cegehana Re: bojkot Podkarpacia 15.07.20, 21:53 "Akcja" skończy się, kiedy producenci z innych województw zaczną podnosić ceny (co raczej by było naturalne jeśli rzeczywiście cała klientela do nich przepłynie) i staniemy przed moralną decyzją: przepłacić 1,50 z dżem czy nagiąć swoje twarde zasady Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: bojkot Podkarpacia 15.07.20, 22:07 To to raczej nie ma ematce Ematka dżemu za 1,5 to nie tyka, przecież to oczywiste. (już abstrahując od tego, że specjalnego poparcia to ten pomysł tutaj nie odniósł) Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 06:40 "Akcja" mogłaby wywołać "reakcję". Mieszkańcy bojkotowanych zaczęliby kupować "u swoich", nie przyjeżdżać do dużych miast. Przecież teoretycznie jest ich więcej Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: bojkot Podkarpacia 15.07.20, 22:04 Całych regionów - nie, w tym przypadku napisać, że to wylewanie dziecka z kąpielą to mało. Ale ja już od dawna kupuję towary zwracając uwagę na firmy, na to czy są etyczne, czy kosmetyki nie są testowane na zwierzętach, gdzie są szyte ubrania, itp. Takiego np Jakubiaka nie tykam, fakt, że piwa to akurat mało piję, i te kilkanaście do kilkadziesięciu złotych rocznie to różnicy żadnej nie robi, ale kiedyś piłam jego piwa, a teraz tak dla zasady wybieram inne. W końcu mam chyba prawo zdecydować co kupuję? Tak samo jak wałkowanej tu milion razy Marie Zelie też nie kupuję, jak i nie kupuję L'oreala, czy produktów dziesiątek innych firm. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: bojkot Podkarpacia 15.07.20, 22:07 Możemy sobie podać ręce. O ile bojkot regionów uważam za głupotę, to bojkot firm, których polityka mi nie odpowiada, stosuję. I akyrat te dwie firmy tez bym wymieniła Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: bojkot Podkarpacia 15.07.20, 22:20 Działanie bez sensu. Skąd mam wiedzieć, że ziemniaki które kupuję są z Podkarpacia a nie Wielkopolski, a jabłka z Podlasia a nie Kujaw? Natomiast trzeba definitywnie zrozumieć, że są DWIE Polski i należałoby je rozdzielić odrębnymi państwowościami wydzielonymi granicą zaborów. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: bojkot Podkarpacia 15.07.20, 22:26 woman_in_love napisała: > Działanie bez sensu. Skąd mam wiedzieć, że ziemniaki które kupuję są z Podkarpa > cia a nie Wielkopolski, a jabłka z Podlasia a nie Kujaw? > > Natomiast trzeba definitywnie zrozumieć, że są DWIE Polski i należałoby je rozd > zielić odrębnymi państwowościami wydzielonymi granicą zaborów. Wskaż, JAK wyglądałaby ta Polska podzielona Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: bojkot Podkarpacia 15.07.20, 22:37 Z mapki wychodzi na to , że na RT głosowały obszary nie leżące w przedrozbiorowej Rzeczypospolitej, tylko w Królestwie Prus Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 00:24 》Natomiast trzeba definitywnie zrozumieć, że są DWIE Polski i należałoby je rozdzielić odrębnymi państwowościami wydzielonymi granicą zaborów. 《 Powinnaś jak poseł z PSLu napisać sprostowanie usprawiedliwiajac się zaburzeniami psychicznymi 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 06:14 lightlime napisała: > Co sądzicie na temat tej 'akcji', która podobno ma coraz większy zasięg? Chodzi > o bojkot ekonomiczny, związany z wynikiem wyborów. > Ludzie tlumacza, że skoro są strefy wolne od lgbt to nie ma nic złego w tym żeb > y były wolne od Podkarpacia, że nie będą kupować żywności pochodzącej od tamtej > szych rolników, jeździć (również na Podlasie) tam, zawierać kontraktów i zostaw > iać tam pieniędzy. > Myślicie, że jest to zasadne? Myślę, że to obrzydliwe Ale o ile dobrze pamiętam z wosow, wybory są tajne Naruszenie tajności wyborow 2 lata Wywieranie nacisku na uprawnionego do głosu 5 lat pozbawienia wolności Ślad wiemy więc którego oscypka nie jemy? Antypisom perony poodjezdzaly jednak Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 06:52 Przyznam, że zanim rzecz zyskała istnienie medialne, tuż po wyborach sama wpadłam na taka myśl. Odruchowo. Widać to pierwsze, ci się nasunęło wielu osobom. Nie wiem czy i jak dalece prowadzę to w praktykę. Podobne bojkoty stosuję od dawna i robi mi to dobrze. Systematycznie olewam towarzyskie umizgi że strony kobiet żyjących z socjalu, a są takie madki w szkole mojego dziecka. Nie zadaję się i dziecku też nie rekomenduje tych rodzin. Czas, uwagę i kasę skłonna jestem dac tylko tym, których szanuję. Nie widzę powodu, dla którego miałabym dowartosciowywac w jakikolwiek sposób ludzi, którzy mi się nie podobają, denerwują mnie i na dokładkę wyzyskuja. Masochistką nie jestem. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 07:06 Śmiać się czy płakać? "Systematycznie olewam towarzyskie umizgi że strony kobiet żyjących z socjalu" Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 07:13 Zaprzyjaznij się z nimi, to twój gust, twój wybór towarzyski. Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 07:37 A ty kim jesteś, co sobą reprezentujesz i do kogo się umizgasz? Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 07:46 A kim ty jesteś, że zadajesz mi tak prywatne pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 08:09 To nie są prywatne pytania, odpowiedź kim jesteś w zasadzie przedstawiłaś powyżej. Smutno to wygląda i pokazuje, że PiS porządzi w Polsce jeszcze sporo czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 08:26 No to daj przykład pokoju i otwartości i pierwsza opisz na tym forum, kim jesteś. Nie szczędząc szczegółów. Wtedy wiarygodne staną się dla mnie twoje insynuacje, jakbyś doskonale rozpoznala, kim ja jestem-z całymi politycznymi tegooz skutkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 09:09 Porządzi albo nie porządzi, teraz zaczęli się tłuc między sobą chociaż prezes jeszcze nie ogląda tego z zaświatów, a to jego zniknięcie byłoby naturalnym sygnałem do jawnej nawalanki w PiS-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 14:27 na razie zapasy w błocie toczy jedna strona sceny politycznej, ta z zębami. u pisaków będą 3 lata spokoju, pytanie tylko co zrobią z gowinem, który reanimował platformę? w ich interesie jest potrzymać go jak najdłużej, by potem jaro podązył za romanem i miśkiem kamińskim. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 07:31 Ale nic w tym niezwykłego, takie osoby, nawet jak za plecami tylko obrabiają tyłek, to zabiegają o kontakty z osobami z innych grup, bo dobrze się pochwalić "znajomościami", już pomijając, że liczą na pomoc w różnych sprawach. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 07:58 smillla napisała: > Nie widzę powodu, dla którego miałabym dowartosciowywac w jakikolwiek sposób ludzi, którzy mi się nie podobają, denerwują mnie i na dokładkę wyzyskuja. Masochistką nie jestem. 10/10 a reszta niech nadstawia im drugi policzek i udaje, że deszcz pada, gdy im plują w twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
smillla Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 08:40 Dziwię się, że mnóstwo ludzi zdaje się nie wierzyć swoim odczuciom, tylko czekają, aż im ktoś wytłumaczy, jak powinni czuć, jaką przyjmować postawę. A przecież zwykle Ci, którzy modelują innych, robią to nie po to, żeby innym było dobrze, tylko po to, żeby oni sami mieli dobrze. Dobrze jest pociągającym za sznurki pozbawić ludzi jaj, bezpiecznie. Sorry za seksistowski frazeologizm. Odpowiedz Link Zgłoś
gosiablo Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 07:56 A może mi ktoś wytłumaczyć, jak to w praktyce wygląda, taka strefa wolna od LGBT? Co tam się robi a co nie? Bo obnoszenie się z okazywaniem pewnych zamiarów czy to w wydaniu hetero czy innym wykracza zwyczajnie poza dobre wychowanie. O co cały ten dym? Czy my się nie dajemy jakoś podpuszczać, ktokolwiek by to nie był? Odpowiedz Link Zgłoś
wtop.ek Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 08:13 Nijak nie wygląda. te strefy służą do rytualnego wzajemnego łomotu pomiędzy oczadziałymi politykami/aktywistami klerykalno-narodowymi, którym te strefy pozwalają zaistnieć na forum publicznym i którzy ciągle myślą o seksie, a oczadziałymi politykami/aktywistami lewicowo-liberalnymi, którym te strefy pozwalają zaistnieć na forum publicznym i którzy ciągle myślą o seksie Odpowiedz Link Zgłoś
aerra Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 14:21 Tak w praktyce? Głównie blokuje przed tęczowymi piatkami w szkołach, tudzież wszelką inicjatywą związaną z edukacją seksualną w jakimkolwiek profesjonalnym wydaniu. Dużo gorsze jest natomiast w wymiarze społecznym - wyobraź sobie, że w twojej gminie przegłosowali strefę wolną od gosiablo, która de facto w praktyce, to tylko nieco utrudnia jakąś tam działalność (wpisz sobie dowolne) i ktoś ci od czasu do czasu wypala: te, tu jest strefa wolna od gosiablo. Fajnie? I jakie obnoszenie się masz na myśli? Obrączkę na ręku? Trzymanie się za ręce na ulicy? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 09:16 Nie wyobrażam sobie, że mogłabym pojechać i nabić kieszeń osobie, dla której jestem lemingiem i gorszym sortem, ubecką wdową oraz kanalią i zdrajcą. Jest jakaś granica bycia łosiem. Poza tym od zdrajcy to chyba wujnia brać kasę za wakacje, co nie? Uprzedzając ataki - tak, znam prawaków, których lubię, pomimo tego, że bierzemy się ostro za łby o politykę. I tam bym pojechała Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 11:25 yenna_m napisała: > Nie wyobrażam sobie, że mogłabym pojechać i nabić kieszeń osobie, dla której je > stem lemingiem i gorszym sortem, ubecką wdową oraz kanalią i zdrajcą. > Jest jakaś granica bycia łosiem. > Poza tym od zdrajcy to chyba wujnia brać kasę za wakacje, co nie? No właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
droch Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 11:33 > Poza tym od zdrajcy to chyba wujnia brać kasę za wakacje, co nie? No, biorą, ale nie cieszą się. Poza tym, sikają zdrajcom do frytek... Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 16:16 droch napisał: > No, biorą, ale nie cieszą się. Poza tym, sikają zdrajcom do frytek... Tego też bym się bał.... Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 11:36 Myślimy, że jest to zarąbiście idiotyczne. Orędownikom tego pomysłu proponuję znaleźć w swoim mieście jakąś dzielnicę, gdzie wygrał Duda i też przestać tam chodzić. Wyniki tych wyborów pokazały, w jak bardzo podzielonym kraju żyjemy i trzeba mieć naprawdę na*rane w głowie, by chcieć te podziały jeszcze bardziej pogłębiać. Zostawmy to PiS, dla którego cała ta jazda na ścianę wschodnią jest doskonałym prezentem. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
pani07 Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 14:15 JK powinien przesyłać kwiaty panu senatorowi Wadimowi Tyszkiewiczowie: Tekst linku Tekst linku Koniecznie codziennie powinien tak mówić. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 15:18 sumire napisała: > Zostawmy to PiS, dla którego cała ta jazda na ścianę wschodnią jest doskonałym prezentem. Tyle. więc właśnie to robimy: zostawiamy ścianę wschodnią piss. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 15:20 P.S. ty się, sumire, jednak ciągle łudzisz, że do suwerena można dotrzeć. Nie, nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 15:22 Ale rozumiesz, że tam nie wszyscy głosowali na PiS? W moim województwie też wygrał Duda i co mam zrobić, bić się w piersi i przepraszać za Podhale czy wyprowadzić się w lubuskie? Bardzo to jest rozsądne, wrzucić wszystkich do jednego worka, a potem ubolewać, że naród podzielony. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 15:39 sumire napisała: > Ale rozumiesz, że tam nie wszyscy głosowali na PiS? co z tego? Miażdżąca większość była za. Weźmy np. taki Krasnobród: zamosc.naszemiasto.pl/wyniki-wyborow-prezydenckich-2020-w-krasnobrodzie-jak-glosowali-mieszkancy-w-2-turze/ar/c1p1-20388331. Wydając tam pieniądze masz 80% szansy na to, że pójdą na pisowców. Dla mnie nie warto ale ty zawsze możesz się połudzić, że akurat nie trafisz. > W moim województwie też wygrał Duda i co mam zrobić, bić się w piersi i przepraszać za Podhale czy > wyprowadzić się w lubuskie? to, co chcesz. > a potem ubolewać, że naród podzielony. ja z tego powodu absolutnie nie ubolewam. Jest, jak jest. A że jest właśnie tak, to nie zamierzam kopać się z koniem i wspierać moimi pieniedzmi ludzi o tak parszywych poglądach. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzurny_troll_forum Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 15:14 lightlime napisała: > Co sądzicie na temat tej 'akcji', która podobno ma coraz większy zasięg? Chodzi > o bojkot ekonomiczny, związany z wynikiem wyborów. Tu jest jeszcze lepszy pomysł! Jeszcze tylko Podlasie do Białorusi i być może da się żyć: nowiny24.pl/internetowa-petycja-w-sprawie-przylaczenie-podkarpacia-i-lubelskiego-do-ukrainy-poslanka-anna-schmidtrodziewicz-zawiadamia/ar/c1-15081509 Odpowiedz Link Zgłoś
h_albicilla Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 16:02 Przypominam, że w Białymstoku i paru okolicznych gminach wygrał Trzaskowski więc tam akurat lud się cywilizuje i nie należy go bojkotować Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: bojkot Podkarpacia 16.07.20, 19:02 h_albicilla napisała: > Przypominam, że w Białymstoku i paru okolicznych gminach wygrał Trzaskowski wię > c tam akurat lud się cywilizuje i nie należy go bojkotować Tak mnie to ciekawiło, bo spodziewałem się w Białymstoku wygranej Trzaskowskiego, a raczej, zdziwiłbym się, gdyby zasiłkowcy mieli przewagę w tak zapracowanym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
lodomeria Re: bojkot Podkarpacia 17.07.20, 06:53 Tutaj mapy, które mogą nieco zniuansować te pierwsze odruchy bojkotu Podkarpacia (i artykuł wyjaśniających, dlaczego ten bojkot to nieadekwatny do sytuacji pomysł) oko.press/mapy-od-czapy-czyli-dlaczego-bojkot-podkarpacia-to-bardzo-zly-pomysl/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR0t0zXSob5aq8EVtj6hmt-utspzjq4kelouVcANbxyvHcdzbmeb63Na5GY#Echobox=1594922619 Odpowiedz Link Zgłoś