kosmos_pierzasty_x Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 16:45 Mamy taką od trzech lat. Jest nas troje plus pies. W życiu nie wrócę do takiej, gdzie zakupy się kolanem upycha 😉 a zamrażalnik to tylko niewygodne szuflady. Jeden z zakupów, jakie najbardziej błogosławiłam w życiu. Nie rozumiem, jak można uważać ją za niewygodną, no ale gusta są jak wiadomo różne. Odpowiedz Link Zgłoś
shmu Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 17:04 Fajna jest, ale jak mam pomyslec nad wadami: - zre wiecej pradu niz mniejsza - jesli nie jestes typowa porzadnicka, bedziesz przetrzymywala resztki, bo nie ogranicza Cie przestrzen. - trudniej jest w niej cos znalezc, chyba, ze jestes b. systematyczna - jesli jestes niska, nie bedziesz siegac polek na gorze, wiec rzeczy beda tam zalegiwac - duza lodowka, wiecej do mycia - wprowadza kolejny kolor do kuchni (ladny i neutralny, ale jak juz masz cos np. w zlocie, to sie bedzie gryzlo) - i to wlasciwie jedyny minus jaki na prawde widze - brak zamrazarki - chyba, ze masz osobna w kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 19:00 zre wiecej pradu niz mniejsza Wiecej czyli ile 1,10,15 zeta wiecej na miesiac ? Odpowiedz Link Zgłoś
mirka.de Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 17:29 Ja tylko dodam, ze musisz mieć conajmniej 10 cm wolnego miejsca po każdej stronie żeby otworzyć drzwi na pełną szerokość nie wiem w którym miejscu kuchni masz miejsce na lodówkę ale jeśli z którejkolwiek strony masz ścianę to powinnaś wziąść to pod uwagę Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 19:01 tylko dodam, ze musisz mieć conajmniej 10 cm wolnego miejsca po każdej stronie żeby otworzyć drzwi na pełną szerokość Od nie wiem ilu lat lodowki otwieraja sie tak ze poyrzeba 0 cm wolnego miejsca zeby otworzyc Odpowiedz Link Zgłoś
kosmos_pierzasty_x Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 19:07 O ile faktycznie nie ma obok ściany, bo jak stoi w zabudowie, to trochę wystaje i wtedy otwiera się bezproblemowo na całą szerokość, co pozwala łatwo obsłużyć szuflady, a przy ścianie tak się nie da, faktycznie musi być odstęp. Odpowiedz Link Zgłoś
bigzaganiacz Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 19:14 Az sprawdzilem Faktycznie nie wyciagne szuflady na zewnatrz ale tez nie ma jakiegos itrudnionego dostepu wysuwa sie na jakies 2/3 dlugosci Odpowiedz Link Zgłoś
mirka.de Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 07:45 bigzaganiacz napisał(a): > > Od nie wiem ilu lat lodowki otwieraja sie tak ze poyrzeba 0 cm wolnego miejsca > zeby otworzyc niestety nie, konsultowane ze sprzedawca, w sklepach rtv potwierdzą aby otworzyć na pełna szerokość drzwi musi ona stać w takim miejscu aby nie było obok ściany czy szerszej zabudowy - odległość ok.10 cm Kupiłam (żeby nie było ze sama sie tak urządziłam) dom z wnęką na lodowke 93 cm na razie stoi tam standardowa, wygląda dziwnie z wolnym przestrzeniami po obu stronach wymyślałam side by side ponieważ rozmiar niby idealnie pasuje, jednak w sklepie sprowadzili mnie na ziemie z jednej strony jest długa ściana, więc nie otworzę tej części na pełną szerokość piszę tylko, ze należy wziąść to pod uwagę ze potem się nie zdziwić Odpowiedz Link Zgłoś
just_shelly Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 07:54 Bo one musza wystawać z wnęki drzwiami. Wtedy jest ok. Faktycznie nie ma opcji, żeby drzwi się otworzyły, jeśli ściana jest dluzsza. Odpowiedz Link Zgłoś
czekoladowaczekolada Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 18:00 Nigdy w życiu nie chciałabym się użerac że stutrzynastokilowym grzmotem. Poza tym ile półek do mycia. Dużo miejsca zajmuje, drzwiczki też duże do umycia, moi domownicy strasznie packaja drzwiczki. Ogólnie lodówka z tych "po moim trupie". Odpowiedz Link Zgłoś
edycja_kopiuj_wklej Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 18:56 Ja mam taka www.samsung.com/pl/refrigerators/side-by-side-rs68n8241b1/ I ogolnie fajnie, ze lodowka duza, ale dla mnie najfajniejszy okazal sie dystrybutor wody z filtrem. Juz nie kupuje butelkowanej, i smak fajny. Dzieciaki same sie obsluguja i nawet nie marudza o soki. Tylko wazne, zeby zwrocic uwage, na zakup wczesniej rozdzielnik pod zlewem i dluzszy wezyk, bo standardowy troche za krotki. A kostkarka tez fajna. Nie tylko na gorace dni, ale nawet jak gotuje zupe czy kisiel to maluchom na talerz najpierw kruszonego a dopiero gorace i nie trzeba dmuchac Zawsze juz i wszedzie zachecam do lodowek z podlaczeniem do wody i filtrem Odpowiedz Link Zgłoś
joanna05 Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 19:12 Kupić. Nie deliberować. Też taka chce, od dawna. I będzie w końcu. Idealna jest. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiagosia Re: Wybijcie mi z głowy 07.09.20, 19:21 Nienawidze side by side. Grzmot wielki i bardzo niepraktyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 08:33 Ostrzegam, że w kupionej niecałę 3 lata temu lodówce samsung juz po roku wykruszył się plastik a obudowy szklanych połek, rzy szufladach dzieje się to samo. Jedną byłam zmuszona wymienić. Koszt wymiany wszystkich zmurszałych połek jest wyższy niż koszt nowej lodówki. Poza tym system no frost działa tak, że w nocy zwłaszczą są głośne trzaski i huki jakby, od początku, od nowości tak to w niej działa. Na początku budziłam się przestraszona, teraz przywykłam i nie zwracam uwagi. W porównaniu do kilkuletniego boscha mojej siostry, moj nowszy samsung niestety klasę gorszy. Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 13:29 Stałam przed takim wyborem i stanęło na jednodrzwiowej największej jak się da bosha. Z takich dwudrzwiowych korzystałam na wakacjach i... moim zdaniem mają wujowy zamrażalnik. Pod tym względem chyba najlepsze są lodówki typu francuskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 13:59 Mam taką Siemensa. Jest szersza niż standard i chyba też wyższa (ale tu na 100% nie wiem). Ma 3 szuflady w zamrażarce, a czego środkowa naprawdę duża - spokojnie się sorbetiera zmieści. Lodówka jest duża i przestronna, 2 szuflady, z czego ta na warzywa - spora. Nie pamiętam, by brakło mi miejsca. Moja jest z uchwytami w drzwiach, teraz są wersje bez (dzwoniłam nawet do serwisu, ale powiedzieli, że nie mogę kupić i wymienić). Odpowiedz Link Zgłoś
bialeem Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 14:06 No ja miałam taką i kochałam miłością wielką: www.euro.com.pl/lodowki/bosch-kgn49lb30.bhtml W tych szufladach prawie nigdy nic się nie psuło. Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 16:49 Oczywiście, że kupić. Jak tylko można sobie zrobić przyjemność w życiu to trzeba. Problemy i trudniejsze momenty i tak przyjdą Odpowiedz Link Zgłoś
stara-a-naiwna Re: Wybijcie mi z głowy 08.09.20, 18:08 ilu masz osobową rodzinę? jeśli jest Was wiecje niz "2" to bym brała (jak masz meijsce) u nas wiecznie walka o to gdzie coś upchnąć Odpowiedz Link Zgłoś