bigzaganiacz 22.07.20, 13:20 Stycznia A jak u was ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grey_delphinum Re: Praca z domu do 22.07.20, 14:41 U nas nie wiadomo, różne sluchy chodzą, ale pewnie po urlopie skończę ho. Oby syn poszedl do szkoły, bo inaczej będzie klapa. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Praca z domu do 22.07.20, 14:43 Nie wiem ale pewnie do końca roku Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Praca z domu do 22.07.20, 15:27 Tylko? To jak Ty będziesz z tej wsi zapadłej potem do Miasta dojeżdżać do pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Praca z domu do 22.07.20, 15:36 Mam stamtąd dobry dojazd do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Praca z domu do 22.07.20, 15:55 pisałeś, że masz mieć HO już zawsze oj oj kreacja się kupy nie trzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Praca z domu do 22.07.20, 16:39 Ja tak nie pisałem Zulejko. Mam HO i chciałbym mieć dluzej ale nie wiem jakie kroki podejmie pracodawca. Sadze ze bedzie więcej ho ale nie ma pewności, po pandemii raczej nie bedzie. A jak Ty sobie radzisz z edukacja syna w tych warunkach? Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Praca z domu do 22.07.20, 16:57 W jakich warunkach? I którego syna? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Praca z domu do 22.07.20, 17:29 W warunkach braku dostępu do przedszkola i szkoły online. Chodziło mi o twoje niepełnosprawne dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Praca z domu do 22.07.20, 20:42 Jakoś se dawaliśmy radę. Acz jestem zmęczona. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Praca z domu do 23.07.20, 12:09 No z tym HO jest niby trochę wygodniej ale nie do końca. Najlepszy byłby wariant: uruchomienie szkol i przedzszkoli na miejscu oraz home office w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
zuleyka.z.talgaru Re: Praca z domu do 23.07.20, 15:15 Taki mam jak dzieci chodzą do przedszkola i szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Praca z domu do 22.07.20, 15:23 Normalnie. Od pierwszego dnia lockdownu firma pracuje normalnie i nie przestala ani na jeden dzien i wybitnie cieszy mnie fakt ze nie uczestniczylismy w tym cyrku ucieczki po domach. Szczegolnie jak w naszym powiecie pierwszy przypadek oficjalnie mia miejsce miesiac po tym jak zamknieto wszystko i wszystkich. Caly ten lockdown to byla jedna wielka glupota. I mimo ze jestem przeciwna pisowi to przekladanie wyborow rowniez. Dalo sie je zrobic w terminie. Zrobili grubo po terminie kiedy zachorowan bylo 10x tyle. A jak pisalam ze wynory powinny byc normalne rylko z zachowaniem procedur bezpieczenstwa to mnie tu chcialy pozrec zywcem 🙃 te same uwazaly wybory w maju za smietnelne niebezpieczenstwo gdy zachorowan byla garstka - przy 400-500 dziennie lecialy glosować. Co nie zkienia faktu ze z politycznego punktu widzenia dobrze sie stalo bo Kidawa by przegrala bardzo, a tak to dlugopis moze i wygral ale ledwo co. Odpowiedz Link Zgłoś
spirit_of_africa Re: Praca z domu do 22.07.20, 15:53 U mnie do konca roku. Dla chcących/nie mających warunków w domu jest możliwość pracy z biura od września oczywiście zgodnie z wytycznymi GIS(czyli max 30% pracowników). Od nowego roku, jeśli COVID odpuści to wracamy 50/50 już na zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Praca z domu do 22.07.20, 16:16 Jestem urzędnikiem samorządowym, pracowałam kwiecień/maj pół na pół. Od czerwca pracujemy normalnie po 8h dziennie, jesteśmy otwarci na interesantów, jedynie maski ochronne i wymycie rąk żelem antybakteryjnym obowiązuje załatwiających sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
berdebul Re: Praca z domu do 22.07.20, 16:32 Do grudnia włącznie, a później się zobaczy. Kto może, kto musi być na miejscu to jest, lub bywa. Dla mnie super, lubię pracować z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
gru_z_gru Re: Praca z domu do 22.07.20, 18:41 U mnie praca z domu jak zawsze, ale otworzyli już moje ulubione biuro coworkingowe, więc trochę się z pracą z domu wynoszę. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Praca z domu do 22.07.20, 20:43 czy możesz polecić jakies fajne po lewej stronie Wisły? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Praca z domu do 22.07.20, 21:03 Najlepiej w szeroko rozumianym Śródmieściu. I z luźnym rozmieszczeniem stanowisk pracy Gdyby były jeszcze otwierane okna byłoby super. Odpowiedz Link Zgłoś
eveeveeve Re: Praca z domu do 22.07.20, 20:46 Całe szczęście od początku lipca już wszyscy normalnie w biurze. W końcu. (Ja osobiście od połowy maja- jak tylko przedszkole otworzyli). Odpowiedz Link Zgłoś
zazou1980 Re: Praca z domu do 22.07.20, 20:57 U nas od poczatku byla rotacja, polowa zespolow moze przychodzic do biura, ale nie musi, a druga polowa ma nakaz pracy z domu. Zmiana turnusu co 2 tygodnie. W efekcie do biura przychodzi codziennie jakies 5-10% zalogi, reszta z domu. Tak ma byc podobno do przyszlorocznego sierpnia. Ja teraz mam szychte z biura, ale np. jutro musze tyrac z domu, bo w ostatnich dniach z biura pracowal ktos, u kogo dzis potwierdzono koronowirusa, inna osoba ktora byla dzis zostala tez wyslana na test i bedzie kompleksowa dezynfekcja, a biurowiec ma wiele pieter... Odpowiedz Link Zgłoś
alfa36 Re: Praca z domu do 22.07.20, 22:31 I te 5 procent w kwarantannie? Jeśli jest potwierdzona osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
sol_13 Re: Praca z domu do 23.07.20, 00:20 Nie no, pewnie tylko ci, którzy mieli nieszczęście mieć z nią kontakt. U nas tez byla taka sytuacja i całkiem im się powrotów odechciało 😉 na razie siedzimy ma HO, sa plany ze wrocimy na 1/4, ale nie wiadomo kiedy... Odpowiedz Link Zgłoś
nowel1 Re: Praca z domu do 23.07.20, 11:57 Nie miałam przyjemności pracować z domu. Odpowiedz Link Zgłoś
joanna_poz Re: Praca z domu do 23.07.20, 12:05 my tak samo. cały czas pracowalismy z biura. i wszyscy zdrowi, o dziwo! Odpowiedz Link Zgłoś
little_fish Re: Praca z domu do 23.07.20, 12:06 Pracuję od czerwca mieszanie, teraz tylko stacjonarnie. I mam nadzieję, że od września tak pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Praca z domu do 23.07.20, 13:10 Ja od maja pół na pół a mąż już chyba na zawsze zdalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
nastjaa Re: Praca z domu do 23.07.20, 15:25 Podobnie, z rozważaniem pozostawienia Ho na stałe. Kto ma ochotę może jeździć do pracy. Czasem wpadam na spotkania i obiad, żeby się nie zasiedzieć w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Praca z domu do 23.07.20, 17:54 A ja wreszcie wczoraj wróciłam do pracy. Miałam już po kokardy pracy domu. Pasowało mi 2,5 miesiąca, później już nie. W sumie pracowałam 4,5 miesiąca w domu i mam nadzieję, że już nigdy tak nie będę musiała pracować. Praca zdalna ma plusy i minusy, ale dla mnie po tych 2,5 miesiącach miała więcej minusów niż plusów. Czułam się jakbym była 24/dobę w pracy. Odpowiedz Link Zgłoś