monique_alt 04.09.20, 13:28 Studio Accantus. Znacie? lubicie? Też was zniesmacza ta ostatnia afera? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
angazetka Re: Accantus 04.09.20, 13:58 Lubię niektóre ich rzeczy. Z powodu afery jest mi smutno, wczoraj próbowałam słuchać lajwa reżysera i poczucie żenady mi nie dało. Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: Accantus 04.09.20, 14:27 Ja wytrwałam do wypowiedzi na temat Sylwii. I tutaj niestety Bartek sięgnął dna. Ale obie strony mają za uszami, wywlekanie prywatnych spraw w mediach społecznościowych jest zwyczajnie żenujące. Nie przestanę ich słuchać, bo ich muzyka mi bardzo pasuje. Mam nadzieję że dadzą radę uspokoić emocje, że Bartek usunie ten żenujący live i jakoś dogada się z Sylwią. Bo to chyba na linii Bartek - Sylwia jest największy konflikt. Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Accantus 04.09.20, 14:35 Jeśli pracodawca ci nie płaci, pyta, ile chcesz mieć dzieci i jak długo karmić piersią - to nie są już sprawy prywatne. Odpowiedz Link Zgłoś
leann32 Re: Accantus 04.09.20, 14:51 Wydaje mi sie ze to byl przyjaciel. Stad zazylosc i zadawanie takich pytan. Przynajmniej tak o sobie mowili. Na filmikach tez widac ze znali sie jak lyse konie. Poza tym - to sa artysci. Chodze na ich koncerty czesto i widze, ze czasem bilety kupuje sie pol roku wczesniej. Bardzo duzo ludzi chodzilo na accantusa zw wzgledu na konkretnych artystow. Jesli ktos planuje trase, reklamuje wszystko, planuje druk grafik do ulotek oraz planuje utwory ktore tez sa przygotowywane pod konkretna osobe wokalnie - to kurcze pytanie o plany rodzicielskie to nie jest to samo co spytac o to ksiegową w korpo, szczwgolnie jesli ludzie sie znaja. Bo jesli taka pani jasno informuje ze za pol roku konczy karmic, ma nianię i pragnie byc pare miesiecy poza domem i puscic sie w trase i koncertowac to sytuacja jest jasna i mozna dzialac. Ale jesli pani zaraz po karmieniu planuje jeszcze trzy ciaze no to jako organizator zabieram sie za szukanie zastepstwa i przygotowanie trasy inaczej. Uwazam ze wywlekanie prywaty nie jest ok - ale dorosli ludzie - artysci typu Chylinska tez jasno powiedziala ze robi przerwe bo bedzie dzieci rodzic i przynajmniej dala jasny komunikat. Moim zdaniem w niektorych branzach to jest fair. Przykldowo Radwanska tez by nie latala z paletką po US open i pytanie trenera o to czy trenuja czy bedzie dzieci rodzic jest na miejscu przed rozpoczeciem np rocznych przygotowan do turnieju. Wiec bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: Accantus 04.09.20, 14:55 Problem polega na tym że Bartek nie był pracodawcą. To była grupa ludzi, którzy wspólnie tworzyli coś razem. Gdyby ktoś z nich chciał zrobić profesjonalne nagranie na takim poziomie jak robi to Accantus, używając płatnego podkładu, lub zatrudniając profesjonalnych muzyków do nagrania tego p[odkładu to kosztowałoby go to grube pieniądze. Tutaj było wzajemna wymiana usług - Bartek dawał studio, płacił za podkłady, za darmo robił obróbkę, wykonawcy śpiewali. Już nie mówiąc o tym, że dzięki temu co się w studio działo wykonawcy mieli darmową promocję. No i dzięki temu póxniej mogli zacząć zarabiać na koncertach. Więc mówienie że oni za darmo śpiewali w studiu jest nieprawdą. Mieli z tego wymierne profity, chociaż nie stała pensję. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Accantus 04.09.20, 21:12 Dokładnie, zresztą sam mówił, że robił im do ich prywatnych teledysków montaż i reżyserię i też za darmo. Sorry, dokładnie taka wymiana usług i każdy na tym zyskał. Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Accantus 04.09.20, 21:09 Tylko on nie był jej pracodawcą. A w świecie artystycznym takie pytania są raczej normalne (masz spektakle, premiery, pracujesz ciałem i wieczorami) - to nie korpo. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_glusia Re: Accantus 04.09.20, 19:58 Co jest żenującego w tym live, bo nie chce mi się oglądać? Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: Accantus 04.09.20, 20:27 Bartek wyciągnął prywatne sprawy, które nie powinny być roztrząsane na forum publicznym Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Accantus 04.09.20, 21:47 Już byś nawet nie pooglądała, Bartek usunął nagranie. Czyżby ktoś mu powiedział, że kłapanie dziobem o najprywatniejszych sprawach innych to słaby pomysł? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Accantus 05.09.20, 08:11 No, i teraz mnie zaciekawiłaś 😜 Co on tam naopowiadal....? Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Accantus 05.09.20, 10:50 Że Sylwia miała depresję i że nie musiał jej pytać o sprawy łóżkowe, bo sama o tym w kółko opowiadała. Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Accantus 05.09.20, 17:15 Eeee, liczyłam na jakieś naprawdę brudne brudy 😜 Odpowiedz Link Zgłoś
marianna1960 Re: Accantus 04.09.20, 20:49 m.youtube.com/watch?v=8jyRBDfSEqA;;8jyRBDfSEqA;;https://i.ytimg.com/vi/8jyRBDfSEqA/default.jpg;;Studio Accantus - Belle (Notre Dame de Paris) Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Accantus 04.09.20, 21:08 Tak, lubię bardzo od lat, byłam na koncertach. Afera mnie nie zniesmacza - muzyki mi nie zepsuła. Zaczynali jako pasjonaci za free, a gdy wchodzą na wyższy level finansowy zaczyna się gwiazdorzenie. Ale nie będą ci wykonawcy, będą kolejni. Sama idea cudna Odpowiedz Link Zgłoś
liliawodna222 Re: Accantus 04.09.20, 21:23 Lubię, słucham, a o aferze nie słyszałam... Zaraz się doinformuję. Odpowiedz Link Zgłoś
kolibeer2 Re: Accantus 04.09.20, 21:36 właśnie poznałam, o ile faceci są znośni, to dziewczyny słabe a w aferę nie wnikam Odpowiedz Link Zgłoś
pelissa81 Re: Accantus 05.09.20, 00:46 Dla ciekawych: skrót www.wykop.pl/wpis/51848055/skrot-dramy-w-accantusie-karolina-warchol-byla-w-z/ Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Accantus 05.09.20, 08:40 Nie znamy. Dlatego zaskoczyła nas informacja, że bilety pół roku wcześniej się kupuje (??) Odpowiedz Link Zgłoś
monique_alt Re: Accantus 05.09.20, 20:57 Ha i żeby kupić bilety w pierwszym rzędzie to trzeba kupować jak tylko wrzucą do sieci. Godzinę później już tylko zostają jakieś niedobitki w ostatnich rzędach i po bokach. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Accantus 06.09.20, 06:17 Z ciekawości - da się powiedzieć ile kosztują przeciętnie bilety? Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Accantus 05.09.20, 18:24 Tak, znismacza mnie rozwiazywanie takich spraw w social mediach. Z drugiej strony- to sa pol-amatorzy, nie maja specow od wizerunku, emocje ich poniosly. Co do samego accantusa to bardzo lubie piosenki spiewane grupowa, np ich wersja "mam te moc" czy "grosza daj wiedzminowi". Te spiewane indywidualnie- moim zdaniem nie umywaja sie do oryginalow. Zwlaszcza dziewczyny nie maja tak silnych glosow jak piosenkarki wykonujace hity w wersji pierwotnej. Piosenki ze Smash- nie dalam rady. Odpowiedz Link Zgłoś