szukampomocy87
04.07.20, 21:07
Witam.
Piszę tu bo potrzebuję pomocy. Od razu mówię że jeżeli ktoś ma mnie umoralniac to niech nie pisze. Nigdy w życiu nie myślałam że mnie to spotka. Zrobiłam badania prenatalne. USG wyszło źle, podejrzenie wszystkich trzech trisomii, lekarz powiedział mi że nie ma szans na to by dziecko przeżyło. Wszystko wskazuje na to, że niestety czeka mnie śmierć dzidziusia w brzuchu. Mam skierowanie na amniopunkcję. Teraz poszukuję jakiegoś szpitala lub przychodni gdzie ja robią. Niestety mieszkam na Podkarpaciu. Wiele osób zdaje sobie sprawę że nie otrzymam tu pomocy. Amniopunkcję robią w 17 tygodniu, na wyniki czekać trzeba 4 tygodnie więc już tak naprawdę nie mam czasu na to by dokonać terminacji na którą się zdecyduje ja badania wyjdą zle. Jest to ciężka decyzja ale psychicznie nie zniosę tego jak będzie mi rósł brzuch, jak będę widzieć dookoła dzieci i kobiety w ciąży....wiedząc że mnie to nie czeka. A oprocz tego boję się że jak dziecko umrze w brzuchu ....nie wyobrażam sobie tego przede wszystkim skąd ja mam to wiedzieć????
Przecież to jest też zagrożenie dla mojego zdrowia i zycia. Niestety jak donoszę ciążę dziecko nie przeżyje. Po tych wadach z USG lekarz nie dał mi nadziei. Dlatego chciałam się zapytać czy ktoś robił amniopunkcję i później terminacje w Krakowie? Lub w innym mieście. Chodzi mi o aktualne informacje. Jak najszybciej muszę się umówić na badanie. Proszę o jakieś informacje.