznie czerń i beż, ewentualnie biały.
            • asia.sthm Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 13:32
              Nos z takim entuzjazmem jakim tu promieniujesz i bedzie pieknie big_grin
              • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 14:10
                O dzięki, miło mi😍
            • szafireczek Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 17:55
              Rozumiem, podobnie, jak niektóre kobiety "w życiu" nie założyłyby panterki i też dobrze się z tym czują...za to złoto zawsze jest w cenie, zwłaszcza to wysokiej próby.
              • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 18:05
                Uściślę, dziś akurat stal szlachetna w kolorze złotym🙃
                • szafireczek Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 18:14
                  Sama widzisz, że Twoje pomysły okazały sie dla Ciebie najlepsze🙃 Tak trzymać!
                  • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 18:19
                    Niby tak, ale zawsze dobrze posłuchać rad i sugestii👌
    • ginger.ale Re: Spódnica z second-handu. 24.06.20, 23:43
      Ja za panterkę podziękuję, ale ten zielony płaszcz z bloga to bym chciała.
      • georgia.guidestones Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 00:28
        Fajne soczyste zielenie plaszczy ma tetaz polska Talia fashion, dobre składy (i ceny na wyprzedazy) ale z poliestrowa podszewka doody nie urywa.
        • ginger.ale Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 07:56
          Dzięki, sprawdzę.
    • wapaha Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 07:22
      Wow, odważny klimat. Ja chyba nie mam pomysłu
      ( stylizacja z białą koszulą podoba mi się najbardziej)
    • krwawy.lolo W kwestii formalnej ... 25.06.20, 09:32
      Z second-handu to rękawiczki, spódnica to raczej second ass.
    • nenia1 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 21:16
      Z panterką jak z różowym, niektórzy nie założą bo mają sztywne skojarzenia.
      Według mnie wzór z pazurem pod warunkiem dobrze skomponowanej reszty, żeby nie popaść w tandetę.
      Czyli tylko jedna rzecz w panterkę więc odpadają do takiej spódnicy panterkowe buty, torebka czy inne dodatki w których powtarza się wzór, góra najlepiej klasyczna, z dobrych materiałów, tani poliester odpada, biała, czarna, bądź w jakimś beżu/brązie, podobnie jak buty czy torebka, żadnych świecących lakierowanych skór itp. makijaż i fryzura jak najbardziej naturalne, jeśli lakier na paznokciach to wyłącznie dyskretny, naturalny, żadnych długich czerwonych paznokci. Czyli naturalny look, do tego np. biała koszula, buty na obcasie nude, jakiś czarny pasek w talii, czarna bądź beżowa torebka i według mnie fajna stylizacja, z jednej strony spokojna, klasyczna, ale panterka tą "grzeczność" przełamuje.
    • cichadziewuszka Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 21:23
      Pantera w Ascot😉
      • anika772 Re: Spódnica z second-handu. 25.06.20, 21:56
        A wiesz, mam top w takim kolorze i przetestowałam. Za dużo się dzieje, "nie uniosę" takiego zestawienia. Jedynie na ustachwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka