Dodaj do ulubionych

szorty vol. 3 ;)

10.07.20, 11:38
Wiem, że jestem może monotematyczna z radzeniem się na forum w sprawie ciuchów, więc jeśli ktoś ma dość proszę nie czytać, ale jako antytalent modowy potrzebuję wsparcia. Zwłaszcza, że jadę wkrótce na urlop a znajoma chce się pozbyć nienoszonych krótkich szortów z H&M rozmiar 38 i bon prix 38, więc pewnie 40 tak naprawdę, zwłaszcza, że wielka talia w tych dłuższych. Szorty mają być nad jezioro, działkę, do wiejskiego sklepiku na wczasach. Trzeba wziąć pod uwagę, że moje nogi z obrzękiem tu są lepsze niż zwykle bo świeżo po presoterapii. Jak będzie 30 stopni to będą wyglądały gorzej. No i mam 40 lat, więc czy wypada w takich krótkich? (znajoma twierdzi, że lepiej w nich wyglądam). Odkupić czy nie?
Obserwuj wątek
    • mokka39 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:41
      wiele świetnych rad dostałam w tamtym wątku, staram się do nich stosować, więc liczę, że i tu forumki pomogą.
      • lily_evans11 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:57
        Nogi masz dobre, normalne, spodziewałam się czegoś strasznego po tych Twoich postach.
        Kup sobie takie spodenki, jakie Tobie się podobają i do Ciebie pasują, możesz śmiało nosić gatki, naprawdę.
        • mokka39 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:06
          w miarę, chociaż nie do końca normalnie, to wyglądają jak są odciśnięte z limfy i nie chodziłam dłużej. Jak jest ponad 25C, mam miesiączkę, albo po 30 minutowym spacerze to są napompowane jak balony i o konsystencji gąbki. Tak samo w zimie, w mocno ogrzewanym pomieszczeniu jak mam na sobie jeansy i muszę np. kilka razy przejść po schodach. Nikomu nie życzę tej przypadłości, ale fakt, pozostaje tylko się cieszyć, że chyba to łagodniejsza postać, a nie tak jak moja mama słoniowe nogi III/IV stadium. Tyle, że za jej czasów nikt nie wiedział co to jest i nie wdrażano terapii - rajstop uciskowych, drenaży. Było - jest pani po prostu gruba i tyle, proszę schudnąć i ćwiczyć na nogi i biodra.
          • lily_evans11 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 14:14
            A co Ci na to pomaga?
            Poza profesjonalnymi zabiegami, czy jesteś w stanie coś robić w domu dla lepszego stanu swoich nóg?
            • mokka39 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 14:35
              nic, tylko nosić rajstopy kompresyjne. I uważać na przegrzanie i ukąszenia owadów, bo to pogarsza stan. Ale w lecie się nie da z tymi rajstopami, wiadomo. To jest niestety choroba nieuleczalna i można ją tylko do pewnego stopnia kontrolować. Diety i ćwiczenia tu nie działają. To znaczy, jak ktoś jest otyły to mu pomogą na tyle, że schudnie z innych miejsc, a to objęte obrzękiem zostanie takie samo, albo tylko minimalnie się zmniejszy. Najgorsze, pomijając już wygląd, że u wielu osób obrzękowi towarzyszy ból, stawy siadają od obciążenia limfą (mojej mamie usunęli 12 kg limfy. Niestety, po roku znowu jej się zbiera, a operacja była inwazyjna i okropna, przez miesiąc trzeba chodzić z sączkami, trudno się goiło itd. )
              • lily_evans11 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 06:37
                O rany, to współczuję. Szczęśliwie na razie to lato jakieś takie nie za ciepłe wink.
                • minniemouse Re: szorty vol. 3 ;) 12.07.20, 01:06
                  słuchaj, nie widze nic złego w twoich nogach - masz całkiem dobre nogi 👍
                  nie przejmuj sie tak, a na głupie uwagi pokazuj środkowego palca.
    • georgia.guidestones Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:43
      Jak się czujesz w tych pierwszych (w paski) i czyjego ostracyzmu obawiasz się na działce? Przecież hm+ (nie-e, nie żadne 38/40 tylko 50kilka) tez ma spodenki podobnej długości i ktoś to kupuje, żeby nosic.
      • georgia.guidestones Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:44
        Drugie, beżowe będą korzystne nawet jeśli będziesz mieć większą objetosc ud - zakrywaja.
    • mona-taran Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:44
      Te pierwsze taka piżamka trochę, ale na działkę mogą być. Drugie całkiem ok.
      • mona-taran Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:45
        A czy wypada? A dlaczego nie? Tyłek ci z nich nie wystaje przecież smile
    • 18lipcowa3 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:45
      Jako piżama jedynie.
      Nogi by się przydało opalic.
      • violent_green Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 15:29
        Myślałam, że takie durne komentarze o opalaniu nóg to tylko w podstawówce można usłyszeć.
        • 18lipcowa3 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 22:05
          Ale dlaczego? Białe nogi są oblesne.
          • pitupitt Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 10:43
            Sama jesteś obleśna
            • lily_evans11 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 10:48
              Ona jest w dodatku mentalnie obleśna i żałosna, a na to żadna opalenizna nie pomoże wink.
              • danaide Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 11:22
                Ja mam obleśnie białe. Ciapnęłam się clarinsem. Dostałam obleśnie pomarańczowe, takie zdarte z naszych celebrytek lat 90tych. Chwalićpana, zlazło. Będę pracować nad artystycznymi muśnięciami, bo jak tak obleśnie po ulicach paradować...
          • laura.palmer Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 10:48
            Białe kobiety mają białe nogi. Przyjmij do wiadomości. A jak ci nie pasuje widok jasnej skóry, to się przeprowadź gdzieś na południe.
            • 18lipcowa3 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 14:39
              Pojechało Cię?
              • laura.palmer Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 14:47
                Chyba ciebie skoro piszesz, że białe nogi są obleśne.
                • 18lipcowa3 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 14:48
                  No bo są. Białe nogi latem.wygladaja okropnie. To moja opinia. Twoja może być inna.
      • m_incubo Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 15:39
        W celu?
        • kk345 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 15:45
          No jak to, żeby cię lipcowa nie obgadała big_grin
        • 18lipcowa3 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 22:05
          W celu żeby nie wyglądały tak żałośnie.
          • lot_w_kosmos Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 06:57
            Żałośnie to jednak przesada.

Niemniej znanym faktem jest, że opalone nogi - czy to słońcem, czy samoopalaczem - muśnięte jakimś balsamem z subtelnymi drobinkami wyglądają o niebo lepiej.

Zatem już tak sie fałszywie nie oburzajcie na lipcową, bo robicie to trochę na zasadzie : powiedziała to lipcowa, to trzeba się zlecieć i dziamać na nią.
            • trillian Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 10:18
              Napisała komuś że jego nogi wyglądają żałośnie i obleśnie, jednak większość ludzi uzna to za chamstwo i to niezależnie od autora słów. A że autorka nie zaskakuje to swoją drogą wink
              • daniela34 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 11:08
                W punkt!
          • just_shelly Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 09:12
            Żałośnie to wyglądasz w tym jebitnym kapeluszu prężąc obwisły cyc i prezentując brwi od szklanki uncertain
            • manon.lescaut4 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 11:34
              Omajgat, przyznam się ze wstydem, ze chciałabym to zobaczyć... Tak, chciałabym zobaczyć legendarna „urodę” lipcowej.
              • just_shelly Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 11:53
                Jest równie piekna jak miła na forum ...
                • manon.lescaut4 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 14:06
                  Lipcowa mi się kojarzy właśnie z typami urody a la wczesna Doda czy inna Blanka Lipińska.
                  • danaide Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 14:37
                    Ty się tam akurat znasz. Cyc jest? Jest! Uznanie męskie jest? Jest!
                    To co się bendzie przejmować co zawistne baby na forumie gadajo?!
                  • 18lipcowa3 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 14:40
                    A w życiu!
                  • just_shelly Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 15:31
                    Raczej w tym kierunku
                    • mid.week Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 15:50
                      A jak sie nastara i zafiltruje snapem:
                      • just_shelly Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 16:23
                        Tak! Tylko „nieco” tęższa
                        • lily_evans11 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 17:28
                          Skąd wy wszystkie wiecie, jak lipcówka wygląda, widzę, że to krąży od lat po forum jako jakaś anegdotka big_grin.
                          • ursydia Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 17:52
                            też jestem ciekawasmile
                            od razu wyobraziłam sobie, że wygląda jak ta Dagmara
                            https://ocdn.eu/pulscms-transforms/1/X0Ak9kpTURBXy84YzIxMGRkMDQ5MDIyNTVmZjkxZDU0YjZlMzQ5NzQ3NS5qcGeSlQPNARTMhs0JFc0FG5MFzQMUzQG8gaEwBQ
                    • manon.lescaut4 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 15:54
                      Lol
      • just_shelly Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 09:11
        A tobie przydałoby się przestac wydymac te fatalnie zrobione usta na każdej focie foczko
    • princy-mincy Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:46
      Drugie- wygladasz korzystnie.
      Pierwsze- wygladaja jak pizamka, ale to Tobie ma byc wygodnie, na dzialke i inne takie sie nadadza.
    • gama2003 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:47
      Wyglądasz w tych gatkach o wiele wiele lepiej niż większość gatkowców na ulicach. Do celów wakacyjnych są przeakuratne.
      A nie chcesz jakiś kolorowych, krótkich jak te, ale w tropikalnych kolorach i wzorach ?
      Świetnie byś wyglądała, zwykły bialy czy jakikolwiek t-shirt na górę i lecisz.
    • m_incubo Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:49
      Wybrałabym te drugie, dłuższe, prezentują się dużo korzystniej. Te pierwsze, tak jak ktoś napisał, trochę piżamowe, na działce bym nosiła, do sklepu wiejskiego wskoczyłabym w drugie wink
    • ida_listopadowa Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:55
      obie pary wygladaja na za duze, jestes pewna, ze to Twoj rozmiar?
      i wyłamę się - dużo fajniejsze sa te pierwsze!
      Kieruj się wygoda, a nie opiniami. Zawsze ludziom cos nie pasujesmile to Tobie ma byc dobrze
      • ursydia Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:50
        Też się wylamię, w pierwszych dużo lepiej i wygodniej na działce, na leżaku nawet nogawki podciagniesz a te drugie będą po prostu niewygodne bo będą się na udach opinać.
        • kk345 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 15:46
          Dobijam do wyłamujących się, szczególnie, ze taka długość i krój źle wygladają nawet na Claudii Schiffer...emeryckie takie.
          • anika772 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 16:25
            To samo, drugim mówię nieeee.
    • starczy_tego Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 11:57
      ojej, czemu taki niefajny wybór nam dałaś? tongue_out długość ok, ale one wszystkie sa po prostu brzydkie!
    • danaide Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:02
      Do wiejskiego sklepiku na wczasach to ja mam spódniczkę mini tak krótką, że schylić się nijak nie da; wywalenie to część definicji wczasów.

Jako antytalent modowy unikałabym spadów z szaf koleżanek. To są rzeczy, których one nie chcą, a nie rzeczy, które zostały kupione pod Ciebie. W tamtym wątku pokazano Ci model szortów z zawiązywaną talią - to są szorty na Ciebie, a nie kolejna wariacja na temat galotów. Dodatkowo tu włożyłaś luźny sweterek/bluzkę, który zasłania mankamenty ciucha (i przy okazji Twoje zalety, czyli np. talię) - a teraz dobierz coś z szafy, bo właśnie idziesz w upalny dzień po jagodziankę do budki - i jak teraz?

A tak z ciekawości - ile koleżanka życzy sobie za takie szmatki, bo na warszawskich garażówkach takie kreacje po parę zł leżą i leżą to najwłaściwsze dla nich słowo?
      • danaide Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:03
        To znaczy może inaczej - recykling szafowy jak najbardziej, ale z głową!
      • daniela34 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:13
        Napisałabym to samo, ale gorąco jest, nie chce mi się, po co będę powtarzać, skoro Danaide już napisała smile

I to pytanie o cenę też jest kluczowe, bo powyżej paru złotych bym nie dała.
        • mokka39 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:32
          cena atrakcyjna - 20zł za pierwsze, 25zł za drugie. Wiem, że w sklepie kosztowały ok. 50-60zł. To już nawet nie chodzi o cenę, tylko nie chciałabym kupować rzeczy, które potem będą leżały, bo jednak źle wyglądają (mam pół szafy takowych). Dziewczyny, ale chyba zrobiłam mały postęp, bo przynajmniej bluzka już nie szara, bura czy zgniłozielona, tylko żywszy kolor wink
          • mona-taran Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:37
            Bo ja wiem.. może lepiej dać 5zł więcej i kupić coś w tym stylu..
            www.c-and-a.com/pl/pl/shop/szorty-2101748/1?categoryId=16473
            • mokka39 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:46
              krój może i ok, ale jakoś nie lubię dołów we wzory, wydaje mi się, że przyciągają uwagę do tej grubszej części.
              • mona-taran Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:48
                Jestem pewna że znajdziesz coś w podobnej cenie bez wzorów, za to w odpowiednim rozmiarze i fasonie. Myślałam że koleżanka chce je za jakieś symboliczne 5 zł sprzedać..
          • runny.babbit Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:40
            W pierwszym lepszym lumpie znajdziesz ładniejsze i tańsze. Moim zdaniem długość pierwszych jest dla Ciebie lepsza, poszukaj sobie w sklepie czy lumpie jakiś fajnych szortów i noś na zdrowie,bo te są nie za ciekawe.
          • princy-mincy Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:41
            Ale na sile nie kupuj, jesli sie w nich zle czujesz.
            Szortow wiazanych w pasie jest cala masa, nawet jesli mialabys zaplacic troche wiecej niz za te uzywki.
          • georgia.guidestones Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:38
            Pierwszych bym nie chciala za darmo, bo latem nie spie w pizamie ze spodenkami tylko w jakiejs koszylce/krotkiej sukience na ramiaczkach.
          • anika772 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 16:26
            Daj spokój, w pierwszym lepszym sh czy na wyprzedaży dostaniesz korzystniejsze dla siebie.
          • azalee Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 17:08
            Nie kupilabym za taka cene. Za 40-50 zl mozesz kupic 1 pare spodenek Tobie odpowiadajacych i w Twoim rozmiarze, ktore beda duzo lepiej lezec
            • daniela34 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 17:38
              Przyłączam się. Jest sezon wyprzedaży. Kupisz za zbliżoną kwotę coś lepszego.
          • danaide Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 18:24
            Nie, moja droga, ostatnie co można powiedzieć o tej cenie to: atrakcyjna. Za 25 zł dopiero co nabyłam spódniczkę, podobne od tego projektanta wiszą na zalando za ok. 500 zł (300 na wyprzy). To jest 1/20 wartości, a nie 1/3 czy 1/2.

Gdyby chociaż robiły efekt WOW! Ale nie robią.

Pokazałaś już drugie spodnie z bonprix. Co Ty z tym bonprix? Szukaj dobrze skrojonych rzeczy w lumpeksie jeśli to kwestia ceny, przymierzaj do oporu, lustro prawdę Ci powie - kiedy założysz naprawdę fajną rzecz będziesz to widziała.
            • szczypawka100 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 19:47
              danaide napisała:

> Za 25 zł dopiero co nabyłam spódniczkę, podobne od tego projektanta wiszą na zalando

Pokaż
              • danaide Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 11:18
                W stylu dwóch pierwszych. Minus kieszonki. plus wzorki.
                www.zalando.pl/spodnica-trapezowa/mads-norgaard/
                • szczypawka100 Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 12:41
                  Danaide, dziękuję.
                  • danaide Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 12:49
                    Nie ma za co, niestety nie mogę polecić konkretu, bo w lumpeksie, wiadomo, głównie unikaty. Ale polecam drugie ręki w dowolnej formie!
          • mikams75 Re: szorty vol. 3 ;) 13.07.20, 01:54
            jak za 20-25 to nie bierz.
      • dominika9933 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 17:54
        Nogi masz normalne, ale te spodenki są po prostu brzydkie. Nawet za trzy złote nie byłyby warte kupienia. Teraz są wyprzedaże. Za cenę, która zaoferowała Ci koleżanka znajdziesz coś fajnego, a nie takie gacie. Więcej wiary w siebie. Jesteś chyba pozytywną osoba ( "znam" tylko z forum) i trzeba Ci fajnych spodeneksmile. Pozdrawiam.
      • lot_w_kosmos Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 07:00
        Denaide, tak pięknie to opisałaś i tak dokładnie to, co myślę, że dzięki Ci dobra kobieto, żeś taką robotę odwaliła, a ja nie muszę pracowicie klikać..... smile
        • lot_w_kosmos Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 07:03
          Aha - w SH takie spodenki to po 5 zł, przynajmniej na Lubelszczyźnie.
          Koleżanka chce na Tobie interes zbić. Żadnych od niej nie kupuj, chociaż w tych drugich wyglądasz wg mnie dobrze.
    • thea19 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:07
      te pierwsze wyglądają jak męskie gacie do spania - za luźne i ten wzór taki se, drugie są ok
    • mikams75 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:27
      te pierwsze wygladaja jak pizama, te drugie sa lepsze. Bierz jak cena dobra i sie nie przejmuj niczym. Dobrze sie w nich czujesz?
      • mokka39 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:36
        no właśnie nie wiem - ale ja się w żadnym ciuchu praktycznie dobrze nie czuję. Co najwyżej w niektórych trochę mniej źle. I jeszcze mam świadomość, że pomijając niedostatki figury z powodu lipodemii, to nie umiem skomponować fajnego, modnego stroju. Jest wiele tęższych kobiet, które są świetnie ubrane i mimo rozmiarów większych od mojego fajnie wyglądają w szortach, więc liczę, że może w końcu również znajdę jakieś pasujące.
        • anika772 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 16:28
          Że masz problem z samooceną i realistycznym osądem swojego wyglądu, to widzę od dawna. To musisz przepracować sama.
          Komponowania modnego, komplementującego Twoją urodę stroju można się nauczyć. Odpal you tube i Instagram, zobacz co/kto Ci się podoba i jedziesz.

• malia Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:38
      Oddaj je koleżance, zamiast tego kup jedne, długości odrobinę krótszej niż te jasne, z wyższą talią, może być z wiązanym paskiem. Wybierz kolor zdecydowany, do tego pasująca góra.
      Gdybyś pokazywała swoje stare szorty i pytała czy można w nich wyjśc to pewnie że można, ale po co kupować dwie pary czegoś niezbyt fajnego na siłę, tylko dlatego, że rozmiar jest ok? Wyglądasz w szortach bardzo dobrze, jak dobierzesz odpowiednie, możesz chodzić wszędzie, nie tylko na działkę
    • marszawka Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:47
      Te pierwsze właśnie na po domu, na działkę. Te drugie to normalne spodenki- dobrze Ci w tej długości. A obydwa typy noś na zdrowie, Ty masz sie sobie podobać.
    • mokka39 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:48
      a może coś takiego byłoby dobre? Tylko, który kolor? www2.hm.com/pl_pl/productpage.0859105005.html
      • runny.babbit Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:51
        Bardzo fajne, khaki jest bardzo fajnym neutralnym kolorem.
      • mona-taran Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:53
        Kolor to już kwestia gustu i tego, co masz w szafie. Wyobraź sobie z czym je zestawisz.
      • georgia.guidestones Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:40
        To juz te bezowe od kolezanki lepsze. Tutaj sie obroni tylko wiek modelki i jej rozmiar ok 34.
    • mary_lu Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 12:58
      Masz normalne nogi, kompletnego pierd.lca na ich punkcie, do tego tendencję do wyszukiwania najnudniejszych ubrań na świecie - bezstylowych, bezkształtnych, z nijakich tkanin i w burych kolorach.

Znajdź sobie fajnie ubierającą się koleżankę i idź z nią na zakupy.
      • ursydia Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:04
        I jeszcze coś z innej beczki, to twój naturalny kolor włosów? Są ciemne, walnij sobie jakiś lżejszy kolor, będzie lepiej pasował do twojej karnacjismile
        Nie musisz po całości, wystarcza delikatne refleksy.
        • mokka39 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:09
          mam naturalnie ciemne, ale farbuję, bo mam trochę siwych. Chyba nie będę zmieniać, bozwykle słyszę, że dobrze w tym kolorze wyglądam. Jest mniej czarny niż wyszedł na zdjęciu, raczej taki bardzo ciemny brąz, gorzka czekolada.
          • ursydia Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:11
            O serio? Sądziłam że są czarne. Cofam wszystkosmile
      • mary_lu Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:10
        Te portki to samobiczowanie. Nawet niesamowitej łasce dałyby -50 do atrakcyjności.

Mam koleżankę, która uchodzi za niesamowitą piękność, a nogi ma po prostu fatalne. Latem w upały w sytuacjach typu „działka” nosi alladynki - dopasowane w tyłku, topami podkreśla świetną sylwetkę powyżej. Nie ma obowiązku noszenia szortów.
        • lauren6 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:35
          Może ona nie pretenduje do tytułu miss działkowiczów, a szuka wygodnych i uniwersalnych szortów, które jej wyjątkowo nie oszpecą?
    • alba27 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:10
      Jak ma działkę to pierwsze chyba wygodniejsze. Nogi masz ok😉 poza tym świetny pomysł z tymi zdjęciami, czasami człowiek rady potrzebuje ..
    • gru_z_gru Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:14
      Wypada, dlaczego nie? Kwestia okazji jedynie. Jak się dobrze czujesz to bierz.
    • 21mada Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:17
      A nie lepiej sukienki na lato? Zakładasz sukienkę i jesteś ubrana, nie musisz kombinować całych zestawów. Ładne, wygodne, na działkę w sam raz:
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRBJs7skt9TpYqNQ4CkGkjfaC-rBA7CBRxjLwb-nXhzL4FqoMGQACGZGz5qOu4u8XqTfDUw6ry0&usqp=CAc
      https://encrypted-tbn2.gstatic.com/shopping?q=tbn:ANd9GcT4tRaP--BS2B18ZW6EExWE4JOJD272d2m7T3N5Jer_U-ntT0X5EM4jA8J0FVFs5CQelpa514ErIvY&usqp=CAc
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcSr_hEdgtokanjmFffIrYV-Lw15F4SaDMajMuhHmYeKcjfIPaeVhOHACyK0oDbpy-S-b16GsJgY&usqp=CAc
      https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcQM7lZ_-7Blm66XTyO8M8F3yYbgwHpR_UtmZw&usqp=CAU

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn%3AANd9GcRbO-Mp8RsfpZo8YM375F6huRRLraj6QtNgDQ&usqp=CAU
      • mokka39 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:24
        To prawda, ale po pierwsze, strasznie mi się obcierają uda, bo mam grube, po drugie jednak nie tak wygodnie gdzieś na plaży np. Chociaż ta ostatnia sukienka co wrzuciłaś jest bardzo ładna. W czwartej sobie siebie raczej nie wyobrażam, wyglądałabym jak Kim Kardashian.
        • mona-taran Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:26
          Ta ostatnia byłaby świetna do twojej figury. A na obcierające uda dziewczyny wrzucały tu takie opaski i bardzo chwalą.
        • mikams75 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 15:29
          Ty grubych ud chyba nie widzialas... a zreszta jakbys miala chudsze, to niekoniecznie przestalyby sie obcierac.
      • alpepe Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:24
        Niestety, ona nie chce spódnic, ani sukienek, a wyglądałaby super, co do szortów, to drugie, jak już trzeba.
      • lauren6 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:38
        Te sukienki trzeba by zobaczyć na żywo. Takie sukienki często super wyglądają na modelce w internecie, a na żywo jak tandetna potomka rodem z PRL.

W takim wypadku szorty są bezpieczniejszym wyborem.
        • georgia.guidestones Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:42
          Niebieska i malinowa z 2 ost zdjec pasuja do typu urody, kolorem. Kwestia materialu i ukladania sie na sylwetce. Kroj sporo wybacza, ale poliester na upal to tak słabo troche.
          • 21mada Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 14:37
            Przecież to są dżersejowe bawłniane sukienki. Jaki poliester? Ja nie mam ani jednej poliestrowej sukienki.
            • pade Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 17:00
              Jakiej firmy są te ostatnie?
              • georgia.guidestones Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 20:09
                Te z manekinami znalazlam na ebay (UK) jako outletowe ze starej kolekcji debenhams. Jersey moze byc z domieszka a nawet przewaga poliestru, szczegolnie taki niejednolity, melanzowy material. Po max 10 praniach taka dzianina jest cala w kulkach i wygląda jak scierka.
    • lauren6 Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 13:32
      Obie pary mogą być, ale je uprasuj.
    • conena Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 14:08
      Współczuje ci choroby, nie miałam pojęcia, że taka przypadłość istnieje.
      Ja nie lubię takich rozmemłanych ubrań i uważam, że nawet wygodne szorty mogą fajnie wyglądać. Zobacz te, one są elastyczne, to jest taka dżinsowa dresówka, mam takie z ubiegłego roku i to są najwygodniejsze spodnie na urlop. Do tego pasuje każda góra. I nie wyglądasz jakbyś wyszła prosto z wyra.
      • mus_tang1 Re: szorty vol. 3 ;) 12.07.20, 20:14
        Fajne, w góry byłyby dobre. Synowi takie kupiłam, wygodne bardzo. Damskich jakoś nie widziałam, ale mało ostatnio oglądam.
        Napiszesz, gdzie kupiłaś?
        A autorce posta też takie polecę. Takie rozciągliwe są super!
        Ja osobiście lubię dżinsowe, jasne.
        Może spróbuj w tatuum poprzymierzać. Fasony dla kobiet, ładne spodenki można znaleźć, sweter w dobrym gatunku, spodnie casualowe - takie ani sportowe, ani zbyt eleganckie.. Teraz wyprzedaż, więc i ceny przystępne. Oraz Grey and Woolf polecę smile Więcej wiary w siebie.
        Określ, którą cześć ciała masz ładną i lubisz. Dekold? Ramiona? Talia?
        Podkreślaj to co ładne, resztą się nie przejmuj.
        Na YouTube polecę ci kanał Zophia Stylistka. można sporo podpatrzeć.
        Spokojnie i bez szaleństw, ale z klasą.
        Ja zawsze jeśli się długo zastanawiam, to znaczy, że to nie to..
        Jeśli jestem pewna, decyzja w trzy sekundy. Więc spraw sobie spodenki, które Ci się naprawdę podobają smile
    • bywalczyni.hosteli Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 15:38
      pierwsze nie, drugie tak

te pierwsze to do sprzątania domu jak juz, drugie do ludzi smile
      bierz o ile są za free, jak płacisz to znajdziesz lepsze
    • mrs.solis Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 15:50
      Pierwsze mi sie kojarza z bokserkami mojego meza. Moze gdyby mialy inny wzor i kolor wygladalyby lepiej. Drugie sa ok. sama chodze w podobnych.
      • mikamyka Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 15:29
        Też od razu pomyślałam o bakserkach tyle że mojego. Wyglądają raczej jak po domu do sprzątania.
        Drugie - mam podobne i zaluje. Kupiłam w Decathlonie, miały być wygodne - nie sa, bo za bardzo przylegaja. A wyglądają średnio , bo dla mnie nudno. Tak jakby ich celem było tylko zakryć cialo.
        Mam podobną figurę ( waska w pasie, szerokie uda, szczupłe nogi) i karnacje. Najlepiej mi w spodniach do połowy uda, rozkloszowanych u dołu, wąskich w tali, zwiazanych szerokim materiałowym paskiem.
        Po koleżankach nie kupuj bo to szkoda nawet tych drobnych. Wydasz na te w sumie 40. A dołożyła byś i miała to co ci się spodoba.
        • mikamyka Re: szorty vol. 3 ;) 11.07.20, 16:02
          Tu masz przykład Tekst linku
    • majenkir Re: szorty vol. 3 ;) 10.07.20, 15:57
      Wzielabym te pierwsze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka