Dodaj do ulubionych

Fundacje charytatywne

09.09.20, 19:35
Jak może już wiecie z innego wątku, zbliżają się urodziny mojej żony. (Dziękuję w tym miejscu życzliwym osobom, które chciały mi pomóc w wyborze prezentu).
Dzisiaj zapytałem ją, czy możemy się obyć bez urodzinowego obiadu w restauracji (covid). Żona powiedziała, że nie ma sprawy. Gdy zdesperowany zapytałem wprost, co by chciała na prezent, odparła coś, co mnie zaskoczyło. Otóż powiedziała, że wystarczy jej, jak zrobię zapiekanki (moja kulinarna specjalność) oraz jak zrobię jej masaż, a pieniądze, które miały być na prezent, mam wpłacić na jakąś fundacje charytatywną.
Wyraziłem wstępnie sprzeciw, bo jednak to są jej urodziny i należy jej się wspaniały prezent. Ale słowa mojej żony są dla mnie świetnością i stanęło na tym, że niespodzianką dla niej w dniu urodzin będą nazwy fundacji, na które zostaną wpłacone pieniądze.
W związku tym mam pytanie: czy możecie mi polecić sprawdzone fundacje?
Obserwuj wątek
    • bigzaganiacz Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 19:39
      Elbanowscy
    • aguar Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 19:43
      www.gofundme.com/f/support-ciocia-basia?fbclid=IwAR2R5TIAH_IvPZCarqdMORJ9OUpwSWdb2e43ZhF-8ufog1IiP6AIejEI5rI
      • aguar Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 19:45
        Na serio pomagają, bez ściemy.
        • alpepe Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 21:02
          ale to nie jest formalna organizacja?
      • etata Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 19:46
        Dzięki. Ale o co tam chodzi, bo nie umiem po niemiecku.
        • alpepe Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 21:02
          zjedź sieroto na dół tekstu, jest po polsku.
          • etata Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 21:17
            Zjechałem i nic nie widzę, próbowałem zmienić na angielski – nie działa, pozostaje niemiecki.
            • satur9 Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 21:37
              Nie umiesz, ciężki idioto, kliknąć "Read more"? Ja umiem, więc proszę:

"WESPRZYJ CIOCIĘ BASIĘ – POMÓŻ NAM PRZYGOTOWAĆ SIĘ NA JESIEŃ I ZIMĘ

Ciocia Basia to grupa wolontariuszek działających w Berlinie, które pomagają osobom w niechcianych ciążach przeprowadzić bezpieczną i legalną aborcję w Niemczech. Każdego dnia odbieramy telefony i odpowiadamy na maile osób zdecydowanych na przeprowadzenie zabiegu poza granicami kraju. Towarzyszymy im w klinikach w Berlinie, oferujemy tłumaczenia, organizujemy noclegi i wspieramy rozmową.

Sytuacja polityczna w Polsce dotycząca decydowania o swoim ciele stale się pogarsza: dostęp do antykoncepcji jest trudny, brakuje edukacji seksualnej, nieustannie dyskutowane jest zaostrzenie prawa aborcyjnego, które już teraz jest bardzo restrykcyjne. Wybuch pandemii dodatkowo utrudnił osobom w niechcianych ciążach dostęp do legalnej aborcji za granicą – Ciocia Basia działała jednak dalej! Od początku pandemii na zabieg do Berlina przyjechało ponad 80 osób.

Chcemy nadal móc pomagać wszystkim tym, które zwrócą się do nas z prośbą o wsparcie w nadchodzących miesiącach.

Aborcja w Niemczech kosztuje ponad 400€. To dużo pieniędzy i nie każda osoba dysponuje takimi środkami. Nie pozwólmy na to, żeby osoby pozostawały w niechcianych ciążach, tylko dlatego, że nie mają środków na zabieg.

Z Twoją pomocą będziemy w stanie umożliwić aborcję i konieczną pomoc wszystkim potrzebującym.

Przekaż darowiznę teraz! Prawo do decydowania o własnym ciele jest prawem człowieka!"
              • etata Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 21:55
                "Nie umiesz, ciężki idioto, kliknąć "Read more"? Ja umiem, więc proszę:"

Może i jestem niekumaty, ale mam dobre serce i to jest chyba najważniejsze.
                • igge Re: Fundacje charytatywne 10.09.20, 11:21
                  Jestbig_grin
    • kochamruskieileniwe Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 19:47
      Może nie do końca fundacja, ale spory wybór celów jest na siepomaga
    • silenta Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 19:50
      Jeszcze kilka takich słodkopierdzących wątków i puszczę pawia. Moderacjo zrób coś z tym animatorem kaowcem.
      • fitfood1664 Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 20:12
        może poprawi ci humor fakt że wnosząc po tym co już o niej wiemy, to jego żona ma wentyl wink
        • agniesia331 Re: Fundacje charytatywne 10.09.20, 09:21
          Dajemy dzieciom siłę, Pajacyk
    • fitfood1664 Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 20:14
      jakby mi mąż takie coś powiedział to zastanowiłabym się czy możemy być dalej razem
    • cosmetic.wipes Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 20:30
      Boże, łza wzruszenia zrosila me lico.

Wpłać na ordosiurków 😁
    • angazetka Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 21:03
      Wpłata na jaki cel ucieszyłaby żonę, też nie wiesz?
      • etata Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 21:16
        "Wpłata na jaki cel ucieszyłaby żonę, też nie wiesz?"

Na potrzebujące dzieci – chore, sierocińce itd.
        • lellapolella Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 22:05
          wpłać zatem na swoje konto, sieroto.
          • fitfood1664 Re: Fundacje charytatywne 10.09.20, 10:40
            big_grin
    • satur9 Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 21:33
      "zapiekanki (moja kulinarna specjalność)" za całe 4zł z Żabki. Gratuluję. Wpłać 50gr na cokolwiek albo rzuć na chodnik, ktoś potrzebujący zgarnie. Jak mają być seksowne ekstrasy, to w sklepach "Wszystko za 2.99" jest też zacna "biżuteria".
    • zamyslona_ona02 Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 22:07
      Eh... Na hasło: "nie mam dla ciebie prezentu i nie chcę też wydawać na restaurację" żona ze zjadliwym sarkazmem odpowiada "jasne, zjedzmy zapiekanki, nie kłopocz się prezentem, lepiej wpłać na cele charytatywne jak po tylu latach nie wiesz co lubię", a ten się cieszy... Eh...
      • etata Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 22:15
        Dla wielu z Was jest niepojęte, że moja żona woli zjeść przygotowaną przeze mnie kolację niż klejnoty nawet za 50 tys. zł..
        • lellapolella Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 22:31
          Nie chce zjeść klejnotów za 50 tys.?
          PS. Gdzie ulokowałeś te 4 tysie, że tak ci szybko urosły?
        • zamyslona_ona02 Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 22:34
          To widzę, że tak ją rozpieszczasz, że teraz domowe zapiekanki to luksus na specjalne okazje...
        • igge Re: Fundacje charytatywne 10.09.20, 11:26
          No to gotuj, serwuj, masuj, te masaże codziennie uskuteczniaj i zapiekanki. CODZIENNIE, a nie od święta i w ramach prezentu etatku. Może jej ( żony) oczekiwania urodzinowe wtedy urosnąwink ??
    • alexis1121 Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 22:36
      Ale tu po tobie jadą, uśmiałam się 🤣 Przepraszam..
    • 21mada Re: Fundacje charytatywne 09.09.20, 22:36
      Tylko nie fundacje charytatywne, blagam! To juz lepiej daj sasiadom te pieniadze jak nie masz na co wydac.
      • igge Re: Fundacje charytatywne 10.09.20, 11:29
        Pogięło Cię mada?
        Sąsiad do czwartego auta wyposażenia ma sobie jakiś drobiazg za 4 tysie dodać zamiast azylu kociego, dzięki żonie, wypełnionego pod sufit feringą?????
    • klaramara33 Re: Fundacje charytatywne 10.09.20, 11:12
      Dzieciafryki
    • igge Re: Fundacje charytatywne 10.09.20, 11:19
      Koty z Grochowa.
      Ktoś
      (Hej koniku)
      Jestem chytrus bo moich 4 tys urodzinowych nie wydałabym na swoje ulubione fundacje.
      Nadal etata jesteś zero wiarygodny i prawdziwy dla mnie, łącznie z żoną😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka