14.07.20, 22:47
Szukam walizki na wakacyjny wyjazd.
Przynajmniej na ubrania dla dwoch osob dorosłych, no może jeszcze syna ubrania zmieszcze.
Jakie polecacie? Model, firma.
Lepsze są te miękkie czy twarde?
Co bardziej sie sprawdza.
Obserwuj wątek
    • mikams75 Re: Walizka 14.07.20, 22:53
      Konkretnie nie polece, kupuje zazwyczaj jak cos sie fajnego w promocjach trafi ale w praktyce lepiej sie sprawdzaja oddzielne walizki dla kazdego. Ja wole twarde, bo do samolotu, zwracam uwage na wage.
    • kochamruskieileniwe Re: Walizka 14.07.20, 23:03
      Ja jakoś wolę twarde.
      I tez wolę osobna walizkę dla każdego. Zwłaszcza, gdy lecimy samolotem. Pakujemy tak, wy w kazdej walizce był komplet ubrania dla osób towarzyszących. Czyli 3/4 właściciela walizki plus reszta przeznaczona na rzeczy (stanowiące komplet zdatny do ubrania) współtowarzyszy podróży. Sprawdza się doskonale, w przypadku zagubienia bagażu suspicious
      • mikams75 Re: Walizka 14.07.20, 23:13
        jeszcze kwestia ceny np. jak lecimy na krocej, to kazdy ma swoja podreczna walizke, przy dluzszych wyjazdach jak trzeba oplacic walizke i bez sensu jest zabierac dla kazdego duza walizke, wowczas nadajemy jedna duza plus jakies podreczne.
        • kochamruskieileniwe Re: Walizka 14.07.20, 23:17
          e - no jasne, jak krótko - to kazdy pakuje sie w kabinówkę. Jak dłużej - tak jak napisałam. Mieścimy się w limicie smile
    • zazou1980 Re: Walizka 14.07.20, 23:15
      My mamy najwieksza wittchena juz 3ci rok i jestem zadowolona. Przezyla loty samolotem, a wiec przerzucanie na lotniskach, obozy sportowe, ferie w gorach, teraz dzieciaki maja ja ze soba na wakacjach u babci. Na letnie wakacje 3 osoby spokojnie sie mieszcza...
    • unaluna Re: Walizka 14.07.20, 23:39
      Twarda bardziej wytrzymała. Z tym, że twarde są wykonane z różnych materiałów. Te tańsze z ABS, który jest twardy, ale małoelastyczny, więc bardziej podatny na uszkodzenia. Te lepsze (i drozsze) walizki są z poliwęglanu, który jest bardziej wytrzymały. Są też walizki z polipropylenu...to taki kompromis między jakością i ceną. Walizka tylko z podwójnymi kółkami , taka o niebo łatwiej się prowadzi. Fajne są modele z opcją poszerzania. Mam wittchena i it luggage. Moim zdaniem ta druga jest jakościowo lepsza, poza tym ma 10 lat gwarancji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka