Dodaj do ulubionych

Zabiegi na twarz.

12.07.20, 15:50
Mateczki cud urody i nie tylko 😉. Która robiła zabiegi odmładzające i jakie? Mniej i bardziej inwazyjne 🙂. Opowiedzcie co sobie poprawiłyście i czy efekty są? Rekonesans robię 😉
Ps. Kicham na starzenie się z godnością i dziękuję z góry za zjadliwe komentarze....
Obserwuj wątek
    • anika772 Re: Zabiegi na twarz. 12.07.20, 16:06
      A co Ci dolega?
      Robiłam laser ablacyjny ipixel i szczerze mówiąc, nie widziałam różnicy. Być może rewitalizacja i stymulacja produkcji kolagenu zaszła naprawdę głęboko.
    • mamaemmy Re: Zabiegi na twarz. 12.07.20, 16:25
      Od 25 lat robię maseczki na twarz, tak minimum 2 razy w tygodniu. Peeling raz na tydzień, dwa. D'arsonval. Od zawsze demakijaż i zawsze tonik, serum, krem, krem pod oczy. Algi na buzię raz na miesiąc. Peeling kawitacyjny co 3 tygodnie. Moja skóra wygląda dużo młodziej niż rówieśniczek. Mam 41lat, ostatnio dali mi 28 🤣
    • lot_w_kosmos Re: Zabiegi na twarz. 12.07.20, 17:11
      Ja chodzę i będę chodzić na botoks.
      I - nie, botoks to nie jest coś, czym się powiększa usta i kości policzkowe wink
      Botoks sprawia, że przez pół roku kursych lapek się nie ma.
      To jest cudny zabieg, bonie dość, ze te kurze łapy się nie robią w trakcie uśmiechu, tow ogóle skóra sie wygładza i upiększa, bo nie jest męczona zmarchami.
      Także ja polecam to. Resztę załatwiają u mnie dobrze nawilżające kremy, bo tego tylko mojej skórze potrzeba. Z przebarwieniami już nie walczę, ułożyły się w eleganckie piegi i niech im będzie smile
    • chococaffe Re: Zabiegi na twarz. 12.07.20, 17:38
      Zależy jaki problem
    • chococaffe Re: Zabiegi na twarz. 12.07.20, 17:52
      p.s. obejrzyj sobie metamorfozy np tutaj www.estell.pl/ - mnie to nie przekonuje.
      • trzebasiebawic Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 12:01
        A dokładnie jakie masz zastrzeżenia, bo kobiety po metamorfozie wyglądają dobrze. Tyle tylko, że przed są bez makijażu, a po z makijażem i zrobionymi włosami - ciężko więc zobaczyć realny efekt.
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: Zabiegi na twarz. 12.07.20, 19:00
      Ja sobie muszę sobie coś wstrzyknąć między brwi, bo mi się taka zmarcha zrobiłą widoczna (praktycznie z dnia na dzień), że mnie telepie jak ją widzę. Generalnie twarz raczej gładka, więc tym bardziej mnie to wk..rza tongue_out Też mam w d... godne starzenie. Kiedyś myślałam, że jak będę się starzec, to mnie to nie ruszy, ale jednak nie XD
      • ursydia Re: Zabiegi na twarz. 12.07.20, 19:46
        Na zmarche to botoks
      • hrabina_niczyja Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 18:12
        Kwas hialuronowy na noc. Pomaga, rano skóra wygląda młodziej, jest bardziej nawilżona i prosta.
      • mandre_polo Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 20:34
        Zmarcha powstała z nerwów. Mów mniej ekspresyjne
        • nikita1908 Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 20:45
          Botoks pieknie wygładza lwia zmarszczke - polecam
          • mandre_polo Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 21:31
            Nie mam. W porę przestałam marszyc to miejsce
    • myelegans Re: Zabiegi na twarz. 13.07.20, 04:52
      Sama robie sobie mezoterapie od kilku lat z kwasem hialuronowym co 4 tygodnie, retinol 0.1%, filtr na twarz caly rok, od roku robie sobie tez botox na czolo. Zadnych maseczek, czy kremow, bo to wszystko malo wchlanialne. Mezoterapia, nakluwanie wspomaga procesy odnawiajace kolagenu...
      • lot_w_kosmos Re: Zabiegi na twarz. 13.07.20, 06:25
        Jak sobie robisz Mezo?
        Rollerem?
        • myelegans Re: Zabiegi na twarz. 13.07.20, 14:19
          Iglami, Dr pen, znieczulam sie kremem z lidokaina I spokojnie 2mm po calej twarzy, wyglada jak burak po terapii, ale efekty sa
          • maja0026 Re: Zabiegi na twarz. 10.05.23, 12:19
            Ale jak sama to robisz? To jest do użytku domowego urządzenie? Gdzie kupujesz krem z lidokaina? To nie jest na receptę?
          • hummorek Re: Zabiegi na twarz. 18.05.23, 13:18
            Możesz powiedzieć jakich ampułek używasz?
    • b-b1 Re: Zabiegi na twarz. 13.07.20, 07:37
      Botoks w lwią zmarchę i w wifi na czole, kwas hialuronowy w bruzdy nosowo wargowe i w marionetki.
      2 tygodnie temu pierwsza sculptra.
      • szybki-lisek Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 14:39
        Robie sculptrę od 3 lat, mam za sobą 8 zabiegów. Jestem bardzo zadowolona, tyle że naprawdę trzeba mieć świetnego lekarza który to podaje. No i uczciwie masować przez cały tydzień.
    • pelissa81 Re: Zabiegi na twarz. 13.07.20, 08:04
      Chętnie poczytam też - walcie dziewczyny co skuteczne dla was. Mam suchą i cienką skórę, naczynkową. Lat 40 - więc czasu mało na mizianie, potrzebuję już coś radykalniejszego.
    • ivaz Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 11:47
      Wypełniałam zapadnięte policzki biostymulatorem, efekt super, (jestem bardzo szczupła) raz w roku pozna jesienią laser frykcyjny co2, mezoterapia igłowa 3 serię rocznie, skóra fajna, odmlodzona, gęściejsza.
      • czerwonylucjan Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 15:40
        Jaki biostymulator?
      • hexella Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 20:26
        ivaz napisała:

raz w roku pozna jesienią laser frykcyjny co2,

hmmm ... laser frykcyjny to chyba jakaś alternatywa dla pingwinkawink
    • hrabina_niczyja Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 18:10
      Mezoterapia igłowa, naprawdę sobie chwale. Peeleng kawitacyjny plus jakaś maska, choć generalnie w maski nie wierzę. Uważam, że maski mają gówniane efekty w pewnym wieku.
      • petit-kitty Re: Zabiegi na twarz. 18.05.23, 13:12
        Hej, a jakie preparaty w tej mezo iglowej? Robiłam sobie pierwszy raz w życiu tydzień temu (u dobrego lekarza), ale efektów nie widzę jeszcze. Może mam twarz jeszcze w zbyt dobrym stanie? Lekarka proponowała mi kolejny zbieg za miesiąc ale nie wiem czy robić w takim razie, koro nic nie widzę.
    • robin1025 Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 18:42
      Przestałam wierzyć w cud maski i kremiki i od ok 1,5 roku robię (mam 42 lata w tym roku) : botox na opadające powieki i kurze łapki (na 7 m-cy mam spokój), nici pdo, kwas na bruzdy (1 raz).Obecnie moja Pani kosmetolog robi mi stymulator z peptydami bo mam szczupłą genetycznie twarz i niestety mało tłuszczu, lekkie powiększenie ust. Wszystko małymi krokami po kolei bardzo naturalnie. Generalnie czas najwyższy smile, bo mimo, że zmarszczek nie mam to owal twarzy siada tj marionetki mi wychodzą.
      • mandre_polo Re: Zabiegi na twarz. 21.07.21, 21:29
        A ten owal to nie siada u osób które kiedyś miały nadwagę? Były kiedyś puszyste i schudły? Skąd te zwisy bo nic takiego mi się nie robi
        • robin1025 Re: Zabiegi na twarz. 22.07.21, 06:58
          U mnie nie. Wagę trzymam od 25 lat taką samą smile bardziej chodzi o to że linie marionetki pomału wychodzą i to już brzydko wygląda. Mam fizjologicznie szczupłą pociągłą twarz i nawet ja bym z 10 kg utyła to w tyłek i biodra pójdzie nie w buzię i cycki smile
          • mandre_polo Re: Zabiegi na twarz. 22.07.21, 09:15
            Czyli genetyka, ona ma wielki wpływ
    • clk Re: Zabiegi na twarz. 22.07.21, 07:46
      Miałam lekki kwas hylauronowy i coś na co przekonała mnie dermatolog i do czego nie byłam przekonanana - zabieg niciami pod. Z tego akurat jestem jak narazie bardzo zadowolona.
    • kitty4 Re: Zabiegi na twarz. 22.07.21, 10:00
      Od stycznia robię regularnie ostrzyki twarzy - 1 raz w m-cu. Są to zabiego mezoterapi igłowej, ostatnio stymulatory tkankowe na całą twarz, i okolice oka. Robiłam Ejal40, Lumi 10,. Robiłam również lipolizę podbródka - 6 zabiegów - ale u mnie nie dało to efektów. Dwa tygodnie temu, po raz pierwszy zrobiłam botox czoła , tzw "baby botox" i BARDZO polecam. U mnie efekt odmłodzenia o 10 lat.
      Nie miałam jeszcze takich zabiegów jak nici - więc się nie wypowiem.
      Ale mam wypełnioną dolinę łez i bardzo dobrze się z tym czuję, efekt odmłodzenia jest.
      Wypełniłam również górną wargę - bo niestety, z biegiem lat zmniejszyła się i efekt jest super.
      Wszystkie te zabiegi dają mi poczucie dbania o siebie, nie zależnie czy widać efekt mezoterapii lub stymulatorów.
      Mam 49 lat i ostatnio zostałam oceniona na 40 co mi bardzo poprawiło humor smile.
      • paskap Re: Zabiegi na twarz. 18.08.21, 23:33
        A po mezoterapii jak wyglądacie? Ja miałam raz robiona i sińce które bardzo wolno schodziły, ale sińce prawdziwe. Ponoć mam bardzo delikatna i cienka skórę
    • andrzej_zaaa Re: Zabiegi na twarz. 16.12.21, 10:50
      Ja polecam zabiegi DERMAPEN 4.0
      W Warszawie mogę polecić salon Beauty Medical SPA. beautymedspa.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka