Dodaj do ulubionych

FIltr prysznicowy

06.07.20, 19:53
Czy któraś ma i może coś o nim powiedzieć? Czy faktycznie woda jest bardziej miękka? Na ile starcza taki jeden wkład?
Obserwuj wątek
    • nuclearwinter Re: FIltr prysznicowy 06.07.20, 22:13
      Ja używam od kilku lat, nie wiem, czy siła sugestii, ale czuję różnicę. Jak filtr przestaje działać (po ok. 2 miesiącach), to zaczynam mieć podrażnioną skórę po prysznicu (jestem alergikiem) i bardziej przesuszone włosy.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 09:27
        Dzięki za odpowiedź smile Szkoda, że tyko jedna osoba się wypowiedziała. WYchodzi na to, że mało kto tego używa.
        • czerwonylucjan Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 09:28
          Uzywalam ale nie widzialam roznicy.
          • czerwonylucjan Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 09:29
            Aha zasada dzialania tez brzmiala jak pseudonauka.
            • nuclearwinter Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 09:49
              A jaki miałaś? Bo mój z opisu wygląda raczej normalnie, jakichś cudów tam nie ma.
              • czerwonylucjan Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 11:11
                Fitaqua, a twoj jak sie nazywa?
                • nuclearwinter Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 11:36
                  Mój też 😀 a masz ten mały, taka nakładka do prysznica? Nic tam szczególnego chyba nie pisali, poza tym, że zmiękcza skórę i włosy po paru tygodniach stosowania? W każdym razie nie pamiętam niczego specjalnego, ale przyznaję, że kupiłam na próbę kilka lat temu, sprawdziło mi się i teraz już za bardzo nie wnikam, ważne że choć trochę działa 🙂
                  • czerwonylucjan Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 13:12
                    Tak, taki wkladany miedzy slychawke a weza, pamietam ze pisali cos o powlekaniu zwiazkow wapnia, ze filtr ich nie zatrzymuje tylko powleka..
                    • swinki_trzy Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 17:00
                      Pomaga na odkładający się kamień na szybach prysznicowych?
                      • nuclearwinter Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 17:11
                        Tak, żeby całkiem go nie było, to nie, ale jest wg mnie mniejszy.
    • nuclearwinter Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 09:51
      Może kup sobie jeden na próbę, koszt ok. 60-70 zł, zamontowanie tego jest bardzo proste i sama się wtedy przekonasz czy warto.
      • mebloscianka_dziadka_franka Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 12:54
        No właśnie tak chyba zrobię. Filtry dzbankowe działają na 100% przynajmniej jeśli chodzi o kamień, więc jeśli to działa na tej samej zasadzie, to też powinno coś tam dawać. Jedyne co to w prysznicu woda szybciej przelatuje, więc filtr może nie mieć czasu zadziałać odpowiednio, no ale może jakoś jednak daje radę smile Zresztą to ciekawe, bo np. oryginalne filtry z Britty jak mam, to muszę czekać pół godziny, aż woda się przeleje, a teraz mam jakieś zamienniki i woda przelatuje w trymiga, a efekt ten sam. Jedyne co to te tańsze szybciej tracą swoją moc, chociaż Britta też całego miesiąca nie wytrzymuje, a niby ma starczać na 30 dni.
        • nuclearwinter Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 13:08
          A to długo, ja też używam Brity i filtruje mi w kilka minut, no ale różne są wersje i pojemności. Też sobie właśnie tłumaczę, że skoro filtr w dzbanku działa, to i pod prysznicem będzie 😉

Szczerze powiem, że nie chcę nawet dociekać, niech to sobie działa nawet na zasadzie, że krasnoludki w środku siedzą i filtrują, ja mam często bardzo podrażnioną skórę po kąpieli, a jak stosuję filtry jest o wiele lepiej. Może to zbieg okoliczności a działa co innego, nie wnikam. W takiej cenie możesz spróbować i sama ocenisz 🙂
    • ursydia Re: FIltr prysznicowy 07.07.20, 20:28
      Przeczytałam flirt prysznicowy i już sama sobie dopowiedziałam więzienną historię.
      Niedobrze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka