Dodaj do ulubionych

Do ateistek

• sandrasj Re: Do ateistek 22.07.20, 00:21
      Hmmm. No niestety tak. I w sumie dopiero ten wątek mi to uświadomił. Mam wrażenie, że ten stosunek dotyczy w moim przypadku tylko wyznawców KK. Może to jest trochę uwarunkowane politycznie, osoby fanatycznie wierzące próbują ustalać porządek świata w jakim żyje a to mi się nie podoba.
      Generalnie chyba najbardziej cenię jednak racjonalistów i osoby które nawet jeśli wierzą w latającego potwora spaghetti lub jednorożce to się z tą wiarą nie obnoszą.
      Mam niestety za mniej inteligentnych ludzi którzy biorą śluby kościelne bo są "ładniejsze" i chrzczą dzieci bo babcia chciała. W sumie uważam że to ludzie bez rozumu.
      • mamaafg Re: Do ateistek 22.07.20, 09:28
        A tak, tez znam mnostwo ludzi, ktorzy chrzcza/biora sluby koscielne bo tak wypada, lub pod naciskiem rodziny. Mam kolezanke, agnostyczke, ktora wyslala dzieci do katolickiej szkoly, bo jest bardziej elitarna...wedlug mnie narzucanie wiary dzieciom, jest naduzyciem wobec nich. Dosyc ciekawie jest to opisane w "dlaczego jestesmy ateistami".
    • 18lipcowa3 Re: Do ateistek 01.04.21, 13:15
      Czy wedlug was wierzący= mniej inteligentny?

Tak, zdecydowanie tak.
    • milupaa Re: Do ateistek 01.04.21, 13:32
      Nie, jest mi to doskonale obojętne póki ta osoba nie próbuje mnie nawracać, czy traktować jako oczywistosc, że każdy polak to katolik (strasznie mnie to wkurza), w tym ja.
      • milupaa Re: Do ateistek 01.04.21, 13:35
        Nie jestem ateistka tylko agnostykiem 🙂
    • snajper55 Re: Do ateistek 01.04.21, 13:35
      mamaafg napisał(a):

> Czy wedlug was wierzący= mniej inteligentny?

Pytanie analogiczne: "Czy według Was wierzący w homeopatię = mniej inteligentny?" albo "Czy według Was wierzący w skuteczność lewatywy z kawy = mniej inteligentny?".

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka