Dodaj do ulubionych

Golden retriver- wybór

• login-zajety321 Re: Golden retriver- wybór 25.02.25, 15:50
      Myślę, że przez 5 lat nie wstrzymała się z zakupem, by czekać na twoją nachalna reklame
    • kocynder Re: Golden retriver- wybór 25.02.25, 16:29
      1. Zeżre wszystko. Z jednej strony to plus (łatwość szkolenia, za smaczki napisze Iliadę, Odyseję i Eneidę), z drugiej - minus, bo trudno oduczyć żarcia na spacerze, od obcych, rzeczy niejadalnych, wyżerania kotu itp. poza tym łatwo je "zatuczyć"!
      2. To nie jest pies - maskotka. Żywiołowy, spory i silny, wymaga rozsądnego prowadzenia i układania, inaczej to on sobie ciebie wychowa.
      3. Źle znoszą samotność i bardzo przywiązują się do swoich ludzi, więc np zostawienie na dłużej (wakacje) mogą "odchorować".
      4. Często mają problemy z dysplazją stawów i dużą podatność na infekcje uszu.
      5. Jeśli "do dzieci" (jako, że masz doświadczenie, to zakładam, że wiesz iż dla dziecka piesek tylko pluszowy, może być na baterie) to raczej starszych - nie ze względu na agresję (choć bywają i osobniki dzieci po prostu nie lubiące!), ale żywiołowy, duży i silny pies może takiego 3 - 4 latka popchnąć, przewrócić i "dramat" gotowy.

Ogólnie goldeny to bardzo fajne psy.
      • kocynder Re: Golden retriver- wybór 25.02.25, 16:31
        Aaaaa... Dopiero teraz zajarzyłam, że jakis spamer wykopał trupa!
    • myelegans1 Re: Golden retriver- wybór 25.02.25, 16:43
      znam kilka i wszystkie bardzo fajne psy, bardzo przywiazane do rodziny. Jedyny minus to siersc, zawsze i wszedzie. Moja przyjaciolka nazywa to "golden dust" i mowi, ze po prostu trzeba sie przyzwyczaic i nie walczyc.
      Ma Rumbe z doladowaniem, ktora codziennie jezdzi i zbiera co golden zrzuci.
      no i ma zainstalowana szczotke do ubran dla gosci
    • myelegans1 Re: Golden retriver- wybór 25.02.25, 20:09
      i co kupilas?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka